Turci posudili udare iz ratnog filma kao dokaz „preciznosti vojske u Idlibu“

Turska filmska scena
93 komentara

Tursko ministarstvo obrane je reklo kako je u borbama u Idlibu eliminiralo jedan sirijski zrakoplov i osam helikoptera, 103 tenka, 72 haubice, tri sustava protuzračne obrane, a ubijena su 2212 vojnika.

Ranije smo objavili članak u kojem se vidi da su u video kompilaciji „pogođenih ciljeva“ Turci ubacili sustav „Pancir-s“ pogođen u Libiji, jer oni u Siriji imaju kamione Kamaz, a pogođeni je koristio kamion MAN. kakve imaju Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su uništeni „Pancir“ „posudili“ generalu Haftaru.

U najnovijoj objavi na arapskom jeziku sirijska agencija SANA otkriva da je u drugom videu tursko „Ministarstvo istine“ posudilo scene iz jednog od turskih ratnih filmova i „uništenje“ makete u filmu prikazalo kao udar na utvrdu sirijske vojske.

Drugi dio u filmu je udar projektilom na skupinu neprijateljskih vojnika koji bježe po poljani, što je također ubačeno u  prve snimke „željezne turske osvete“.

Ako smo kao laici i po zaprimljenim informacijama od blogera koji prate detalje sirijskog sukoba, od vrsta oružja do geolokacija, uspjeli saznati da su najmanje tri velika udara laž, što je od ostatka prikazanog istina.

Dva oborena zrakoplova Su-24 priznaje i Damask, kao što je Teheran upozorio Turske da ne testiraju njihovo strpljenje, nakon što su u granatiranju iranskog promatračkog mjesta ubili 21 borca brigade Fatemiyoun, što su odmah objavili i iranski mediji. Međutim, oni se ne bave montažom scena i kadrova iz filmova, bitaka u trećim zemljama ili ubacivanjem snimki udara s turskih vojnih vježbi. Među Sirijcima je gubitaka sigurno bilo, ali manjak časti i megalomanija Turaka očito ne dozvoljava da kažu točan broj pogođenih ciljeva, jer je sigurno višestruko manji od filmskih smijurija koje pokazuju domaćoj publici.

VIDEO: Scene iz filma koje su prikazane kao „udari turske vojske na sirijski režim“

SAAturska vojskaUAV
Pretplatiti se
Obavijesti o
93 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
4 godine prije

Dva zrakoplova nije malo…

opet ja
4 godine prije

Pa mene su prešli. Za Pantsir nisam ni mogao da razaznam na kom vozilu stoji, ali ima snimaka gde se vidi kako rasturaju vozila i trupe koji deluju autentično. Mislim da su gubicima dosta doprineli SAA i njihovi prijatelji koji ne vrše maskiranje i skrivanje na pravi način. Navodno su Turci ometali sirijski PVO i dok to Sirijci nisu prevazišli turski dronovi su slobodno pravili osmice iznad Idliba.

Laki Topalović
4 godine prije

Bio je onaj bloger dobar, imao sam zabilježenu stranicu, više je nema. Sve do najsitnijeg detalja je svaki božji dan raščlanjivao, oružja, uniforme, geolokacije, sve …. sad već imamo prilično toga nadrobljenog za unutarnju upotrebu za Turke. Što je od ostatka istina??? Baš me zanima, Dio je , to sigurno, ali daj…

Nazgul75
4 godine prije

Vidim sad nema ‘vriske’ kako askeri ‘poravnase’ SAA. Čudo gdje ne stadoše ‘dusebriznici’ i wannabee dzihad generali koji su ovdje već bili zauzeli Damask.

Pero
4 godine prije

To se laze na sve strane.
Turci kao ubise 300.000 sirijaca, 600 tenkova, 370 aviona itd.

