“Tko je na strani Izraela, mi smo protiv njega”: Erdogan zadaje udarac Netanyahuu i SAD-u zbog palestinskih ubojstava

Recep Tayyip Erdogan
50 komentara

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je Izrael i njegove saveznike zbog omogućavanja “državnog terora u Palestini”, izjavljujući: “Tko je na strani Izraela, neka znaju da smo mi protiv njih.”

“Ne odobravamo šutnju o državnom teroru koji Izrael oštro vrši u Palestini”, rekao je Erdogan u nedjelju, obraćajući se visokim pokrajinskim dužnosnicima svoje stranke Pravde i razvoja u Ankari, prenosi iranska PressTV.

Erdogan je žestoki kritičar izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i njegove vlade, opisujući premijera, koji je trenutno upetljan u višestruke istrage korupcije i primanja mita, kao „lopova koji predvodi Izrael“ i „tiranina koji kolje sedmogodišnju palestinsku djecu“.

Kad je Izrael usvojio svoj kontroverzni zakon o “židovskoj državi”, Erdogan je opisao taj prelazak kao “Hitlerov duh … koji se ponovo digao među izraelskim dužnosnicima.”

Međutim, njegovi najnoviji komentari mogli bi se protumačiti i kao udarci Washingtonu, nakon što je SAD “suspendirao” Tursku iz programa borbenih aviona F-35, osudivši kupnju ruskog raketnog sustava S-400 kao izdaju NATO-ovih sigurnosnih interesa.

Iako je Trumpova administracija jasno dala do znanja da se Ankara može pridružiti skupocjenom programu ako izbaci rusku opremu, Erdogan je umjesto toga nagovijestio da je spreman još više distancirati Tursku od američkog tržišta oružja, javno ističući otkazivanje narudžbe od 100 ” naprednih Boeingovih zrakoplova. ”

Izraelske vojne snage ubile su 56 palestinske djece i ranile gotovo 2700 “u kontekstu demonstracija, sukoba i pretraga i operacija uhićenja” u 2018. godini, navodi se u izvješću Ujedinjenih naroda objavljenom u petak. UN je pozvao Izrael da “prekine prekomjernu uporabu sile”. Broj ubijene djece je najveći od 2014. godine, kada je Izrael vodio svoj posljednji jednostrani rat protiv Gaze.

Vijeće sigurnosti UN-a pokušalo je prošlog tjedna osuditi Izrael za rušenje 10 palestinskih stambenih zgrada u Jeruzalemskom području Wadi Hummus, izrađujući rezoluciju kojom se osuđuje uništavanje zbog “potkopavanja rješenja dviju država i perspektive pravednosti za trajnim mirom “.

Izvješće UN-aTeror u Palestini
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
johnny-reb
4 godine prije

Predstava na najjace, dok ne bude konkretnih poteza, smatrat cu Erdogana holivudskim showmenom. I ne, laprdanje s mikrofona nisu konkretni potezi. Ovaj holivudski sultanski showmen me nije uvjerio da je protiv izraela

Adriana
4 godine prije

Dakle, uputio je otvorenu poruku Kolindi i RH vladi. Kada S-400 bude operativan, bit će još otvoreniji prema zio-nazi ekipi. A zašto RH kraj EU i NATO tako zagriženo podržava Izrael, upravo ulizički, pogotovo poslije pokušaja prijevare u cilju da se ušičari na račun Amerikanaca kod nabavke aviona, saznat ćemo brzo, bojim se-opet spuštenih gaća.

Turgut
4 godine prije

Bravo Erdogan, svaka čast. Barem netko ima koljonas reči u lice cijelu istinu.

puf
4 godine prije

Ovaj turski trol je postao vise smijesan. Svake godine Turaka kupi izraelske vojne tehnologije u vrijednosti od preko milijardu USD.

Ovaj isti trol se predstavljao kao Asadov prijatelj, kada se zdusno slikao i smjeskao s Asadom u Ankari 2011. godine. Samo par mjeseci kasnije ovaj trol je ustao otvoreno protiv Asada, dopustio otvoreni tranzit islamistickih koljaca sa svojih aerodroma u Siriju, te zdusno u svakom pogledu davao podrsku raspadu i unistavanju Sirije, te i dalje daje.

Taj isti trol koji Kurde i ostale koji nisu Turci gleda kao na najgore smece. Isti trol koji ie izmislio neki drzavni udar i proglasio sve svoje protivnike krivcima, bez da je ponudio ikakve dokaze.

Stvarno ne kontam kako ga iko moze dozovljavati ozbiljno. Mijenja strane kao ja čarape.

Proleter
4 godine prije

“Erdogan zadaje udarac Netanyahuu i SAD-u” ha ha ha , kad se sad nisam slogiro 🙂

Borac2
4 godine prije

Rekao mu jedan sirijski novinar u facu. Ako si neki sultan i mislis da si velika sila, pa cak deklarativni vodja dijela muslimana – onda fino terminiraj odnose sa izraelom kao sto je to napravio Iran 79 nakon revolucije.

Prvosvibanjski_grah
4 godine prije

Ovaj erdogan lupeta poput pernara.

Neću da te volim
4 godine prije

Izrael je stvoren od strane otočana, s ciljem da ne dozvoli ekonomski razvoj nijedne države bliskog istoka.
Otočani su otkrili koja količina nafte se nalazi na tom području arapskog svijeta – pogledajte malo po svijetu koje su države bogate naftom – osim Norveške koja će još država će moći živjeti kad iscrpu naftu sa svog područja.. Ja ju ne vidim..
A da nabrojimo po kontinentima neke naftom bogate države: Venezuela, Libija, Nigerija, Irak, Iran, Kuvajt (zanemariv po broju stanovnika ali ima više nafte nego hrvatska vode), prije spomenuta Norveška…
Zato Izrael ima ulogu tamo gdje postoji, i sve dok ima nafte u okolici Izraela – Židovi moraju biti tamo!
Arapi i svi ostali bogati naftom smiju biti potrošači – hrane, oružja, tehnologije.. svega!!!
Ali ne smiju biti u stanju dignuti glavu i ugristi gazdu!!

Neću da te volim
4 godine prije

A bojim se da Erdo glumi facu, kao da mu je Tito uzor pokušava obje strane držati za jaj…
A to ne ide, jedan je bio Tito ali čak ni on nije uspio nadigrati Ruse, Kenedyja da ali Ruse jok!

More
4 godine prije

Dans je u Izraelu potpisan ugovor Riiječke luke i izraelske luke Haifa o boljoj suradnji i transportu robe….

Slovenac
4 godine prije

Ovaj erdogan zajebava sve po malom heheh

tango
4 godine prije

ERDO PRAVI ČOJEK TEŠKO SE VUKU ZA KOJIM PSI NE LAJU A OVI TZV ISLAMSKI DŽIHADISTI SU SLUGE CIONA I PROTEST RADE ZA VAS KAO I VEHBE IZ SAUDIJE

Max
4 godine prije

Mislim da je ovaj govor samo radi publike. tko zna kakve se igre igraju iza kulisa.

Frodo
4 godine prije

Možeš misliti kako to Erdogan radi zbog palestinskih žrtava. Sve je to trgovina

Hattori Hanzo
4 godine prije

Tip je preosjetljiv, nije mu sjeo onaj pokusaj državnog udara od NATO partnera.,a gdje je jedan tu su dva .

Ivi.tz
4 godine prije

Malo pomalo…sve nadolazi na svoje mjesto.ja sam na strani Rusije,Kine,Irana,Sirije i svih ostalih koji sa njima.

davor
4 godine prije

Tako je, Erdoganu smeta Kurdistan a zaboli ga za Palestince. Pretjerana politička korektnost prema Izraelu prije ili kasnije uzme svoj danak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.