Turska je umorna od vječnih pregovora o članstvu u EU

Turska - članstvo u EU
6 komentara

“Turski narod je umoran od beskrajnih pregovora o članstvu u Europskoj uniji”, izjavio je predsjednik Recep Tayyip Erdogan na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom u Parizu.

“Turska je čekala 54 godine pred vratima vrata Europske unije. Turski je narod preumoran od pregovora o članstvu Turske u EU. Možda ćemo biti prisiljeni poduzeti određene korake, jer Ankara neće stalno tražiti da se Tursku primi u Europsku uniju”, Erdogana citira agencija Anadolu.

Između ostalog, turski je čelnik rekao da se svijet treba bojati “američke pravde“, podsjećajući na slučaj Mehmeta Atille.

Osim toga, Europska unija je u jesen 2017. smanjila iznos financijske pomoći koja se Turskoj dodjeljuje za europske integracije. Njemačka kancelarka Angela Merkel je tada izjavila kako je odluka donesena zbog kršenja ljudskih prava u Turskoj.

Erdogan: Ti ne pričaš kao novinar! Piši o 4000 američkih kamiona punih oružja (VIDEO)
Erdogan: Američka pravda i slučaj  Mehmeta Atille počinje zabrinjavati cijeli svijet

člankstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ne kada davno
6 godine prije

Muslimanska drzava u EU, daj nemojte me vise zaje…at. Vatikan drzi zadnju rijec

Perun
6 godine prije

Što reći: koji će im članstvo u EU? Nakon 54 godine mogli bi već doći do tog zaključka.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Nornalno da ništa! Klima li se pomalo prema istoku?

mars
6 godine prije

54 godine čekaju prijem u EU (prvo EEZ), a 65 godina su članica NATO-a. 54 godine ih zamajvaju i zavlače. 54 godine im je trebalo da shvate da je za Zapadnjake poželjna njihova vojna sila u NATO-u, ali ne i njihov ravnopravan status i glas u EU. 54 godine im je trebalo i da shvate da su za Zapadnjake poželjno topovsko meso u NATO-u, ali ne i tamo gdje se odlučuje o politici, parama, ekonomiji, finansijama, zabavi – drugim (narodskim) riječima – možete ginuti i krvariti za nas, ali ne možete s nama jesti, piti i kurve ganjati. I što se Zapadnjaka tiče još 154, 1154, 10154 godine bi ih mogli tako zamajavti, ali se ništa ne bi promjenilo. Jelo, piće i kurve su isključivo njihov posao, da ne kažem privilegija.

davor
6 godine prije

Jedini koji je bio za Tursku u EU je bio Tony Blair, jer bi tada granice EU bile sa Sirijom i Irakom. Meni se čini da će prije Ukrajina ili Izrael u EU nego Turska a Blair i ekipa izlaze. Osim toga Grčka neće nikad dati Turskoj u EU a dovoljno je da jedna članica ne podrži.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.