Čudo jedno
4 godine prije

Turkowood hahahaha

eks
4 godine prije

Vežba Erdogan za Holivud. Eto, dok ljubitelji i simpatizeri sultana i kozojeba slave holivudske filmove, nakon 4-5 dana borbi kozojebi su dobili po labrnji , Sarakib je ponovo u rukama SA , kozojebe love po ulicama i ruševinama – deratizacija je u toku. Ofanziva se nastavlja .

LNT_Iluvatar
4 godine prije

Očito su Turci značajno “podebljali” svoje uspjehe da bi umanjili šok pogibje svojih vojnika. Isto tako je očito da su SAA i Rusi podcijenili mogućnosti turskih dronova te da su ih Turci iznenadili. Trupna PZO nije bila raspoređena jer im do sada nije niti trebala. Sporadično su rasporedili Pantsire više da ih testiraju u odbrani cilja od raketnih napada nego za njihovu pravu funkciju zaštitu trupa od avio ili dron napada. SAA je poduzela korake i jučer su već počeli rezultati srušena je nekoliko dronova od čega najmanje jedan ANKA-s najbolji turski dron. Turska ih je imala 8. Izgubila je prije jedan , jučer jedan potvrđeno i drugi za kojeg se čeka potvrda. Znači u najboljem slučaju ih ima još najviše šest. Izvještaji s terena govore da se već jučer osjetio manji rad turskih dronova. To je omogućilo da su Tigrovi jutros ponovo oslobodili Sarakib. P.S. Baš gledam snimku još… Čitaj više »

Abu TROLOVI Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
4 godine prije

Ako je ovo doista tacno…. ondak je her Alen ipak bio u pravo (da su desavanja zadnjih 3-4 dana ipak bili neformalni dogovor TR-RU)? Turci da bi smirili svoje javno mnenje prikazali malo realne osvete + vise montaza, a da ce se pravi dogovor na kraju ipak sprovesti? Alene drugar sacekaces jos malo da vidimo sta ce iz sveg ovog Sirijskog Gambita proizaci i tada cu ti doslovno priznati da si bio mozda jedini od svih nas u pravo. Ipak ako je i samo 10% od svega prikazanog tacno nazalost SAA & njihovi saveznici su platili visoku cenu! :o(

Majk Majers
4 godine prije

Vjerojatno i u turskoj ima znatan broj tupana koji onaniraju na ove snimke, slaveći uspjeh osmanske vojske. Bilo kuda, idioti svuda

DJ Krmak
4 godine prije

Ovo je rat informacijam… Znaci ti letis u svom zracnom prostoru i ne ocekujes F16 koji te ceka u zasjedi, ok izgubili su dva Suhoja, bitno da su piloti zivi i da ih se nisu dokopali sjekoglavci… Sto se tice napada turskih dronova.. prema sporazumu turci su imali pravo letjeti dronovima u svrhu izvidjanja, i sad odjednom izvidjacki dron napada … pa evo cim je SSA skuzila dronovi padaju. A sto se tice opcenito protuzracne obrane, niti jedna ..pa tako niti Pantsir s1, S300, S400 itd nije neunistiva. PZO je namjenjen da odvrati neprijatelja i zastiti odredjeni zracni prostor, sto ne znaci da niti jedan PZO ne moze biti unisten. Takodjer svaki PZO ima vise slojeva obrane. Turci ce polomiti zube u Siriji ako krenu u napad, zamislite da Rusija i Iran naouruzaju 20 milijuna Kurda, da ne spominjem Iranske borce koji jedva cekaju stisnuti okidac. A jos visegodisnje iskustvo… Čitaj više »

Laki Topalović
4 godine prije

Dakle , ona scena gdje SAA trči po livadi i opandrči dron, je iz ovog filma…. E svaka čast generale Akar. Stvarno si “časnik” u pm. Časti u Turaka, na svakom ćošku.

Jack
4 godine prije

Upravo suprotno,rusi prikazuju video igrice vec 5 .godina ,turci sute ali rokaju…..pustite te rusofilske pricice …..putinovi trolovi iz st petersburga rade u 4 smjene,nebi li ublazili rusko sramocenje u siriji turci doslovno mokre po ruskim kosmickim snagama i strasnom speznazu.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Perzijanci su poručili Osmanlijama….. dečki pamet u glavu, nismo mi Sirijci koji moraju slušati Ruse. Iza turskih postupaka prepoznali su američki rukopis. I Perzijanci će ih bubnuti. Sigurno. Ako Osmanlije ne promjene pristup prema njima. Jednostavno, Sirijci moraju platiti cjenu tamo gdje se ruski interesi razlikuju od njihovih. A sve radi glavnog cilja. Deratizacije Sirije od svih nametnika. Kome još nije jasno kako idu stvari, neće mu biti jasno ni da mu crtaš svaki dan. Sirijci su pretrpjeli velike gubitke, jer su im dva dana ruke bile vezane. Ne znam kako je bilo ruskim generalima u sirijskim zapovjedništvima, koji su morali provoditi zabrane iz Moskve. Kad je stanje postalo neizdrživo i prijetila opasnost da zbog sve većih žrtava više ni ruski autoritet neće biti neupitan, Rusi su digli rampu, ali opet ne do kraja. Tako da se može kljucati po dronovima, glavosječama, ali ne i po Turcima. Rusi jako paze… Čitaj više »

Ringo10
4 godine prije

Auuu, izgleda da je u Saraqibu noćas dernečio i vakuumirao TOS-1

https://southfront.org/wp-content/uploads/2020/03/1-1.mp4?_=1

Sivko
4 godine prije

Da li ste baš sigurni da su turci upravljali dronovima? Mozda zato i nemaju snimke.

burt
4 godine prije

nije istina da su snimke iz napada dronovima turska maniulacija jer ovih nekoliko filmskih snimaka uopće nema u kompilacijama turskim snimaka a u ovim filmskim se vide tragovi raketa kako vijugaju što uopće nema u pravim turskim snimkama a najbolji dokaz da dronovi udaraju su proassadovski i proiranski mediji i ruski novinar koji govore o napadima dronova i imena i slike vojnika koje su likvidirali dronovi i turske artiljerijsko-raketne jedinice

xxx
4 godine prije

i sta sad, opet su ih razvalili ko male majmune a rusi u misje rupe, na RT ni ne spominju sto se dogadja u siriji, udarne vijesti su im izbjeglice, i to sve nesto uvijeno, da se ne zamjere turcima. a drugo. taj pancir je pogodjen u siriji a ne libiji, ima cak i ime vojnika koji je poginuo kad je pancir pogodjen, i to je izvjestila sirija a ne pro turci ili turci.
mogli bi i vi malo smanjiti te pokusaje da budete veci rusi od rusa

Juxel
4 godine prije

Na pozadini velike vojne operacije turske vojske u Siriji, službeni Teheran zahtijevao je da Turska odmah prestane udarati na sirijsku vojsku, prijeteći da će započeti opsežni raketni napad na militante i tursku vojsku bez upozorenja, saznaje BulgarianMilitary.com pozivajući se na novinsku agenciju Aviapro.

Pročitajte više: BulgarianMilitary.com 24/7 – Rat u Siriji: Ko kontrolira šta i šta se događa

Izjava Irana prvenstveno je posljedica nepostojanja bilo kakve reakcije na turski napad Rusije.

„Iran je službeno izjavio spremnost za osvetu ukoliko Turska ne prestane udarati po iranskim ciljevima u Siriji. P.S Teheran nije Damask, neće tolerisati i slušati Moskvu “, prenosi zajednica Vojni posmatrač Telegramu.

Treba razjasniti da Iran zaista može udariti na militante i tursku vojsku, uključujući upotrebu balističkih projektila, čija je učinkovitost dokazana tokom napada na američke vojne baze u Iraku.

Tau
4 godine prije

Ima clanak na alo o svim ovim dogadajima , dali su dobru analizu evo adrese

https://www.alo.rs/vesti/svet/smislili-kako-da-uniste-siriju-i-asada-ali-su-se-malo-zeznuli/292424/vest
Vec svi znate da su “istockali” turski konvoj …

Erdo u Moskvi ceka se rezultat sastanka ….Erdo dijeluje ka dvorska luda koja je slucajno postala Sultan, izgubio je od svih povijerenje ponasa
se ulicni razbojnik, kojemu je od droge pomucen mozak, psihopat pomucenog mozga ,
Sto je jos zalosno moze izazvat rat velikih razmijera , sto bi moglo rezultirat III svijetski rat.

Ubuduce kad nekom zelis nedobro, samo mu zazelis Edogena za partnera.

Tau
4 godine prije

Admin sto je krivo s mojim komentarom? Ako mogu znat da u buduce ne napravim istu gresku. Hvala

xxx
4 godine prije

ahahaaaa. jel pocela masturbacija na pluseve, nesto se niste gadjali plusevima zadnjih par dana.
a turcin i dalje dere a pijani rus se pravi mutav.

Herbion
4 godine prije

Jesuli posudili i informacije gdje rezim izgubio 9 gradova ili naselja. I zasto se povlace. To je samo pokusaj da se smiri njihova javnost jesr su dozivjeli nevidjene zrtve i stetu od pocetka rata. Mislim da je istina to da se turska vojska ne moze potcijeniti. Nemojmo zaboraviti sta je turska nekad bila, turska se na celu sa Erdoganom vraca a to ce mnoge kostati skupo.

Kaj ti
4 godine prije

Pa turcin pravi najbolje limunade i sapune zar ne? Znaci na njihovom nivou 😉

Max
4 godine prije

Dobr da nisu stavili scene iz onih svojih blesavih sapunica. Sulejman Napaljeni i sl.

Tau
4 godine prije

Erdogen se “Rasplakao ” u moskvi …prenosi Srbija Danas “Predsednik Turske je naglasio da turska vojska samo uništava elemente režima (Damaska). – Ponovo se obraćam i Rusiji i Iranu. Turska nema problem s vama u Siriji. Nisu nam potrebne sirijska zemlja i nafta, nego se samo borimo za našu nacionalnu bezbednost. Ni Rusija, ni Iran, ni druge zemlje nisu primile 3,7 miliona izbeglica već upravo Turska. Ne možemo da podnesemo taj teret – zaključio je turski lider. ” Kako nazvat ovo podlo stvorenje …..Cak bi mu i kameleon zamirio…Ucer prijeti svima ….pokusao rusiti Ruske avione ,,,saje dronove i onda se pojavis u Moskvi sa opravdanjem ….ma moramo pucati po vama jer imamo 3.7 miliona izbijeglica …ma znate nama su samo Sirijci neprijatelji…?……znaci ovako izgleda kad puknes. Erdu treba odma na psihijatriu dok nije napravi glupost koja moze kostat cili svit. A i ti turski generali i politicari ,,oni su jos… Čitaj više »

Saladin
4 godine prije

Razumijem motive navedene tv stanice za sirenje ove smijurije, ali zasto je trebalo portalu koji pretenduje da bude ozbiljan uplitati se o propagandnu mrezu?
Ko je gledao snimke koje su Turci objavili zna da gorenavedeni snimak nije nigdje obajvljen uz tvrdnju da se radi o stvarnom dogadjaju, barem ne na ozbiljnim portalima.
Evo, ja izazivam bilo koga da mi nadje mavodni snimak

Bozon
4 godine prije

Hvatate se za budalastinu. Niko ne dovodi u pitanje nepravdu koju Turska ovim potezima cini Siriji, ali taj video ne sluzi nicemu. TAF je izveo i jos uvek izvodi zestoke udare po SAA polozajima, po onome sto ja znam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI