Sirijska vojska odbila napad terorista u Deir ez-Zoru, osam vojnika ubijeno

FSA Sirija istocni Qalamoun
17 komentara

Sirijska arapska armija odbila je napad militanata Islamske države u blizini grada Mayadina u pokrajini Deir ez-Zor, javio je u nedjelju televizijski kanal Al-Hadath a prenosi novinska agencija Tass.

Prema ovom televizijskom kanalu čije se sjedište nalazi u Dubaiju, grupe Islamske države upriličile su napad želeći zauzeti vladin kamp. Osam vojnika je ubijeno. Napad je odbijen, a teroristi su se povukli u pustinju i uzeli kao taoce tri ranjena vojnika.

Al-Hadath je napomenuo da teroristi Islamske države ispoljavaju pojačane aktivnosti na istoku Sirije od marta. Napadi na pozicije vladine vojske su posebno izraženi u pokrajinama Deir ez-Zor i Homs. Militanti takođe napadaju i naseljena mesta, pri čemu su ubili najmanje 150 civila, uključujući i djecu.

Sirijska vladina vojska rasporedila je dodatne snage na istoku zemlje. Nekoliko antiterorističkih operacija je već sprovedeno. Prema televizijskom kanalu, ubijeno je čak 212 pripadnika Islamske države.

rat u SirijiSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
piždro
3 godine prije

Koliko je šuplja sirijska odbrana!! inače rat bi davno gotov bio da nije šupljina..

xda
3 godine prije

washington times bi napisali vise senzacionalan clanak
Sirijska vojska odbila napad pro-izraelskih terorista

alex
3 godine prije

Poslali Izraelci oružje ?

Ringo10
3 godine prije

A zna se ko podrzava, financira i naoruzava tu bagru

Max
3 godine prije

Svemu ovome je krivo ono petljanje s Erdoganom. jSAV je trebalo pustiti da očisti zemlju a ne pustiti Turke unutra i onda pregovarati s nijma. A da ovo slučajno nije stara vijest?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI