fbpx

SAD i Izrael su pokušali odvratiti Siriju od napredovanja u Idlibu

SAD i Izrael mole za primirje u Siriji

Turska i Izrael nastavljaju agresiju na Siriju na sve jasniji i izravniji način, po cijenu onoga malo što je ostalo od njihovog regionalnog ili međunarodnog kredibiliteta. Ovih dana je bilo malo vijesti o nasilju na jugu Sirije, u pokrajini Dara’a na sirijsko-jordanskoj granici, gdje je izbila pobuna kako bi se nastavio isti posrednički rat kojeg su SAD protiv Damaska ​​pokrenule 2011. godine, što samo potvrđuje da su SAD zajednički nazivnik koji povezuje Tursku i Izrael, koji je još uvijek aktivan u nastojanju da ponovno rasplamsa sukob u cijeloj Siriji i promijeni ravnotežu u svoju korist.

Srećom, sirijska vojska je brzo okružila pobunjenike u gradu Sanamaynu, nakon čega su pristali pregovarati s ruskim posrednicima i predali oružje. Sklopili su sporazum s predstavnicima iz Damaska i sve se završilo prije nego se pobuna proširila na jugu Sirije i prije nego su SAD i Izrael preko Jordana poslali naoružane militante iz izbjegličkih kampova ili susjednog Iraka.

Nasilje na jugu Sirije je trebalo biti pojačano sukobima u pokušaju da se sirijske snage razdvoje i odvrate od uspješnih operacija na sjeveru u Idlibu. To nam pomaže otkriti da sukob Turske i Sirije nije bio planiran u Ankari ili u ime turskih interesa, već u Washingtonu i u ime američkih interesa. To nam objašnjava i zašto se vanjska politika Turske prema Siriji nikada nije promijenila u smjeru da odražava turske interese, danas i srednjoročno ili dugoročno u budućnosti, već su turske aktivnosti zapravo posljednji pokušaj pobjede u gubitničkom posredničkom ratu Washingtona i Izraela protiv Damaska.

Nasilje na jugu Sirije je samo u smislu naoružane skupine bilo neovisno o operacijama Turske na sjeveru, ali je bilo jasno koordinirano kako bi podržalo tursku agresiju.

Isto tako, bio je organiziran i obnovljeni propagandni udar od zapadnih medija kako bi se ojačao politički utjecaj nastavka agresije na Damask. U zapadnim medijima još uvijek postoje oni koji predstavljaju organizacije koje financiraju zapadne vlade i koje pozivaju na svrgavanje Assada i na opstrukciju obnove. Bilo je i pokušaja da se zapadni prodor iskoristi kako bi  ovaj sukob dobio „humanitarnu dimenziju“, samo kako bi se demonizirao Damask i izvršio pritisak na sirijsku vladu.

Nekoliko dana u Dara’ai, gdje su se vodile ulične borbe u Sanamaynu, prijetili su da se ponište sva postignuća Damaska, Irana i Rusija u arapskoj zemlji. Ali brza intervencija sirijske vojske i aktivnosti ruski h pregovarača, vjerojatno i ovaj put iz „sunitskih jedinica„ ruske vojne policije, uglavnom iz Čečenije ili Dagestana, osujetili su ovaj plan. I tako je na sjeveru ostala sama Turska, koja sve teže vodi rat protiv sirijske vojske. Kontinuirani gubici u ljudstvu i obaranje dronova ne daju nade u uspjeh turske kampanje.

U vrijeme dok pišemo ovih nekoliko redaka, poslijepodne 3. ožujka, već treći napadački dron turske vojske je u proteklih 24 sata oboren u Idlibu. Za one koji nisu znali, zaključno s 31. prosincem 2019. je turska vojska u arsenalu imala 33 drona „Bayraktar TB2“ i oko 60 manjih letjelica „ANKA“. U Siriji je proteklih dana dokazano uništenih 11 dronova, a još toliko ih oboreno u Libiji.

Turska je, osim svoje kontinuirane agresije na sirijski teritorij, opet koristila izbjeglice koje je poslala u Europu, samo kako bi eksplodirao strah zapadne javnosti. Ankari treba zapadna potpora u vojnim operacijama u Siriji, ali  će je teško dobiti, iako zapadne sile same provode svoje destabilizirajuće planove. Ipak, još jedna proizvedena i iskorištena izbjeglička kriza imala je za cilj dobiti podršku zapadne javnosti kako bi se zapadne vlade mogle agresivnije boriti zajedno s turskim, izraelskim i terorističkim „askerima“.

Ali na kraju, ovo je ponavljanje svih starih trikova koji su već iskorišteni od 2011. Razlika je sada u Sjedinjenim Državama i njihovim trupama, koje zauzimaju manje teritorija u Siriji, ali je manje političara na globalnoj sceni koji se žele sukobljavati s Rusijom i Iranom, koji su već ispekli zanat u borbi protiv nasilja.

Sjedinjene Države unutar i izvan Sirije su nesputane i ova obnovljena agresija na Siriju vjerojatno je očajnički napor da se pokušaju izbjeći ustupci prije konačnog i neizbježnog završetka sukoba. Za to su SAD bile spremne ne gotovo totalni rat koji bi mogao svrgnuti sirijsku vladu i ukloniti Rusiju i Iran sa sve većim utjecajem na teritoriju Sirije, a time i u regiji. Ali apsolutno uvjerenje u vlastitu premoć je najgori neprijatelj. To je sada shvatio Erdogan, a na kraju će to morati prihvatiti i SAD i Izrael koji će se morati pomiriti s činjenico da se sirijska vojska i njezini saveznici neće zaustaviti dok posljednji kvadratni centimetar sirijskog teritorija ne bude oslobođen i granice u potpunosti osigurane. To će se dogoditi, ma što govorili kauč-generali i teoretičari zavjera koji znaju za tajni dogovor Putina i Erdogana i Putina i Netanyahua na štetu Sirije, a tako i na štetu Irana i Hezbollaha.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
66 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Savonarola
Gost
Savonarola
6 mjeseci prije

Odlicna analiza i potvrda da su Sirija,Rusija i saveznici na dobrom putu.

Švabo
Gost
Švabo
6 mjeseci prije

Što je dobar put. ? Sve je srušeno. Sirija je vraćena u srednji vijek. Pola Sirijaca izbjeglo ? Rusiji je super. Rusko oružje ide kao halva. Ameri su na koncu ispali smiješni. Pobunu demokratskih s
naga je organizirala CIA i ostale tajne službe. Sada suostavili ljude na cjedilu. Tu ne govorim o ISIL-u.

Kgfjč
Gost
Kgfjč
6 mjeseci prije

Rušenje i devastaciju su, nažalost, neminovni u ratu. Kako bi ih ti izbjegao? Pozitivne misli i najbolje želje tu slabo pomažu.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
6 mjeseci prije

Cekaj da zacvile trolovi…….😂

Jozo
Gost
Jozo
6 mjeseci prije

Kakva analiza,kakvi bakraci,probaj se vratiti na ovu bljuvotinu od analize za 15 dana, i vidjet ces da je sve plod mrznje, satro novinara.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

50 tih olosa koji su se predali i ne zele da ostanu biti ce transportirano na Sjever Sirije po dogovoru. E vala to mi nije jasno. Ako ih vec nisu pobili nakon predaje trebali su ih potrpat u jedan autobus kao fol da ih prevezu a onda ih u nekoj vukojebini docekat i izresetat ko svicarski sir i zavalit u neki jarak. Nisu valjda ludi da ih puste. Naravno, prvo ih izvest iz autobusa, steta autobusa

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

Dobro, što mijenja 50 tih papaka?

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Ne,nego se radi o deratizaciji smeca i smrdljivog sljama. Pobit taj olos je usluga covjecanstvu jer to je steta ostaviti u zivotu. A osim toga to ima i prakticnu stranu i korist. Rjesavas se problema gledano sa vojnog aspekta. Dakle, potamanit i Bog te veselio. Naravno, opet kazem da autobus treba sacuvat ali ga dobro dizinficirat poslije tog poganog nakota.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Ringo je bio u ratu pa ima malo žešće stavove, ali sjetimo se zelenih autobusa a večina tih je sada u Idlibu.
I nisu ih rješili onda, morat će sada i uvijek će imati problema sa tima ispranoga mozga.

ad astra
Gost
ad astra
6 mjeseci prije

Zoran, čisto sumnjam da je navedena osoba bila u ratu. A što se tiče zelenih autobusa, pa mi u Hrvatskoj sjećamo se nekakvih drugih autobusa. I što bi sad trebali uraditi? Ratni zločin je individualna odgovornost. Nikada ne bi trebalo generalizirati kada se spominju rat i ratni zločini. Ako ti je nešto loše učinio neki vojnik, nije za to kriv narod iz kojeg taj isti dolazi. Kriv je on osobno. Kasnije tu krivicu možemo disperzirati na zapovjedni lanac, ali o tom nekom drugom zgodom. Ljudi koji su bili u ratu, nisu bili zato što su to voljeli već iz neke sebi prepoznatljive potrebe. Ratnici su posebna kategorija ljudi, oni koji su činili zlodjela nisu ratnici. Oni su žločinci.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Ma kakav ratni zlocin, to je samo sanitarna aktivnost, uklanjanje djubreta. I to vrlo toksicnog i smrdljivog.

nessy
Gost
nessy
6 mjeseci prije

Ringo10
Ljudska prava, sudovi i sve ostale tekovine civilizacije, postoje i primjenjuju se na clanove zajednice ljudi. Kada se neka jedinka, svojim nedjelima iskljuci iz zajednice, za nju vise ne vaze zakoni, jer su svojom voljom sve zakone pogazili. Za njih postoji prijeki sud, i to je jedino sto zasluzuju. Ako zelis da se na tebe primjenjuje Zenevska konvencija, onda ju moras postivati. Ne mozes pogaziti sve zakone i konvencije, a onda kad si zarobljen, traziti primjenu istih. Ne ide to tako.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
6 mjeseci prije

Slažem se s tobom, postoje sudovi. Odvesti ih autobusima u Damask, potrpati u zatvore, nahraniti a ujutro pred sud, proglasiti krivima i osuditi na smrt vješanjem. Jeftinije je.

Alfa33
Gost
Alfa33
6 mjeseci prije

https://twitter.com/i/status/1234757830961487872. Evo ovo su “oni” iz zelenih autobusa što imaju knjižicu o ženevskoj konvenciji u zadnjem džepu.

Djuro
Gost
Djuro
6 mjeseci prije

Ringo10, rijetko glup komentar, ali vidim da nalazi podršku.

ad astra
Gost
ad astra
6 mjeseci prije

ringo 10, nešto mi tukne na Ivu, ali nema veze. ovo pišem da drugi pročitaju, a ne zbog autora ovog bolesnog promišljanja. Pobiti zarobljene borce, od nekud mi je to poznato. Kako autor ovog komentara kaže, deratizirati. Da li isti taj zna što se koristilo za deratizaciju? Ciklon B, granule koje su u doticaju s kisikom ispuštale otrovni plin teži od zraka. Za deratizaciju jako bitno jer se glodavci sakrivaju u rupama. Sad pitanje tko je još koristio tu metodu? E vidiš moj “dragi” Ringo 10, da je tom istom čičici s interesantnim brkovima uspijelo da okonča rat u svoju korist, pretpostavljam da bi nas Slavena jako malo imalo priliku danas pisati na ovom portalu. Rat je surova stvarnost koja dovodi ljudski razum do krajnjih granica kušnje. Tko je čovjek u miru, taj ostaje čovjek i u ratu. Možemo ratovati, ali određena granica časti i ljudskosti mora ostati u borcima. Namjerno rekoh borcima, jer oni drugi nisu borci već ološ. Nakon svega što sam napisao, nadam se da si malo razmislio i donekle korigirao svoje mišljenje.

asdfgh
Gost
asdfgh
6 mjeseci prije

@Ringo10/Ivo
Vuk dlaku mijenja ali ćud ga izdaje.
Ono što ti i tebi slični fanatici ne razumiju je to da bi ti bio isti takav fanatik da si rođen recimo na Kosovu kao Albanac, samo onda bi fanatično zastupao da se “deratiziraju” ovi drugi.

David
Gost
David
6 mjeseci prije

Zbog takvog načina razmišljanja se i muče sa teroristima tako dugo. Ovi živi nikada neće prihvatiti poraz

Malivz
Gost
Malivz
6 mjeseci prije

Šteta im metaka, oni ionako idu za EU tj onima koji su to i zalutali pa nek se oni bore s njima…

Velaha
Gost
Velaha
6 mjeseci prije

Ljude koji se predaju se ne likvidira. To je ratni zločin. Ili odobravaš Srebrenicu? Predalo se toliko terorista na jugu jer su im Rusi dali riječ da im se nece nista dogoditi. Zar misliš da bi se i jedno uporište terorista predalo da su prekršen dogovor? Ovako se Rusima na terenu vjeruje.

hogar strašni
Gost
hogar strašni
6 mjeseci prije

to što Ringo 10 govori nije osveta već preventivna djelatnost.

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije

Ringo ti je poznati lajavac iz misije rupe tako da te to ne brine …

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
6 mjeseci prije

Ringo

Držanje date reči, u sličnim situacijama je izuzetno značajno i otvara prostor za sporazumevanje i na drugim mestima.
Ako bi se ova “garnitura” ekstremista pobila, oni slični njima nikada se ne bi predavali, jer bi znali, šta ih čeka.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Evo baš sjedim na kauču i čitam ovo, volio bih da ste u pravu Gospodine Babiću pa me zanima dali ste tu mislili i na Oslobođenje Golana od Izraelske okupacije? I naravno jedva čekam sutra. Danas ću biti fin pa neću ništa loše reći protiv Rusa. Naprijed SAA.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
6 mjeseci prije

Sve je spojeno, vezano jedno za drugo. Golan dolazi na red. Sada to izgleda kao naučna fantastika ali zar i oslobađanje Alepa i deblokada Dzora iso tako izgledala prije par godina?!

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

U pravu si ali mislim da će teško erdo iz Idliba i sjeverne Sirije, to je za njega kapitulacija. Jedino ako netko drugi dođe umjesto njega, tko ima imalo mozga. A Dzor je bio gadan, strah me kada se sjetim, kako se SAA tu iščupala a Ameri bili aktivni.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
6 mjeseci prije

Morat će nema mu druge ako hoće da ima glavu na ramenu. Kod Rusa je potrošio sve kredite. Spasili su mu dup* tako ga mogu i uništiti na način kako su ga spasili. Rusi igraju na strpljenje, i mene su često iritirali svojim postupcima pa sam bio isto ogorčen kao i ti ali svaki puta na kraju se ispostavi da sam bio u krivu, to mi je itekako drago.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Volio bih da i ja budem u krivu i da Sirija prodiše punim plučima i napokon prestane taj prokleti rat.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
6 mjeseci prije

Prodisala je i sada kako je bilo. Već sam pisao da nemaju izbor nego boriti se, ginuti jer se najveći satanistički ološ sa svih meridijana urotio protiv njih. Milijarde dolara, najveća medijska i obavještajna mašinerija pa su opstali, preživjet će i ovo. NAPRIJED SIRIJA!!!

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

tako je Tadmure. ali su i Rusi potrosuli sve žetone kod nas rusofi…

....
Gost
....
6 mjeseci prije

Koji je ono danas datum, do kad je ono Turska rekla da ce potjerati Sirijsku vojsku na pocetne polozaje …..?

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Bili su rekli do 30.02.iako drugi mjesec nema toliko dana, ali nisu rekli koje godine pa ispada da erdo nije lagao.😊

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Babicu nije lose sve je kako si napisao , cilj SAD , Izraela i Turske je rusenje Asada. Cilj Rusije i Irana je cijelovita Sirija i ja kao teoreticar zavjere nesumnjam u to , samo nesumnjam i ni u dogovor Erdogan i Putina cak u tome i Rohani ucestvuje ali u mnogo manjem obimu .Ponudi Babicu odgovor ili analizu zasto Putin i Erdogan imaju kompromis u Siriji sta ih zajednicko veze a da su izbjeglice i neznam ti vec sto veza( pa i Kurdi) izmedju njih dvojice to malo sutra. Putin je rekao da Erdogan i opozicionari ometaju ustvari ne dozvoljavaju izbjeglicama da predju na teritoriju pod kontrolom Asada . Iz ovoga se vidi ko vuce konce , sigurno ne Erdogan, cefnulo mu se pa tjera izbjeglice u EU. Mnogo je ovo kompleksnije nego sto ti zelis prestaviti.Ni ti nemozes odgonetnuti (a mozda i mozes ali neces da napises) zasto Putin dopusta neprekidnu agresiju na Siriju od strane Izraela, do sada je to bilo radi Irana koji zeli unistiti kao navodno Izrael ali zadnji napadi kako i sam istices nisu usmjereni ni na koga drugog vec iskljucivo na Asada i Siriju i sluze u svrhu pomoci Turskoj.Pusti pricu teoreticari zavjere i na taj nacin kamuflazu za nesto sto je nekim pojedincima ovdje jasnije danas nego juce .Vidi ja nesumnjam da je Vladimir na strani Asada ali … a imam pravo i biti ljut i frustriran u svezi zadnjih dogadjanja vezanih za Siriju a tvoje je da me i meni slicne razuvjeris argumentacijom .Nista licno protiv tebe samo ovako ja razmisljam i necu te pitati imam li pravo ili ne na to .Ja sigurno ne mrzim Siriju pa ni one koji joj pomazu da prezivi ni Vjetnam nije imao ovoliko neprijatelja .

varjag
Gost
varjag
6 mjeseci prije

G. Babić živio ti meni 1000 godina, sve ste opisali kako je.
Živila Sirija, u pobjedu naprijed!!!!!!!!!!!

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Pravi vladari Sirije postaju Rusi,svakim danom sve više… Kinezi vrebaju negdje iz prikrajka i čekaju svoj moment,kad krene obnova zemlje. Ameri će ostati netko koga se mrzi. Hoće li se ta mržnja materijalizirati,to ostaje da se vidi.

Helvetia
Gost
Helvetia
6 mjeseci prije

Mislim da bi sad bilo najbolje da se aktivno ukljuce kinezi

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Ma kakvi Kinezi… oni bi samo da pokupe kajmak na kraju

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Kinezi će I pokupit kajmak,ako Turci nastave agresiju…I njih će se u Syriji mrziti.

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Švicarci!!!Oni bi jedini mogli donijeti mir!

Annabella
Gost
Annabella
6 mjeseci prije

Da li ste ikad vidjeli da su se Kinezi aktivno ukljucili da nekome pomognu? Samo bussiness i samo njima u korist. Znam da zvuči ružno, ali analizirajmo malo kineske akcije.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
6 mjeseci prije

Objasnio čovjek. Svaka čast Babiću. Još jedna potvrda da je angažovanje Čečena i Dagestan aca u vojnoj policiji pun pogodak.

ботовање
Gost
ботовање
6 mjeseci prije

Вест која није повезана са текстом…Опет су поклопили Турке артиљеријом.Двоје их је погинуло.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Za sada 2 mrtva turčina.
Stanje trenutno na svim frontovima:

Teški sukobi na osi Afes.

Turska artiljerija cilja položaje SAA u Saraqibu i okolici.

Sirijska artiljerija i RuAF ciljaju terorističke položaje u Sarminu, Qmenasu, Nayrabu, Binnishu i Afesu.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Samo dva mrtva Turcina….e jebi ga, slabo je to…

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Ma znaj da ih je sigurno više ali se nesmije reći.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Treba Erdogana zatrpat lesevima…pa nek objasnjava svojoj javnosti i narodu zasto je to trebalo
.

slomigreed
Gost
slomigreed
6 mjeseci prije

taj dio javnosti nesmije pisnuti drugi zazivaju svoje sinove u mucenike.

Duki
Gost
Duki
6 mjeseci prije

Babiću -BRAVO -izvrstan tekst
,

Siniša
Member
Siniša
6 mjeseci prije

Izgleda da će Bajden vaskrsnuti kao protiv kandidat.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

jake tri demokratske zemlje – da si ih na karti trazio, demokratskijih nisi mogao pronaci… sve cvate od reda, ustavnog poredka i demokracije, u sve tri.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
6 mjeseci prije

Prije novi zločinački Trojni Pakt nego demokratiske zemlje.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

Tadmur- to je bilo cisto iz ironije.. 🙂

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
6 mjeseci prije

Znam drug.

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Zanimljivo je,gotovo neobjašnjivo da Turci nisu u stanju shvatiti da bi morali okrenut ploču i preć na sirijsku stranu…Kad jednom rat završi, trebat će obnova zemlje,a Turska ima jaku ndustriju u toj domeni…Smiješe se milijarde dolaravrijedni poslovi…koje će, gotovo sigurno, preuzet Kinezi.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
6 mjeseci prije

Turci se moraju zadovoljiti onim što su opljačkali u Alepu i ono nafte što su prokrijumčarili od saveznika iz pokojnog Kalifata.

357
Gost
357
6 mjeseci prije

Pancir uništen? Turci pokazali snimak,na kojoj se stvarno vidi pancir sa uključenim radarom. Problem što je snimak pre I poslije iz dva ugla,okolina je ista ili slična. Pretpostavka ako nije montaža da je pancir napadnut sa dva drona jedan oboren,drugi uništio pancir, pa otuda snimak iz dva ugla

Pancir-S1
Gost
Pancir-S1
6 mjeseci prije

Insert sa snimanja nove turske sapunice…

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
6 mjeseci prije

Već bi se Ivanišević javio da je istina.. Možda je neki tamić.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Yusha Yuseef
🇸🇾
@MIG29_
·
5 m
Military source to me : big losses in terrorist groups during the failed attack on SAA near Saraqib

Petar
Gost
Petar
6 mjeseci prije

A Golan??

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
6 mjeseci prije

Američki trolovi opet zasmrdeli sav forum…..

ad astra
Gost
ad astra
6 mjeseci prije

Osvrnut ću se na dio komentara koji eksplicite navodi US kao inicijatora rata u Siriji. OK, uzmimo da je to tako. Ali upitajmo se nekoliko stvari. Da li je moguće pokrenuti neki proces ako za njega ne postoje osnovni uvjeti. Recimo za vatru su potrebni goruća tvar, temperatura i kisik. Što je potrebno za početak rata u jednoj državi? Svatko može sam sebi dati prilično jednostavan odgovor, nezadovoljstvo nečim. Da li je sirijski režim prije rata bio dovoljno demokratičan? Da li je postojala neka tajna policija koja je imala neograničene ovlasti? I još mnogo pitanja. I dodatak svemu ovome, kako je moguće da su Ameri uspijeli pokrenuti lavinu nezadovoljstva pokraj sve te tajne i ine policije. U Siriju je bilo teško ući, a kamoli djelovati protiv režima. Probajmo okrenuti pitanje. Pobunjenici su započeli rat i očekivali da će Ameri, kao uvijek do sada, pomoći neku vrstu prevrata u državama s totalitarnim režimima. Na opće iznenađenje pobunjenika, ta potpora Amera je izostala. Nisu čitali novu američku National Security Strategy koja više ne preferira uporabu velikih vojnih snaga u sukobima trećih zemalja. U rat se uključuju fundamentalisti i preuzimaju pobunjeničke postrojbe pod svoju kontrolu. Navodno je bilo i unutarnjih sukoba. Rat uzima drugi pravac i tu smo gdje smo. I na kraju, kaže se da je Rusiju pozvala legalna vlast. Koja je to legalnost u državi gdje vlada totalitarizam. S tate na sina i tako u nedogled, a sve po principima demokracije u suradnji s tajnom policijok. Kako netko može nekoga pozvati legalno u građanski rat. A što je onda ona druga strana u sukobu ako ne sirijski narod. Opet i opet, zašto je počeo rat u Siriji i tko ga je započeo. Ostavite se teorija zavjere. Postoje povijesne činjenice.

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Istina je što si napisao Ad astra, pobunjenikke u Siriji druga strana naziva teroristima, ali velika većina sirijskih izbjeglica je pobjegla zbog Asadovog terora i ruskog neselektivnog bombardiranja a i za većinu poginulih u siriji njih oko pola milijuna su krive Asadove snage i Rusi. Isto tako, većina sirijskih izbjeglica su Suniti i kad proanaliziramo sve te činjenice možemo zaključiti da teror u siriji uglavnom provode Rusi i Asadovci i analogno tome, možemo upravo njih nazvati teroristima. Juče su UN izjavili, da su i jedna i druga strana u Siriji počinili ratne zločine pobunjenici svojom pretjeranom brutalnoššću)rezanje glava zarobljenim protivnicima i sl. a Asadovci neselektivnim bombardiranjem.Prisjetimo se samo nasumičnog bacanja bačvi punih eksploziva iz helikoptera po stanbenim četvrtima gradova pod pobunjeničkom kontrolom. A što se tiče rata, to će sigurno još potrajati jer Ameri šalju Turcima nove pošiljke oružja i municije za ratovanje u siriji , a Turska dovlači u Idlib nove PZO sisteme.

ad astra
Gost
ad astra
6 mjeseci prije

Komentator, mislim da je jako bitno analizirati razlog za početak gerađanskog rata u Siriji. Što je uzrokovalo pobunu dijela stanovništva da se oružano suprotstavi tadašnjoj vlasti. mnogi Asada nazivaju legalno izabranim, a znamo da u diktaturama pojam demokracije i samim tim legalnosti i legitimnosti nema isto značenje kao na zapadu. Pričajući s ljudima koji su prije rata boravili u Siriji, da se zaključiti da tamo nisu baš svima cvjetale ruže. Čim neki režim ima tajnu policiju koja ima neograničene ovlasti, sve ti je jasno.

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Odliičan članak pisao sam i ja da će se Turci skršiti u Siriji ali da se može očekivati napad Izraela koji bi mogao pokušati iskoristiti situaciju. Pretpostavljam da su Ruski špijunski avioni tamo zato da to spriječe.

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Maxi, špijunski avioni sami po sebi, ne mogu ništa spriječiti. Oni su tek nekakvo pomoćno sredstvo i dopuna izviđačkim satelitima, da bi se informacije mogle dobiti u realnom vremenu, ali poslije sve zavisi od toga, kako se te informacije izkoriste.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
66
0
()
x