Twitter korisnički računi otvoreni od strane pripadnika Antife dijele upute o započinjanju nereda na američkim ulicama nakon predsjedničkih izbora, bez obzira na pobjednika

Twitter - Antifa
17 komentara

Dok se američki  građani pripremaju za kaos i potencijalne nerede, koji bi mogli nastati nakon predsjedničkih izbora, jedan Twitter račun u posjedu organizacije Antifa otvoreno dijeli savjete o tome kako započeti nerede.

Samoprozvani “decentralizirani anarhistički kolektiv” CrimethInc podijelio je mnoštvo uputa koje pokrivaju sve; od modnih uređaja za izgrednike, do dijeljenja prve pomoći prosvjednicima, uključujući kako se nositi s uobičajenim ozljedama nastalim od policijskog oružja, ali i savjete o tome kako liječiti ulazne rane od metaka.

Unutar teme nalaze se točno određene objave, u kojima se objašnjava korištenje opreme kao što su kacige, plinske maske, naočale, kako najbolje koristiti kišobrane, priručne štitove i ostale opreme, kako bi se aktivisti obranili od potencijalnih policijskih napada.

CrimethInc je čak pružio prikladan simulator prosvjeda za potencijalne anarhiste. U simulatoru korisnici mogu iskušati svoj način izazivanja nereda onako kako to korisnik simulatora želi.

Naravno, račun CrimethInc brzo je dodao upozorenje za publiku, nadajući se da će anarhistička utopija niknuti preko noći i da će se isključiti potreba za bilo kakvim postizbornim uličnim nasiljem u krajnje nevjerojatnom slučaju da i Demokrati i Republikanci iznenada odluče otpisati cijelu stvar.

“Nadamo se da ništa od ovoga neće biti potrebno. Nadamo se da će Trump priznati izbore, da će on, Biden i ostali političari dati ostavku i da ćemo se mi naći u svijetu gdje nema kapitalizma, države, niti bijele premoći,” stoji u izjavi koja govori o ”drugoj borbenoj zapovjedi.”

Mnogi su na ovakve ”revolucionarne” objave reagirali s podsmjehom, uspoređujući ih s djecom. Drugi su se žalili da takve objave pogoršavaju socijalne probleme u SAD-u, dok su treći bili zgroženi time koliko se situacija u SAD-u pogoršala. Velika većina se na ”najavu kaosa” samo grohotom nasmijala.

Drugi su upozorili da takve objave samo osnažuju rast napetosti širom SAD-a i da bi one možda mogle potaknuti nasilje još gore od onoga s kakvim se SAD suočavaju od ljeta.

Neki tvrde da ovakva retorika može dovesti samo do toga da neki glasači, baš u inat ovakvim retorikama, odluče svoj glas dati Trumpu, što bi moglo dovesti do njegovog ponovnog izbora.

U međuvremenu, lokalni i državni dužnosnici upozorili su na mogućnost nasilja u SAD-u na dan izbora, dok su vlasnici tvrtki širom zemlje već počeli štititi svoje poslovne zgrade.

Neki ljudi također savjetuju sugrađanima nabavku namirnica koje bi im mogle potrajati i po tjedan dana, zbog potencijalnih nereda na ulicama.

Prosvjedi, potaknuti ubojstvom Georgea Floyda, koji su se prelili na ulice i prerasli u nasilje i vandalizam, samo su naznaka onoga što bi Amerikanci mogli očekivati nakon izborne noći.

američki izboriAntifa
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Smrt fašizmu
3 godine prije

“Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država”😇

shumadinac
3 godine prije

Da li je sada jasno da uopšte nije bitno ko je predsednik, da nije bitno koja struja vodi Ameriku, da je trenutni cilj haos?
Nema svrhe pričati o dugoročnijim ciljevima kad većina nije htela da prihvati ni gore navedeno iako je odavno očigledno.

Bosanac
3 godine prije

Kinezi bi to lako počistili sa ulica.

Max
3 godine prije

Nas etiketiraju teošetičarima urote, A ovi pozivaju na terorizam i to je legalno . Svašta.

Istražuj
3 godine prije

“…Twitter korisnički računi otvoreni od strane pripadnika Antife dijele upute o započinjanju nereda na američkim ulicama nakon predsjedničkih izbora…” Pa cekaj malo… Nije li Twiter upravo cenzurirao POTUSa nekoliko puta? (A da ne govorim o onim obicnim korisnicima, koji nisu podrazavali izmedju ostalog i ovu Antfa i Blm…) Dakle – od samog pocetka nerade zbog ong navodnog ubostva Flojda – upravo su sve MSM i sve “drustvene mreze” podrzavale nerede i rusilacko divljanje ovih iz ANTIFA, jer im je tada odgovaralo u kampanji protiv Tumpa. Zar nisu ove budale iz ANTIFA napravile i oni “zonu” u Sietlu, pa se poceli ubijat i terorisat izmedju sebe, a crnac prodavac droge im postao glavna faca (nesto kao “glradonacelinik”)… Zar nisu sve MSM, “drustvene mreze”, “progresivni liberali” kao i mnogi Demokrati (izmedju ostalog i Nensi pelosi) proglasavali ovakve likove poput ANTIFA – “mirnim demonstrantima”…? E sad pitanje, na koje je svako normalan znao… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Zorule
3 godine prije

Jesu to prekriveno drvenim pločama? Bit će lijepa bakljada koliko mi se čini.

Lurker
3 godine prije

Neredi će biti samo u demokratskim gradovima/okruzima a to ide Trumpu samo na ruku. Bio je prije jedno par mjeseci slučaj da je liberal koji je radio za demokrate upozorio da im ovi neredi ne idu na ruku pa su ga expresno otpustili, greška, jasno.

Ivek
3 godine prije

ANTIFA = soroš

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI