U Idlibu održane zajedničke rusko-turske vojne vježbe

Turski vojni konvoj u Idlibu
8 komentara

Ruski i turski vojnici održali su zajedničku vježbu za obuku u zoni deeskalacije u sirijskoj provinciji Idlib, vijest je koju je novinarima dao glasnogovornik koordinacijskog centra zone deeskalacije.

Prema glasnogovorniku, glavni cilj vježbe bio je uvježbavanje koordinacije između turskih i ruskih vojnika u izvanrednim situacijama, poput napada na konvoj militanata.

“Razrađena je koordinacija vojnog osoblja koje je izravno uključeno u patroliranje i postupak organiziranja komunikacije na ruti pomoću posebnih signala”, rekao je glasnogovornik.

U četvrtak je turski izvor rekao za Sputnjik kako pregovori turske i ruske vojske o situaciji u sirijskoj provinciji Idlib nisu rezultirali nikakvim sporazumima. Prema izvoru, Turska je odbila napustiti kontrolne točke na teritorijima koje su pod kontrolom sirijske vojske, ali je isto tako odbila i smanjiti broj svojih vojnika koji su na tom području.

Stanovnici sirijske provincije Idlib organizirali su prosvjede protiv turske vojne nazočnosti u zemlji, izvijestili su sirijski mediji prošlog tjedna.

Od danas pokrajina ostaje jedna od četiri zone deeskalacije, koju su Rusija, Iran i Turska uspostavile još 2017. godine, a koja nije pod punom kontrolom Damaska. Sirijska vlada od sredine prosinca pokušava ponovno zauzeti Idlib.

idlibrat u SirijiRuska vojskaturska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fundgrager
3 godine prije

“Sirijska vlada od sredine prosinca pokušava ponovno ZAUZRTI Idlib”.

Autore, kaze se osloboditi.
Pozdrav iz Sarajeva

Bosanac
3 godine prije

Haman se svi pripremaju za svjetsku olimpijadu, jedino mi ovdje (mislim na Bosnu) imamo 3 hiljade vojnika i 2,5 helikoptera. Ostaje nam da se pouzdamo u dobro obucene gajmere za 3D igrice i u piramide u Visokom. Najbolje bi nam bilo da promjenimo ime u Swicarska osnujemo banke i trezore za cuvat zlato, pa nek kod nas lageruju dok im ne prodje olompijada.

crodaemon1
3 godine prije

Jesu vježbali napad na sirijsku vojsku ili kurde?

SULE
3 godine prije

Rusi prestanite se uvlačiti Turcima,D ili ste saveznik Sirija ili se gubite kuci Dokle više se klanjati drugima dok narod pati-svi krađu od SAD,Turaka? Kurda

Uno
3 godine prije

“… pregovori turske i ruske vojske o situaciji u sirijskoj provinciji Idlib nisu rezultirali nikakvim sporazumima.”
A oni održavaju zajedničke vojne vježbe. Na teritoriji Sirije čiji narod protestvuje protiv turske prisutnosti. Mora da je neki šah u pitanju…

Max
3 godine prije

Važnija vijest je da su jučer položaji terorista u Idlibu tučeni Iskanderima i bombarditrani Suhojima . Iskreno nije mi jasno što Turci i Rusi ovdje vježbaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI