Američka vojska očajnički pokušava privući nove regrute – svima daju 50.000 dolara, ukinuli su čak i obavezu srednje škole

Americka vojska
31 komentar

“Woke” kultura i operacije promjene spola u američkoj vojsci nisu joj učinile nikakvu uslugu. Zapravo, u duhu Bertolta Brechta: “Zamislite da je rat i da tamo nitko ne ide!”

Na kraju Vijetnamskog rata, 1973., obavezno novačenje je ukinuto kako bi se izbjegao negativan publicitet koji je stvorio veliki broj smrtnih slučajeva u američkom ratu u Vijetnamu, izvijestio je The Spectator. “Gotovo se čini kao da su posljednjih dvadeset godina neuspješnih ratova i tisuće ranjenih ratnika natjerali potencijalne novake da preispitaju svoje životne izbore”, navedeno je.

NBC je u lipnju izvijestio da sve grane vojske nisu ispunile svoje ciljeve novačenja za ovu godinu. Prema riječima general-pukovnika Thomasa Spoehra iz Zaklade Heritage, zbog toga je “održivost dobrovoljačke vojske dovedena u pitanje”.

Američka vojska ispunila je samo 40 posto cilja novačenja za poreznu godinu koja završava 30. rujna. Razlozi su nepodobnost, ograničenja Covida (necijepljenost), konkurencija uspješnog civilnog tržišta rada i nedostatak želje za služenjem.

Ni bacanje neviđenih količina novca na problem do 50 000 dolara za regrutiranje i ostanak u snagama nije ga riješilo. Štoviše, čini se da pomoćnica ministra za zdravstvo Bidenove administracije Rachel Levine pojačava krizu.

Bidenova transseksualna pomoćnica državnog tajnika za zdravstvo Rachel Levine: Moramo “osnažiti” djecu da prijeđu na blokatore puberteta i dobiju operaciju promjene spola.

Prema načelniku stožera vojske generalu Jamesu McConvilleu, samo 23 posto Amerikanaca u dobi od sedamnaest do dvadeset četiri godine sposobno je služiti bez posebne dozvole zbog pretilosti, upotrebe droga ili kriminalnog dosjea. A vojno sposobnih svake godine je sve manje.

Interna anketa Ministarstva obrane koju je citirao NBC otkrila je da je samo 9 posto onih koji ispunjavaju uvjete zainteresirano za služenje u vojsci. Od anketiranih, polovica smatra da će se suočiti s fizičkim problemima, a 57 posto da će se suočiti s emocionalnim ili psihičkim problemima.

Istraživanje 1991. pokazalo je da na pitanje “Koliko ste ponosni što ste Amerikanac?” 96 posto je reklo da su “vrlo ponosni” ili “prilično ponosni”. Nedavno Gallupovo godišnje istraživanje pokazalo je da je samo 65 posto bilo “iznimno ponosno” ili “vrlo ponosno”.

Ponos što su Amerikanci bio je znatno veći među muškarcima, republikanskim glasačima i starijima od 55 godina bez fakultetske diplome. Postojala je i zemljopisna podjela: 2013. godine 44 posto svih vojnih novaka došlo je s juga zemlje

Diploma srednje škole više nije potrebna

Koliko je vojska očajna najbolje prikazuje da su prošlog mjeseca otkazali obavezu srednjoškolske diplome. Kako javlja Military Times vojska odbacuje svoj mandat potencijalnim regrutima da imaju srednjoškolsku diplomu ili GED svjedodžbu kako bi se prijavili u službu, što je jedan od najdramatičnijih poteza dosad u eskalirajućoj novačkoj krizi koja pogađa cijelo Ministarstvo obrane.

U četvrtak je služba objavila da se pojedinci mogu prijaviti bez onih prethodno potrebnih obrazovnih certifikata ako krenu na osnovnu obuku u ovoj fiskalnoj godini, koja završava 1. listopada.

Novaci također moraju imati najmanje 18 godina i inače ispunjavati uvjete za posao u aktivnoj vojsci. Također moraju postići najmanje 50 bodova na Armed Services Vocational Aptitude Battery, ili ASVAB, kvizu u stilu SAT za mjerenje akademskih sposobnosti potencijalnog novaka.

50 na testu relativno je nizak rezultat, pri čemu je 31 minimum za kvalifikaciju za službu. Borbeni poslovi kao što su pješaci i konjički izviđači trebaju samo minimalne bodove da bi služili, dok administrativni poslovi kao što su stručnjaci za ljudske resurse ili javne poslove zahtijevaju bodove od 100 ili više.

Prethodno je vojska dopuštala regrutaciju ako još nisu završili srednju školu u dobi od 17 godina uz pristanak roditelja. Ti novaci obično ne bi išli na osnovnu obuku dok ne završe školu.

Promjena slijedi nakon još jednog pomaka u politici ovog tjedna kada je služba ublažila svoja pravila o tetoviranju, dopuštajući potencijalnim regrutima da se prijave s tetovažama na rukama i vratu, što je prije zahtijevalo izuzeće.

Vojska i njezine sestrinske službe ove su se godine potrudile, nudeći sve izdašnije beneficije i izmjene politike u nastojanju da poboljšaju broj novih novaka. Vojska je ove godine ostvarila samo 40 % svojih ciljeva novačenja, a borba za popunjavanje redova naizgled je bila toliko teška da je Ministarstvo obrane smanjilo planiranu ukupnu veličinu snaga jer su prethodni ciljevi novačenja bili nedostižni.

Ti izazovi dolaze usred niske stope nezaposlenosti i konkurentnog civilnog tržišta rada, s poslodavcima koji nude veće plaće i beneficije čak i za početničke poslove.

Američka vojskaSADtransrodne osobeWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MKD
1 godina prije

Pa to njim i treba, vojska bez mozak.

1 godina prije

…………….. Protiv njih je svjetsko mišljenje, a druge zemlje drže i kupuju ono što SAD svakodnevno treba da ostane u voznom stanju. Dok bjesni bitka između Puppet Mastera (Gospodar lutaka) i njihovih marioneta, javljaju se informacije jednako kao i dezinformacije. U svemu tome, može doći i do preuzimanja, posebno kad agent nema stvarni identitet nego je samo internetska prisutnost, onda isti agent može početi kao jedan, a zatim se prebaciti. Kako javnost to može razabrati? Čak tamo gdje se zna tko je vlasnik medija, gdje se zna sklonost, mogu se iznenada preokrenuti ton ili poruka. Takva je moć komande koja dolazi sa samog vrha, ili prijetnja mučenjem ili ubojstvom, ili financijskim poteškoćama ili skandalom na radiju ili televiziji. Vlasništvo nad medijem može se, naizgled, promijeniti, pa onda vratiti prethodnom, prognano. U tom okruženju koje se brzo mijenja, gdje je zataškavanje osuđeno na pucanje, a ruka u pozadini na razotkrivanje, takvih… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Znači sad avaki kreten može biti američki vojnik.

tihobl
1 godina prije

Odavno vojska ima problema sa manjkom vojnika. Zato su dopustili da sluze zene (50% populacije), a kad se pokazalo nedovoljno onda su postali otvoreni prema LGBT (20% populacije). Ali ni to nije dovoljno, kao sto nece biti dovoljno primanje krimanalaca i nepismenih. Americka mornarica vec godinama ima problem sa manjkom pilota – duplo vise aviona nego pilota. U avijaciji broj pilota blizu je broja ispravnih aviona (vadi ih sto im je vise od pola aviona neupotrebljivo). Putin ima drugaciji problem – specijanu operaciju je ogrqanicio na 10% vojske, a broj dobrovoljaca je duplo veci. Popustio je cecenima koji 8 godina mole da ih pusti na zapadni front, zatim kozacima, a onda je pustio i sve ostale da formiraju lokalne dobrovoljacke jedinice. I eno sad su stigli i kazahstanski specijalci. Dok niko nece u americku vojsku ni za pare, velika je navala za ulazak u rusku vojsku za mizernu platu (i… Čitaj više »

404
1 godina prije

Bumerang se uvjek vrača onome tko ga baca. Tko znade samo bacati a ne zna loviti, može nstradati od vlastitog bumeranga. To se upravo sad događa zapadnim militarističkim manijacima.

nekoime
1 godina prije

U američkoj vojsci zapovijed “neprijatelj s leđa” dobiva sasvim novo značenje.

nekoime
1 godina prije

Kako to da američku mladež ne privlače izgledni ratovi protiv Rusije i Kine, višegodišnji odmor u Sibiru i slične ljepote. Za masakriranje Iračana, Afganistanaca, Sirijaca… bilo ih je kao pljeve.

bruegel the elder
1 godina prije

Kakva pomoćnica,takvi i regruti !

1 godina prije

Idući potez: Primaju se i invalidi sa najviše 60% invaliditeta. Ako i to ne pomogne, posjetit će groblja. Tamo ima puno osoba sa pravom glasa, pa eto, da im se dopusti i da se bore.

Roki
1 godina prije

Kao i očekivano…sve više Debildosa na zapadu.
Dobro je jedan i rekao; sutra da počne rat, NATO i nema s kim ratovati.

Brkan
1 godina prije

Ovo je zabrinjavajuce, ali inace nista posebno. Ne vjerujem da na toliko stanovnika USA ne mogu popuniti potrebe profesionalne vojske, a ako zatreba meso proglasit ce se opca mobilizacija kao za vrijeme vijetnamskog rata: Rodjeni dana tog i tog imaju se javiti u regrutni centar! Godista su ciljana, a datumi izabrani nasumicno. Ne javis li se, ides u prdekanu.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo vam bijele rase i bez cjepiva. Samo, nemojte misliti da je u nas sada puno bolje:
“…samo 23 posto Amerikanaca u dobi od sedamnaest do dvadeset četiri godine sposobno je služiti bez posebne dozvole zbog PRETILOSTI, upotrebe droga ili kriminalnog dosjea.”

Debljina nije džabe na prvom mjestu.
Gledam po tramvajima.
Svaki dan po dva debela mladca.
Vidi se i da je to u osnovi dobra genetika, jer su visoki sa relativno dobrim kosturom.
Ali, ničim se ne bave. Fizičkim.

Rimtutituki
1 godina prije

Procitah negdje da autopsija na mrtvim a3ob-cima pokaza do 100puta veci broj antitijela na hepatitis,boginje itd.a mentalno boga pitaj,da nije neko u tim laboratorijama pokusavao da napravi super-vojaka,mutanta itd, znate li sta??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI