U eksploziji koja se dogodila na jednoj cesti izvan naselja u Siriji, poginuli ruski general dok su dvojica vojnika ranjena

Poginuli general u Siriji
27 komentara

Rečeno je da se incident dogodio u provinciji Deir ez-Zor, na sjeveroistoku Sirije.

Ruski general bojnik poginuo je, a dva su vojnika ranjena u Siriji u utorak, nakon što je vozilo u kojem su se vozili, naletjelo na improviziranu eksplozivnu napravu (IED), objavilo je rusko Ministarstvo obrane.

Govorilo se da se eksplozija dogodila u blizini naftnog polja At-Taim, koje je udaljeno oko 15 km izvan grada Deir ez-Zor, s time da je izjavljeno da je ruski konvoj nastradao prilikom povratka iz humanitarne akcije.

“Kao rezultat eksplozije ranjena su trojica ruskih vojnika. Tijekom evakuacije i dolaska medicinskog pomoćnika, visoki ruski vojni savjetnik, koji je imao čin general-bojnika,preminuo je od zadobivenih teških ozljeda”, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Vojska je priopćila kako je sporna IED naprava postavljena sa strane ceste kojom je putovao ruski konvoj.

Obitelj starijeg časnika dobit će svu moguću pomoć i podršku, prema Ministarstvu obrane, s tim da će general-bojnik biti posmrtno odlikovan za obavljenu službu.

Ruski kopneni kontingent u Siriji sastoji se od snaga vojne policije, čija misija uključuje razdvajanje turskih i sirijskih snaga na sjeveru zemlje, pomaganje u isporuci humanitarne pomoći i povremeno pomaganje snagama sirijske vojske u uništavanju ostataka terorističkih grupacija.

Ovo uključuje snage koje djeluju u provinciji Deir ez-Zor. U subotu su ruske snage rasporedile mobilno postrojenje za pročišćavanje vode u gradu Deir ez-Zor. Ruska vojska je 6. kolovoza izvijestila o “pogoršanju situacije na područjima provincije Deir ez-Zor”, izvan kontrole sirijske vlade zbog nastalih loših uvjeta u područjima koje su okupirale SAD.

Sirijske i američke snage u ponedjeljak su se sukobile u susjednoj provinciji Hasakah; usukobu jedan je sirijski vojnik poginuo, a dvojica su ranjena.

Hasakah i Deir ez-Zor sadrže ogromnu većinu energetskih resursa u Siriji, što sirijska vlada smatra ključnim za napore u obnovi zemlje. Pored sirijske vojske i ruskih snaga (koje su raspoređene u skladu s međunarodnim pravom), na tom području djeluju i američke trupe i milicijske snage podržane od Turske, kao i ostaci Daeša, odnosno ISIS-a, kao i drugih terorističkih skupina. Koncentracija svih ovih sila na malenom prostoru dovodi do redovitih sukoba, od kojih su neki od njih nasilni.

Više od 120 ruskih vojnika ubijeno je u operacijama u Siriji, od kada je Rusija započela protu-terorističku operaciju u toj zemlji, u rujnu 2015. godine.

IEDISISrat u Siriji
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gaja
3 godine prije

Rusima ponestaje generala

Stara kuka
3 godine prije

Gle čuda. Sukobi i bombe na području provincija koje su pod djelomičnom (Deir ez-Zor) ili skoro potpunom (Hasakah) kontrolom kurdskih milicija i sada najvažnijih saveznika SAD u Siriji. Je li sada, nakon uništenja vojne snage ISIL-a i de facto propasti “umjereneih pobunjenika” koje još samo turske trupe drže na životu, došlo vrijeme da malo i Kurdi daju svoj doprinos “demokraciji” i angažiraju se protiv Asada?

Venom
3 godine prije

Čekam, kad če netko pitati: ” A zašto S-400 nije radijo ?”.

Zbunjen
3 godine prije

Kad Rusi poginu u ratu koji vode hiljadama km daleko od Rusije,onda su oni poginuli u humanitarnoj akciji,kad NATO vojnik uistinu sudjeluje u humanitarnim akcijama ,onda je poginuo u agresiji.Cudni arsini i nacin na koji izvjestavate o poginulima.

weston
3 godine prije

Kazu engleske prestizne novine The Guardian, da je ruski general poginuo od ruke “demokratski boraca Sirije” i sam je kriv.

Šule
3 godine prije

E moj generale da ti je diktator Putin veći državnik nebi vas ubijali po raznim državama gdje stignu.To da se desi Izraelu Idlib bi bio sravnit sa zemljom i oni papučari islamistički.Zato će sad Putin lijepo diplomatski raspravljat i podvić rep u rusiju.e moj asade tko tebe brani…teraj to nazad kući i uzmi iran kao pravog saveznika.

Borik
3 godine prije

Koliko Amerikanci placaju za ubijenog Rusa u Siriji?
Koliko ce dobiti $$$ teroristi za ubijenog generala?

Zadranin
3 godine prije

Je li vam to trebalo Rusi. Otišli ratovat na tuđe i za tuđe.
P***!

sdofnvowefivnwfiwefuvnsweufvwef
3 godine prije

Odgovor je u pitanju kojeg postavi Weteran prije dvije godine: Da li je Nosferatu došao da pomogne ili spriječi stvaranje grosse beben.

Slovenac
3 godine prije

Kad bi sirija bila susjednja zemlja od rusije vec bi putin resio stvar ali je u ukruzenju neprijatelja dosta je uradio

Max
3 godine prije

Izrazi Sućuti obitelji teroriste pronaći i uništiti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI