Savjetnik Pentagona poziva na veću raznolikost u američkoj vojsci

Americka vojska
23 komentara

Viši savjetnik američkog ministra odbrane tvrdi da nastojanje da se više manjina uključi u američku vojsku nema nikakve veze sa „društvenim ratovima“

Bishop Garrison, viši savjetnik američkog sekretara za odbranu Lloyda Austina, obećao je u srijedu svoju podršku većoj „raznolikosti, jednakosti i inkluziji“ u vojsci SAD. On je insistirao da ta politika nema nikakve veze sa ideologijom ili „društvenim ratom“, tvrdeći da bi taj pristup američku vojsku umjesto toga učinio „smrtonosnijom“.

U govoru u Centru za novu američku bezbjednost, Garrison je rekao da vojska treba da učini više da privuče pripadnike manjina, koji trenutno čine otprilike 41 % američkih oružanih snaga.

„Moramo da pronađemo načine da dođemo do šireg fonda talenata i širih interesnih grupa kako bismo regrutovali te visoko kvalifikovane, talentovane pojedince“, izjavio je Garrison, tvrdeći da veliki procenat manjina „teži da izađe“ iz vojske prije napredovanja na više položaje.

„Moramo da preduzmemo pristup zasnovan na podacima da bismo bolje razumjeli šta se zapravo ovdje dešava. U čemu je problem? I kako to možemo riješiti?” dodao je on.

Garrison je rekao da želi da „što je moguće više vođa i pripadnika ukupnih snaga“ napore u pogledu raznolikosti posmatraju „kao multiplikator snaga“.

„Garrison želi da program dožive kao način da učine američku vojsku uspješnijom u postizanju kritičnih misija i da snage postanu smrtonosnije“, navodi se u saopštenju Pentagona.

Viši savjetnik je insistirao da vojni napori na raznolikosti nisu „raznolikosti radi raznolikosti“ i da „nisu samo nešto što se mora uraditi zbog neke vrste kulturne ideologije ili društvenih ratova koji su u toku“.

„To uopšte nije slučaj“, naglasio je Garrison.

Konzervativci su kritikovali Garrisonov govor, tvrdeći da su prioriteti administracije američkog predsjednika Joe Bidena u vezi sa vojskom pogrešno postavljeni.

„Naši neprijatelji nam se smiju“, tvitovao je kolumnista Washington Timesa Tim Young.

Američka vojskaBishop Garrisonnacionalne manjinePentagonraznolikost
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Cut the rope
2 godine prije

Jedva čekam viditi tu ubojitu snagu. Trangederi, transseksualci, transkurcipalci… u elitnim postrojbama SEALS, zelenih beretki…
Neprijatelji će trebati nositi pancirke i na guzicama. A manevarske sposobnosti su izrazitno bitne.
Genijalno ustvari

nekoime
2 godine prije

Umjesto zračno-mehanizirane bit će pedo-lezbizirana divizija. Protivnici će samo padati. Od smijeha.

MKD
2 godine prije

Sigurno se podrazumeva raznolikost i na Lezbeye i Peeederlane.

abc
2 godine prije

Bit če u toj krasnoj vojci više dvocevnih, lezbi, džihadija, neonacija, fašija, kriminalaca, silovatelja, pedofila, kozohebaca, itd.
Svi če se međusobno dobro slagati. Svi goli, pa šta ko voli….

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Ma daj ! I sa TIM oni misle ratovati sa Rusima ?! Imali tko link ka Tom and Jerry pa vec ako ne mogu procitati , ista ozbiljno bar mogu gledati , puno ozbiljnije stvari ..

nekoime
2 godine prije

Borbeni joj je moto: Ako te ulovim, dat ću ti.

pirat sa kariba
2 godine prije

federi u komi

nessy
2 godine prije

Pa ta vojska stvarno postaje zafrkancija. Posto USA ipak pretendira na polozaj jedine velesile, ovo moze samo biti predstava za javnost.

minimoris
2 godine prije

Mislim da ovo “raznolikost” vise se misli na latino-amerikance i crnce,kojih ima mnogo u Americi.Ovo uopste nije naivna prica,jer su Pentagonu potrebni vojnici.Belaca ima sve manje i manje,a “manjina” sve vise i vise.Cak bi se lepo i smanjio broj latino-amerikanaca i crnaca.
Ne bi me iznenadilo da uskoro izadje zakon u Americi gde ce biti napisano,da ako hoces drzavljanstvo,moras da odsluzis koju godinu u vojsci.

nessy
2 godine prije

Pogledao sam video sa linka, i mogu samo reci, tuzno, tuzno gdje ide svijet. Svaka izopacenost i perverzija sada je ne samo dozvoljena, nego i pozeljna, kao ‘inkluzivnost’. Biti tradicionalan muskarac ili zena, to je ‘out’, zastarjelo.
Stize li taj meteor, majke mu ga spalim. Stvarno ljudskoj rasi treba reset, ali temeljit.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Pa da bilo bi dobro da ukljuce neprijatelje u svoju vojsku, ako nista drugo moci ce lakse nagovorit takvu vojsku da pucaju na gradane koji odbiju vakcine!

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Isto imaju I istocni susjedi – u vojsci Srbjje , nekakovog transgender Majora . Mutant bio prvo zensko pa musko ili obrnuto . Ne znam nit me posebice interesira . Ima na Google . P.S. ; – Taj entitet vjerojatno , vucicevim Srbima dodje poput svjetla primjerka , podsjecanja na slavne bitke Kajmakcalana I Cera ha , ha , ha …

preseren3
2 godine prije

Ništa novo.
Za ameriku do zadnjeg mehikanca, kubanca, kineza, japanca……
Na bliskom istoku do zadnjeg iračana, libijca… a na istoku do zadnjeg ukrajinca, poljaka..
U tim narodima i ema toliko transgendera. Češče su normalni…

rade iz niša
2 godine prije

sve će napraviti da nas prorijede, to zapamtite, otud sve kreće.

Max
2 godine prije

Iračaninu je svejedno ubiije li ga crnac ili bijelac.

Brkan
2 godine prije

Najbolje da 99% budu crnci. No, dobro… 80%, a ostalo hispano. Vise problema rjeseno!
tinyurl.com/mkp44828
Bljaaaak!

Tupko Glupko
2 godine prije

Koliko vidim iz navedenog linka, snimljen je film o transdženderu koji se prikazuje u kinima. Očiledno se propagira i podstiče da ih bude još.
700 vojnika pod transdženderovom komandom će dati život ako treba imajući u mislima njegove depilirane noge, mrežaste čarape i nalakirane noktiće.

Perun
2 godine prije

američki nosač aviona USS “Harry S. Truman” uplovio je ispred splitske luke, a tisuće pripadnika američkih oružanih snaga su se iskrcale na kopno, razmilili su se gradom….P.S..Split je pun americkih uniformisanih geyova …cuvajte gu..ice Splićani ……americke dvocijevke sada se pucaju u Splitu….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI