Američka vojska “obilježava” svoj masakr u Iraku. “Recite im da je to zvuk slobode”.

Americki vojnici u Iraku
19 komentara

“Okupljamo se večeras znajući da je ovaj naraštaj junaka učinio Sjedinjene Države sigurnijim i poštovanijim u cijelom svijetu.” (Predsjednik Barack Obama, govor o stanju unije, 24. siječnja 2012.)

Dok se Uskrs slavio u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu s, za vjernike, porukom nade, Falluja, regija i veći dio zemlje ponovno su pod opsadom, ne ovaj put od strane američkih masovnih ubojica, već od strane milicija američke posredničke vlade naoružanih SAD su isporučile oružje.

Godine 2003., mjesec dana nakon invazije, prije deset godina, Uskrs je pao na 20. travnja, jer su Iračani svih denominacija i nikakvi umirali, zatvarani, mučeni, pronađeni s izbušenim glavama ili bez glava, bačeni na gomile smeća.

Uskrs sljedeće, 2004. godine pao je u nedjelju 11. travnja, a obilježio ga je brigadni general Mark Kimmitt, ponovno potvrđujući svoje potpuno zanemarivanje ljudskog života. Prema riječima bivšeg zapovjednika USCENTOCOM-a generala Tommyja Franksa koji je vodio invaziju na Irak u ožujku 2003., “nije produktivno brojati iračke smrti”.

Pokolj prve opsade Falluje je bio u tijeku. Na dnevnom brifingu za novinare general Kimmitt je uvjeravao medije:

“Marinci ostaju spremni, voljni i sposobni u bilo kojem trenutku pružiti bilo koju razinu humanitarne pomoći. Čuo sam da su izvan grada Fallujah već postavili objekte za sve raseljene osobe koje dolaze iz grada i trebaju pomoć. To je nešto u čemu je stručnjak Marinskog korpusa, cijeli pojam pomoći, pružanje pomoći bilo kojem gradu na svijetu u bilo koje vrijeme. Tada, kao i sada, nemoguće je znati treba li se smijati ili plakati.“

General Kimmitt. tada je upitan:

“Odavde, s ovog podija, govorite o čistom ratu u Falluji. Ali Iračani preko televizije imaju sliku onoga što se događa u Falluji (uključujući) ubijanje djece. Postoji li način da svojim stajalištem uvjerite Iračane da ste (samo) upotrijebili silu protiv terorista? “

Sa svojim prepoznatljivim prezirom prema čovječanstvu, ili bilo čemu što ima veze s “pružanjem pomoći”, odgovorio je: “Što se tiče rješenja o slikama Amerikanaca i koalicijskih vojnika koji ubijaju nedužne civile, moje rješenje je vrlo jednostavno: promijenite kanal. Promijenite kanal u legitimnu, autoritativnu, poštenu stanicu s vijestima.“ Postaje koje prikazuju Amerikance kako namjerno ubijaju žene i djecu nisu legitimni izvori vijesti. To je propaganda, a to su laži. Dakle, želite rješenje? Promijenite kanal.”

Jonathan Steel iz Guardiana je ustrajao:

“Generale Kimmitt, govorite o promjeni kanala, ali što je vaš odgovor ljudima poput (političara) Adnana Pachachija, koji su optužili koalicijske snage da koriste kolektivno kažnjavanje grada Falluje? Jeste li dobili malo nijansiraniji i suptilniji odgovor nego da samo kažete gospodinu Pachachiju da promijeni kanal”?

General je bez srama na situaciju u gradu koji je postao poznat kao “iračka Guernica” odgovorio:

“U ovom slučaju, možemo se ne slagati, a da ne budemo neugodni, ali nije praksa koalicijskih snaga, bilo koje koalicijske nacije, da provodi kolektivno kažnjavanje ili kolektivnu akciju nad gradom. To se jednostavno ne radi. Ne prakticira se. I krši međunarodno pravo. I ne vjerujemo u ovom trenutku da se koaliciji može pokazati bilo kakav dokaz koji bi sugerirao da krši međunarodno pravo ili zakone kopnenog ratovanja.”

Grad je zapravo tretiran kao “zona slobodne vatre”, dvije bolnice su srušene uključujući nedavno izgrađeni hitni centar i Opća bolnica, pacijenti i liječnici isprva su bili vezani lisicama, “osloboditelji” su je smatrali “centrom propagande” “, budući da je osoblje govorilo, tada kao i danas, o brojkama mrtvih i ranjenih koje zbrinjavaju. Kao rezultat toga, “neamerički ranjenici su u biti ostavljeni da umru”.

Komentar nekoga tko je ili bio u zabludi ili nije upoznat s istinom kao što je general Kimmitt, potpukovnik Pete Newell, izjavio je da američke snage žele:

“Falluja da shvatite što je demokracija.”

Pukovnik Ralph Peters, uvijek u potrazi za svojom vizijom vječnog rata, rekao je o ovoj viziji demokracije:

“Ne smijemo se bojati napraviti primjer Falluje. Moramo pokazati da se vojska Sjedinjenih Država ne može odvratiti ili poraziti. Ako to znači široko uništenje, moramo prihvatiti cijenu. Čak i ako Fallujah mora ići putem Kartage, svedena na krhotine, cijena će biti vrijedna toga.”

Sada se definitivno zna kakva su gomila laži bila Kimmittova uvjeravanja, jer je general potvrdio svoje znanje o kršenjima međunarodnog prava, čak i prije drugog desetkovanja Falluje kasnije tijekom godine, možda bi netko sigurno trebao posjetiti njega i pukovnika Petersa s kako bismo ih uključili u nadolazeću povijesnu grupnu tužbu koja je pokrenuta u SAD-u.

Manje od mjesec dana nakon što je Kimmittov kanal promijenio savjet, general Taguba objavio je svoje izvješće o tome što je “demokracija uopće bila” u rukama američke vojske u zatvoru Abu Ghraib, nedaleko od Falluje. Još uvijek se hladi i trebala bi biti sramota za sva vremena. Samo nekoliko njegovih otkrića uključuju:

“…da su namjerno zlostavljanje zatočenika od strane pripadnika vojne policije uključivala sljedeće radnje:

*Udaranje zatvorenika šakama i nogama.

*Snimanje i fotografiranje golih zatočenika i zatočenica.

*Prisilno postavljanje zatvorenika u razne seksualno eksplicitne položaje radi fotografiranja.

*Prisiljavanje zatočenika na skidanje odjeće nakon čega su bili držani goli nekoliko dana.

*Prisiljavanje golih muških zatočenika na nošenje ženskog rublja.

*Prisiljavanje grupa muških zatočenika na samozadovoljavanje dok ih se fotografira i snima.

*Postavljanje golih muških zatočenika na hrpu i potom skakanje po njima *Postavljanje nagog zatvorenika na MRE Box, s vrećom pijeska na glavi i pričvršćivanje žica na njegove prste na rukama, nogama i penisu kako bi se simuliralo električno mučenje.

*Pisanje “Ja sam silovatelj” na nozi zatočenice za koju se tvrdi da je silovala 15-godišnju su-zatvorenicu i nakon toga fotografiranja iste gole.

*Stavljanje lanca za pse ili remena oko vrata golog zatočenika i prisiljavanje vojnika na poziranje.

*Vojni stražar koji je imao seks sa zatvorenicom.

*Fotografiranje mrtvih iračkih zatočenika.

*Razbijanje kemijskih svjetala na zatvorenicima i polijevanje zatočenika fosfornom tekućinom.

*Prijetnje zatočenicima napunjenim pištoljem kalibra 9 mm.

*Polijevanje golih zatočenika hladnom vodom.

*Premlaćivanje zatočenika drškom od metle i stolicom.

*Prijetnje zatočenicima silovanjem.

*Omogućavanje stražaru vojne policije da zašije ranu zatočenika koji je ozlijeđen nakon što je udaren o zid u ćeliji.

* Sodomiziranje zatvorenika kemijskim svjetlom i možda štapom od metle.

*Korištenje vojnih radnih pasa za plašenje i zastrašivanje zatočenika prijetnjama napadom, au jednom slučaju i stvarnog ugriza zatočenika.

Zar general nije znao što se događa u područjima koje su pod kontrolom američkih postrojbi u cijeloj regiji? Njegovo znanje o Iraku bilo je, međutim, takvo da je na gore citiranoj tiskovnoj konferenciji Bagdad, za kojeg je mislio da će novinari biti “upoznati”, nazvao “gradićem”, iako se radi o gradu s dalekom tradicijom, koji ima oko 7 milijuna stanovnika.

Bagdad, nekadašnji, kako piše Kurt Nimmo, najnapredniji grad na Bliskom istoku, sada je u nedavnom istraživanju proglašen za najgori grad na svijetu: “opasna ruševina, pogođena sektaškim i vjerskim nasiljem, korupcijom, kriminalom, nezaposlenošću, zagađenjem i brojnim drugim problemima.”

Mark Kimmitt je sada u mirovini i “savjetnik je američkih tvrtki na Bliskom istoku” vjerojatno profitirajući od destabilizacije SAD-a i ubojstava i razaranja industrijskih razmjera, koji se nastavljaju u Iraku, nakon jedanaest godina, u prosjeku tisuću duša mjesečno.

Treba se zapitati je li se, na desetu godišnjicu svojih masovnih neistina za Uskrs, osvrnuo na svoje riječi, koje se odnose na pokolj u Iraku koji je u tijeku i to kada ga je novinar upitao što bi rekao iračkoj djeci, traumatiziranoj bukom američkih ratnih zrakoplova i bombi, kada je odgovorio: “Reci im da je to zvuk slobode”.

Američka vojskaIrakmasakrSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Životinje ! Ne vojska ! Vojniku je časnost na PRVOM mjestu !!! Ovo . Capture ‘n’ terminate 😎 . No remorse ! Dobro Wagnerovci to rade – deratizacija !!!!

Xam
1 godina prije

Sretan Uskrs svima pa i njima.

eks
1 godina prije

Imperija zla slavi svoje zločine.

abc
1 godina prije

Američka zločinačka armija je u Iraku vršila organizovano pokolje ratnih zarobljenika. Mučeno najokrutnijim metodama i zvijerski pobijeno je preko 100.000 vojnika. A Faludža je simbol američke okrutnosti nad civilima. U Iraku je američka zločinačka armija pobila preko pola milijona djece i preko 2 milijona odraslih civila.
USA obožavaju bjeli fašisti, nacisti i rasisti iz cjelog sveta, koji su ponosni na američke zločine i koji u njima vide idole zapadne moderne civilizacije.

Motorola
1 godina prije

USA je toliko ogrezla u zločine svih vrsta nad preko sto država i stotine nacija, da če je svet sa dragošču i veseljem uništiti, čim se zato ukaže šansa. I taj dan če pre ko sle doči. To če biti praznik cjelog sveta.

Noppo
1 godina prije

Ne žalite životinje. One ubijajo zato da jede, i nisu gladne. A zločinci ubijaju da se postave i hvale pred drugima. Da slave svoje zločine je “normalno” za imperiju zla. Čudno bi bilo da to ne rade.

Max
1 godina prije

Zvjerad ali ne čudim im se.

Kardinale
1 godina prije

Ovo su nasi mentori iz NATO. Irak je bila fina zemlja. Pokradeni i muzeji, zlato.
Gadovi sravnili i lijepu Libiju. Gdje dodju bude uzas

bruegel the elder
1 godina prije

twitter*com/MyLordBebo/status/1645022708747386881?cxt=HHwWgoC2pYPcpdQtAAAA…..
Former Reuters journalist Dean Yates says: “The US assertions that Namir and Saeed were killed during a firefight was all lies. But I didn’t know that at the time, so I updated my story to take in the US military’s statement.”
-> Good faith was presented to the US military.

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. “zvuk slobode” će biti kada hidrogenska ili vodikova bomba satare – BERLIN – LONDON – WASHINGTON.

Sabahudin
1 godina prije

Zločinci i ubice, oni i cionisti.

Tito
1 godina prije

A šta je sa Haškim tribunalom,ko sudi ovim životinjama koje siju žrtve po čitavom svijetu,to je demokracija na američki način

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI