Izvještaji govore da su četvorica američkih vojnika završila ranjena nakon navodnog okršaja s ruskim vojnicima u Siriji

Američki vojnici u Siriji
8 komentara

Četiri američka vojnika su, kako se izvješćuje, ranjena tijekom navodnog okršaja s ruskim vojnicima, do kojeg je došlo na sjeveru Sirije, izvijestio je u srijedu američki medij Politico, pozivajući se na nacrt izjave Ministarstva obrane i neimenovani izvor.

Četvorici članova američke vojske dijagnosticirani su simptomi nalik potresu mozga, navodi se u izvješću.

Politico je rekao da je drugi američki izvor, koji je informiran o tom pitanju, potvrdio da je u incidentu ozlijeđeno više pripadnika američkih postrojbi.

Ni Pentagon ni rusko ministarstvo obrane nisu komentirali izvještaj.

Na internetu se pojavio videozapis, koji navodno prikazuje američke snage kako pokušavaju blokirati rusku patrolu koja pokušava proći kroz teren.

Od 2014. koalicija predvođena SAD-om izvodi operacije protiv Daesha u Siriji, ali bez odobrenja UN-a i bez odobrenja Damaska. Sirijska vlada već je u nekoliko navrata za vojnu prisutnost Washingtona u Bliskom Istoku dala do znanja da je ona ilegalna.

Glasnogovornik ruske vojne skupine u Siriji govorio je tijekom brifinga ranije ovog tjedna o tome da teroristi i dalje djeluju u velikom dijelu područja središnje Sirije i da ometaju obnovu te regije. Izjavio je i to da su ti teroristi u nadležnosti SAD-a, što Sjedinjenim Državama služi kao alibi njihove i dalje nelegalne prisutnosti koja postoji na sjeveroistoku te zemlje.

Američka vojskaRuska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Nije bio okrsaj vec reli. Trkali su se i beter je brzi od americkih vozila. Za vrijeme trke dva vozila su se malo zakacila i 4 americka vojnika su dobila potres mozga. Bilo je i malo koskanja jer ameri nisu htjeli isplatiti opkladu, ali nije bilo okrsaja i sukoba kao sto neki pokusavaju da prikazu.

LZN
3 godine prije

Za potres mozga treba imati mozak…………….a ameri da imaju imalo mozga ne bi bili u Siriji.

Uno
3 godine prije

Partneri provjeravaju ko ima veći.
Ne znam samo šta o tome misle Sirijci. Vjerovatno se pitaju kad će kraj toj zayebanciji…

Max
3 godine prije

Još jedan okršaj koji može dovesti do rata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI