Gorki, Montagnier i Ponoš u raljama Faktografa

Faktograf

„Laž je religija robova i gospodara, istina je Bog slobodna čovjeka.“ – misao je ruskog pripovjedača Maksima Gorkog kojeg je uz gorljivo pero krasio i gorljiv politički aktivizam. Gorki, iako je za Nobelovu nagradu bio nominiran pet puta, nije s Nobelom imao sreće kao francuski virolog Luc Montagnier koji Nobelovu nagradu za medicinu, godine 2008., osvaja svojom prvom nominacijom i to za otkriće virusa HIV-a.

Ipak, Montagnier na ovim prostorima nije toliko poznat po svojim znanjima i otkrićima nego po tome što je redakcija Faktografa  njegove analize koronavirusa proglasila netočnim, te ih potom blokirala gdje god se to može. Pa gdje ću onda bolje društvo nego uz bok Nobelovcima: bilo nominiranima, bilo osvajačima? Jer sa Gorkim me veže njegova misao iz prve rečenice teksta, a sa Montagnierom isti status kojeg nam je podijelio Faktograf.

Pa da vidimo moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh kojeg je Faktograf tako važno iznio na svjetlo dana. Moj je članak „Nezakonitost obaveze nošenja maski za lice“ 21. srpnja proglašen netočnim pri čemu su izneseni  neoborivi argumenti mukotrpnog istraživanja i traganja za istinom koji su ukratko sadržani na dole priležećoj slici, a koga zanima može tu briljantnu analizu u cijelosti vidjeti na Faktografovim web stranicama.

Pored teksta obratite pažnju na zaokružene datume unutar Faktografovog  raskrinkavanja mojeg članka:

Ponoš

Budnim Faktografovim tragačima za istinom promakao je jedan mali detalj, a kako slika govori tisuću riječi evo tog detalja:

Ponoš

Moj je tekst kao što se jasno vidi objavljen dva dana, odnosno pet dana, prije propisa na koje se Faktograf poziva, dakle u trenutku objave mog članka propisa na koje se Faktograf poziva uopće nije bilo. Da stvar po Faktograf bude još žalosnija upravo je moj tekst doprinio tome da se u odluku stave izuzeci koji do tada nisu postojali, te su oni, iako u aljkavom, ali u bar nekakvom obliku, uvršteni u odluku Stožera nakon mog članka.

Ovo je zorna slika kako se točno prikazuje netočnim, a netočno točnim. Ovo je stvaran oblik zastrašujućeg Ministarstva istine kako ga je opisao Orwell u svojem romanu „1984“. Ovo je nešto što svi trebamo prepoznati, i pitati se radi li Faktograf i njemu slične tvorbe za istinu i za ljude, ili rade za interese svojih poslodavaca. Unatrag zadnja četiri mjeseca vidljiv je smjer kretanja Faktografovih „otkrića“ kao i to da je redakciji važnije odrediti što će se proglasiti istinom nego sama istina.

Ovi su prostori stoljećima prolijevali puno krvi: nekad se prolijevala krv jednih prema drugima, nekad krv jednih s drugima prema trećem, ali svaka kaplja svih tih prolivenih krvi uvijek je bila ljudska i uvijek se prolijevala s nadom kako će svijet zbog te prolivene krvi biti bolji. Gradi li redakcija Faktografa ovakvim demantijima bolji svijet? Kakav svijet gradi tako prolivena tinta? Neka se to zapita autor tog teksta i neka se to zapita cijela redakcija.  I neka još jednom svi skupa pročitaju prvu rečenicu ovog teksta: „Laž je religija robova i gospodara, istina je Bog slobodna čovjeka“.

Faktografistinalaž
Pretplatiti se
Obavijesti o
95 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Pa znali smo za faktografove factcheckerice.
U odgovoru ispod komentara komentatora “The Who” koji je članak “Pritužba o postojanju nezakonitosti u radu državnih tijela” komentirao sa “Svaka čast (svaka ti dala) napisao sam odgovor “I dat će mu, i to posebno svaka faktografova factcheckerica 😊😊😊”

Eto i mene
3 godine prije

Razumijem ljutnju i frustraciju autora clanka, ali cak vise nema potrebe trositi rijeci da ljude koji “demantiraju” cinjenice izvrtanjem necijih rijeci, krivim zakljucivanjem i recenicama tipa:” to je tocno, ali… “. Da ne spominjem kolko su u stanju drobiti a da ne iznesu niti jedan podatak kako treba… I kako gorljivo staju u obranu svega sto kaze gospon vrata…
Ak dobro je tu i tamo i njih posjetiti i cisto pogledati koga su jos demantirali…

Mirko
3 godine prije

A šta se tu ima za pričati, isto kao i index.hr i faktograf je glasilo soroševid zadnjico-ljubaca

Ante1974
3 godine prije

Danas u borbi elita, kasta , vladara ili čega već ne ne koriste se vojske, bombe, pištolji, lisice, puške . Koristi se informacija, koristi se cenzura, koristi se upravljanje medijima , novinarima, političarima . Ali uvijek, baš uvijek svaki balon ima svoju granicu pucanja, onog trenutka kada se prenapuše puca …..

Eto i mene
3 godine prije

Poci ce ti i ovaj komentar ubrzo…

Zna se
3 godine prije

Brave new word bijedan si u dusi, zene nemas ili je drugi taslaci, mozda ga primas u bulju rezultat bijednog zivota su tvoje poruke i ocita frustracija osobe koja u zivotu nista nije stvorila.

Bepo
3 godine prije

Fucktograf
Skupina cionističkih slugana i velwizdajnika
A zna se šta biva s takvima

Perun
3 godine prije

Gospodine Velimire Ponoš svaka vam cast na rijecima i mislima …Vase rijeci su teske ali razumljive ….I sam bih se nadovezao na temu i text ali ne zelim sve je vec receno ….P.S.Ovi su prostori stoljećima prolijevali puno krvi: nekad se prolijevala krv jednih prema drugima, nekad krv jednih s drugima prema trećem, ali svaka kaplja svih tih prolivenih krvi uvijek je bila ljudska i uvijek se prolijevala s nadom kako će svijet zbog te prolivene krvi biti bolji….P.S…. ISTINA je Bog slobodna čovjeka

Filip
3 godine prije

Gospodine Ponoš, već sam negdje spomeno Anu Benačić s Faktografa koja voli djelovati iz sjene. Bilo bi dobro da jedan članak posvetite njoj. Njena profesija je pisanje naručenih članaka i ako netko ponudi više pisat će ode neonacistima, neokomunistima, cionistima, Hamasu, pisat će da je crno ustvari bijelo samo je pitanje cifre. Budući da se uvalila kod Sorosa koji je najizdašniji prema plaćeničkim piskaralima sad je malo teže vrbovati je. Samo toliko da se vidi o kakvoj moralnoj nakazi je riječ. Bilo je to prije nekih 7-8 godina prijatelj me odveo u jedan fancy kafić. Kad je ugledao nju s kolegicama pozvao ih za stol jer kao znaju se, pa još ružnjikava ali prilično laka takav je glas bije u tim krugovima. Jedan od citata kojih se sjećam iz tog katastrofalnog izlaska: “Nije te briga šta pišeš dok redovno dobivaš lovu za to.” Znači samo treba naručiti baš kao u… Čitaj više »

Nyto
3 godine prije

Hm ! Ajmo vidjeti u čemu je problem. U članku od 11.07. 2020. g. Ponoš i sam spominje datum 13.07.2020. u slijedećem odjeljku: “U nizu nezakonitih odluka koje su u Hrvatskoj donesene unatrag zadnja četiri mjeseca, odnedavno je donesena i odluka o obavezi nošenja maske u javnom prijevozu, a od 13. srpnja i u zatvorenim trgovinama, kao i obaveza da osoblje koje radi u ugostiteljskim objektima obavezno radi s maskom.” Dakle autor članka se referira dijelom i na odluku koja je najavljena i koja se tek treba donijeti. Da bi u daljnjem tekstu g.Ponoš uisinu ustvrdio da je “maska obavezna za sve” i to u slijedećem odjeljku: “Sve to donositelj mjere dužan je ustanoviti nedvojbeno, i sve to mora ustanoviti na različitim temperaturama, u različitim sredinama i različitim uvjetima, na velikim vremenskim intervalima tijekom dana, i u dugotrajnom periodu, a sve budući propisuje masku za sve i u uvjetima širokog… Čitaj više »

Stara kuka
3 godine prije

Primjećuje li netko koliko su ti ljevičarski “aktivisti” u bilo kojoj djelatnosti ustvari trgikomično nesposobni lijeni i aljkavi? Koliko ih je lako pobiti najelementarnijom logikom najjednostavnijim argumentima, uhvatiti u lažima i ismijati. Jednostavno baš ništa nisu u stanju napraviti kako treba. Pa zar ovi sendvičari iz Faktografa nisu bili u stanju ni pogledati datum kad je prilog o kojem trkeljaju objavljen? Uostalom po čemu je taj faktograf i ostala “fact checking” kamarila relevantna? Jesu li oni nekakve službene državne ili međunarodno ustanovljene institucije koje moraju zadovoljiti određene kriterije u svom radu? Ni govora Instalirao ih je notorno ljevičarski Facebook da za njega obavljaju prljav posao koji se Zuckerbergu i njegovim reptilima ne isplati. To nije ništa drugo nego privatne skupine neobrazovanih i neinteligentnih diletanata bez ikakve pravne, stručne i moralne legitimnosti. Zašto bi njihovo piskaranje uopće nekome trebalo bniti važno? I nikome i nije. Čak ni najzadrtiji ljevičari ne vjeruju… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Puna Podrška Gospodine Ponoš. Odmah se vidi da lažu.

Tihi
3 godine prije

Valimire, znamo mi tko su oni i za koga rade. Njima i nije bitno “fakt” (kao npr. činjenično brkanje datuma). Podvala i ušutkavanje, tome su posvečeni i to jedino znaju. Ignoriraj ih. I mene kad cenzuriraju, samo se nasmiješim. I velim ; “sve u svoje vrijeme…”. Nestat će se i ta šaka korumpiranih piskarala u službi psihopatskih gazdi, jednog dana. Samo treba uporno i strpljivo pratiti i anticipirati korake suparnika. I nikad, nikad popustiti. Cijena je prevelika.

Tihi
3 godine prije

Zašto misliš da je Faktograf prodavač magle..?

neznanje
3 godine prije

Šta vas toliko boli mišljenje nekakvog “faktografa”? Vi ste svoji i boli Vas “đon” što će netko pisati. Pročitaš, pogledaš argumente, potražiš izvore, razmisliš da li tekst ima smisla i, ili promjeniš mišljenje ( što mnogi ne vole jer si moraju priznati da nisu bili u pravu i korigirati svoju sliku svijeta a to predstavlja, ponekad, veliki napor), ili se nasmiješ i zaboraviš.
Osobno nikad ne otvaram faktograf i ne bi ni znao da postoji da se ovaj portal ne “kači” za i s njim. Wdf.

Eto i mene
3 godine prije

Kad smo se opet dotakli maski, sto mislite o onoj izjavi koju pernar objavljuje? Drzi li to vodu i da li je netko probao dati u ducanu na potpis? Ja sam prosli tjedan pitala tete hoce li mi zvati hitnu kad se srusim, pa nisam dobila konkretan odgovor…
I da li uopce teta u ducanu ili zastitar u centru (koje su uopce ovlasti zastitara?) imaju pravo koga izbaciti van? Ne smije me posluziti ok, ali izbaciti? Zakoni postoje, ok, ali teta u ducanu nije nikakav izvrsni organ koji ce zakone sprovoditi (da ne recem kakav je organ kad je j.bu sa svih strana i to za nikakve pare) a na meni je hocu li ja zakon postivati. Ne iskljucujem ni ja nikoga iz prometa kad vidim da nema vezan pojas u autu… Misljenja?

Kozmički Bosanac
3 godine prije

Baš kako je David Icke govorio (parafrazirat ću): “Napravite institucije, koje će se postaviti kao naučni autoriteti (iako oni to u stvarnosti nisu) sa ekskluzivnim pravom na proglašavanje šta je činjenica a šta ne, i vi ćete biti korak bliže postizanju sveopće kontrole uvjerenja kod ljudi”.

Daniel Plainview
3 godine prije

Faktograf ima financijsku podršku zloglasne Nacionalne zaklade za demokraciju.

Dakle, demokratski je lažno prijavljivati tekstove kao fejk njuz, samo zato što tekst ne odgovara narativu medijske kuće i njihovim financijerima. Good to know.

EU dismr
3 godine prije

Evo te pegla opet crveno .. je, toplo je, ‘oće to .. ne idi na sunce, crvenilo ti ne gine .. 🙂

alex
3 godine prije

I u vrijeme M.Gorkog je laž vladala Rusijom…uzduž i poprijeko. Tko se usudio pisat istinu, bio bi proglašen ludim i zatvoren, a većina je na proputovanju u Sibir…u jednom smjeru.
Danas istinu izgovori samo onaj tko se zayebe…od političara do običnog ćate. Čak će vam i liječnik teško reći cijelu istinu, ako je nešto gadno. A o popovima i ostaloj prostituciji ne treba ni trošit riječi.

Lucija
3 godine prije

“Istina o „obdukcijama“ u Srbiji i mladima kojima je kovid 19 „razorio organe“ /video/
20:47 21.07.2020, rs.sputniknews.com

Pročitajte ovo dok ne maknu !
Sada slijede tužbe…i ostalo.

Lucija
3 godine prije

“In 1983, Luc Montagnier’s team at the Pasteur Institute in Paris discovered HIV‑1. Using the established techniques, they cultured T cells from a lymph node biopsy from a 33-year-…”

Znači, izolirao je Hiv ’83…. A kad je dobio Nobela…? 2008.? Nisu žurili…😊
Ipak,…svaka čast, ali u genetici i virusologiji se stvari mijenjaju poprilično radikalno svake dvije godine…on je dobrano ‘zašao u godine’…

Pompy
3 godine prije

Gorki ne pripada izabranom narodu, a Montanier da.

ad astra
3 godine prije

Nije mi jasno promišljanje autora ovog teksta. Da li on stvarno misli da netko vrši torturu nad nama ako nam nalaže da nosimo zaštitne maske. Probajmo komparirati stvari. Ako postavimo hipotezu da maske ne pomažu, postavimo i pitanje da li odmažu. Vjerovatno ne. Da li pomažu, vjerovatno da. Tko je onda ovdje u krivu. Netko nam nalaže da nosimo maske, da i što je tu problematično? Netko nam nalaže i to da ne smijemo pijani upravljati vozilom. Da li je to strah od obezvređivanja demokracije? Demokracija nije anarhija. Ako nekome ne paše nošenje maski neka ne ide u javnost. Ostaneš kod kuće i sve OK. Ja ne želim sretati neodgovorne ljude u svojoj okolini. A to što Faktograf ponekad nagazi neke od autora tekstova, pa borite se argumentima.

jure
3 godine prije

brave, budi bar malo objektivan……

Rabotnik
3 godine prije

@guest_452770
Da opet crveno pred očima. Bolje bi ti bilo da zasučeš rukave i kreneš krčiti silni korov u koji je Slavonija zarasla.

Piždro
3 godine prije

nije mala stvar kad faktograf nekog zaokruži i faktografiše…to poslije ide do faktografova financijera sorosa, brisela i oni prosljede putem svjetski pipaka google, fb, twittera i u samo centralu do nevidljivog big brothera.. kao sto kazuje slika sa naslova..

Suzy
3 godine prije

Faktograf,Index( Imbex) financira ih hrvatska vlada i oni izvan nje..
Tu su kao pravi virus ,.izjedaju i unistavaju
Tu su da pljuju po Istini

Ali dragi faktograf
Ruza pod bilo kojim imenom ostaje ruza i mirise kao ruza

A vi ste kanalizacija smrada ..
Smrdite ruzama
Ali brzo Ce te i sebi
Jer igra je razktrievena
Uzalud vam trud svirači

Tomi
3 godine prije

Dede nam neki idlib da vidimo sta ima tamo makar tigrovi i rusi naguzeni do popuka samo da malo vidimo sta se desava il premirje jos traje

ad astra
3 godine prije

Nit je Gorki nit Montagnier već samo Ponoš i to ne u raljama već pod povećalom Faktografa. Čemu si laskati kad i sam znaš da to nije tako.

Tifa
3 godine prije

Zapamtite, dok ne izbijemo hazarima iz ruku pravo na printanje novca i kontrolu medija uvijek će biti rata, bijede, patnje i bolesti.
Oni se hrane kaosom, i u kaosu zarađuju. Svijet se mora ujediniti protiv hazara, samo tako imamo svi nekakvu budućnost.

Hamer
3 godine prije

Bilo je svega u prošlosti ali ovako da netko cjelo čovječanstvo napravi idiotima e to je nešto novo i još čudnije opće prihvaćeno

Slonica
3 godine prije

U medijima se sve više provlače pitanja koja ste vi u logičnom vec obradili prije par dana.
Tako se danas u saboru postavlja pitanje o nelogičnosti i dvostrukim mjerilima o nošenju maske.
Isto tako u emisiji se spominje apsurd benzinske pumpe gdje plaćate gorivo s maskom a par koraka dalje pijete kavu bez maske u istom prostoru…
Sve dođe na red,samo s par dana zakašnjenja

Mucke
3 godine prije

Mali podsjetnik za one koji nisu obavjesteni.
2001. godina je , G.W.Bush i neoconsi(Rumsfeld,Wolfovitz ,Cheney) vode drzavu ,ruse se “Blizanci (+ ona treca od straha) zajedno sa blizancima se ruse i gradjanska prava( Homeland Security Act) a na medijsku scenu stupaju razne protuhe koje se nazivaju “novinari”.
Jedan od njih, Bill O”Rilley, radi na Fox News i pokrece emisiju Fact Check (weapons of mass destruction era) ,ostalo je povijest.
“B. O”Rilley : Prikazuje snimku nastupa C.Powela u kojoj pokazuje famoznu bocicu sa bijelim prahom i nakon toga izgovara , evo jeste vidjeli?
a ljevicari tvrde da je napad na Irak bio bezrazlozan ,Smoking Gun= Slum Dunk . “

Piždro
3 godine prije

big-koletivo”Veliki Brat

Književna figura Velikog brata je ljudima praktički nevidljiva, ali je na njegovoj slici sveprisutna. Nitko ga nikada nije vidio i čini se da je on samo izmišljena personifikacija kolektivne vladavine. Da li zaista postoji jedno je od pitanja koje muče Winstona. Od O’Briena dobija samo dvosmislen odgovor na to pitanje u smislu stranke: Postoji Veliki Brat i on će živjeti zauvijek jer Partija to želi. Big Brother je fikcija, masovni prijedlog koji nije ni potpuno istinit ni potpuno pogrešan. Ne možete znati da on postoji, niti da on ne postoji. Dakle, on postoji u umu, upravo zato što bi moglo postojati…” ps.neki više vole velikog “fikciju”brata nego sebe same
detalj o likovima iz orvelovog romana iz mislim njem. Wiki

Buba
3 godine prije

Što očekivati od materijalnog oblika koji nije čovjek a gura si među noge i u utrobu MRTVE predmete.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI