fbpx

Ministarstvo obrane izjavilo da su američka vojna vozila pokušala onemogućiti prolaz ruskim vozilima na njihovoj utemeljenoj ruti kroz Siriju

Sudar vojnih vozila Rusije i Amerike

Američko Vijeće za nacionalnu sigurnost ranije je optužilo ruske vojnike za njihovu odgovornost u vezi sa sudarom ruskog i američkog vojnog vozila koji se dogodio u Siriji, iako brojni videozapisi s lica mjesta ukazuju na to da su ruske postrojbe nekoliko puta pokušale na siguran način rastati se od američkih kolega.

Ruski vojnici poduzeli su sve moguće napore kako bi izbjegli sudar s američkim snagama, koje su raspoređene u Siriji, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane. Ministarstvo je također primijetilo da su podaci o cesti, snazi ruske patrole i činjenici da će biti popraćeni helikopterom, poslati američkoj vojsci u skladu sa sporazumima koji imaju za cilj izbjegavanje sukoba snaga dviju zemalja u Arapskoj Republici.

Ministarstvo obrane podijelilo je vlastiti izvještaj o incidentu koji se dogodio 26. kolovoza, rekavši da su prije sudara rusku patrolu lovila dva američka vozila, takozvana MRAP-a nakon ulaska u zonu koja je pod nadzorom međunarodne anti-ISIS koalicije. Kasnije su ruski vojnici vidjeli da su njihov dogovoreni patrolni prolaz blokirala još dva koalicijska vozila, s kojima su pokušali izbjeći sudar.

SAD tvrdi da su ruske postrojbe odgovorne za sudar

Prije izjave ministarstva, ruski načelnik Glavnog stožera, general Valery Gerasimov optužio je američke snage za kršenje sporazuma, koje su potpisale te dvije zemlje kako bi se izbjegli incidenti u Siriji. Ruska strana tvrdi da je američka strana odgovorna za sudar tako što su njihova vozila blokirala unaprijed dogovoreni put ruske patrole. Dodao je da je ruska patrola “poduzela sve potrebne korake ne bi li spriječila incident te kako bi nastavila sa svojom misijom”.

Istodobno, američko Vijeće za nacionalnu sigurnost optužilo je rusku patrolu za “nesigurna i neprofesionalna djelovanja”, zbog navodnog namjernog udara u američki MRAP. Vijeće tvrdi da je incident rezultirao ozljedama četvorice američkih vojnika, koji su dobili simptome potresa mozga.

Te su tvrdnje u suprotnosti sa snimkama incidenta snimljenih iz vozila ruske vojne policije, na kojoj se vidi kako nekoliko američkih MRAP-ova manevrira ispred ruske patrole, očito pokušavajući spriječiti njihov daljnji prolazak, dok ruske postrojbe traže način kako da prođu pokraj američkih vozila bez sudaranja. Američki MRAP tada udara jedno od ruskih vozila; sudar se dogodio nakon što je on bio stisnut između njega i drugog patrolnog vozila.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
17 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Buco
Gost
Buco
1 mjesec prije

Trebalo je Amere uhapsit, predat Sirijcima, staviti u zatvor i podići optužnicu od ilegalnog ulaska u zemlju, ilegalnog držanja oružja do nekorištenja pojasa.

Demokracija
Gost
Demokracija
1 mjesec prije

Kaj piskas? Koliko je rata poceon on odnosno njegova politika?

Mlayak
Gost
Mlayak
1 mjesec prije

UnSERE
Trump je u svakom slučaju puno manje zlo od alternative
I neznam zašto bi nam smetalo to kaj je četvero Amera dobilo po pički
A koga ti podržavaš umSere

SOMPOMPIR
Gost
SOMPOMPIR
1 mjesec prije

Koja alternativa? Pa nema u Americi demokracije, obje stranke služe korporativnim interesima i vojno industrijskom kompleksu, a predsjednici ne donose odluke, nego ih samo objavljuju. Trump doslovno NEMA POJMA o vanjskoj politici, neokonsi ga brifiraju o svemu. Biden doduše, još i manje zbog svoje demencije. Kako god. Sve je to predstava, a Trump je sve samo ne mirotvorac.

Stric
Gost
Stric
1 mjesec prije

Daj video da vidimo !!😎😕😁😁

EU dismr
Gost
EU dismr
1 mjesec prije

Ma koj’ moj više Putin trpi ove glodavce.. Daj upozorenje, rok i šajbaj smeće .. Ne, on bi najvećim zločincima i pokvarenjacima pokazivao “drugi pristup” problemu . Stoka razumije samo silu i zdravo ..

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
1 mjesec prije

Partneri.

Medo
Gost
Medo
1 mjesec prije

Ubuduće prvo dva T90, pa blokiraj ako možeš.

Stric
Gost
Stric
1 mjesec prije

T-14 armata😆🤣

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 mjesec prije

…netko je iskljucio semafor,sta li ??

Lucija
Gost
Lucija
1 mjesec prije

😃😂
Ajoj…
Pa pustite ih…reko’ bi čovjek 3. svj.rat…
Pa mogu se i “prašinari” malo zaj*.
Avijacija to radi desetljećima.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 mjesec prije

…trba postaviti kamere i radare .. to bi smirilo situaciju…

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Ruske i Sirijske snage imaju inicijativu i legalno su prisutne Njima provokacije ne trebaju. Nelegalno prisutnim Amerikancima trebaju ovakve provokacije sukobi pa možda i rat.

Perun
Gost
Perun
1 mjesec prije

U ovom slucaju ,ja sam sa Russima u transportnom vozilu …P .S . nema druge solucije ,nema plana B.. ja sam konkretno i ,,fakat ” sa Russima u ovom i drugim slucajevima ….Они не могут купить меня …Славян..белый ..свободный ..стрелок

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije

kako sam ja vidio u , je da, ameri biježe a rusi se zajebavaju.

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

Ovo su visoko obuceni USA placenici zaglumili potres mozga i trzajnu ozljedu vrata, ne bi li od Croatia osiguravajuceg drustva izbili koju pinku. I jos koja potvrda od psihijatra da imaju PTSP, osjecaju se tjeskobno unutar bilo kojeg vozila i eto fine penzijice, a mozda i stana. Tako bi barem bilo u Hrvatskoj, u USA ce vjerojatno dobiti tjedan postede, a kasnije tko zna.

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

Nije to prvi put da se ameri bahate i pokušavaju da spriječe Ruse u obavljanju zadaće. Ovaj put im je propao pokušaj ali sumnjam da su shvatili da Rusi jednostavno ne žele eskalaciju a ne zato što ih je strah.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
17
0
()
x