Trump nominiran za predsjednika Zastupničkog doma SAD-a

Trump
6 komentara

Republikanac Matt Gaetz glasovao je za bivšeg predsjednika usred povijesne borbe za čelnika doma

Američki Republikanac Matt Gaetz u četvrtak je službeno nominirao bivšeg predsjednika Donalda Trumpa za čelnika Zastupničkog doma, budući da članovi nisu uspjeli izabrati predsjednika 11. put zaredom. Republikanci su tijesno preuzeli kontrolu nad Zastupničkim domom tijekom izbora u sredini mandata u studenom.

Međutim, stranka se bori da zamijeni demokratkinju Nancy Pelosi kao predsjednicu jer je 20 republikanskih zakonodavaca odbilo podržati Kevina McCarthyja za tu ulogu, glasajući umjesto toga za druge kandidate. Borba za mjesto predsjednika Zastupničkog doma sada je najduža u više od 160 godina, navodi CNN.

“Moj glas za predsjednika Doma danas? Donald John Trump”, Tweetao je Gaetz nakon što je nominirao 45. predsjednika tijekom glasovanja poimence. Taj je potez bio uglavnom simboličan jer, iako Ustav SAD-a ne precizira mora li predsjedatelj imati mjesto u Zastupničkom domu, u prošlosti su za mjesto predsjednika birani samo sjedeći članovi.

Gaetz je također Tweetao fotografiju Trumpa, koja je uređena u Photoshopu, kako drži govornički čekić. U razgovoru s Laurom Ingraham na Fox Newsu, potvrdio je da ima “nula povjerenja” u McCarthyja. “Zamjeram razmjer u kojem koristi lobiste i posebne interese kako bi diktirao kako se donose političke odluke, političke odluke i odluke o vodstvu”, rekao je Gaetz. Sam Trump podržao je McCarthyjevu kandidaturu u srijedu, pozivajući Republikance u Zastupničkom domu neka “glasuju za Kevina, zaključe dogovor” i “ne pretvaraju veliku pobjedu u divovski i neugodan poraz”. Gaetz i kolege Republikanci koji su protiv McCarthyja, međutim, odbili su njegovu molbu.

McCarthy je u četvrtak ostao uvjeren da će na kraju osigurati mjesto. “Dakle, ako ovo potraje malo duže i ne ispuni vaš rok, to je u redu”, rekao je novinarima nakon što je Zastupnički dom završio.

republikanciTrumpZastupnički dom
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eukolonija
1 godina prije

Malo kasnite. Kevin McCharty je izabran za glavnog govornika. Uvažio je stavove kokusa slobode i pokreta čajanka. Zahvalio se Trumpu na potpori i postavio prioritete kao borba protiv korupcije Huntera, cenzura, granica sa Meksikom, Kina, gospodarstvo itd. Ukrajinu nije spominjao jer je to tema na kojoj ne dobijaš potporu u republikanskom biračkom tijelu

Max
1 godina prije

Trump će se kandidirati za predsjednika ako ga ne ubiju prije toga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI