Ruski i turski obavještajci pronašli “potkrijepljene dokaze” koji povezuju ukrajinske državljane s terorističkim napadom u Moskvi

Rat u Ukrajini
33 komentara

Čelnici SAD-a i NATO-a nastavljaju slati oružje i streljivo u Ukrajinu, uključujući protutenkovske i protuzračne obrambene sustave, dronove, tenkove i borbene zrakoplove. Ovo je sukob koji je mogao biti okončan prije nego što je uopće eskalirao. Umjesto toga, ulozi i dalje rastu, jer drski, nesposobni čelnici sa Zapada nastavljaju provocirati Rusiju na nuklearni rat, dok hrabre neonaciste i ukrajinske državljane za daljnji rat i terorističke napade.

Sada je Istražni odbor Rusije povezao osumnjičene za nedavni teroristički napad u Moskvi i ukrajinske nacionalističke skupine. Otkriveno je da su značajne financijske transakcije napravljene iz Ukrajine osobama odgovornim za napad na Crocus City Hall, prema izjavama ruskog istražnog odbora.

Turska radi s Rusijom na uklanjanju terorista u Moskvi koje financira Ukrajina

Pomoćnik turskog predsjednika Erdogana naznačio je da je teroristički napad u Moskvi podržala strana država. Glasnogovornik turske vladajuće stranke, Omer Çelik, sugerirao je u četvrtak da je umiješanost obavještajnih službi na državnoj razini očigledna u orkestriranju pomno izvedenih terorističkih akata, referirajući se na nedavnu tragediju u Crocus City Hallu.

Ovaj događaj, koji se dogodio prošlog petka, vidio je kako je naoružana skupina pokrenula napad na moskovsko mjesto događaja, što je rezultiralo smrtnim slučajevima 143 i ozljedama više od 300 osoba. Nakon napada, ruske sigurnosne službe uhitile su jedanaest osoba, uključujući četiri glavna osumnjičenika. Osumnjičenici su uhvaćeni nekoliko sati nakon napada u regiji Bryansk u Rusiji, koja se nalazi uz granicu s Ukrajinom.

Nakon napada, Çelik je spomenuo da turske obavještajne službe surađuju sa svojim ruskim kolegama u borbi protiv terorizma, te da je Ankara izrazila svoju iskrenu sućut Moskvi u svjetlu katastrofalnih događaja u Crocus City Hallu.

Çelik, koji također služi kao zamjenik predsjednika AKP-a, prenio je svoje uvide tijekom intervjua za tursku televizijsku kuću NTV, rekavši: “Složenost i preciznost ove operacije neporecivo sugeriraju umiješanost državne obavještajne službe.” Nadalje je aludirao na pojedine skupine koje žele produljenje sukoba u Ukrajini kao potencijalne pokrovitelje takvih djela.

Napad ISIS-a korišten kao paravan za ukrajinski teror u Moskvi

U brifingu održanom u četvrtak, Istražni odbor Rusije izvijestio je o “potkrijepljenim dokazima” koji sugeriraju da su pojedinci umiješani u teroristički napad bili povezani s ukrajinskim nacionalističkim frakcijama. Prema agenciji, ti su pojedinci primili “značajnu financijsku potporu” iz Ukrajine. Daljnje istrage dovele su do otkrića konkretnih dokaza koji upućuju na to da su se osumnjičenici financirali putem transakcija kriptovalutama koje potječu iz Ukrajine.

Osim toga, tijela za provođenje zakona uspješno su uhitila još jednu osobu osumnjičenu za pružanje financijske pomoći za napad. Istražno povjerenstvo nije otkrilo identitet ove osobe.

Prethodno je Aleksander Bortnikov, direktor Federalne sigurnosne službe (FSB) Rusije, izvijestio medije da bi u napadu mogle biti upletene Sjedinjene Države, Velika Britanija i Ukrajina. Nagađao je da bi te radnje mogle biti dio strategije koja omogućuje počiniteljima da pobjegnu natrag u Ukrajinu, gdje se očekuje da će biti pozdravljeni kao heroji.

U početku su četiri osobe uhićene u vezi s napadom identificirane kao etnički Tadžikistanci, a odgovornost je preuzela teroristička organizacija “Islamska država Horasan” (ISIS-K). Vjeruje se da su regrutirani s internetskog foruma povezanog s ogrankom Islamske države u Afganistanu. Unatoč tome, Istražno povjerenstvo je kasnije sugeriralo da je u planiranje napada možda bila uključena druga osoba, vjerojatno ukrajinska obavještajna agencija, unatoč deklaraciji odgovornosti grupe. Međutim, Ukrajina je odbacila bilo kakvu umiješanost u napade, gotovo odmah nakon što su se dogodili. Unatoč tvrdnjama Sjedinjenih Država i Europske unije u kojima se odbija umiješanost Kijeva, oni nisu pružili dokaze koji bi poduprli njihov stav da je ISIS-K djelovao neovisno.

Crocus City HallISISrusijaTeroristički napadturskaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DUŠAN ,
28 dana prije

Kako netko može NAVALJATI takve gluposti i budalaštine i dalje tjerati svoj paralelni svemir i uvjeravati svijet mimo zdravog razuma da je sutra Božić jer eto svi pjevaju vesele božićne pjesmice !!!

Dux
28 dana prije

Zar je neko pomislio da je drugačije??? Sada svi u Ukraini postaju legalne mete Rusa.
Ameri se elegantnom blokadom republikanaca ” izvukli” od financiranja rata i teret prebacili na EU- vazale.
Prije gdinu i više dana sam napisao “da je Amerika daleko i da kad- tad rat mora prestati a Rusija i dalje ostaje tu , prvi susjed…:”
Ukrain bez direktne umješanosti NATO snaga nema nikakve šanse, a Rusi su dobili što su tražili tj. potvrdu o nacističkom režimu u Ukraini i razumjevanje ostatka svijeta tzv. globalnog juga o akcijama koje slijede,…. mislim da će Rusija skroz “spustiti kočnice” i to što sljedi neće biti nimalo dobro za Ukrainu.

AJeTo
28 dana prije

Činjenice su neporecive. U Tadžikistanu žive Tadžikistanci, kao što u Hrvatskoj žive Hrvatskanci. Krezubi teroristi više ne primaju dolare, kao i BRICS prešli su na kriptovalutu koja ostavlja trag. Nakon plandemije ne treba dokazivati krivnju, optuženi trebaju dokazati da su teroristi djelovali neovisno i primiti još sputnik bustera.

tatamata
28 dana prije

vidi vidi , nema domacih nazija da guknu , isplivalo da su im ukro pajdasi ustvari najobicniji teroristi Sta bi sine burte za abramse , chalengere ,javeline ,himarse skalpove ,itd ??? Nema cyber junacina hibera , nema pedera iz splita , nema debelog Djure , a tako ste se napuvali na na-to smece , Nego za utjehu da vam kazem da mozete naruciti primjerak izdanja Pavelicevih memoara iz cetrsprve , kad vam padne raspolozenje da se imate cime oraspoloziti .. Knjigu mozete naruciti iz Ukraine ,tamo je u prodaji , vjerojatno kao uputstvo za ratovanje i zlocine …

Biti-ili-ne-biti
28 dana prije

Globalisti nasilno forsiraju 3. svjetski rat: NATO postrojbama je sada u Ukrajini “dopušteno prema međunarodnom pravu!”

tihobl
28 dana prije

Omer Celik, jel’ on iz Zenice?

Ivek
28 dana prije

Kakve ukrajince, to su muđahedini. A sad pošto putin se borio uprotiv Hiće upravo za multikulturalnost nek je prigrli i ne buni se i nek ne sere da su ukrajinci..

Crescent
28 dana prije

Kad je u pitanju Rusija i Rusi onda je dozvoljen terorizam, pljacka imovine, diverzije, obojene revolucije, mjesanje u unutarnje poslove zemlje, sankcije, ubacivanje bolesti, virusa i poljeprivrednih stetocina, bojkot u sportu i kulturi, blacklisting, vojno opkoljavanje s NATO vojskom, zabrana trgovine trecim zemljama s Rusijom…neprekidno laganje po medijima, propaganda i vjecno demoniziranje svega sto je rusko i samih Rusa i Rusije.

Гавран
28 dana prije

Prvi u istoriji rat robota kod Berdičija.
.
Moram na pijacu, nastavak sledi.

Tысяча = Tisuća
28 dana prije

Gledam na You Tube neki video o Boris Nemcev. To je godina 2014 na jesen. On stoji na tribini a iza njega je velika ukrajinska zastava, fiksirana na zidu. On prica teske gluposti, tako na jednom momentu ponavlja dva puta Ukrajina i Rusija bez Putina. Sto mu to znaci? Kako moze biti Ukrajina i Rusija bez Putina…Ukrajina je uvijek i bila bez Putina a Putin se moze smijeniti na izborima a ne vikanjem kojekakvih slogana na ulici. Nikad nigdje nije spomenuo neprilike zapadnih zemalja koje stvaraju Rusiji. Majdan je poceo u Decembru 2013 a zavrsio u March 2014 Odmah poslije majdana ili u toku su Rusi uzeli Krim i Donbas se odcijepio de fakto od Ukrajine. Atentat na Nemceva je bio napravljen godine 2015. Ima mnogo i drugih video o Nemcevu. Uz ostalo on je bio clan grupe na zapadu koji sebe zovu Open Society a predsjednik i financer je… Čitaj više »

Ivan
28 dana prije

U americkom kongresu tvrdu da je obitelj Biden protiv zakona dobijala novac iz Kine. Mozda je ovo razlog zasto se Amerika prebacila s Kine na Rusiju i zasto nema vise vijesti o proganjanju muslimana I prisilnom radu.

Max
28 dana prije

Isil jest paravan zapada.

Himen
28 dana prije

Jer tako onda turska i Rusija uklanjaju i Kurde

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI