Erdogan: “Američka pravda počinje zabrinjavati cijeli svijet”

Erdogan za govornicom
26 komentara

“Pravda na američki način počinje zabrinjavati cijeli svijet”, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, kritizirajući američku odluku da kazni zamjenika ravnatelja turske banke “Turkiye Halk Bankasi AS”, Mehmeta Hakana Atillu, koji je ranije optužen za kršenje sankcija protiv Irana.

“Ako je to američka pravda, onda se svijet mora zabrinuti. Takav pristup u pravosuđu je neprihvatljiv“, rekao je Erdogan.

“Nakon svega, Amerikanci još mudruju kako to čine zbog mira. Međunarodno pravo, kao i bilateralni pravni odnosi, ovim pristupom gube snagu”, dodao je turski predsjednik.

Naime, porota suda u Sjedinjenim Američkim Državama je Mehmeta Hakana Atillu proglasila krivim za pokušaj pomaganja Iranu u zaobilaženju američkih sankcija.  Presuda protiv turskog bankara će biti izrečena 11. travnja.

Dolazeći iz Turske u SAD, Mehmet Hakan Atilla je uhićen u ožujku 2017. godine. Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu je istaknuo kako se uhićenje Atille u Americi provelo na inicijativu pristaša organizacije islamskog klerika Fethullaha Gülena, čije izručenje iz Sjedinjenih Država traži Ankara.

Ranije je Erdogan, komentirajući slučaj turskog bankara, američko pravosuđe nazvao “pravim skandalom”. Također je rekao kako SAD žele “kazniti, osuditi i diskreditirati Tursku”.

 

fethullah gülenMehmet Hakan AtillaTurkiye Halk Bankasi AS
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Kako kaže jedan crnogorski bend “sad je drugo vrijeme sad je novo doba i sve što je valjalo prije sad ne valja boba.”

Željko
6 godine prije

“Brko” ima mu.a za razliku os ostalih “lidera”! Očekujem “minuse” jer je “Brko” Turčin!!

putin
6 godine prije

Svi vi koje ste protiv amerike zašto ne ostavite pogodnosti više manje udobnoga života i vratite se graditi suhozide

bbbb
6 godine prije

Ineče se ovaj hazariboj sastao sa bratom po krvi u Galiji i ona će mu kao isporučiti koncepciju odbrane od raketnih napada. Što to od brata Nosferatua nije uzeo, mulja tama opasno sa ovim hazaribojem.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Poslije ovoga teško da će ikada i ikako Turska i SAD popraviti odnose. S ove točke sada može se očekivati jedino daljnje pogoršanje jer samozvani svjetski šerif nema namjeru odustati od imperijalističkog plana i svojatanja čitave planete Zemlje.

dadi
6 godine prije

Brko jedini kaze ono sta misli o Americi,svaka mu cast za to.

Ive
6 godine prije

Vidi ovog diktatorskog Turca, i taj se nasao govorilti o pravdi, kao kurva o postenju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI