fbpx

Ukrajina postaje Las Vegas Europe – Zar se FEMEN nisu borile protiv prostitucije i poroka?

Ukrajina postaje Las Vegas Europe – Zar se FEMEN nisu borile protiv prostitucije i poroka? 1

Prije nego pređemo na stvar da kažemo nešto o projektu FEMEN koji je nastao u Ukrajini i proširio se po cijelom Zapadu i nekim zemljama izvan zapadne orbite koje prihvaćaju ovakve glupe ideje „političkog aktivizma“.

FEMEN je ukrajinski feministički pokret osnovan 2008. godine. Pokret je postao brzo poznat radi svojih provokativnih akcija te razodijevanja ženskih članova pokreta u javnosti s uobičajenim porukama protiv seks turizma, seksizma, a poznat je i po svojim radikalnim napadima na crkve i religiju,te na gotovo sve tradicionalno-konzervativne vrijednosti. Pokret je formalno osnovala mlada ukrajinska studentica Ana Hucol, a uz nju najistaknutiji članovi su Oleksandra Ševčenko i Inna Ševčenko. Ukrajina, poput još nekih drugih tranzicijskih država istočne Europe ima ozbiljnije probleme s prostitucijom, koja se često dovodi u kontekst s organiziranim kriminalom. Prema Wikipediji, pokret FEMEN je prvi aktivniji ukrajinski pokret provokativnog karaktera u cijeloj istočnoj Europi koji je u problematičnoj Ukrajini potaknuo snažno javno razmišljanje o problemima trgovanja ljudima, prostituciji i organiziranom kriminalu.

Pokret je bio izuzetno aktivan tijekom EuroMaidana i prevrata u Ukrajini, a njegova istaknuta članica Jevgenija Kraizman je sudjelovala u masakru u Domu sindikata u Odesi 2. svibnja 2014. Svrgavanjem Janukoviča je pokret tvrdio kako će liberalne zapadne vrijednosti zaštititi prava žena, ograničiti prostituciju, kriminal, trgovinu drogom i ljudima, gotovo sve aktivnosti koje su u zapadnim zemljama dijelom legalizirane. Osim trgovine ljudima, naravno, ali i to na papiru.

Sada dolazi „najljepše“ i vidjet ćemo hoće li „golosise“ aktivistkinje prosvjedovati pred zgradom Vrhovne Rade Ukrajine i predsjedničkim uredom Volodimira Zelenskog.

Prema najnovijim izmjenama i dopunama raznih zakona, Ukrajina se pretvara u europski bordel i raj za trgovinu drogom.

Kijev je učinio prvi korak u pretvaranju Ukrajine u mjesto gdje svatko može u potpunosti legalno pronaći puno zabranjenih užitaka, od žena koje se bave „najstarijim zanatom“ do droga. Odlučeno je započeti s legalizacijom kockarnica. Navodno se neki snovi stanovnika Ukrajine, izraženi na EuroMaidanu, ostvaruju previše doslovno.

Vlada Ukrajine podnijela je Vrhovnoj Radi prijedlog zakona o legalizaciji kockarnica. Ministrica financija zemlje Oksana Markarova ranije je rekla da će legalizacija poslovanja s kockom u proračun donijeti više od 400 milijuna dolara godišnje.

Ukrajina je i dalje među zemljama koje nisu najatraktivnije za turizam. Velika većina onih koji u rubriku “svrha dolaska” pišu “turizam” su posjetitelji iz Moldavije koji zbog kupovine putuju u regiju Odesa, kao i stanovnici Rusije i Bjelorusije koji posjećuju rođake. Dakle, samo građani Ukrajine će gubiti novac u tim kockarnicama, barem u narednim godinama.

Razvoj turizma jedan je od glavnih prioriteta nove ukrajinske vlade. Za razliku od Rusije, Ukrajina je na svoje zrakoplovno tržište lansirala europske niskotarifne aviokompanije. Europljanima nekoliko godina nisu potrebne vize i postupno se broj stvarnih stranih turista zaista povećava. Volodimir Zelenski obećao je da će od nule izgraditi novo odmaralište na Crnom moru, kao i nove opremljene skijaške staze u Karpatima.

Jednostavno nije jasno zašto bi Europljani trebali mijenjati uobičajena turska i grčka morska odmarališta ili alpska skijališta s onima u Ukrajini? Ako će biti puno jeftinija, tada će i kvaliteta biti znatno niža. A ako cijene budi iste, onda se poanta sve više gubi.

Stoga ne čudi da Kijev planira privući turiste s onim čega nema u Turskoj, na primjer. Legalizirati drogu i prostitutke.

Još u ožujku je Odbor za ljudska prava Vrhovne Rade podržao legalizaciju marihuane. Netko će reći da to nije tako strašno, no to je kompleksna tema koju ćemo detaljnije obraditi u jednoj od sljedećih analiza. Za sada se zadržimo na tome da je jedino opravdanje konzumiranja marihuane i njezinih derivata ono u medicinske svrhe.

Volodimir Zelenski je prethodno nedvosmisleno zagovarao potpunu legalizaciju svega.

“Seks za novac? Iskreno, momci, mislim da imamo priliku, a sada ću odgovoriti na sva prethodna pitanja – napravimo Las Vegas. Društvu ne bi smetalo, a porezi bi se plaćali. Da pružim priliku nekom gradu, nekom teritoriju i tamo otvorim sve to”,  rekao je u intervjuu za RBC Ukrajine dok je još bio kandidat za predsjednika.

Sada pogledajmo vladin prijedlog. Prema njemu se kockarnice ne legaliziraju u “nekom gradu”, već u cijeloj Ukrajini u hotelima s pet zvjezdica, a automati se mogu nalaziti i u hotelima s tri zvjezdice.

Unatoč činjenici da je Zelenski na svojoj dugotrajnoj konferenciji za novinare rekao da ne namjerava legalizirati prostituciju, njegove riječi ne mogu se poreći. Jednostavno se ogradio da se  legalizacijom ne bavi predsjednik, već zakonodavno tijelo, odnosno parlament.

No, šef državne policije jasno se založio za legalizaciju, iako, barem što se tiče prostitucije, kockarnice u hotelima s pet i tri zvjezdice će biti pune lijepih žena u potrazi za novcem, a on će im biti ponuđen u hotelskoj sobi od strane poznanika upoznatog u casinu. Nećemo se lagati, legalizacija ovakvih kockarnica je favoriziranje prostitucije, a sve za nekoliko grivna više u proračunu.

Dakle, malo je sumnje da je legalizacija kockarnice samo prvi korak ka potpunoj legalizaciji još uvijek zabranjenih u Ukrajini.

S obzirom na to da su stanovnici i vlasti Amsterdama postali izrazito nezadovoljni s trenutnom situacijom u gradu, gdje godišnje dođe oko 19 milijuna ljudi, što je znatno više od turističkog protoka u Ukrajini, sasvim je moguće da će legalizacija droga i prostitucije postati jedan od zahtjeva kojeg će Nizozemska postaviti Kijevu u zamjenu za odbacivanje istrage zbog otvorenog neba nad Donbasom u srpnju 2014. godine, kada je oboren Boeing koji je iz nizozemske prijestolnice letio u Maleziju.

Unatoč činjenici da se većina ukrajinskih građana protivi slobodnoj prodaji zemlje, što je također odluka nove vlade, ne postoji način da ukrajinske vlasti „starije zapadne partnere“ natjeraju da dozvole da ukinu ovu odluku.

Ako se ne dogodi neka viša sila, tada će „svijetla europska budućnost“ u Ukrajini za nekoliko godina izgledati tako da oko gradova postoje polja koja pripadaju Europljanima i Amerikancima, na kojima će raditi strani radnici iz Azije i robotika umjesto tradicionalne mehanizacije.

U gradovima će ukrajinske djevojke i žene stalno biti na usluzi europskim, američkim i drugim turistima koji će uživati u kockarnicama, kafićima i bordelima. Ukrajinski muškarci ionako rade u Europskoj uniji i Rusiji i ne vide puno smisla u povratku kući. A zastupnici Vrhovne Rade raspravljaju o novom prijedlogu zakona kojim se zabranjuje javni govor ruskog jezika u tvrtkama koje imaju više od tri uposlenika.

Sjetite se transparenta s EuroMaidana: „Ja sam djevojka, želim i čipkaste gaćice u EU. Ovaj je plakat postao jedan od simbola EuroMaidana još 2013. Godine, dok nije bilo krvi. U Europskoj uniji Ukrajinu primaju kako nitko nije želio i danas ne želi. No, čini se da će se čipkaste gaćice za mnoge mlade Ukrajinke iz donjeg rublja pretvoriti u radnu odoru.

Što kaže FEMEN na to? Ništa, naravno. One su mlade i liberalne, a borba koju su vodile je bila dio strategije u kojoj je svaka karika u lancu morala biti čvrsta, posebno ona koja predstavlja stotine tisuća mladih Ukrajinki željnih „slobode i demokracije“.

Ukrajina ne zelim carinsku uniju zelim cipkaste gace i eu

FOTO: „Ja sam djevojka! Ne želim Carinsku uniju! Želim čipkaste gaćice i EU!“

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
30 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
1 godina prije

Svaki komentar o ovome je suvišan,ali eto morao sam.Ko nezna ko finasira i za koga rade ove koze,sve je rekao o sebi…

AbebA
Gost
AbebA
1 godina prije

Nezna se piše odvojeno (ne zna). Prvo se nauči gramatika pa se drugima govori da nešto ne znaju. Što se tiče teme, Ukrajina je vukojebina, bila i ostala.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

U hebo te, lingvista se javio da drži lekcije nepozvan. Imena i nadimci ne završavaju velikim slovom. Nauči se osnovama prije nego kreneš glumiti profesora. Što se tiče teme, femenke su dvolične glupače na liberalnom platnom spisku, to nije sporno.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Kad budemo trazili lektora, ti ces biti prvi. Ovdje smo, ionako zbog sadrzaja postova, a ne forme.

Vladimir Stilsko
Gost
Vladimir Stilsko
1 godina prije

Pravi su europski otpad, smrad i ološ kad već možeš tako pisati o jednoj zemlji koju nisi ni vidio.

octopus
Member
Famed Member
octopus
1 godina prije

Ne vidim problem. Kupiš joj čipkaste gaćice i obećaš da ćeš je odvesti u EU…..

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

U hrvatskoj automat klubove i kockarnice mozete naci svakih par stotina metara u vecim mjestima i gradovima. Prostitucija je legalna ili polulegalna u vecem djelu zapadne europe. Sjetim se mudrih rijeci poznatog zidovskog gangstera u americi mayera lanskog : samo je pitanje vremena kad ce drzava uci u biznis s kockom, prostitucijom i drogom. Zasto? Jer je tu novac. Ukrajinci samo prate trendove sa zapada koje smo i mi u hrvatskoj preuzeli. Tako da mi je ovaj clanak malo blesav, da se autor ne naljuti. Feministice nemaju nikakve veze s zenskim pravima i borbom za zenska prava. One su ideoloski pokret iza kojeg stoje elite koje tako kontroliraju drustvo. Okreni bijele robove protiv crnih, stare protiv mladih, muske protiv zenskih i imat ces poslusne robove kojima ces moci vladati i iskoristavati ih

Abe Tse deja-vu
Gost
Abe Tse deja-vu
1 godina prije

Pitanje je retoričko, možda da otvorite podrubriku retoričko.com? Sve vise je razloga.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Bas mi je drago sto ce ukrajinske drugarice moci da se bave svojim zanatom kod kuce da ne bi morale emigrirati vise.
Jedna drugarica iz Femena je nastupala po svedskim seoskim vasarima. To je ponizavajuce.
Zrtve na Oltaru Domovine na Majdanu ipak nisu bile uzaludne 🙁

mars
Gost
mars
1 godina prije

@ Red Dog – hahaha, “slava Domovini i cipkastim gacicama”!

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Slava Gerojima 🙂

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Kaze, drugarica je po nacionalnosti Ruskinja, a po zanimanju Ukrajinka.

mars
Gost
mars
1 godina prije

Sta reći o mentalnom sklopu kojem su vrhunske željene evropske vrijednosti “pičkaste gačice”?!

snowblin.d
Gost
snowblin.d
1 godina prije

i jogurt je europska vrijednost, ali nije kompatibilan s takvim gaćicama jer ga prelako propuštaju.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
1 godina prije

drolje feminističke

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Udružiš feminizam i materializam i stvoriš jeftini američki kurvarluk.

posefvqwerbcqewfcqweifwie
Gost
posefvqwerbcqewfcqweifwie
1 godina prije

Što misle o ženama ovi koji vladaju svijetom najbolje se vidi kad se ode gledati na xhamsteru one kastinge od Rusije, Ukrajine, Češke itd.

Onaj koga Ludi Redikuli proglašavaju
Gost
Onaj koga Ludi Redikuli proglašavaju "lobotomizira
1 godina prije

Sve rečeno O.K.
Sad napravite analizu posljedica novog zakona u nas ‘rvata po kojem nečeš smjet ni sa vlastitom ženom leći u krevet, a da prije ne odeš s njom kod javnog bilježnika da ti potpiše da želi seks, jer bi se u protivnom za desetak godina, kad se rastanete, mogla predomisliti i viknuti:”Me too!!!” i onda si, kako se to u dalmaciji kaže, na.eba!

puki
Gost
puki
1 godina prije

Ukrajina ne postaje Las Vegas, Ukrajina postaje Khazarija ili “Khazarstan”. Odnosno, to je postala odmah nakon puča 2014.
Zelenski i njegovi etnički burazeri forsiraju prostituciju, drogu i ostalo..Hm, zašto me to ne iznenađuje, sjetih se onoga što su pisali Fjodor Mihailovič Dostojevski i još neki ruski mislioci, još prije više od 100 godina. Što su pisali o pripadnicima izabranog naoda, koji su tada u carskoj Rusiji, najvše forsirali kocku i prostituciju…, plus što su lihvarenjem izrabljivali ruske seljake i male ljude… Povijest se ponavlja, samo u drugačijim okolonostima.

Uzalud je, koliko se svi mi koji imamo zdrav ljudski razum vidimo da su femenske droljetine, kao i totalni hajp oko Grete- sve totalni debilizam i zaglupljivanje ljudi.., jer propagandni mainstream mediji u službi globalističke mafije, svi u jednom rogu trube, da je sve to jako korisno i napredno, i da su i femenske drolje i “greteni”, navodno nezavisni…
Dakle, mainstream mediji, svako govno i svaki i najveći debilizam zapakuju kao “napredak”. Sjetimo se samo onog debilizma, od prije 4-5 godina, ono “ice challenge”… Kada su se pripadnici elite, (među njima i fašist i kriminalac Bill Gates) i mnoge muzičke i filmske zvijezde ono polivali ledeno hladnom vodom, i to sve snimali preko interneta. Ta debilna kampanja je bila prikazana kao nešto jako korisno i napredno, u cilju, ako se ne varam, suzbijanja neke bolesti ili tako nešto

Bondone
Gost
Bondone
1 godina prije

Slazem se sa svim iznesenim s primjedbom da je naglo polijevanje hladnom vodom zaista korisno za zdravlje. Genadij Petrovic Malahov: “Celicenje organizma i lecenje vodom”!

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

Ove jadne zenice.. koliko ih samo robuje Soros i zvjerinjaku….Matrix ih koristi ko plasticne lutke u izlogu.

Vladimir Stilsko
Gost
Vladimir Stilsko
1 godina prije

Dajte već jednom ostavite na miru taj narod u koji se Srna vraća “kući”, Vida pjeva Ukr. domoljube pjesme i koji vam je zaista prijateljski raspoložen. I k tome… Niste došli iz Poljske, već je Bijela Hrvatska bila u Zapadnoj Ukrajini. I to dok se niste zamjeriti Dulibima koji su vas potjerala iz Ljvivske oblasti. Dosta! Nemojte pljuvati po pradomovini.

Vladimir Stilsko
Gost
Vladimir Stilsko
1 godina prije

Što reći? Sram vas bilo, pripadnici “čestitog naroda plave krvi”! Da, tamo su lijepe žene i zato ste zavidni, ljubomorni. Da kod sebe otvorite bordel, kod medvedastih ne bi nitko ni svratio pa bi ste tražili subvencije od ministarstva socijale za struju i vodu, a za dame status službene osobe jer bi se između sebe tukle za jednog slijepog slovenskog penzića. Primitivci jedni!

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Kupujem dvije polovne ukrajinke, al’ da nisu puno presle.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Nazalost, najcesce su puno presle. Ako km/sat kaze drugacije, verojatno je vracen.

Vladimir Stilsko
Gost
Vladimir Stilsko
1 godina prije

Istrunula vaše prostate, škole bez djece, Lika i Slavonija prazne… Vam trebaju jedino njegovateljice. Hahaha

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

“Rokeri s’ Moravu”; menjam zenu Stamenu, 60 godini, za dve mlaje po tries’t.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

@Vladimir Stilsko
Vrapce, 2km pravo, pa lijevo, vidit ces veliku zgradu veselih boja.

Vladimir Stilsko
Gost
Vladimir Stilsko
1 godina prije

Očito si tamo bio malo duže vremena. Sretan put za još koji put.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Ne znam, cemu fame, o prekrasnim Ukrajinkama? Pa, svidjalo se to kome ili ne, slavenske zene su, uglavnom, lijepe. Sto cemo sa Ruskinjama, Cehinjama, Poljakinjama, zene na Balkanu? Ukrajinke su samo, tu cinjenicu, najbolje komercijalizirale, naravno, zbog borbe za goli zivot, a ne izbora. Kad ljudi kazu da su bili u Tajlandu, i da se ogroman postotak zena bavi prostitucijom, ponekad, samo za dobar obrok, ne znam, da li oni misle da Tajlandske zene obozavaju sredovjecne, podbuhle, Evropljane, sa pivskim trbuhom, ili, samo nastoje prehraniti obitelj?
Usporedimo prosjek, Slavenke ili Anglo-Saxonke ili Njemice, blijede puti, pjegave, najcesce guzate? Ne govorim o iznimkama, nego o prosjeku. Citao sam putopis nekog britanskog novinara, koji je bio fasciniran, ljepotom zena, ali i muskaraca, na Balkanu. Njemu je bilo otkrice, da muskarci od 50-60 godina, ocevi obitelji, ne vuku svi debeli stomak. Pretpostavljam, da se radi o dobrom genetskom materijalu, na stranu sve ostalo. Kad sam poslovno boravio u Essenu, izasao bih zapaliti cigaretu ispred prodajnog centra, i uvijek sam bio iznenadjen, koliko mladih zena su totalno obicne i neprivlacne. Da ne bude sve o slavenima, u Italiji, svaka cura zna istaknuti ono sto je na njoj najlijepse, muskarci isto tako.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
30
0
()
x