Tesla povlači 500 000 automobila zbog problema sa kamerom

Elon Musk Tesla
13 komentara

Proizvođač električnih vozila ima probleme s opozivom zbog nedostataka u sustavu kamera. Tesla je povukao više od 475.000 svojih električnih vozila kako bi riješio probleme sa sustavom kamera i podizanjem sustava koji povećavaju rizik od sudara, priopćio je u četvrtak američki regulator za sigurnost na cestama.

Modelne godine na koje utječe opoziv kreću se od 2014. do 2021., a ukupan broj opozvanih vozila gotovo je jednak pola milijuna vozila koje je Tesla isporučio prošle godine.

Američki proizvođač električnih vozila povlači 356.309 svojih vozila Model 3 2017.-2020. kako bi riješio probleme sa stražnjom kamerom i 119.009 modela S vozila zbog problema s prtljažnikom koji se nalazi sprijeda, objavila je Nacionalna uprava za sigurnost u prometu na cestama (NHTSA).

Za limuzine modela 3, “snop kabela stražnje kamere može se oštetiti otvaranjem i zatvaranjem poklopca [prtljažnika], što sprječava prikaz slike stražnje kamere”, rekao je NHTSA. Tesla je identificirao 2.301 jamstveni zahtjev i 601 terensko izvješće o problemu u američkim vozilima.

Kod modela S vozila, problemi sa zasunom mogu dovesti do otvaranja prednjeg prtljažnika “bez upozorenja i ometaju vidljivost vozača, povećavajući rizik od sudara”, rekao je Tesla.

Tesla je rekao da nije svjestan bilo kakvih sudara, ozljeda ili smrti povezanih s problemima navedenim u opozivu automobila Model 3 i Model S, priopćila je NHTSA. Proizvođač električnih automobila ove je godine imao puno opoziva.

Tesla je u veljači povukao 135.000 modela X i S vozila zbog neispravnih zaslona osjetljivih na dodir, izvijestio je Engadget.

Još 12.300 modela X automobila povučeno je istog mjeseca zbog labavih obloga, a u lipnju je tvrtka povukla 6.000 modela i Y zbog neispravnih vijaka na čeljusti. Prošlog mjeseca Tesla je povukao 12.000 vozila zbog problema sa softverom.

NHTSA je također otvorila istragu o izvješću da Teslini zasloni osjetljivi na dodir omogućuju korisnicima igranje videoigrica tijekom vožnje. Istragom je obuhvaćeno oko 580.000 Tesla automobila. Agencija kaže da bi Teslina značajka “Passenger Play” mogla odvući pažnju vozača i povećati rizik od sudara. Tesla je od tada zaključao tu značajku dok su automobili u pokretu.

NHTSA
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
2 godine prije

Nekada su yugo, stojadin i fićo bili predmet viceva ali su bar bili izuzetno jeftini. Danas imamo Teslu kao vic ali vic koji je izuzetno skup, nepraktičan i loš po okoliš…

Pravednik
2 godine prije

Puno precijenjen auto koji je i preskup.

Metabaron
2 godine prije

Ovaj se folira na najjace …

Ciko Mali
2 godine prije

Nermine aj ti meni neznalici prevedi na srpski a mozes i na srpsko-hrvatski ili bosanski;
“problemi sa zasunom mogu dovesti do otvaranja prednjeg prtljažnika” tj. sta je zasuna?
Malo kaskam pa “slabo divanim novokomponovani hrvatski”

2 godine prije

vozis teslu i igras road racer

2 godine prije

ides autom u teretanu onda hodas na hodalici

nessy
2 godine prije

Lako za Tesla auta, sto cemo kad Musk ustanovi da imju ‘problemcic’ na bezbroj satelita koje je vec lansirao. Dio ce pasti nekome na glavu, a neki ce pogoditi vec postojece satelite. Ali, trazili ste, gledajte. Musk je od cuda od djeteta, i velike nade, pokazao da je obican spekulant, koji trci za novcem kojega ionako vec ima vise nego itko na planeti. Kazu da su svemir i glupost bezgranicni. Mislim da i pohlepa spada u tu kategoriju.

Osam Šezdeset
2 godine prije

Vjerojatno su zaboravili ugraditi mini 5G odašiljače u njih. Cijenit će se oldtajmeri bez elektronike (i mogućnosti praćenja) vrlo brzo!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI