“U Izraelu Židovi moraju biti većina, bez obzira na kršenje prava”, kaže ministrica pravosuđa

Ministrica pravosuđa Izraela
99 komentara

Dok prijedlog novog zakon nastoji legalno od Izraela stvoriti nacionalnu državu židovskog naroda, ministrica pravosuđa Ayelet Shaked smatra da je održavanje židovske demografske većine prioritet jači nego pitanje prava.

“Potrebno je održati židovsku većinu, čak i po cijeni povrede prava”, ovim se riječima izraelska ministrica pravosuđa Ayelet Shaked obratila 12. veljače na konferenciji. Predloženi zakon ima za cilj definirati Izrael kao “nacionalnu državu židovskog naroda”, nastavlja ministrica.

“Izrael je židovska država. Nije država sastavljena od različitih naroda”, tvrdi Shaked. “Postoje mjesta gdje se židovski karakter Izraela mora održavati, a to ponekad može biti i na račun jednakosti.”

Ministrica pravosuđa također je kritizirala argumente koje su izložile državne vlasti, a koje smatraju da samo sigurnosni razlozi imaju prioritet nad svime. Prema njezinim riječima, pitanje demografije je trebalo biti u središtu rasprave, te da je sasvim “normalno” da je židovska zajednica po definiciji samo židovska.

Adalah Centar, koji brani prava arapskih manjina u Izraelu, vjeruje da bi, ako se ovaj zakon usvoji, mogao koristiti za pravno opravdavanje diskriminacije protiv svih nežidovskih izraelskih građana.

Pretplatiti se
Obavijesti o
99 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
6 godine prije

“Izrael je židovska država. Nije država sastavljena od različitih naroda”, tvrdi Shaked.
Ako je tako odakle vam onda pravo da evropskim državama solite pamet o vašim pravima !

igi
6 godine prije

…samo naprijed;uskoro zabranite nežidovima da posjeduju zemlju u izraelu a na kraju ih pokoljite…..ipak ste vi na svojoj koži učili od najboljih.

logičnointeligentni
6 godine prije

dok tamo negdje…… youtubecom/watch?v=MFE0qAiofMQ Barbara Lerner Spectre calls for destruction of Christian European ethnic societies

tuf
6 godine prije

“Izrael je židovska država. Nije država sastavljena od različitih naroda” – ajmo si na trenutak, zabave radi, zamisliti da duznosnik bilo koje druge drzave na svijetu ovo izjavi. Kakva bi bila reakcija politicara, medija, kakve bi akcije bile poduzete ? Izrael je jedini koji bez apsolutno ikakve kritike javnosti smije ovako nesto ne samo izjaviti nego i provoditi.

Sinisa
6 godine prije

Kakva maestralna nadopuna clanka gosn Ive!

rodoljub
6 godine prije

A sta na to kaze Soros i njegova druzina ? To pravilo vazi selektivno ?

Good Old Rebel
6 godine prije

Židovi imaju gorka iskustva od starog Egipta, Kannanaca, Rima, Španjolske, Engleske, Francuske Carske Rusije, Njemačke tek u 20 stoljeću (i drugi su imali loša iskustva, ali o njihovim se jako slabo prića). E sad se ja pitam, ako sam posvađan sa pola grada, a drugu polovicu prezirem, jer sam samo ja Bogom dan i odabran, što mogu očekivati od sugrađana…Dobit ću žestoko po ušima i to do boli! I znat ću zašto. Narod koji ništa iz povijesti ne nauči…ona će mu se ponovljati u sve lošijem obliku.

Alen
6 godine prije

Ministrica samo podsjeca zaboravne ko je i sta je izrael ,posto su se mnogi zanijeli i poceli smatrati izrael nekakvom gradjanskom,demokratskom drzavom…
Izrael je vjerska drzava ciji ustav je baziran na Knjizi i svi zakoni,pravila,buduci put je zasnovan na tome…
Realnost je takva da imaju imperijinu armiju kao zastitnika i zlostavljaju ostatak planete jer to mogu… A doce i tome kraj..
Uostalom izrael se jos nije uzdigao ni blizu onome sto ce biti tako da ovo je jos pjesma sta nas ceka…

mmne
6 godine prije

bas se cudim…od izabranih to da cujem !?

max
6 godine prije

ova ministrica je dušu dala za bavljenje demografijom…, apsolutno bi je podržao u bavljenju tom problematikom 🙂

davor
6 godine prije

Imaju Izraelci logike ali u praksi brutalno podbacuju.

shumadinac
6 godine prije

Bez sumnje vrlo radikalna izjava (namenjena odgovarajućem delu populacije) ali ovo pitanje nije tako jednostavno. Politička korektnost je postala vrlo čudna i podmukla ideologija. Na prvi pogled to je sve u redu ali se u praksi pokazuje mogućnost za opasno subverzilno delovanje. Insistiranje na poštovanju prava manjina, grupa… bez preciziranog uticaja države (obratite pažnju kako se SVUDA insistirra na smanjenju uticaja države) gotovo sigurno vodi do “efekta Kosovo”. Samo je pitanje vremena. Da li je onda čudno kada se recimo Orban i Zeman bore za tekovine društva koje je vekovima građeno radom i krvlju predaka. I Jevreji osećaju opasnost od peterane imigracije i njihovog eksplozivnog nataliteta. Ja mislim da je mnogo bolje to na vreme zakonski regulisati nego biti koliko sutra primoran da se problem rešava oružjem – bolje za sve strane. Pre nego što kažete da nisam u pravu razmislite (ali pošteno) kako bi se vi osećali da se… Čitaj više »

ivann
6 godine prije

Lijepa je

palermo
6 godine prije

Po tko zna koji put se pitam, tko je odlučio da to kršćanstvo, ničim izazvano, postane službena religija dobrog djela svijeta, i da prorork bude baš Židov?. Do tada su Židovi bili tek jedno malo, opskurno, pustinjisko zatucano pleme, koji su bili bitni za svijet kao i danas što su bitni Aboriđini.
Bojkot i ignoriranje, od službene politike do privatnih kontakata su jedini lijek za Izrael i Izraelce.

Zvrk
6 godine prije

problem je i što unutar židova postoje velike razlike.

DUKS
6 godine prije

Kao če te biti večina, kad palestinci imaju prosječno 8 mero djece a židovi 3 je-

Zrh
6 godine prije

Kažu: Tko te više muči, taj te više uči……….

Majk Majers
6 godine prije

Lipa je ova khazarska lutka, lipa ka slika. I to postaje već praksa-pošalji lipo lice da priča, ljudima će tad bit lakše to čut, lakše će to progutat.

Weteran
6 godine prije

Prepisuje od “tolerantnih i avangardnih” država impotentne EUnije!

karantanac
6 godine prije

Šumadinac,pošto ti je Alen veoma dobro i razložno odgovorio ja ne bih to ponavljao, ali bih te upitao ko je to migrant na palestinskoj zemlji. Nije mi jasno kako imaš obraza da braniš ovakve cio-fašistiške stavove. Praviti paralelu između Izraela i Kosova nije baš neko srećno rešenje mada ima jedna dodirna tačka: I jevreji i srbi su svojevoljno napustili svoja ognjišta i prvi se setili da se nakon 2000 godina vrate dok su ovi drugi hteli da se vrate ali da zadrže Srem u koji su se pre dvesta godina iselili i ostavili skoro prazno Kosovo.
Izgleda da ti Kosovo predstavlja tešku ranu pa zbog toga braniš ove cio-fašiste.

Tobia Quantrill
6 godine prije

doticna mnogo lipse izgleda, nego ‘zvuci’

White patriarch
6 godine prije

Odlicno! Sad kad Europa odluči zatvoriti svoje granice i deportirati “inženjere i doktore” tamo odakle su dosli da zaštiti svoju populaciju od “raznolikosti koja je naša snaga” Židovi će trebati zatvoriti svoja lazljiva usta jer će cijeli svijet vidjeti da su licemjeri kakvih nema…

Komunista
6 godine prije

Židovi sve ostale smatraju magarcima.

Georgij Žukov
6 godine prije

Lijepa zena ova Ayelet , citirao bih joj Staljina a nakon vecere i dvije case vina Jesenjina .

Ive
6 godine prije

Meni je zao onih postenih humanisticki orijentiranih zidova koje ovakvi kao sto je ova ministrica dovode u situaciju da ostatak covijecansva ljudskog roda mrzi zidove. Ona je prema fotografiji lijepa zena, ali joj je um pomracen, ili narodski receno zlo u ljepom pakiranju. Zlocinci poput ove ministrice pravosuđa Ayelet Shakedimaju imaju ozbiljan problem u glavama i takve je potrebito kastrirati da ne radjaju novo zlo, pa ce postojece zlo izumrijeti. A sav slobodarski i humani svijet bi treba prekinuti svaki kontakt sa zlocinackim rezimima poput Izrealskog, treba ih dovesti u medjunarodnu izoilaciju, sa zdruzenin snagama Ujedinjih Naroda oduzeti im svo oruzije, zatvoriti sve granicne prijelaze, prekinuti sve komunikacijske puteve i novcane tokove pa ce narod sam zbaciti zlocince sa vlasti.

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

to neka zajebancija ? i ja bi da ova iz mene izbaci divljeg filistinca

mmne
6 godine prije

a ovu da priupitas nesto o “biblijskom” stvaranju…ne bi znala nista da saopsti osim sto joj je u glavu sabijeno….

Mate
6 godine prije

Zadnji put smo nešto takvo čuli od Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei.

Gost
6 godine prije

Koji su to monstrumi ovi zidovi, veci nacisti od nacista…

Sandy
6 godine prije

“Bez duse lijepa”

Anon
6 godine prije

░░░░░░░░░░░░░░▄▄▀▀██▀▄▄▒
░░░░░░░░░░░░▄▀░▄▀▀░░░▒▒▀▀▄
░░░░░░░░░░░▐░▄▀░░░░░░░░░░░█
░░░░░░░░░░░▌▌▄▀▄▒░░░░░░░░░░█
░░░░░░▄▄▄░▐▄▀▄▀▄▒░░▒▄▄▄▄░▄░░▌
░░░░▄▀░▄░▐▐▄▀▄▀▒░░░▀░░░░▀░▄▀▐
░░░█░▌░░▌░▐▐▀▄▀▒░░░▒▌██▐░░▌▄▐
░░▐░▐░░░▐░▌▐▐░▐░░░░░░▀▀░░░░░▀▌
░░▌░▌░░░░▌▐▄▀░▀▄▒░░░░░░░▄▀▄░░▐
░▐▐░▌░░░░▐▐░▌▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▄▄▄░░░▌
░▌░░▌▌░░░░▌░▐▄▀▄▀▄▀▄▄▄▄▄▄▄▄▀▄▄▀
░▐░░▌▌░░░░▐░░▌▀▄▀▄▀█▄█▀█▀█▀
░▌▌░▌▌░░░░░▌░▐▀▄▀▄▀▄▀▄█▄█▄
▐░░░▐▐░░░░░▐▐░▌▄▀▄▀▄▀▄▀▀▀▄▀█
▌▌░░░▌▌░░░░░█▐░▌▀▄▀▄▀▄▀▄▀░▄▐▄▄
▌░░░░▐▐░░░░░░▀░▐▀▄▀▄▀▄▀░░░▀▀▄▀▌
░░░░░░▌░░░░░▄▀█▄█▄▀▀░▀▄░░░░▀░▀▐
░░░░░░▐░░░░░░░▌░░░░░░▐▐░▀▄▀▄▀▄▀
░░░░░░░█░░░░░▐░░░▌░░░█▀▀▄▀▄▀▄▀
░░░░░░░░▀▄░░▄▄▄▀▐▄▄▀▀
░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄▀

jetflash
6 godine prije

da će izrael biti nacistička država…tko bi rekao. to održavanje većine uvjetovano je tjeranjem i istrebljenjem palestinaca.

valentin
5 godine prije

Židovska Biblija uči tome da Židovi moraju biti prognati svijetom sve dok se ne pojavi Mesija. Budući da oni ne vjeruju kako se on već pojavio, nemaju nikakva prava ni po svojoj vjeri na osnivanje Izraela, pogotovo ne na osnivanje sekularno-masonskog Izraela. Ortodosni Židovi to već dugo govore, bore se protiv kabalizma-talmudizma, užasa kojeg Izrael čini nad semitima te pozivaju u izvornu židovsku vjeru koja se bavi obožavanjem samo Jednog Boga (Jahvu) koji proklinje nasilje, kabalu i uči dobroti prema drugim narodima. Ti ljudi nerijetko javno pale Izraelske putovnice. Tko je vjerom istinski Židov, odbaciti će kabalu i Talmud zajedno s ovim biblijski gledano- lažnim Izraelom i držati se Tore, deset Božjih zapovijedi i ostalog zakona. No, problem je u tome što su upravo ti cionisti ostavili svako iskonsko vjerovanje u svoju Bibliju (Toru, Tanah) i zamijenili je kabalom i Talmudom. Ono što vjeruju da je riječ od samog Boga,… Čitaj više »

valentin
5 godine prije

ZGROŽAVAJUĆE Izraelski nuklearni program ,,Samson solucija” predviđa osvetu nad svim narodima koji su kroz povijest proganjali Hebreje, ali i prema onima koji su ih i branili zbog toga ,,jer ih nisu zaštitili dovoljno”, a mogli su. Ukoliko bi Izrael došao do vojnog kolapsa, pred sam poraz, hidrogenski projektili YERIHO 1,2, i 3 bili bi ispaljeni po cijelom svijetu i svi bi bili spaljeni zajedno s Izraelom. Zato nosi ime po Samsonu koji je porušio hram prepun mnogobožaca pritom ubivši i samoga sebe. S tim nuklearnim programom Amerika i NATO nemaju problema, no s ,,izmišljenim” Sadamovim imali su toliko problema da su morali vojno intervenirati i pobiti milijun i pol ljudi. Izrael je jedina nuklearna opasnost bliskog istoka koja može potaknuti druge države (poput Irana) da razviju takvo oružje, što je razumljivo. maxresdefault 1 U današnjem Izraelu posebne oznake imaju tzv. Židovi (Hazari) te imaju sve privilegije dok Arapi-semiti (muslimani i… Čitaj više »

valentin
5 godine prije

2. IZRAEL: DRŽAVA ANTISEMITIZMA Sada, nakon što smo razjasnili njihovo podrijetlo, a prije nego započnemo govoriti o Izraelskom antisemitizmu, moramo definirati tko su zapravo semiti. Najveći semitski narod svijeta su Arapi (od 10% do 15% su kršćanske vjeroispovijesti) koji broje oko 150 milijuna ljudi. Antisemitizam Izraela je to što je nastao upravo na genocidu nad preko 700 000 Palestinaca (Arapa, krvnih semita). No, tu nije stalo sve. Dok Izrael nitko ne dira zbog njegovog strašnog nuklearnog arsenala ,,Samson solucije” (pogodite i zašto), napad na Irak pod vlašću semita Sadama Huseina ,,pod sumnjom da posjeduje zabranjena oružja” izvršen je od strane cionističkog SAD-a i saveza 2003. godine gdje je ubijeno preko milijun ljudi. Nikad nikakvo zabranjeno oružje nije pronađeno, no nastale su brojne militantne skupine koje se međusobno ubijaju, terorizam i izbjeglička kriza- što je i sam Vladimir Putin tako objasnio. Napali su Irak ni kriv ni dužan, a jedino što… Čitaj više »

valentin
5 godine prije

Izrael je antisemitska ili cionistička država, a cionizam je novi nacizam! (Talmudizam + Kabalizam + Poganizam + Sotonizam) = CIONIZAM. Njen pripadnik otpadnik je od Judaizma i zove se cionist. Cionisti koriste današnji Židovski narod kao živi štit, stoga su upravo i sami današnji Židovi žrtve takvih (Rothschilda, Sorosa, Rockefellera, Netanyahua, Stoltenberga… i ostale cionističke kraljevske i druge elite koja želi pokoriti cijeli svijet). 1. ISTINA O PODRIJETLU DANAŠNJIH ŽIDOVA Većina današnjih znanstvenika (genetičara i sociologa) suglasno potvrđuju da su preko 90% današnjih Židova Hazarskog (Europskog) podrijetla i kako nemaju kap semitske (Abrahamske) krvi u sebi. Najprimitivnije rečeno: semit su tamnog tena i velikog nosa. Današnji ljudi koji tvrde da su Židovi bijele su kože, europske genetike. Što se zapravo dogodilo. U osmom stoljeću, car moćnog Hazarskog carstva bio je zgrožen poganizmom vlastitog naroda (obožavanjem falusa, spolnim općenjem s životinjama, orgijama i sl.) te je odlučio odabrati jednu od triju… Čitaj više »

valentin
5 godine prije

“Tko Židova ošamari toliko je učinio grijeha kao da je samog Boga udario.” (Talmud, Sanhedrin58b). “Zabranjeno je biti milostiv prema Nežidovima.” (Talmud, Ramban). “Nežidovu ne treba milost i pomoć ukazivati.” (Talmud, Yebamot12a). “Nežidov nema oca, jer je on na đubrištu rođeno pseto.” (Talmud, Yebamot). “Spolni odnosi Nežidova su isto kao i spolni odnosi životinja.” (Talmud, Sanhedrin74b). “Nežidovka u bremenitom stanju ima se smatrati kao bremenita stoka.” (Šulhanaruh, Košen ha-mišpat 405). “Dijete u utrobi jedne Nežidovke nije bolje od životinje.” (Šulhanaruh, Jorehdeah 240). ,,Bog je naredio da se Nežidovu pozajmi novac samo uz kamatu. Mi mu na taj način ne pomažemo nego štetimo”(Talmud, SeferMikvod 73) ,,Ako jedeš s Nežidovom, to je isto kao da jedeš s psom” (Tospoth, Yebamot84b) ,,Nežidov je kao jedno pseto. Što više, zapisi uče da se pseto mora poštovati više od Nežidova” (Talmud, Ekeseget raši eksod 22 ) ,,I najbolji među Nežidovima mora se ubiti” (Talmud, Melhita32b)… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.