Zračni napad u sirijskoj provinciji Idlib navodno je usmrtio više od 40 militanata

Zračni napad - Sirija
28 komentara

Zračni napad ruskih zrakoplovnih snaga u sjeverozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib usmrtio je više od 40 terorista i ozlijedio najmanje 60, izvijestile su u ponedjeljak sirijske novine Al Watan, pozivajući se na zdravstvene izvore u Idlibu.

Ukupno 43 militanta, koji pripadaju grupi Faylaqal-Sham (Legija Sham) ubijeni su kao rezultat napada, kojeg su pokrenule ruske snage na vojni kamp za obuku, smješten u Idlibovom području JabalDuwayli,a u blizini grada Harama, koji dijeli granicu s Turskom, izvijestile su novine Al Watan, dodajući da je dodatnih 60 militanata ranjeno u napadu.

Lokalni mediji izvijestili su prošli tjedan da je američka međunarodna koalicija uz pomoć bespilotnih letjelica napala mjesto okupljanja šefova brojnih radikalnih skupina, uključujući Jabhatal-Nusra. Navodno je napadom eliminirano više od 20 čelnika, uključujući Sirijce i ljude drugih nacionalnosti.

Nakon incidenta, zračni napad pogodio je parkiralište za kamione za gorivo u Idlibu. Prema sirijskim medijima, gorivo je prošvercano i namjeravale su ga koristiti terorističke bande.

Sirija se suočava s razdobljem nestabilnosti od 2011. godine, otkad se vlada Bashara Assada borila s nizom oporbenih skupina i terorističkih organizacija. Sada su se vlasti zemlje prvenstveno usredotočile na političko rješavanje tekuće krize, obnovu Sirije i povratak izbjeglica.

idlibsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Po turcima rokaju ameri i rusi naizmjenicno. Prije nego sto su ameri izbombardovali stab sivih vukova za vrijeme sastanka sa sefovima odreda, rusi su uvjezbavali po Idlibu rad jata dronova. A prije toga neidentifikovani avioni su dosli iz Iraka i rokali po skladistima zaliha. Naizmjenicno rade.

Amazon
3 godine prije

Odlične vijesti za Siriju i sirijce jer ovi glavosječe nikako da shvate da ništa od njihovog velikog šerijatsko bizantskog sunitskog carstva. Turci dajte izgubite više taj rat i ostavite Sirijce na miru!

gigi pinna
3 godine prije

I dalje pod okupacijom Turske, Amerike, Kurdskih suncokreta i Aškanaza ostaje trećina Sirije – Rusiji je ionako glavni cilj bio uništavanje glavosječa da ne bi došli na Kavkaz – a oni već stigli u Gorski Karabah.
Sve je ovo Pirova pobjeda za Siriju…

3 godine prije zadnji put uredio gigi pinna
Ante
3 godine prije

Ubijeno je 60+ islamista.
60×60=3.600 djevica.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Duki
3 godine prije

Sultan,puši sa obje strane, izgleda da su vidjeli da su mu ambicije malo pretjerane,pa Sirija,pa Libija,pa malo jebemo Grke ,pa Amere,,i sada Armeniju,🖕🖕🖕opa pa i Kurdi !
Stani malo ili te mi zaustavljao pati biraj!
Čini mi se da će odabrati samoubojstvo,dali političko?ili mosad -cia-fsb.gledajmo ovih dana !🙈🙈😂😂😭🖕

Stjepan Vujec
3 godine prije

Kaj budu sad junferice naje…, tako im je barem obečano da ih čeka 70++ nevinih i gle i to samo za idiote.

ooiyt
3 godine prije

Ti teroristi su pod zastitom nato Turske.
Primjecujem da nema vise iz Washingtona, Brisela, nato staba ono cuveno Rusima
“Mi vas opominjemo”

Borik
3 godine prije

Der Spiegel, cionisticko-kabalisticke novine javljaju da su Rusi pogodili raketama 4 bolnice i da je ubijeno stotinu bolesnih.

SULE
3 godine prije

Evo sad udaraju Amerikanci po Siriji i ima puno mrtvih islamista a noćas nastavljaju Rusi-ovo je diplomatski dogovoreno da se isprovocira Sultan i predje crvenu liniju gdje ga cekajuSirijci

Tomi
3 godine prije

Znaci Idlib nece ni da se oslobadja , izgleda da su to stavili sad u 3.plan

burt
3 godine prije

ruska avijacija povremena napada po Idlibu tako su napali i ovu skupinu ali turska vojska je uspostavilo demarkacionu liniju u Idlibu i sad je tamo raspoređeno na tisuće turskih vojnika tako da nema ništa od ponovnog uspostavljanja unitarne Sirije pod vlašču Assada, najvažniji trenutak bio je 27.2-5.3 2020 kad se SAA približila gradovima Idlibu i Ariha ali onda je uslijedio strahoviti turski napad iz svih oružja na SAA. NDF, Liwu al Quds, Hezbollah, Fatemiyoun i to je bio kraj unitarne Sirije

Max
3 godine prije

Napokon malo dobrih vijesti. Da Rusi su izvršili smrtonosan napad , Navodno su imali obaviještajne podatke da teroristii izvode smotru. Nadam se početku operacija za potpuno oslobođenje Idliba. Stručni krugovi smatraju da je to bila poruka i upozorenje Turskoj da ne dovodi teroriste na Kavkaz i u blizinu Rusije.

chosmos
3 godine prije

Da se Rusi žele obračunati sa ISILom, zatvorili bi im granicu. Znamo da je najviše ISILovaca upravo Rusija pustila kroz svoje granice.

Ante
3 godine prije

Amerikanci isto napadaju teroriste iz idbila i njihove zalihe oružja jer se žele riješiti ljudi koji previše znaju. Osim toga oružje im više ne treba pa i to žele uništiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI