fbpx

Gem-set-meč: ISTINA

Capak

„Možete varati sve ljude neko vrijeme, možete varati i neke ljude sve vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme“ – glasovita je misao američkog predsjednika Abrahama Lincolna. Nema boljeg citata za trenutak u kojem se u Hrvatskoj nalazimo, i nema boljih usta od Lincolnovih jer Lincoln je političar zaslužan za ukidanje robovlasništva, a robovlasništvo je društveno uređenje koje je u RH na snazi zadnja četiri i po mjeseca. Samo do danas – nadamo se, jer nakon višemjesečne serije laži i manipulacija političara, medija, „stručnjaka“, sudaca najviših institucija u RH, od čega bi se dala napraviti poveća enciklopedija, priča koja je pucala po šavovima iz dana u dan, na prvoj je sjednici novog saziva Sabora u glasanju o povjerenju novoformiranoj Vladi RH, pukla na sve strane.

Kako bi novi saziv Vlade dobio povjerenje potrebno je dobiti natpolovičan broj glasova što u Hrvatskom saboru koji broji 151 zastupnika znači da bi za novu Vladu trebalo glasati njih 76. Dan prije glasanja o povjerenju Vladi napeto je u Banskim dvorima i premijer je na sto muka. Ima 75 glasova, i onaj zadnji glasač koji mu treba kako bi njegova Vlada dobila povjerenje nalazi se u samoizolaciji koju mu je odredio nadležni epidemiolog, te je njegovom glasaču prema čl. 21., čl. 47. i čl. 49, Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti određena mjera izolacije u vlastitom domu. Što sad? Fali glas, i ako ga nema – nema konstituiranja Vlade. A ništa, kao i do sada: prekršit’ ćemo zakon, upakirat sve u celofan tako da izgleda kao da je sve ok iako nije, to gurnuti van, izglasati povjerenje Vladi, čekati da vuk pojede magare, zaspinati medije koje ionako kontroliramo, i onda peglati kao što smo peglali i do sada, a može i malo jače jer ipak treba stvoriti sliku kako je narod uvijek i za sve kriv.

Dok manirom profesora Baltazara političko-stožerska vrhuška pronalazi zavjesu kojom će prekriti predstavu koju će izvesti, obični građanin R. B. samuje u svom stanu jer ne smije ni do kvake ulaznih vrata budući mu je, iako mu nije ništa, određeno kako zbog bezazlenog kontakta sa osobom za koju je nepouzdanim testom utvrđeno da je zaražena koronavirusom, ne smije iz stana 14 dana. Dok gleda u kvaku prolaze građaninu R. B. kroz glavu misli kako je premijer Andrej Plenković bio u sličnom kontaktu s Đokovićem i Ivaniševićem i kako je na pitanje o samoizolaciji rekao: „Taj film nećete gledati.“ Prolazi građaninu R. B. kroz glavu rečenica Alemke Markotić kako bi izlazak iz mjere samoizolacije čovjeka koji je dakle, negativan na koronavirus i kojem nije ništa, bio jednak pucanju iz pištolja na ulici. Trzne se građaninu R. B. dodatno glava  na dopunu te izjave kojom Markotić kaže kako je bila preblaga u tim riječima jer se zapravo ne radi o pucanju iz pištolja na ulici nego o pucanju puške u trgovačkom centru i kako je to terorizam, u ovom slučaju bioterorizam.

Šetkarajući od jednog do drugog zida građanin R.B. baci oko na vijesti koje javljaju kako je izglasano povjerenje Vladi i kako je u Saboru svoj glas dao i zastupnik Dario Hrebak kojem je kao i njemu određena ista mjera samoizolacije u vlastitom domu. Kako? – pita se građanin R. B. Pa zar nije to isto što i pucanje iz puške po posjetiteljima trgovačkog centra? Zar nije to najgori oblik bioterorizma?

Zbunjen, i s osjećanjem u kojem kao da mu je netko oduzeo dušu, građanin R. B. traži odgovore i nalazi kako je zastupniku Hrebaku, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak odobrio da iz samoizolacije izlazi koliko mu volja, samo neka stavi masku, i neka ide gdjegod mu padne na pamet. S posebnim talentom za predviđanje događaja u budućnosti, Capak je na svoje mišljenje, koje je dao iako za Hrebaka uopće nije epidemiološki nadležan, ugradio i viziju budućnosti kojom predviđa kako Hrebak neće biti zarazan ni u bliskoj budućnosti od 36-48 sati. Mišljenje Krunoslava Capaka u slučaju Hrebak zadnji je poen teniskog meča kojeg vlastodršci ove zemlje mjesecima igraju protiv svog naroda. Lagali su nas, a servirana loptica laži završila je u mreži i meč je završen. Gem – set – meč: ISTINA.

Gem-set-meč: ISTINA 1

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
90 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 mjeseci prije

Ovo je priča sa dvije strane. I obadvije su negativne. S jedne strane imamo dvostruka mjerila za političare (osobito kad je njihvo glas neophodan za formiranje vlade) u kojoj za političara ne važe pravila tzv. “samoizolacije” odnosno prisilnog kućnog pritvora koja se za obične smrtnike striktno provode. I to je za svaku osudu. Ali ima i druga strana. Zastupnik i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u stvari nije učinio ništa loše. Njemu je lokanlna “stručnjakinja” – epidemiologinja odredila kućnoi pritvor ne zato jer je bolestan ili zaražen (to nije ni utvrdila), nego zato jer je bio s nekim takvim u kontaktu.… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Stara kuka, Hrebaku je sinulo navecer u neke ure da bi se on testira jer ga je izgleda neko nazva i reka da mora doc na poso dignuti ruku. I nije nastavio sa poslom, nego mu je capak napisa da iduca 2 dana nije i nece bit zarazan a nakon toga se mora vratiti u samoizolaciju do isteka tih famoznih 14 dana ili se jos koji put testirati. Zasto bi netko isa na testiranje usrid samoizolacije pa nazad u samoizolaciju ili na ponavljanje testa do besvijesti? Ivanisevica 5 puta testiralo (ali je svejedno covik odradia samoizolaciju,iako su prva 2 testa… Pročitaj više »

gost1983
Gost
gost1983
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Nije problem šta je Hrebaku ili Plenkoviću to dozvoljeno, nego šta običnim ljudima to nije. Obične ljude se kažnjava sa 8 tisuća kuna, proglašava bioteroristima i podiže se medijska hajka protiv njih.

Oly
Gost
Oly
8 mjeseci prije
Reply to  gost1983

Valjda ti je jasno da nismo svi jednaki, više trebaju oni nas nego mi njih, pa i za ovakve stvari…

SSK
Gost
SSK
8 mjeseci prije

Psihopati lažu s lakoćom; oni nemaju moralnih dvojbi kada se radi o klevetanju, praznim obećanjima, i korištenju bilo kojih sredstava za opravdanje svog cilja. Idealno za bavljenje politikom. Te kvalitete im daju prednost pred poštenijom i naivnijom konkurencijom. Ne samo da mogu lagati bez napora, oni se uopće ne obaziru kada su uhvaćeni u laži. Oni jednostavno prerade svoju priču, zbunjujući one koji znaju istinu, a ako treba, mogu glumiti i kajanje (Babiak i Hare, 2006). Kako njihovo sve drskije ponašanje ostaje nekažnjeno, oni nastavljaju pomicati granice dok na kraju ne bude kasno da se išta više promijeni. Normalni ljudi se obično miču od takvog okruženja,… Pročitaj više »

dvokrilac
Gost
dvokrilac
8 mjeseci prije
Reply to  SSK

Bravo!!!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
8 mjeseci prije
Reply to  SSK

Da, vrlo primjeren komentar na sveopću situaciju. Nekoliko postotaka psihopata iz ukupne populacije je uspjelo u vrhove globalne moći selektirati toliko psihopata da su oni tamo u velikoj većini.

Nyto
Gost
Nyto
8 mjeseci prije
Reply to  SSK

Pretpostavljam da psihopata ima u svugdje, na svim stranama. u svim svjetonazorima, političkim orjentacijama, strankama, organizacijama i sl. Čini mi se da je jedini razlog njihovog opstanka i prosperiteta, to što smo skloni prihvatiti psihopate koji zastupaju mišljenje sukladno našemu, a prepoznajemo samo psihopate s kojima se ne slažemo. Ili čak proglašavamo psihopatama normalne ljude, samo zato jer se s njima ne slažemo. Dakle, sami smo si krivi što ne prepoznajemo psihopatu kad priča ono što želimo čuti.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
8 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Nazalost , ne prihvatamo ih , nikad ni nismo , izgubili smo volju za zivotom i svesni smo da ne mozemo nista , ako se bunimo , prebice nas policija , strpace nas u zatvor ili cemo dobiti otkaz , oni sve konce drze u svojim rukama . Ne vidimo izlaz , prolazi nam zivot u cekanju da se nesto desi , a vise ni ne znamo sta .

Gumeni
Gost
Gumeni
8 mjeseci prije
Reply to  jablan u zitu

@jablan u zitu
ne slažem se sa tobom, otpor mora biti !

petrus
Gost
petrus
8 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Gumeni , otpor uvijek pružaju narodi koji su ponosni imaju svoje je , vole domovinu i ne dozvole da ih vlast ševi u zdrav mozak, nažalost mi nismo taj narod.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
8 mjeseci prije
Reply to  Nyto

Predpodstavka ti je točna, međutim psihopati su u stanju prevariti i psihijatre profesionalce, pa čak bez problema prolaze detektore laži.
Ne poznavanje te problematike samo smanjuje šanse ostatku populacije da zaštite sami sebe, svoje obitelji i užu zajednicu u kojoj žive.
Većina još uvijek percipira psihopate kao one koji sječu glave i paraju trbuhe, međutim takvih je samo nekoliko postotaka od svih psihopata.

Lucija
Gost
Lucija
8 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space Potpuno POGREŠNO. Velika većina psihopata nema IQ veći od 100. Velika većina će pasti na testovima od 15 min. Velika većina neće proći detektor laži. To što nemaju empatije – suosjećanja za druge,- uopće ne znači da se ne “boje za svoju guzu”, a to znači – znoj, povećane otkucaje srca itd. ono što mjeri detektor laži. Najveći je problem što se psihopatologija ne definira kao bolest. I što se takva testiranja ne provode pri zapošljavanju u npr socijalnim institucijama (izgleda da je to bio slučaj tamo gdje je onaj ukantao ona 2 soc.radnika), i npr školama. Dalje, postoje… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
8 mjeseci prije
Reply to  Nyto

@guest_453895

“Ili čak proglašavamo psihopatama normalne ljude, samo zato jer se s njima ne slažemo. Dakle, sami smo si krivi što ne prepoznajemo psihopatu kad priča ono što želimo čuti.”

Ovdje ste itekako u pravu! Doista ima već popriličan broj psihopata na društvenim i političkim pozicijama koji će, uz pomoći tzv. “normalnih ljudi”, nastojati zdravu osobu proglasiti psihički bolesnom ili radno nesposobnom zbog ideoloških razlika. Takav trend je, nažalost, u opasnom porastu i trebali bismo se zbog toga ne samo zabrinuti nego i ujediniti u otporu .. dok još možemo nešto učiniti da se od psihopata obranimo.

Kora
Gost
Kora
8 mjeseci prije
Reply to  SSK

@guest_453926 Ako stručnjaci tvrde da su pojedini ljudi preboljeli smrtonosan virus bez ikakve spoznaje o tome da su ga uopće imali, dok se neke druge ljude potpuno zdrave stavlja u izolaciju ili im se prijeti danonoćnim praćem putem mobitela, onda tu imamo poprilično složen problem. Imate li Vi kakvu ideju kako se obraniti od zle društvenopolitičke pojave da se zdrave i radno sposobne ljude proglašava bolesnima i radno nesposobnima, odnosno da se zdrave ljude koji se nepridržavaju mjera koje im Vlada RH izriče zbog “sumnje na bolest” stavlja pod 24-satnu kontrolu državnih tajnih službi koje svoje podatke i saznanja onda… Pročitaj više »

Gumeni
Gost
Gumeni
8 mjeseci prije
Reply to  Kora

@guest_454020
Stručnjacima, nazovimo ih, ide jako dobro, cilj je okrenuti ljude jedne protiv drugih, poslušni protiv neposlušnih, i njihov problem je dobro debelo riješen, svaki otpor će postati daleko teži zbog poslušnika bez svog stava i razmišljanja. Na želost ne vidim miroljubivo riješenje.

Sanyar
Gost
Sanyar
8 mjeseci prije
Reply to  Kora

Logično zar ne 😉

Andrej
Gost
Andrej
8 mjeseci prije
Reply to  SSK

Andrej Despotovič
dok se ne “ubije” farmaceutska mafija, i lažna nauka o “virusa” jebat če nas u suvo do kraja naših dana, i sljedeče generacije če ispaštati…zato maske dole, i edukacija… dok ne ukapirate prošlost, nemate šanse za pobijedu u realnom vremenu..jednostavno ko pasulj.

pwtko
Gost
pwtko
8 mjeseci prije
Reply to  SSK

Odličan 5!

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije
Reply to  SSK

SSK,cito sam gnjigu DCosica 1977g i na stranici 135 dobro opisuje lazi naroda.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Jaka ti je Vlada kada ovisi o jednom glasu u Saboru.. Reforme koje traži Most/Domovinski pokret/Možemo!/Pametno/Strip ionako se moraju provesti jer slijedi ogromna gospodarska kriza, i umjesto da idu sa jednom širom koalicijom gdje ne zavise od jednog glasa, Vlada (bilo HDZ, bilo SDP) ovisi o manjincima (njih osam) koji su političke kurve i uvijek idu vladajućima. Priča koja traje već dvadeset godina. Politička isključivost na djelu, ponižavanje poraženog, neprihvaćanje bilo kojeg amandmana iz oporbe, a ovih 76 vladajućih glava uopće se ne mora niti javljati za govornicu niti razmišljati glavom, kada znaju da trebaju svi do jednoga unisono glasati… Pročitaj više »

Koto kaže - Koto laže
Gost
Koto kaže - Koto laže
8 mjeseci prije

Vidiš ti važnoga li otkrića. To naravno mjenha sve.

Nitko Bitan
Gost
Nitko Bitan
8 mjeseci prije

Izija vuk magare. Logično će i dalje pisat o ovome
Jutarnji i ekipa neće više ni spominjati cijelu priču. Bit će po onoj: Psi laju a karavane prolaze.

Nažalost!

Ajmooo
Gost
Ajmooo
8 mjeseci prije
Reply to  Nitko Bitan

Jutarni stavlja pod tepih a Logično tepih diže. Samo pišite.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
8 mjeseci prije
Reply to  Nitko Bitan

Ne prolaze karavani nego već desetak godina i više prolazi samo jedan karavan, a lavež pasa se čuje i sa karavana i oko njega, a u sastavu tog karavana su svi mogući cirkusi kojima smo zabavljani bez prestanka.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
8 mjeseci prije
Reply to  Nitko Bitan

Ne treba se čuditi pisanju Jutarnjeg lista – vlasnik mu je Hanza-media (kao i Slobodnoj Dalmaciji, Globusu i raznim drugim novinama) sa 744 zaposlena, nazvana po (sada pokojnom) vlasniku Marijanu Hanžekoviću, kojem je Bandić dao ekskluzivno pravo da vrši ovrhe na stanovnicima Zagreba.
Inače je bio veliki majstor masonske Velike lože Hrvatske:
https://express.24sata.hr/life/tko-ce-naslijediti-hanzekovica-u-masonskoj-lozi-14062

Patak
Gost
Patak
8 mjeseci prije

Nema jedinstva kod Hrvata. U protivnom bi već bile pune ulice prosvjednika, niti tolike bahatosti kod političara.

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije
Reply to  Patak

Ima tu logike ili ti “zdravog razuma” samo ko to tebi sme reći! Očekuje se od tebe da se jednom probudiš iz sna i javno priznaš neke stvari. Mnogi su videli gde vam Hrvatska ide ali od delirijuma opšteg vi to niste hteli videti, čuti. Nikada niste državu imali i vi naivci pomislili da će vam je nekom dati i na kraju pustiti vas na miru da se razvijate, iskažete se jer kažeš da imate vredne, pametne ljude razasute širom sveta (što je tačno, da se razumemo) Nema pobune kod vas, lepo su vas udesili….limate “jak” pasoš i ceo svet… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
8 mjeseci prije
Reply to  Patak

@guest_453904

Zaboravili ste spomenuti samo jedan “detalj”, a to je da ovaj “administrativni teritorij” koji se danas naziva Republikom Hrvatskom uopće nije pod upravom autentičnih Hrvata, nego cionista koji angažiraju tzv. “političke Hrvate” (na koje je aludirao Bruno Bušić) da ga vode na što je moguće više disfunkcionalan način.

Lucija
Gost
Lucija
8 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora

Kad je, po vašem mišljenju, postala takva; tj cionististička?

kdk
Gost
kdk
8 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Ako dozvoliš, pokušat ću ja… Ne bi niti nastala u ovakvom (ili bilo kakvom obliku) da oni nisu dali “zeleno svjetlo”. Kakva se trgovina ispod stola dešavala – naslućujemo danas! Tuđman je odradio svoje i postao je smetnja za uspostavu potpune kontrole, zasmetao je, između ostaloga i sumnjom u jasenovački mit kao i protivljenju i otvorenom animozitetu prema Sorošu i svemu što je njegovo “otvoreno društvo” donosilo sa sobom… Tuđman je još za života i u punoj snazi imao oponente iz vlastitih redova; sjeti se Manolića i Mesića iz ’94, a bilo je toga još (medijsko blaćenje Tuđmana i politike… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
8 mjeseci prije
Reply to  kdk

kdk Na dobrom ste putu…ali morate napraviti neke odmake…i skinuti naočale…prošlo je dosta vremena. Pogledajte rezultate, sadašnju situaciju. Ako sam ja mogla… Da vam ja kažem: nikad nije bilo izgleda za bilo što drugo. Dosta ljudi “nanjušilo” je preuzimanja u pozadini. Ivan Pavao imao je samo jedan cilj – zato je i izabran za papu, (sjetite se sumnjive smrti prethodnika),- uklanjanje komunizma. Morate razlikovati ‘scenu’, likove i radnje koji zapravo samo služe ostvarivanju ciljeva interesnih grupa u pozadini, bili oni toga svjesni ili ne. Naravno da je Tuđman uklonjen, kao i Šušak. I to sam onda tvrdila, mada mi nitko… Pročitaj više »

kdk
Gost
kdk
8 mjeseci prije
Reply to  Lucija

…upecan sam, priznajem 🙂 nisam pitanje shvatio kao retoričko i zato je komentarčić takav kakav je.. Sve je tako (ili slično, na tragu) kako pišeš (pusti persiranje u ovakvim formama “razgovora”), nijansiranje uzroka i posljedica ne mijenja ništa; ova jednadžba sa više nepoznatih ima nekoliko načina kako je riješiti ali je rezultat uvijek isti – nedobar za raju koja ovdje živi!!!

Kora
Gost
Kora
8 mjeseci prije
Reply to  kdk

@guest_454752

Preporučujem Vam za pročitati jedan članak iz Večernjeg lista pod naslovom “U maniri Jamesa Bonda: Kako je Fuchs 1992. došao u Izrael po priznanje Hrvatske”. Ne zna čovjek jel bi se na to smijao ili plakao.

Kora
Gost
Kora
8 mjeseci prije
Reply to  Lucija

@guest_454643

Jeste li možda pročitali članak iz Večernjeg lista pod naslovom “U maniri Jamesa Bonda: Kako je Fuchs 1992. došao u Izrael po priznanje Hrvatske”, koji govori o javnosti nepoznatim zbivanjima iz 1992. godine?

Kora
Gost
Kora
8 mjeseci prije
Reply to  kdk

@guest_454368

Zahvaljujem Vam na ovom komentaru. Dodala bih samo da se nakon smrti blaženog kardinala Franje Kuharića (doista bitnog velikana za hrvatske Katolike) započelo s distorzijom vjerskih istina i općenito destrukcijom Tijela Kristovog unutar Crkve u Hrvata, pri čemu su veliku ulogu odigrale međunarodno umrežene cionističke sekte (primjerice, Opus Dei i Neokatekumenski put) čiji članovi su gotovo svi današnji članovi Hrvatske biskupske konferencije. Tako, uz ovu kombinaciju (pro)cionista koji sjede u Vladi, Saboru i HKB-u, autentični Hrvati imaju vrlo male izglede za opstanak.

kdk
Gost
kdk
8 mjeseci prije
Reply to  Kora

Nema na čemu 🙂 zadovoljstvo je moje, ne trebamo se uvijek i u svemu složiti, užitak je čitati pismene i smislene (inteligentne) komentare, ma o kome se radilo. Imam sreću pa se dosta često privatno družim sa “seoskim” svećenicima (a i sa nekim puno više rangiranim). Znaju da sam ja na drugoj strani spektra (točnije, dojma sam da je moje “vjerovanje” nevinije od njihovog, čega su i oni svjesni…ali služba je služba) i to nas ne spriječava da otvoreno razgovaramo o svemu…doista o svemu. Svi smo (duboko vjerujem) svjesni gluposti kojima nas okružuju i definitivno, ovo sve što se događa… Pročitaj više »

jopa
Gost
jopa
8 mjeseci prije
Reply to  Patak

Čuj rekao Vučić LOL

alex
Gost
alex
8 mjeseci prije

Laž više nije nik, akva vijest u Hrvatskoj…a i šire…Istina?!! E to bi već bila vijest…prijelomna…koju bi prihvatili s nevjericom.
Političar izrekao istinu?!! Ima bit da mu je pozlilo….omaklo se….zayebo se…zabunio se…

Piretis
Member
Piretis
8 mjeseci prije

quod licet Iovi, non licet bovi

Piretis
Member
Piretis
8 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Off topic pitanje za L.R. Ovakva validacija je uobičajena i za druge učesnike ili samo za neke, uključujući mene?
Mislim, prošlo je devet sati od pokušaja komentiranja. Ako sam na crnoj listi OK, ako nisam u čemu je problem?

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije

Sablon americke dominacije je posvuda isti otprilike ovako je postavljen u vanskoj politici USA ….Finansiranje marginalnih politickih grupa,dovodjenje u pitanje postojeceg politickog sistema prezentiranjem nepostojecih vrijednosti (citaj uspostava demokratizma ne demokratije) , uvaljivanje platnog sistema u kojem je dolar dominantna valuta i kontrola navedenog kroz ugovore koji su iznudjeni,prodaja ,,znanja vrhunskih experata iz oblasti ekonomije ,vojnog i civilnog sektora upravljanja ”, sprecavanje bilo kakvih odstupanja od zadate kolonijalne direktive u vidu sankcija , prikazivanje vlastitih pogresaka kao uspjeh hvale vrijedan ,etc etc etc …..Upotreba ratno huskacke asimetricne ekonomije u globalnom sistemu trgovanja uz upotrebu sankcija prema trgovackim i drugim partnerima… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije
Reply to  Perun

Neka se cita i neka citaoci donesu zakljucke iz raznih izvora ….Ovo je Logicno Hr ….
Portal koji se cita na cijelom Svijetu a i sire ….P.S Neovisno Objektivno i za najsiru citalacku publiku

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije

Gradjaninu R. B. nakon procitanog prolazi kroz glavu zapravo uzeti kalaša i predvidjeti da bi netko uskoro mogao odgovarati za svoja (ne)djela kod svetog petra…

Mlata
Gost
Mlata
8 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Nemoj se toga bojati, tako nešto se neće desiti! Imaš gore moj komentar pa pročitaj….ako ga objave naravno

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Vi novinari iz logicnog ste jos mladi.Sto moze crvena bagra napravit,normalen covjek nemoze zamislit.Ove prostore su zatrovali sa lazima i lopovlukom.Mozda se nekad neko sjeti maloga pastira.

Gumeni
Gost
Gumeni
8 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

@Slavonac, jeste, crvena ti bagra u USA, hajde ti tamo i navuci ih za uši klempave !!

Mario
Gost
Mario
8 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Crveni plavi zuti je umjetna podjela koji forsiraju psihopati da bi lakse vladali

Slagalica
Gost
Slagalica
8 mjeseci prije
Reply to  Mario

Shodno bojama podsjeti me na jedan dobar vic…
Bio jednom jedan momak i svi ga zvali Žuti. Jednog dana ode on i kupi crveno auto i kada se vratio kući kaže mu mater:
“Pa kud crveni crni žuti” …

Gumeni
Gost
Gumeni
8 mjeseci prije

Poštovana gospodo, zašto premijera g. Plenkovića odma na nož, nije mi baš jasno, ponaša se baš onako kako bi se večina nas ponašala, dakle “testiranje, taj film nećete gledati”, ja bi rekao baš isto, maske, odhebi, aha, on mora biti primjer, pa on je primjer ali nije dovoljno močan da odhebe WHO i sve te pijune koje su instalrali po Hrvatskoj. Jednostavno mora slušati močnije od sebe, zato imamo testiranje zaraženim testovima i sve te medijski podržane glupane “nosi masku” .
Plenković je samo piun u rukama EU elite.

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije

Molim vas procitajte i ovo tice direktno teme od Gsp.Ponosa a govori o odlazku Branka Uvodića s HRT-a …Danas je top tema u domaćim medijima. Citat …Budući da trenutno zbog koronakrize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije “Lijepom našom” uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića…. Pravdaju se koronom, Njih ne zanima “Lijepom našom” nego emisije poput “Volim Hrvatsku”, koja je nizozemska licenca, ili “Zvijezde pjevaju” koja je američka licenca, P.S …..Mislim da je ista stvar skoro u svim zemljama regiona ….sada necemo… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
8 mjeseci prije
Reply to  Perun

Točno…Uvodic je prošle godine stekao uvjete za penziju, pa je ovo radio kao na ugovor,
Ali poruka je ukinuti lijepom našom…a uvesti mali milion emisija za talenat(što i ne čudi jer je potražnja za tim emisijama ogromna,svi mladi misle bit pjevači glumci bilo što samo ne radnici)
Sad kažu Sinjska alka ce se održati…Tko zna što može biti??

Mölltaler
Gost
Mölltaler
8 mjeseci prije

Ova Linkolnova misao je u biti točna, ali ima jedan veliki problem. Ne možeš varati sve ljude sve vrijeme, ali možeš varati najmanje 80% ljudi sve vrijeme. Psihopatama na vlasti je to sasvim dovoljno.

Slonica
Gost
Slonica
8 mjeseci prije

Još je udruga bolničkih liječnika HUBOL,poslala dopis da se time stavlja u pitanje jednakopravnost zdravstvene zaštite.
Neznam dali su dobili odgovor.

puki
Gost
puki
8 mjeseci prije

ima slika, može se naći na gugleu, u travnju, kada je korona navodno bila na vrhuncu, u njemačkom parlamentu Bundestagu, iz lifta izlaze Merkeličin ministar zdravlja Jens Spahn i još 5-6 političara, svi gusto zbijeni jedan do drugoga i svaki bez maske – demonstracije “protiv rasizma” prije mjesec dana u više njemačkih gradova. na kojima su sudjelovali plaćenici demonstranti i Antifa. Na demonstraciji u Berlinu, bilo je 30.000 sudionika, 95% bez maske i svi gusti nabijeni jedan do drugoga.. Nitko nije zaražen. Ovdje nije izbilo NOVO ŽARIŠTE… ha, ha, ha, Pa naravno da ne, zato što nikoga nisu testirali. Treba… Pročitaj više »

SAD DOG GOD DAS
Gost
SAD DOG GOD DAS
8 mjeseci prije
Reply to  puki
nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije
Reply to  puki

Mađarska je (opet ja) s najvećim ekonomskim rastom u EU za 2019 godinu,njihova vlada ne uzima uopće u obzir bilo kakvu mogućnost uzimanja stranih zajmova za borbu protiv epidemije.Testira najmanje u EU , objavili su da od 550 žrtava korone čak 527 je imalo druge bolesti koje su uzrok smrtnog ishoda,… Odgodila je otplatu svih kredita građana i poslovnih subjekata,oslobodila plaćanja u fondove iz plaće(osim zdravstva),osigurala da se ne dižu najmovi i ne otkazuju ugovori za najam stanova(da ljudi ne ostanu na cesti),smanjila kamate na sve nove kredite (cc 5%),usprkos traženja eu birokracije(jedina)otvorila granice za zemlje izvan eu kako bi… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
8 mjeseci prije
Reply to  puki

“…Treba ti “novo žarište” korone, testiraš što više osoba. Ne treba ti novo žarište ne testiraš nikoga…”

Kratko i jasno.
Jasnije ne moze biti.

puki
Gost
puki
8 mjeseci prije

što se tiče Milanovića, podržavam to što je rekao o koroni, međutim, iskustvo me je naučilo oprezu…. jer možda je on samo također glumac… Ne zaboravimo, da je taj isti Milanović, ranije stalno napadao “populiste” Trumpa, Orbana, Putina i podržavao Sorosevu masovnu migraciju..

puki
Gost
puki
8 mjeseci prije

evo još jednog primjera laži i manipulacija, u cilju ponovnog uvođenja restriktivnih mjera Sabotaža teniskog turnira u Zadru i napad na Đokovića i umjetno izazivanje “novog žarišta”, u Hrvatskoj su poslužili za uvođenje obaveze maski.. U Srbiji su za istu mjeru očigledno također poslužio umjetno stvaranje novih žarišta, posebno neke nogometne tekme prije mjesec dana, tamo i “neodgovorno” ponašanje navijača i publike… Dakle, stalno treba izazivati nova žarišta i tako faktički držati narod u trajnom zatočeništvu i tako opravdavati uvođenje tih i tih mjera.. primjer iz NJemačke.. na isti način, kako je gospodarima kaosa koji vuku konce u ovoj prevari,… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
8 mjeseci prije

V.P. koji piše za L.R. je izabrao građanina R.B. da obračuna sa doc. Dr. K.C. a poradi odluke koju je donio HSCZ u svezi Cov-19 o nošenju zaštitnih maski. Krivo hospodine V.P. Znamo u kakvoj zemlji, selektivne primjene zakona, živimo več 30 godina i mogli ste se javiti u vezi bilo koje druge teme iz tog buketa a ne baš ove, koja se tiče zdravlja i radne sposobnosti svih građana RH. i o kojima ovisi BDP RH. Ovim tekstovima pokušavate uvjeriti građane RH da ste vi kao učitelj yoge V.P. pametniji i bolje poznajete problematiku infektivih bolesti od RZZJZ doc.Dr.… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Neznanje, Slazem se da treba pratiti trag novca, i da neke stvari ovdje nisu bile u redu i bilo bi lijepo da se i L. R. oglasi po pitanju navoda napisanih u komentarima od nekidan (ne znam za ostale, ali meni je dalo za misliti). Ali ostaje cinjenica da se K. C. (titulu mu necu navesti jer se sam posra na nju) ogrijesio o pravila struke i s tim se slazu i svi ostali lijecnici u rh. Da je i do sad bilo i selektivne primjene zakona, jest. Bilo je i neregularnosti i nepravde i svega i svacega. Ali ovo… Pročitaj više »

neznanje
Gost
neznanje
8 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Eto i mene Ogriješio se i jako mi je žao što nema predviđene kazne da ga kazne. Svi misle tako. Što se tiće pojedinaca i mase postoje dva, meni draga, opisa situacije. Frank Lucas:”Najglasniji u sobi je najslabiji u sobi”. Tommy Lee Jones u filmu “Ljudi u crnom”: “Pojedinac je pametan. Ljudi su glupe, panično opasne životinje i to znaš”. Nastavak tog monologa jako dobro opisuje bezveznost pokušaja da se one koji upravljaju ponašanjem ljudi u ovoj pandemiji , koji se u svom radu drže onoga što sada znamo o virusu, proglasi nesposobnim za odluke donesene jučer: “Prije petnaest stotina… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Neznanje, Ako pucas na mene kao na nekog ko je glasan samo iza svog ekrana, malo se varas. Ali iako se mi svi ponasamo kao da smo sami tu, cinjenica je da ovo citaju i neki drugi ljudi koje mi niti ne primjecujemo (i ja sam neko vrijeme samo citala bez komentara) tako da ne bih bas navodila primjere svog ponasanja od samog pocetka ove lazi. Ali zato i dalje radim isto i kazem to, s nadom da ce se jos netko ohrabriti. Moj cilj nije izazivanje nikakve bune, prosvjeda na ulicama ili nereda, nego jednostavno odbijanje poslusnosti jer vidimo… Pročitaj više »

Gumeni
Gost
Gumeni
8 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

@Eto i mene
daj malo više informacija o vezi Capaka i imunološkog zavoda, zvuči zanimljivo.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  Gumeni

Gumeni, Prijevaru sa svinjskom gripom razotkriva sladoljev,dok je jos radia u imunoloskom, prijavljuje who-u i svima ostalima da svinjska gripa nije opasna i da se namjerno stvara panika oko pandemije koja to nije da bi se uvaljalo cjepivo koje ima brojne nuspojave. Osim toga, otkriva da svako cjepivo koje imunoloski daje hzzo, prolazi preko privatne firme. Novartis kolko sam ja uspila naci. Cim je krenuo s razotkrivanjem prvo ga pokusavaju potirati pa ga suspendiraju, dok mu zena jos radi u imunoloskom. U to vrime radnici imunoloskog idu u hzjz na kavu, a ovi iz hzjz k njima na rucak. Hzjz… Pročitaj više »

Slagalica
Gost
Slagalica
8 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Mogu ti reci samo jednu stvar …
Narod koji 4 mjeseca nosi jednokratnu masku je neunistiv …

Pietro
Gost
Pietro
8 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Ti i KC, što bi rekao Maminjo, pušite jedan drugome ispod stola.

Coñtessa
Gost
Coñtessa
8 mjeseci prije

Istina je ocito precjenjena rijec!?
Sto mozemo s njom? Obrisat neku stvar.
Vlada je potvrdjena, a mi mozemo mahati Istinom, kao ona poznata zagorska “karta mi je v dzepu”! Do sljedeceg puta🤷‍♂️

fonsi
Gost
fonsi
8 mjeseci prije

OK, razumijem da Ameri non stop forsiraju A.Lincolna kao svemogućeg heroja koji je ukinuo robovlasništvo, ali ne kužim zašto mi u Europi stalno ponavljamo tu mantru. Pa cijela Europa ga je ukinula prije njih, primjera radi Dubrovačka Republika davne 1416. g.

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije
Reply to  fonsi

fonsi ….ono sta su austrijanci uradili Dubrovcanima to sada europa radi Hrvatskoj…..Lipi moj izdajnika ili ,,Traditura ” po
Konavoski ili Dubrovacki receno naci ces posvuda …..P.S …Evo ti jedna pjesma od Dubrovackih Trubadura …
Usred tisine grada
i usnule ljepote
tiha se cuje gitara
la musica di notte

Ako si posla spavat
bila ti laka noc
druzina nasa s pjesmom
zakantat ce ti doc’

Otvori draga prozor
i slusaj nase note
o ljubavi cemo pjevat
la musica di notte……

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije
Reply to  Perun

U to doba kad nije bilo ,, slobode ” Krunoslav Kico Slabinac postavljao je standarde na estradi ….Njega su zvali Kraljem zato sto je znao odvaliti becarac na Rock koncertu ….P.S Sada kad bi neko razvuko becarac u bircu mislim da bi krivicno odgovarao i bio gonjen sudski ( mislim pravi becarac )kao malu moju u plavom kompletu lola voli najvise na svijetu …ili mozda gangu , ljudi moji sad ce Sinjska Alka bas bi volio cut sta ce reci stozer pred trku u Sinju ….Ako ces trkat moras alatu (citaj konju )nabit brnjicu i tako ga cerat na Alki… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
8 mjeseci prije
Reply to  Perun

Bit ce veselo al Sinj al Knin
Ili neke manje proslave
Gusle moje od javorovine,
A gudalo od šimširovine
Može becarac i ganga al
Jako birati riječi
A,onda gubi smisao

Perun
Gost
Perun
8 mjeseci prije
Reply to  puki

Bravo puki …..evo jedna pjesma na aktualnu temu …
.Sve ptičice iz gore
Spustile se na more

Samo jedna ostala
Koja nam je pjevala

Koja nam je pjevala
O nesretnoj ljubavi

Zbogom ostaj moja ti
Moramo se rastati

Moramo se rastati
U samoći živjeti

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Bravo gospodine Ponoš istina izlazi na vidjelo.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 mjeseci prije

S obzirom da većina na ovom portalu ne podržava corona hoax i totalitarne mjere koje se u to ime provode čudi mešto mnogi ne vide u čemu je ovdje stvarno problem. Čudi me opća osuda bjelovarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Daria Hrebaka. Što je on toliko strašno napravio? Njega je u tzv. “samoizolaciju” odnosno prisilni kućni pritvor poslala lokalna “stručnjakinja” – epidemiologinja, ne zato jer je bolestan ili pozitivan. Ona to nije ni znala. Poslala ga je kao i tisuće drugih građana za svaki slučaj. Preventivno. Jer je možda bio u kontaktu s nekim tko je možda zaražen. Hrebak je… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Stara kuka, Stoji to sto kazes, ali za pocetak, ta doktorica je postupila po odredbi koju je donio capak. To je jedno. Drugo je to sro capak izjavljuje da covjek nije i nece biti pozitivan iduca 2 dana. On to ne moze znati, a i sam je reko da negativan test sada ne znaci da neces razviti simptome sutra. Ivanisevic se testirao 5 puta, ni nakon drugog negativnog testa nitko ga nije pustio doma, nego je odradio svoju samoizolaciju. A trece, ovaj vraca hrebaka natrag u samoizolaciju nakon tih 2 dana do isteka 14 dana. Zasto ako je negativan? Zato… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Ma radi se o tome da nitko zbog ove pizdarije od virusa ne bi smio biti zatvaran u kuću. Ljude se zatvara za svaki slučaj, da bi kojekavi lokalni imunolozi pokrili svoju guzicu i podazali da su poslušali naredbe odozgo. Nitko pa ni taj Hrebak ne bi smio biti zatvoren samo na osnovi nekakve sumnje. Većina ljudi u toj “samoizolaciji” su zdravi i ne prenose nikakve zaraze. Ivdje uopće nije važan Hrebak. I ne treba njega i Capaka kritizirati jer su postupili ovako- Trebas kritizirati to što se i sa svima drugima tako ne postupa. Da pojasnim, meni neće biti… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Stara kuka,
Malo sam se pogubila pa odgovaram na 2 mista… Uglavnom, kuzim sto zelis reci, nisam ni ja za to da se nekog zatvori pogotovo bez testa, ali ovaj dizac ruke se vraca u kucni pritvor nakon glasanja, ili na jos koji test. U tome je problem, cak ni on nije napravia nesto razumno nego jos vecu kretenariju…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Kad shvatiš što sam napisao, onda pokušavaj odgovoriti.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Prikolica nije problem, ali traktor sa puno konja e to već …

Mario
Gost
Mario
8 mjeseci prije

Ovaj dolje kaze vjeruj strucnjacima…. Strucnjaci potkupljena bezdusna programirana banda nas je dovela do progresivnog gubitka slobode i gubitka radnik mjesta odnosno planiranog unistavanja Obitelji. Ta strucna banda skolovani od zlocinaca farmaceuta svaki dan unistava ljude. Njima je misterija da je u prirodi ljek za sve bolesti. Neznaju da ljece simptome a ne uzrok. Prelaze preko otrivnih nuspojava svih Ljekovita, prodaju se politicarima, uzimaju novac od tesko bolesnih….. da to su ti strucnjaci. Ovcoidi. Oruzje u rukama skrivene zlocinacke vlade, psihopata, u povijesti ce biti upamceni kao oni koji su u udruzenom zlocinackom poduhvatu sa zlocinackim medijima i zlocincima politicarima… Pročitaj više »

velimir jakolić
Gost
velimir jakolić
8 mjeseci prije

KOji SMO MI ONDA RETARDIRANI NAROD DA GLASAMO ZA HDZ I SDP???????

Sole
Gost
Sole
8 mjeseci prije

LOGICNO BI BILO DA DONOSITELJ OVOG ČLANKA I MUDRIH CITATA ZSRAZI SEBE TAKO I SVOJU OBITELJ.
KAKO BI SVIMA POKAZAO DA PREPORUKE KOJE DONOSI CIV.STOŽER NEMAJ7 SMISLA I DA JE SVE OBMANA I LAŽ

Oly
Gost
Oly
8 mjeseci prije

Kako jadan i patetičan članak, prestrašno.

Mare Prpić
Gost
Mare Prpić
8 mjeseci prije

Na ovo samo još treba dodati – Svatko može raditi što hoće. Plen – Ki – Mun posebice. Ali ne i dokle hoće. Sve ima vijek trajanja.

Tanja
Gost
Tanja
8 mjeseci prije

Požar Jakuševac.

Dolaze vatrogasci, – gori drvo (navodno). O.K.
Mokro drvo – od kojeg ginu svi redom u vikendicama ako je dimnjak zaštopan, sadrži CO (ugljikov monoksid), ali to el Ćapo NEMA POJMA i pišu NULA.
Elelemti elemenata kemije za osnovnu školu.
ELEMENTI ELEMENATA.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik