Prof. Pavelić dobio nepravomoćnu presudu protiv 24sata: Moraju mu platiti 30.000 kuna

Krešimir Pavelić dobio presudu
48 komentara

Općinski sud u Novom Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu u korist profesora Krešimira Pavelića kojeg su mainstream mediji u Hrvatskoj stavili na stup srama zbog upozorenja koje je iznio povezanih s cjepivom protiv COVID-a. Portal 24sata, prema presudi, mora prof. Paveliću platiti 30.000 kuna zbog teksta ”Evo što je sve doktor Pavelić izmislio i netočno prikazao u izlaganju o koroni i cjepivima”.

Sud kaže da su profesoru, koji se samo dan prije povukao s mjesta dekana Medicinskog fakulteta u Puli, narušili ugled i čast.

Detalji tužbe protiv novina

Pavelić je 24sata tužio jer su već u podnaslovu naveli da ”širi teorije zavjere”, dok je u članku stajalo da je ”dekan koji to nije s fakulteta koji ne postoji”. Navedeno je i da je iznio niz ”lažnih tvrdnji”, da ”manipulira podacima iz Izraela”, da ”lažno tvrdi da su cjepiva opasna”, da iznosi nesuvisle i dezinformirajuće tvrdnje, da je imao skandalozno izlaganje…

”To mi je narušilo ugled kao građanina, znanstvenika i liječnika, te u konačnici kao sveučilišnog profesora”, naveo je Pavelić u tužbi kojom je tražio 45 tisuća kuna odštete od nakladnika.

Zaključak suca

Sud u presudi, među ostalim, navodi:

„Protupravno je iznositi vrijednosne sudove u namjeri da se nekog difamira, a ne u namjeri da se u dobroj vjeri informira javnost.“

„iz razloga jer se radi o tako vrsnom znanstveniku u bitnome iz područja koje je srodno temi o kojoj je govorio i koja se tematizira u predmetnom članku, postupanje u dobroj vjeri bi bilo kada bi se njegovim iznesenim tezama suprotstavilo mišljenje stručnjaka iz područja o kojem je govorio. Suprotno tome, tuženik je putem svog novinara opremom članka difamirao tužitelja potpuno obezvrjeđujući njegovu karijeru i znanstvena postignuća, kao i znanstveni autoritet i integritet, jer čitatelju nije pružio mogućnost da se upozna s likom i djelom tužitelja pa da mu se time pruži dovoljan supstrat da bi mogao kreirati vlastiti stav o temi iz članka, a na ovaj način pisanja čitatelju se nameće određeni stav.“ – navodi Sud u presudi.

U presudi se također dodaje kako je autor članka, Marko Šnidarić, u iskazu pred Sudom naveo da se u radu na članku konzultirao s ocem liječnikom i nekim epidemiolozima, no to Sud smatra nevjerodostojnim budući da se nigdje u članku ne spominju liječnici i epidemiolozi koji bi imali drugačiji stav od dr. sc. Pavelića.

Novinar se izvlačio na Faktograf

Novinareva obrana u potpunosti je odbačena. Objašnjavao je da su 24sata samo prenijela dio podataka s Faktografa.

Dojam prosječnih čitatelja

”U ovom članku nisu sve informacije objavljene u dobroj vjeri. Posebno ukazujem da je tu odlučan dojam prosječnog čitatelja. Stoga je potrebno sagledati informacije iznesene u članku, ali i opremu članka koja se odnosi na naslove i podnaslove”, napisao je sudac Mate Kukavica obrazlažući nepravomoćnu presudu.

Tijekom procesa ispitano je niz Pavelićevih kolega koji su opisali na sudu da se radi o vrsnom znanstveniku iz područja molekularne biologije, medicine i onkologije, s velikim brojem rukovodećih i bitnih administrativnih funkcija u međunarodnim i domaćim znanstvenim tijelima, članstvima u znanstvenim udruženjima, specijalizacijama u inozemstvu, brojnim nagradama i priznanjima, članstvima u uredništvu i časopisima i brojnim recenziranjima za znanstvene časopise i projekte.

Pavelić je, potvrdili su, organizirao brojne međunarodne znanstvene skupove, glavni je istraživač u brojnim međunarodnim i domaćim znanstvenim projektima, autor više znanstvenih knjiga prevedenih na više jezika, urednik više znanstvenih knjiga, predavač na 98 međunarodnih i 118 domaćih znanstvenih skupova. Vodio je, svjedočili su, brojne diplomske, magistarske i doktorske radove, imao bitan utjecaj na razvoj područja specijalnosti kako u Republici Hrvatskoj tako i u svijetu, osnivač je brojnih katedri instituta, referalnih centara, te ima 288 objavljenih znanstvenih radova.

Sada očekujemo kada će pošteni suci presuditi Faktografu, izvoru cenzure i pristranog izvještavanja, koje je učinilo strašne posljedice za mnoge alternativne medije i pojedince. Međutim, najveća šteta se čini društvu kome je uskraćeno pravo na oprečno mišljenje, a što je zapisano u Ustavu Republike Hrvatske.

Haranga impotentnih hrvatskih stručnjaka na uglednog profesora Krešimira Pavelića

Dr. Lidija Gajski i Dr. Krešimir Pavelić o koroni i cijepljenju na Face TV i Bujici

Izvor: Narod

24sataFaktografKrešimirpresuda
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
1 godina prije

Dobio je pravdu o kojoj se nece nigdje puno pisati. Dobio je i novac ali ce Soros sve da nadoknadi i jos nagradi novinara …
Ovo je sve uzaludno dok ne vidim pretucenog deBilaa s lisicama kako ga specijalci privode…

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Kada bi se takvi dnovinari osudili na javno bičevanje , to bi bila pravda. Ovako šteta je učinjena. I vuk je pojeo magare !

Tupko Glupko
1 godina prije

Dok presuda ne postane pravomoćna, 24sata ju ne treba ukloniti sa portala. Niti je to napravio. Tuženi tekst novinara Marka Šnidarića još uvijek tamo stoji – u tražilicu napišite “Evo što je sve doktor Pavelić izmislio i netočno prikazao u izlaganju o koroni i cjepivima” od 31.6.2021. I nije jedini novinar 24sata koji je pisao na takav način o doktoru Paveliću. Novinarka 24sata Diana Marić objavila je članak 29.6,2021. naziva “Rektor Medicinskog fakulteta u Puli koji je širio sulude teorije o cijepljenju podnio ostavku”, isto ga možete naći na netu. Pročitajte ove tekstove. Kako se Alfio Barbieri, rektor tog sveučilišta u Puli ogradio od spornih izjava dekana i što je rekao IDS-ov župan Boris Miletić. Ima i tekst na 24sata naziva “Doktora Pavelića ne mogu niti nazvati kolegom. Bit će sukrivac četvrtog vala. On je bioterorist” od 29.6.2021., i njega možete naći na netu. U potpisu novinari 24sata Marko Šnidarić,… Čitaj više »

Dokurčilomi
1 godina prije

Hoće li se na temelju presude nešto pokrenuti i faktografu zabraniti rad?

Sprdsprd
1 godina prije

Tijekom procesa ispitano je niz Pavelićevih kolega koji su opisali na sudu da se radi o vrsnom znanstveniku….a da li su tijekom procesa ispitani brojni autorovi kolege pa da se vidi tko je taj covijek, koje skole je zavrsio, sta je radio tokom zivota i gdje…

bruegel the elder
1 godina prije

Polupismeni retar** nek si provire na wiki*hr…ili nek potraže pomoć prd..prd..prc…

Schroder
1 godina prije

Covjek je govorio istinu, a istina je zabranjena Sijali su strah medu ljude .Mediji ovdje snose najvecu gresku jer su se dali potkupiti, da pisu lazi a istina ih nije zanimala .Danas se pomalo istina otkriva, ali oni i dalje nastoje da vrse cenzuru.Da su napocetku mediji bili na strani istine nista se nebi desilo ,kao i pojedini doktori koji su se dali kupiti od farma i vlade Neka ih bude sram, kako su pisali lazi i na tv govorili lazi

Pravednik
1 godina prije

Novinari bi trebali u svim slučajevima biti kažnjavanji za iznošenje netočnih informacija.
Trenutačno su novinari ili “meka sila” najveće z l o.

Ivan
1 godina prije

Dok nema tužbe protiv faktografa, nema ni suđenja.

Mel Gipson
1 godina prije

Trebao je tražiti barem 300 000 kn.

Ryan
1 godina prije

Steta sto nije u eurima

Bilobil
1 godina prije

Bravo! Podrška dr. Paveliću!
Dokle ćemo trpiti teror nadrinovinara!?

Tupko Glupko
1 godina prije

Vladajući slušaju bezrezervno premijera, a on bezrezervno što mu narede iz Brisela.
Bezrezervno slušaju Brisel, FDA i EMA i ovi iz vrhuške zdravstva.

Svako zlo za neko dobro – aposlutno nitko poslije ovoga im više neće vjerovati.

Što se tiče gosp. Pavelića, moj naklon – dosta je gostovao u emisijama, ima na YouTube-u, preporučujem svima pogledati.

gim ttr
1 godina prije

Podrška dr Paveliću(i to iz Srbije:))u borbi za istinu. Ali još nije pravosnažno. A ako bude onda mora da krene domino efekat da svi ti lažljivi i korumpirani novinari, a pogotovu oni “stručnjaci” iz kriznih štabova, stožera, kako god ih zvali odgovaraju, pri tom ne samo novčano već i krivično za ove 3 godine terora. Inače, ako se izvuku opet će ponoviti

Joe
1 godina prije

Pustiti sudove, raditi spiskove i čekati.

Davor
1 godina prije

Čitaju li ovo Mojmira i Šprajc? Nemilosrdno su drukali za cjepiva i ismijavali svako drugačije mišljenje.

Stevo na kvadrat
1 godina prije

ako se taj novinar pozivao na faktograf, ne znaci li to da bi i faktograf trebao biti automatski kriv? U svakom slucaju mi je drago da su pocele prve presude za unistavanje karijera strucanjaka koji su se usudili govoriti protiv narativa. Iskreno se nadam da ce i gospodin Gordan Lauc krenuti tim pute.

Mrčikola
1 godina prije

Najbitnije je ovdje, kod ovoga slučaja, da je sustav pobijedio sam sebe jer je na “vagu pravde”, s jedne strane, stavljen kompletan sistemski novinar i umotvorine proizašle iz njegove “obuke”, a s druge strane, od sistema priznata dostignuća i od sistema uručene titule doktora Pavelića. Ljudskost, dobre namjere i probuđena savjest dr. Pavelića na odluku nisu utjecali, osim, možda, preko podsvijesti suca koji je presudu donio. Sasvim je očekivano da se ovo događa, i događat će se sve češće jer je, nametnuti nam, sustav življenja, koji je u samoj svojoj srži neprirodan i nakaradan, u želji ostvarenja što veće kontrole nad “građanima😁” sam sebi postavio mnoštvo zamki donoseći “zakone i pravila” pune nesklada i proturječja zbunjujuće i njegovim najvrsnijim kadrovima (svježi primjer je donošenje zakona o sankcioniranju Rusije od strane EU i traženje načina kako te zakone zakonski zaobići😁). Pjesnički rečeno, nas će, možda, već prekriti zaborav ali, ako ništa… Čitaj više »

nonwo
1 godina prije

Vaccinated people now make majority of COVID deaths in US: Report

“New York: Kao zapanjujuće otkriće, analiza Washington Posta otkrila je da više cijepljenih ljudi sada umire od Covid bolesti i da su 58 posto smrtnih slučajeva od koronavirusa u kolovozu u SAD-u “bili ljudi koji su bili 2x cijepljeni ili boosterirani”.
“Više ne možemo reći da je ovo pandemija necijepljenih”, rekla je potpredsjednica Kaiser Family Foundation Cynthia Cox, koja je provela analizu u ime Washington Posta.

Glavni medicinski savjetnik Bijele kuće u odlasku Anthony Fauci naglasio je sigurnost i učinkovitost odobrenih cjepiva protiv Covida u sprječavanju teških bolesti i smrti..”

Dr Pavelić je bio u pravu a stvarnost potvrđuje njegove tvrdnje.
NIJE ISTINA da se s covid cjepivom ne umire od covida ,već je VIŠE umrlih od covida među cijepljenima.

Max
1 godina prije

Pravedna presuda.

Lucija, prva
1 godina prije

Zbilja mi se ne sviđa da se u istom komentaru pojavljuje ime profesora Pavelića i…”strukture nalik na gumu”. 🤬

Imate ovdje tekstove ovog profesora i intervju sa njime, pa to pročitajte.

GUMA i druge glooposti (zmijiski otrov !!), služe tome da skrenu pažnju sa stvarne opasnosti u cjepivu.
Realno, svi koji pišu takve stvari su opasni.
I rade veliku uslugu proizvođačima cjepiva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI