Turska vojna vozila prešla sirijsku granicu

Otokar Cobra Turska vojska
1 komentar

Turska vojna vozila natovarena municijom prešla su sirijsku granicu i kreću se prema gradu Khan Shaikhun, izvijestilo je sirijsko Ministarstvo vanjskih poslova.

“Turska vojna vozila natovarena municijom prešla su granicu i kreću se ka gradu Khan Shaikhun, u pokrajini Idlib”, saopštilo je sirijsko ministarstvo vanjskih poslova.

U njemu je konstatovano da je konvoj bio na putu ka Kan Šejkunu “kako bi pomogao poraženim teroristima iz grupe Jabhat al-Nusra, što ponovo potvrđuje stalnu neograničenu podršku koju je turski režim pružao terorističkim grupama”.

Ministarstvo spoljnih poslova napomenulo je da Sirija “najoštrije osuđuje ovakvo tursko ponašanje” i smatra Ankaru potpuno odgovornom “za posledice tog oštrog kršenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirijske arapske republike”.

U isto vreme, Damask je potvrdio da akcije Turske ni na koji način neće uticati na odlučnost sirijske vojske da uništi preostale teroriste u Khanu Shaikhunu i drugim oblastima dok Sirija ne bude potpuno oslobođena od terorista.

Jabhat al-Nusravojna intervencija
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

bye, bye…..Turska će dobiti po….žuti karton!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI