Marine Le Pen napale “progresivne” aktivistice mračnog pokreta FEMEN

Femen u Francuskoj
21 komentar

Ranije ovog tjedna je na predizbornom skupu u Parizu mlada žena pokušala napasti čelnicu Nacionalnog fronta, Marine Le Pen, a kasnije se saznalo da je riječ o političkoj aktivistici skupine Femen, koja se na svojoj službenoj internetskoj stranici pohvalila akcijom.

Djevojku koja se popela na buketom cvijeća u ruci su zaustavili pripadnici osiguranja i odveli. Njezina kolegica, koja je bila u publici i uzvikivala slogane, osiguranje je također udaljilo. Pokret Femen optužuje Marine Le Pen za kampanju u kojoj se prikazuje kao lažna feministica. Na službenoj stranici pokreta, femen.org, nema nikakvih informacija o pretjeranom nasilju od strane osiguranja.

Istovremeno sa skupom u Zenit Areni u Parizu, na ulicama francuskog glavnog grada su održani prosvjedi podrške Marine Le Pen. Prosvjede su organizirali i protivnici Nacionalnog fronta (Antifa), koji su napali policiju i rastjerani suzavcem. U četvrtak navečer je u sjedištu izbornog stožera Marine Le Pen u Parizu podmetnut požar.

Na stranici pokreta Femen samo stoji da su pripadnici osiguranja odveli njihovu članicu, koja je na obnaženim grudima i leđima imala isti slogan u znak protivljenja politici Marine Le Pen.

Pokret Femen Marine Le Pen optužuje da se kao jedina žena na predsjedničkim izborima prikazuje kao feministica.

“Ništa u programu Marine Le Pen ne promiče emancipaciju žena. Nije podnijela ni prijedlog za promicanje ravnopravnosti spolova”, stoji na Facebook i internetskoj stranici Femena.

“Odbijanje Marine le Pen da tijekom susreta s libanonskim vrhovnim sunitskim klerikom ne nosi maramu je bio samo medijski trik”, navode u pokretu Femen.

U međuvremenu je incident zadobio veliku medijsku pozornost, ali uz mnoštvo neistina. Na primjer, više hrvatskih portala citiraju francuski Local i pišu “kako ekstremna ljevičarka, koja je potrčala na binu i pokazala grudi tijekom govora Marine Le Pen, tvrdi da su ju njezini zaštitari nakon toga pretukli”.

Prosvjednica je na Twitteru skupine Femen objavila “da su ju zaštitari udarili u bok i glavu dok je bila na tlu, a zatim iza pozornice udarili šakom u glavu”.

“Nakon što su me odveli, položio me na trbuh na pod i zavezao mi ruke užetom. Onda je došla grupa od oko 15 ljudi i uzeli su moje dokumente i fotografirali mi grudi dok su mi govorili da sam kurva”, piše u njenog objavi na Twitteru, što na službenoj stranici pokreta ne stoji.

Prosvjednica je navodno zatražila da zovu policiju, pa su joj vratili dokumente i izbacili ju iz dvorane u kojoj je Marine Le Pen održavala govor pred svojim sljedbenicima.

Hrvatski portal Index dodaje kako je Femen je kontroverzna feministička skupina nastala u Ukrajini, a sada ima ogranke u cijelom svijetu. Prosvjeduju “protiv seksizma, homofobije i ostalih političkih problema tako što u toplesu ‘napadaju’ mete”. Svoju metodu objašnjavaju kao “borbu protiv patrijarhata u njegova tri oblika – seksualnog iskorištavanja žena, diktature i religije”.

No, tko su zapravo Femen i odakle vuku korijene. Jedino u čemu se možemo složiti s Indexom je da se radi o kontroverznoj skupini, ali nimalo “progresivnoj”, kako se prikazuje. Osim toga, bile su aktivne tijekom EuroMaidana u Kijevu, ali i za vrijeme likvidacije skoro stotinu ljudi, koji su 2. svibnja 2014. živi zapaljeni ili ubijeni iz vatrenog i hladnog oružja u Domu sindikata Odesi u Ukrajini

Istina o FEMEN
Istina o FEMEN

U vrijeme tih događanja je Olivier Pechter za portal Joelecorbeau.com pomogao da se razotkrije pozadina i način na koji su ove feministice stekle pozornost massmedija.

Skriveno lice skupine FEMEN

Naime, brojne fotografije dokazuju da su ove mlade “aktivistice” prošle kroz nekoliko faza, od komunista do ukrajinskih ultranacionalista. Među njima se ističu Oksana Čaško, jedna od osnivačica, Ana Hutsol i Viktora Svjatski, koji je konce vukao iz sjene.

Ana Hutsol i Viktor Svjatski grade “dva studentska pokreta”, krajem 2005. Centar za napredak mladih i Novu etiku, nagovještaj pokreta Femen, kojemu će na čelu biti Saša Ševchenko, druga suosnivačica pokreta.

Počinje zabava i u “Velikoj Ukrajini”, socijalno-patriotskoj stranci, a potom se kao proruski tabor pridružuju Komunističkoj partiji. Odluka o podržavanju smrtne kazne im donosi medijsku pažnju, kao i protuimigrantski prijedlozi, čime stvaraju uvjete za nastajanje “vojno-patriotskih klubova”. 2010. se proglašavaju borcima za  “dobru demokratsku diktaturu”.

Viktor Svjatski iz Centra za razvoj mladih, Saša Ševčenko, tada na čelu Nove etike, kasnije utemeljiteljica Femena, i Igor Berkut iz Velike Ukrajine se fotografiraju zajedno u listopadu 2007.

Kada se 2008. osniva Femen u Kijevu, dolazi i Andrej Kolomojec, jedan od utemeljitelja Velike Ukrajine, koji odmah ulazi u upravni odbor pokreta. Tada Velika Ukrajina postaje jedan od najvažnijih izvora” financijske potpore aktivisticama”

“To je potrebno da se osigurala njihova neovisnost”, rekao je Andrej Kolomojec, dodajući kako pokret “nije proistekao iz rasizma”.

Femen tada o imigraciji ima stavove stranke Velika Ukrajina.

“Ukidanje viza za građane EU koji posjećuju  Ukrajinu je katastrofa. Trebali bismo zatvoriti granice i njima i stotinama tisuća ilegalnih imigranata koji nam prijete ptičjom gripom”, rekao je tada Kolomojec, a Femen se svrstava uz njega.

Ksenofobija? Možda…” odgovorila je Ana Hutsol.

“Na kraju, tu su i Turci, protiv kojih je rat neizbježan”, rekao je Igor Berkut, čelnik Velike Ukrajine.

Femen su tada također napale Tursku, kao prvog neprijatelja, navodno u ime njihove borbe protiv seksualnog turizma.

Ukrajinski Femen tada podržava i smrtnu kaznu za “sadiste” .

Među novim članicama pokreta Femen je i Darija Stepanenko, članicu grupe Sv. Luke, ogranka organizacije Bratstvo, koje traži “revoluciju u pravoslavnom svijetu”.

Ina i Saša Ševchenko, Darija Stepanenko i ostale su tada vrlo aktivne u Ukrajini, ali ni približno s idejama kakve zastupaju danas.

Femen tada nastupa i uz Bogdana Tickija, čelnika Crnog odbora, ukrajinske odnosno neonacističke skupine, čiji su članovi bili osuđivani za podmetanje požara u hostelu za afričke studente i za napade na Centar židovske zajednice.

Kasnije su sudjelovale u prosvjedima stranke Svoboda, osnovane kao Nacionalne socijalističke partije Ukrajine. Stranka je osvojila 36 mjesta na parlamentarnim izborima 2012. godine. Osim toga, Svoboda je odigrala ključnu ulogu u prevratu u Ukrajini 2014.

Femen surađuje i s ukrajinskom skupinom UNA-UNSO, koja ima potporu Ukrajinske stoji pravoslavne crkve  Kijevske patrijaršije. Ako uzmemo u obzir mržnju pokreta prema religiji, ovdje vidimo ozbiljne proturječnosti.

Ovo bi bio dio popisa veza pokreta Femen i organizacija ekstremno radikalnih stavova, ali njihov potencija prepoznaju u Washingtonu i pokret dobiva potporu iz inozemstva. Dr. Olivier Pechtera pojašnjava na koji način.

Ana Hutsol, osnivačica pokreta FEMEN, pozvana je u SAD od strane agencije američkog Kongresa “Open World Leadership Center”, koji se opisuje kao studentski, a spominje je se u izvješću za 2008.

Otvoreni Svjetski Centar se opisuje kao program koji omogućuje budućim ruskim čelnicima pomoć u provođenju  demokracije i slobodnog poduzetništva, zajedno sa Sjedinjenim Državama kao domaćinom tog desetodnevnog posjeta. Sudionike Otvorenog Svjetskog Centra se podučava o ulogama i odnosima između tri različite razine američke vlasti. Također se istražuje koje su to “potrebne i zadovoljavajuće društvene i građanske aktivnosti”.

U izvješću iz 2008. je govor predsjednika uprave udruge Open World Leadership Center, ‘”časnog” Jamesa H. Billingtona. Tko je on? Službeno, James Hadley Billington je akademik i književnik, bio je član upravnog odbora uredništva časopisa kojeg u New Yorku objavljuje američko Vijeće za inozemne odnose, kojem pripada i David Rockefeller, ali i sam James Hadley Billington. George W. Bush  je odlikovao Jamesa Billingtona za dobrobit koju je učinio svojoj zemlji i njezinim građanima.

U veljači 2013. godine, za vrijeme predsjedničkih izbora u Italiji, tri članice pokreta Femen su pokrenule medijsku kampanju i poziv na štrajk, ali bez uspjeha. Istrčale su pred  Silvija Berlusconija dok je on glasovao u Milanu. Kako im je uspio medijski performans  sa sloganom na prsima “Basta Berlusconi” i kako su Femen uopće mogle prići tako blizu svom cilju?

Jednostavno, imale su krivotvorene dokumente novinske agencije Associated Press. Iako je krivotvorenje dokumenata u Italiji kazneno djelo, protiv njih nikada nije pokrenut nikakav postupak. Bilo je preliminarne istrage, ali nisu odgovarale. Zašto se nije žalio Associated Press? Iz prostog razloga što pripada medijskom konglomeratu čiji su vlasnici isti oni koji financiraju nevladine udruge, pokrete i organizacije, među kojima i Femen. Sličan je slučaj kada su neopaženo prošle pored osiguranja njemačke kancelarke i približile se Angeli Merkel i Vladimir Putinu, što je za obične smrtnike nemoguća misija.

Tu su i poznate veze s utemeljiteljem Kyiv Posta, ukrajinskog glasila koji je promicao destabilizaciju i prevrat u zemlji, stoga je valjda je jasno da su Femen agenti subverzije, jedan od idealnih instrumenata u borbi protiv svega vjerskog i tradicionalnog, a da s ničim “progresivnim” ili “ljevičarskim”, kako ih neki opisuju, nemaju veze. Idealne sluge tuđih interesa.

Pružaju usluge subverzija i destabilizacije pozivajući se na ljudska prava, demokraciju i slobodu, dok su ranije u Ukrajini i Rusiji djelovale u kontekstu američkog geopolitičkog sučeljavanja protiv Moskve.

Kako piše dr. Olivier Pechter, ukazujući na prošlost prebjega i ekstremista iz skupine Femen je zaista sve kontroverzno, čak i “misteriozno”, ali se o tome ne govori u dokumentarcu Caroline Fourest: “Naše grudi, naše oružje“.

Zanimljivo je da je ranije Manuel Valls u ime ljudskog dostojanstva u Francuskoj zabranio spektakl Dieudonné, a izvorno ukrajinski pokret Femen, povezana s najcrnjim desničarima i neonacistima u domovini, neometano žanje medijsku pažnju.

Dakle, govoriti o borbi protiv nacionalizma, lažnog feminizma, antisemitizma i rasizma, a s druge strane istovremeno podržavati Femen je licemjerno i neukusno.

 

FEMENistina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

Kujice na prodaju.

subaru
6 godine prije

Ove su na kabala sisi kao i kompletna ekipa u hoholhazariji.

rodoljub
6 godine prije

Ove aktivistice “promicu emancipaciju zena” . Ha,ha,ha , meni lice kao da su iz kamenog doba .

samo tata
6 godine prije

scenografija postavljena….svi ishodi pokriveni…uživajmo u predstavi

Garibaldi
6 godine prije

Demokracija na djelu…:) Tko ih financira ??? buket cvijeća… ??? već viđeno, više puta ….

Natovac za novac
6 godine prije

One su smece i tko ih financira, njihovi ciljevi i njihov rad.

tuf
6 godine prije

Ono što nije u članku spomenuto, a bez ustručavanja je bilo navedeno prije par godina na službenim stranicama Femena – da se njihove cure mogu unajmiti za prosvjede ‘koji se slažu s njihovim stavovima’. Tako da bilo koja neoliberalna šuša može poslati svojim neistomišljenicima par ovakvih kako bi ih se medijski ocrnilo, za neveliku lovu.
Plaćenici prožimaju sve pore društva, strateški su postavljeni i dizajnirani kao paukova mreža.

Travis
6 godine prije

Što je Ruje? Bojite se sisa?

Koča Popović
6 godine prije

Zasto se ne raspravlja o politici Le Pen? Ove sisate sirotice su nebitne u cijeloj prici. Le Pen brani prava zena koliko i NATO konobarica Kokolinda Kitarovic.

Željko
6 godine prije

Off topic Molba uredništvu portala ako može nešto o Švedskoj da se razbije i taj skandinavski mit jer ovo što pišete je preslik ” feminističkog raja ” iz Švedske !! Pisali ste da ” otkupljuju LGBT ” zajednicu iz Čečenije i još podatak da se na dnevnoj razini zadužuju vani da mogu financirati izbjeglice i ” migrante ” i da je broj onih koji nisu rođeni gore i njihovih potomaka došao do oko 35 % od ukupnoga broja a 60-tih prošlog stoljeća je bio oko 2 % !!

Jupiter
6 godine prije

Marine Le Pen je francuski nacionalista a ove devojke su izmanipulisani anarhisti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI