Teroristi uhvatili pilota koji se katapultirao iz sirijskog Su-22 iznad Khan Shaykhuna

Suhoj Su-22

Opozicioni militanti tvrde da su u srijedu oborili avion Suhoj Su-22 sirijskih oružanih snaga, koji se srušio u pokrajini Idlib, između gradova Khana Shaikhun i Al-Tamanah, javila je televizija Al Arabiia.

U njemu je rečeno da se sirijski pilot uspio katapultirati iz aviona, ali su ga zarobili teroristi iz frakcije Jabhat al-Nusra.

Avion je srušen kada je napadao položaje militanata koji su pružali otpor u Khanu Shaikhunu. Vladine trupe sada napreduju prema gradu koji se nalazi na strateški važnom autoputu koji povezuje Hamu i Alepo.

Khana Shaikhun kontrolišu militanti iz Jabhat al-Nusre i plaćenici ekstremističke grupe Jaish al-Izza koji se bore na njihovoj strani.

Jabhat al-NusraSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ptica
4 godine prije

Po mojim info sa twiterra pilot je u rukama SAA

Sasa
4 godine prije

Strašna je šteta kad se dogodi da se trogloditi dočepaju nikoga tko nosi letačka krila. Naplatite.

Laki Topalović
4 godine prije

Do sada uopće nema fotografije zarobljenog pilota. Samo šljema i padobrana s uprtačima. Tako da, do potvrde, sve slike oborenog aviona, koje su istinite, ne znače ništa.

Faust
4 godine prije

Aviobombardiranje civilnih ciljeva je terorizam,ratni zločin i zločin protiv čovječnosti.Potreban je uravnotežen,objektivan pristup i kriterij za sve pojave.

alfa33
4 godine prije

Jel netko zna sa čime su ga skinuli…

Svarog
4 godine prije

Pozdrav svima 🙂
Ne javljah se odavno..no,glede komentara na “gađanje civilnih ciljeva” moram odgovoriti. Nismo li se generalno složili kako smo svi krojači svoje sudbine?! Tko “bira” vlast , političare te slične “entitete”? Trebao bi navodno narod…Što je to “legitiman” cilj? SVE sto je u potpori protivničkog djelovanja..nemojmo se zavaravati i biti licemjerni.
p.s. Tijekom tragičnog “eventa” ’90-ih u organizaciji bjelosvjetske bagre i naše nesposobnosti kao “ustasha” ne bi ni trenutka dvojio osobno koknut (svog-kolegu) idiota koji ima namjeru učinit bilo što loše IKOME tko je na ovaj ili onaj način u našoj vlasti.Odradio cijeli “event” i nisam u peMsiji…..pozdrav svim LJUDIMA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI