London i Trump prijete – Rusija: “Napad na Siriju pod lažnim izgovorom će loše završiti”

Donald Trump - ozbiljan
75 komentara

“Izvješća o kemijskom napadu klorom u sirijskom grad Doumi su opasne provokacije dizajnirane da se zaštite teroristi i nepopustljiva radikalna oporba”, priopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova, komentirajući navodni napad klorom od strane sirijske vojske na civile u terorističkoj enklavi Douma.

“Nastavljaju se širiti informacije o korištenju klora ili drugih zabranjenih otrovnih tvari od strane vladinih snaga. Još jedna takva izmišljena informacija o navodnom kemijskom napadu na Doumu pojavila se jučer. Istodobno, postoje dokazi da zloglasna nevladina organizacija Bijele kacige surađuje s teroristima i  humanitarnim organizacijama sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama. U zadnje vrijeme smo upravo upozoravali na ovu vrstu opasnih provokacija. Svrha tih lažnih nagađanja, koje nemaju nikakvih osnova, jeste zaštititi teroriste i nepopustljivu radikalnu oporbu koja odbija političko rješenje i istovremeno se pokušava spasiti ovakvim optužbama protiv vladinih snaga”, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije upozorava da bilo kakva vojna intervencija pod lažnim izgovorom u Siriji, gdje se ruska vojska nalazi na zahtjev legitiman vlade, bila apsolutno neprihvatljiva i može dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica.

Centar za pomirenje u Siriji kojeg vodi Rusija i vladine snage pokušavaju osigurati humanitarne koridore za povlačenje civila.

“Takvi će napori će biti nastavljeni. Međutim, oni koji nisu zainteresirani za brzo uništenje jednog od posljednjih uporišta terorista na sirijskom teritoriju i ne žele istinsko političko rješenje svim sredstvima pokušavaju zakomplicirati situaciju i spriječiti evakuaciju civila”, navodi se u izjavi ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Ranije je čelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, general Jurij Jevtušenko, izvješća o uporabi kemijskog oružja od strane vladinih snaga Sirijske Arapske Republike u gradu Doumi nazvao lažnima.

Nakon što su mediji na temelju izjava i priopćenja “Bijelih kaciga”, navodne organizacije “civilne zaštite” povezane s terorističkim islamističkim skupinama i Londonom, zapadne kancelarije su oštro reagirale i zaprijetile Siriji.

London je priopćio kako traži “hitnu istragu o okolnostima i posljedicama napada, a ako se izvješća pokažu istinitima, onda će to biti još jedan dokaz brutalnosti Assadovog režima”.

Oglasio se i Donald Trump, koji je na Twitteru napisao:

“Mnogi je mrtvih, uključujući žene i djecu, u bezumnom kemijskom napadu u Siriji. Područje zločina je okruženo sirijskom vojskom, što ga čini potpuno nedostupnim vanjskom svijetu. Predsjednik Putin, Rusija i Iran su odgovorni su za podupiranje životinje Assada. Prevelika cijena se plaća. Odmah otvorite prostor za medicinsku pomoć i istragu. Još jedna humanitarna katastrofa bez ikakvog razloga. OVO JE BOLESNO!”

“Da je predsjednik Obama prešao “crvenu liniju” u pijesku, sirijska katastrofa bi odavno završila, a Assad bi bio povijest”, dodao je Trump.

Iako nije jasno naveo da će on biti “heroj” koji će prijeći tu “crvenu liniju”, prošlogodišnje iskustvo s napadom na zrakoplovnu bazu u Homsu sugerira da se može očekivati američki napad na položaje sirijske vojske.

Postoji jedna zanimljivost o kojoj “Bijele kacige” i njihovi sponzori u Londonu, kao ni Trump, koji to vjerojatno nije ni vidio, nisu vodili računa. Naime, prije samo tri dana su sirijske snage u napredovanju u području Istočne Goute pronašle laboratorij za izradu projektila s klorom njemačke proizvodnje. Klor je bio industrijski, a ne vojni ali se na snimci pokazuje kako se vrlo lako može pretvoriti u improviziranu kemijsku bombu.

Priča o Bijelim kacigama je odavno poznata. Utemeljitelj ove organizacije, James Le Mesurier, služio je u Uredu visokog predstavnika Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini, a kasnije je postao obavještajni koordinator za NATO na Kosovu. Napustio je britansku vojsku 2000. godine i služio je kao potpredsjednik savjetodavnog tijela za “sigurnost i pravosuđe” pri misiji Ujedinjenih naroda na Kosovu. Potom je otputovao za Jeruzalem, zatim za Bagdad, Dubai, a kasnije je boravio u Libanonu za vrijeme izraelske agresije 2006. godine. 2008. godine se pridružio tvrtki specijaliziranoj u području sigurnosti “Good Harbor International” u Dubaiju, te na kraju osnovao i “Bijele kacige”. Organizacija od osnutka prima milijuna dolara iz Londona, a financira je i USAID.

Organizacija je posebno aktivna u vrijeme napredovanja sirijske vojske, kada pokreće propagandne kampanje, poput one za uspostavu zone zabrane leta nad Sirijom koja bi NATO paktu dala odriješene ruke za napad na Damask i druga uporišta sirijskih snaga. Osim toga, “Bijele kacige” se koriste za pomoć teroristima i prikrivanje zločina islamista, te za demoniziranje sirijskog predsjednika Assada, ali i ruske vojske, kao što je posljednji slučaj u Doumi.

No, kako su u tom području ruske i sirijske snage izmiješane na svim punktovima i dijelovima fronta, malo je vjerojatno da će se Trump usuditi napasti ovo područje, ali to ne isključuje mogućnost zračnih udara na vladine položaje u ostatku zemlje. Namjere Washingtona ćemo saznati noćas, obzirom da je Donald Trump koristio istu retoriku o malim ubijenim bebama i mamama, kao kada je prošle godine pod istim lažnim izgovorom naredio raketiranje sirijske zrakoplovne baze u Homsu.

VIDEO – Tvornica projektila i njemački klor pronađeni u Istočnoj Gouti

FOTO – Njemački klor pronađen u tvornici u Istočnoj Gouti

Njemački klor

Twitter: Donald Trump

Trumpov Twitter

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Il-2
5 godine prije

Životinja Assad je za tebe gospodin i intelektualac.

Kajzer Soze
5 godine prije

Bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla reče čovjek koji ne može da obuzda ni Mexikance da mu prelaze granicu !

Antiglobalist
5 godine prije

Ja ne znam zašto svi sada skaču na Trumpa, kao da on odlučuje o ičemu. Pravi vladari SAD-a su u sjeni. On je samo glasnogovornik o onome što se događa. U ovom slučaju to je skori udar na Assada. Samo se nadam da će branitelji biti spremni kako bi imali što manju štetu.

shumadinac
5 godine prije

Sve očekivano: Skripalj histerija – Asadov zločin – američka kaznena ekspedicija raketiranja – rusko suprotstavljanje – sukob u UN, njegovo rasformiranje – pokretanje kriznih žarišta (Ukrajina, Severna Koreja, Tajvan, Balkan…). Samo je pitanje dinamike. Do sada je Rusija uspešno eskivirala veću konfrontaciju a i na Zapadu se stvari nisu najbolje složile. Sada više nema čekanja – proleće uvelike odmiče a izgleda da nemaju nameru da izgube još jednu godinu. Uostalom, medijska priprema ulazi u višu fazu.

trumba
5 godine prije

Navodno je u Ghouti riješeno primirje,…pakiraju se koferi,…
Jaysh al-Islam je vjerovatno pod Zapadnim pritiskom prije par dana, prekinuo dobrovoljno izvlačenje iz Ghoute da bi mogli inscenirat Zapadu priliku za “poentiranje” prije nego što pokupe svoje prnje i odu na turističku turu zelenim busevima na sjever Sirije.
Da su borci Jaysh al-Islama došli “praznih ruku” u Jarabulus vrlo vjerovatno ne bi dobili djeparac za kladionicu.

Konstantin
5 godine prije

Dakle izabrali ste rat. Zastavu u ruke i bujrum na megdan “nasi zapadnji partnjori” (parafrazirana Putinova poruka). ;o)

Ivo Lola
5 godine prije

Nije li ono njemački jezik na patronama klora, ili sam ja džabe bubao njemački u školi? Sad će im i ova false flag operacija propasti jer su glupi njemci kad su isporučivali ISIL-u klor zaboravili lažirati natpis na ruskom.

Nena
5 godine prije

“Ovo je bolesno” kaže netko tko izabranog predsjednika jedne suverene države naziva životinjom! Netko tko vodi tako agresivnu i destruktivnu politiku punu lazi i licemjerja, politiku bez principa!!! Tko je tu bolestan!? O tempora o mores!

17 novembar
5 godine prije

ministarstvo vanjski poslova rusije izdalo saopstenje ako bude intervencije tamo gdje se nalaze ruski vojnici moze doci do ozbiljni posljedica .to bi moglo znaciti da dopustaju udare po sirijskoj vojsci . ako se to desi onda jednostavno sta reci . ali mozda bude kao prosli put rusija oborila nekoliko tomahavk raketa i to je to

Mićo
5 godine prije

Psi laju, karavani prolaze.
Mislim da je ova putinova, sasvim prikladna za ovu predstavu.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Rusija i Sirija imaju veze s ovim kao Halid Bešlić sa Pavarotijem.

Sinisa
5 godine prije

Neko ce dobiti po prstima,poješćete kravatu kao ona budala u Gruziji.

alan ford
5 godine prije

ne treba se previse obazirati na to sto Trump izjavljuje, jer je on pudlica privezana na lanac cio-hazarskih bandita, krvolocnih “neoconsa”
oni ce napad na Asadove snage izvesti i bez Trumpove suglasnosti, kao sto su to ucinili lani, prije godinu dana, nakon onog 1. “kemijskog napada”

Ferdo Šišćevap
5 godine prije

Da u kladionicama ima u ponudi hoće li SAD napasti Assada nakon ovoga ne vjerujem da bi za DA dali više od 1,20. Ako bude samo po jednoj zračnoj bazi kao prošli put bit ćemo “sretni”. No čim vidim da se ovi Francuzu nešto petljaju mislim da će biti mnogo veći napad… Svi smo znali da je ovo realno s obzirom u kojoj smo fazi rata i u kojem smjeru ide. Rusija će dobiti sat vremena prije početka napada što će se točno napasti, ali hoće li napraviti neke značajnije korake? Neće. Nisu ni prvi put, nisu ni nedavno kada su Wagnerovci pobijeni. I time će pokazati dvije stvari. I da je, ne baš u potpunosti, papirnati tigar, ali i da je mudra i inteligentna jer zna da će uništiti sve dobro što je napravila u Siriji ako reagira. Još jednom moramo pojesti govno za bolje sutra…

Weteran
5 godine prije

Neko se zamrzao u poslednjoj deceniji XX veka ?
Ako namunjeni tipovi pogledaju u kalendar, videće današnji datum ?!

davor
5 godine prije

Dečki su se uzrujali a nema više Lawrencea od Arabije da ih spasi. Pitanje je što će poduzeti rabidni zločinački cionistički mutikaše s druge strane Golana, jer po njihovom naputku će reagirati Trump kao i dosad.

Mak
5 godine prije

Truć, truć, bla, bla od 2014 na ovamo sve se svodi na baljezganje! Dok Rusi lagano izvlače godinu po godinu za usavršavanje i doradu oružja! Negdje sam na “Ruska reč” prije par godina pročitao da rusi ne smiju dozvoliti 1914 da uđu nespremni i nenaoružani u rat, a da im je okvirno vrijeme negdje između 2018 i 2020 za izradu novih oružja i popunu armija već postojećim! S tim u vezi je i bila ona izjava od prije par nedjelja o novom oružju, vjerovatno su izašli u javnost da bi dobili još na vremenu ili za izradu novih kao što je s-500 ili možda čak i s-600, t-50 je u završnoj fazi ispitivanja, do sledećeg ljeta moguća je masovnija upotreba i ulazak u serijsku proizvodnju! Ako uspiju izgurati do 20-e procjene u slučaju sukoba su 80% šanse rusa da pobjede, već 25 bi bilo gotovo nemoguće ruse napasti, e sad… Čitaj više »

repka i pivo
5 godine prije

Tresla su se brda rodio se mis. Tramp ce bacit par bombi u pustinju jer mora ti to ce bit to. A a ovi koji govore da bi bilo bolje da je pobjedila kilary nek idu s lezbijakama i pederima protestirat mozda in se posreci

jetflash
5 godine prije

imaju li ti ameri definiciju dokaza kod sebe? neće im fora protiv iraka dvaput proći.

Lindita
5 godine prije

Ako se Rusi postave momački ni ovaj put neće biti napada jer je ovo PREOČIGLEDNO izrežirano … DO ESKALACIJE ĆE DOĆI KAD TAD ali ne vjerujem sada jer se nadam da će im Rusi poslati JASAN signal (ovo što se piše da će Rusi odgovoriti ako njihovi vojnici budu ugroženi nije DOVOLJNO jasan signal jer on se ne daje javnim kanalima) a ako Rusi popuste bolje im je da se pokupe i da idu kući i da OSOVINU OTPORA ostave samu da se bori protiv najvećeg ZLA DANAŠNJICE

Globalista
5 godine prije

Nemá tu nikakvog napadá,te Trumpove izjave su dá dá zadovoljstva americkim jadtrebovima rata.Britanija sa ovim totálno otpisana iz globalnog centra upravljanja,puno vike dá se odvuce paznja od kljucnih stvari u americi iBritániiji da se málo sada tím zabavlja raja dá se sakriju lázně informacije oko skripala,da rusi neobjave informacije oko pozara u trgovackom centru tko je organizirao itd.itd..mirno spavajte nista tu nece bití veliki,jedino medijsko prepucavanje .

Bruno
5 godine prije

Koliko ja znam gospodin Assad je liječnik, vrlo uglađen i fin čovjek. Brani svoju zemlju od glavosjeca i luđaka, čini šta može… Da, ovo miriše na napad. Hoće li Rusi i Iran odgovoriti ili ne, vidjeti ćemo. Prošle godine nakon ispaljivanja onih 59 raketa vrijednost dionica američkih proizvođača oružja je naglo skočila. Svi koji imaju dionice tih poduzeća su profitirali. Možda Trump igru želi ponoviti i ovaj put.

Ivi tz
5 godine prije

Zivot mi se gadi sto moram zivjeti na ovoj planeti sa ovim bolesnicima iz usa i comp

Gogo
5 godine prije

Barem ce Trump najebati, frustriran covjek ne gleda na posljedice, to je tipicno kod psihickih bolesnika.

Zadranin
5 godine prije

Govori jedan amer vamo na jednom forumu kako će oni okupit takvu vojnu silu “na jednom mjestu” kakvu svijet nije vidio, pa će krenut i na Ruse.

Reko ja njemu: samo ih vi okupite, pa Rusi jednu taktičku nuklearnu spiče na to misto. Ode ta vojna sila.

A on će na to: govorimo o konvencionalnom ratovanju.

Ja njemu: frend, ja govorim o oružju 21. stoljeća.

Eno ga još muči, ništa ne piše.

Pljuc.

Good Old Rebel
5 godine prije

Ma “Dony boy” za svoja sranja u ponašanju može dobiti samo par “zidarskih šamarčina” od Slovenke, a dati ne može ni Slovenki, zato je “Mojca” s pravom i neraspoložena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.