Haranga impotentnih hrvatskih stručnjaka na uglednog profesora Krešimira Pavelića

Krešimir Pavletić
332 komentara

Upravo je pokrenuta organizirana medijska haranga na profesora Krešimira Pavelića, koji se “usudio” prenijeti znanstvene informacije i statističke podatke o Covidu i nuspojavama cjepiva. Nije ih izmišljao, nego ih je prenosio, što je po nekima veliki grijeh. Želeći zaštiti instituciju kojoj je posvetio veliki dio svoje znanstvene karijere, dao je ostavku. Profesora Krešimira Pavelića često citiramo i s njime razgovaramo. Kao urednik i osnivač portala Logično, dužan sam stati u zaštitu, ne samo profesora Pavelića, nego konstruktivne znanstvene rasprave, prijeko potrebne za napredak društva. Što se dogodilo?

Prof. dr Krešimir Pavelić, dekan Medicinskog fakulteta u Puli, nastupio je putem video linka na okruglom stolu pod nazivom “Godišnjica korona krize. Vrijeme je za istinu”, kojeg je organizirala politička stranka Promijenimo Hrvatsku 17. lipnja 2021. U svom 15-minutnom izlaganju, prof dr Pavelić je rekao i ovo: “Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja.“ Prof dr Pavelić je još govorio i o tome kako je više umrlih od covid cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine.

To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku procijepljenost, ali njihovo državno vijeće za covid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva u kojem taži hitnu zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti“, dao je svoje mišljenje prof. dr Krešimir Pavelić.

Sljedećih dvanaest dana je u hrvatskom medijskom i političkom prostoru nastupio muk, ignoriranje spomenutog okruglog stola i izlaganja na njemu. PR službe Vlade RH, njenog političkog stožera kojeg vodi ministar unutarnjih poslova su procijenile kako je o okruglom stolu najbolje šutjeti pa su to sve medijske kuće, inače nezainteresirane za bilo što, a da ne dolazi od Vlade RH, službenih politika i PR agencija koja rade za faramaceutsku industriju, revno provodile. Šutjele.

Tako bi i ostalo da ne bijaše društvenih mreža. Video film s nastupom dr Pavelića u proteklih dvanaest dana su pogledale stotine tisuća ljudi, točnije – Facebook je gorio! Jedan neupitni stručnjak je rekao javno o Covidu sve ono što se dotad nije čulo ni od jednog stručnjaka kojeg kontrolira Vlada RH. Ne može to tako! Dok Capak prijeti kako će do jeseni naći model po kojem će cijepiti djecu po školama, dok Pfizerovo cjepivo koje se do jučer moralo držati na temperaturi od -70 C može držati u svakom zadružnom frižideru na +5 C, dok se od cijepljenja stvara lakrdija s nagradama, toplicama i ulaznicama za nešto – da netko proturječi toj politici!?

Čak ni Jugoslavija nije primjenjivala verbalni delikt na stručne i znanstvene rasprave

Hrvatska nema na raspolaganju članak 133. Kaznenog zakona kakvog je imala Jugoslavija, što ne znači da je više demokratska od Jugoslavije. Da podsjetimo kako glasi čl 133:

  1. Tko natpisom, letkom, crtežom, govorom ili na drugi način poziva ili potiče na obaranje vlasti radničke klase i radnih ljudi, na protuustavnu promjenu socijalističkog samoupravnog društvenog uređenja, na razbijanje bratstva i jedinstva i ravnopravnosti naroda i narodnosti, na svrgavanje organa društvenog samoupravljanja i vlasti ili njihovih izvršnih organa, na otpor prema odlukama nadležnih organa vlasti i samoupravljanja koje su od značaja za zaštitu i razvoj socijalističkih samoupravnih odnosa, sigurnost i obranu zemlje, ili zlonamjerno i neistinito prikazuje društveno-političke prilike u zemlji, kaznit će se zatvorom od jedne do deset godina.
  2. Tko djelo iz stava 1. ovog člana učini uz pomoć ili pod utjecajem iz inozemstva, kaznit će se zatvorom najmanje od tri godine.

Po tom članku je mnogi počinitelj verbalnog delikta završio u zatvoru. No, sasvim sigurno se u Jugoslaviji nikad nije verbalni delikt primjenjivao na stručne, znanstvene rasprave. Dok je u Jugoslaviji taj članak kaznenog zakona aktiviran tek u političkim pitanjima kao zaštita države od nepoćudnih mišljenja, ovdje, u suvremenoj Hrvatskoj, zemlji članici EU se prirepci vlasti, medijski odredi uključuju u zatiranje slobode mišljenja, no ovog puta ne političkog mišljenja, već znanstvenog.

Iz tog proizlaze slijedeće konotacije: totalitarna narav države uronjene u EU, pa time i EU, reagira na verbalni delikt na isti način na koji je reagirala totalitarna partija u Jugoslaviji. I u jednom i u drugom slučaju je riječ o političkom progonu neistomišljenika radi zaštite totalitarizma.

U Jugoslaviji je partije držala primat nad politikom, a u EU politika drži primat nad svim aspektima ljudskog života, što uključuje i kontrolu nad znanosti i znanstvenicima. Otud poziv suspektnom liku iz politike, nekom županu da docira znanstveniku koji je nekoliko kopalja iznad njega u ljudskom smislu, onaj znanstveni nije potrebno ni spominjati? Svaku prijetnju njihovom planu uklanjaju bez milosti, ovog puta prof. dr. sc. Pavelića.

Ostavka, a ne smjena, prof. dr. Krešimira Pavelića

Što se onda dogodilo dvanaestog dana od profesorovog istupa? “Inkubacija” je trajala 11 dana i dvanaestog dana se iskazala kao podmukla bolest hrvatskog društva i njegovih medija? Prof. dr. Pavelić daje ostavku, kako su tvrdili mainstream naslovi, a u medijski linč se uključuju svi mediji koji drže do Vladinog i korporacijskog novca. U bitku s prof. dr. Pavelićem pozivaju župana kojeg su do jučer sumnjičili za drogiranje, a danas su ga promovirali u Covid stručnjaka kako bi argumentirao o koristima cijepljenja eksperimentalnim mRNA cjepivima. Njegova struka je inače turizam i ekonomija. Novinari se nisu potrudili pronaći protuargumente, dokazati da prof dr. Pavelić laže, izmišlja. Eto, naveo je da je do 5. lipnja 2021. u Europskoj medicinskoj agenciji prijavljeno 223 600 nuspojava i komplikacija nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom. Mogli su otići na stranice spomenute agencije i vidjeti da je na dan 29. 6. 2021. prijavljeno 225 715 komplikacija za Pfizer, 303 763 za Astra Zeneca cjepivo, ukupno preko 600 000. (Izvor: EudraVigilance)

“Mnoge znanstvenike osobito zabrinjava cenzura znanstvene misli i slobode govora koja je na snazi u čitavom svijetu. To predstavlja jedan od prvih koraka u uspostavi diktature koju smo već jednom prošli”, rekao je prof dr Pavelić, a onda se ta diktatura obrušila na njega. Metode su partijske. U nedostatku argumenata, partijski novinari će posegnuti za pravnim statusom Medicinskog fakulteta, spominjat će troškove, dozvole, skretati s teme kako bi barem na taj način prokazali svog Covid protivnika kao nepouzdanog, neuvjerljivog. Osobno ne želim analizirati i ad hominem napadati liječnike, stručnjake i novinare koji ne biraju riječi difamirajući uglednog, hrabrog i meni dragog profesora Pavelića koji se usudio progovoriti o stvarnim, a ne friziranim znanstvenim činjenicama o cijepljenju Covid cjepivima.

Ad hominem napadi uvijek kriju laž

Osobni napadi su samo razultat intelektualne impotencije i nevjerodostojnosti, što najćešće služi za pokriće neistine. Pošteni pojedinci nemaju potrebe za etiketama kako bi se izborili za istinu. Jer onaj koji se bori za istinu u stanju je disktutirati s bilo kime i toliko dugo dok istina ne ispliva na površinu. U jednoj takvoj raspravi, osobe koje diskusiju pretvore u osobne napade, treba smatrati lažljivcima, sve dok ne dokažu suprotno.

Saznao sam kako je prof. Pavelić podnio ostavku, a ne da je smjenjen, kako bi zaštitio ustanovu u kojoj radi i kojoj je posvetio svoju karijeru. Radi se o osobi koja ulaže svoju karijeru i reputaciju za malog čovjeka – o rijetkosti, priznat ćete. Žrtvu za druge podnose samo veliki ljudi s velikim srcem  i poštenjem.

Impresivna biografija prof. dr. sc. Krešimira Pavelića?

Zahvaljujući vrijednim aktivistima portala Cijepljenje.info i autorici Ani, prenosim vam impresivnu biografiju profesora Pavelića.

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić uvaženi je znanstvenik s područja molekularne medicine i redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci. Osnivač je i dugogodišnji pročelnik Odjela za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković” te osnivač i pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.

Redoviti je član European Academy for Sciences and Arts, Redoviti član European Molecular Biology Organization (EMBO akademije) gdje je obnašao dužnost glavnog tajnika Europske organizacije za molekularnu biologiju. Dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te redovni član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Član je upravnog vijeća European Molecular Biology Laboratory (EMBL) a obnašao je i funkciju člana stalnog odbora European Medical Research Council, Europske znanstvene zaklade. Obnašao je dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća za znanost Republike Hrvatske i člana Saborskog odbora za državne nagrade za znanost te predsjednika Odbora za državne nagrade iz prirodnih znanosti RH.

Obnašao je i funkciju eksperta za molekularnu medicinu pri parlamentarnim raspravama Europskog parlamenta na inicijativu Transradikalne stranke.

Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1975. godine, magistrirao 1977. a doktorirao 1979. Znanstveni savjetnik postao je 1985. a redovni profesor na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu 1990. godine. Do sada je objavio 300 znanstvenih radova u uglednim međunarodnim časopisima. Sudjelovao je na preko 200 međunarodnih znanstvenih skupova kao pozvani ili plenarni predavač. Vodio je brojne domaće i međunarodne znanstvene projekte. Odgojio je stručnjake od kojih su neki sada direktori medicinskih i/ili znanstvenih ustanova. Vodio je preko 50 doktorata i magisterija.

Nagrađivan je dvjema nagradama Rektora Sveučilišta u Zagrebu (1973. i 1974.), nagradom Drage Perovića (1973), federalnom nagradom za mlade znanstvenike ispod 30 godina starosti (1978) te nagradom “Vuk Vrhovac” (1980). Godine 1993. dobio je nagradu Yamagiwa-Yoshida koju dodjeljuje International Union Against Cancer, 1997. Nagradu Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, a 1998. godine nagrađen je Godišnjom državnom nagradom za znanost. Dobitnik je Fulbrightove stipendije vlade SAD. Najveće međunarodno priznanje za svoj znanstveni rad dobio je postavši redovni član EMBO godine 2002. najjače svjetske akademije znanosti o životu koja broji oko 60 nobelovaca. Dao je značajan doprinos problematici prirode transformiranih stanica te razvoja novih prolijekova i medicinskih sredstava.

Rukovodeće i izdvojene administrativne funkcije

Međunarodne

  • Generalni tajnik European Molecular Biology Conference (EMBC) 2008-2013.
  • Član European Science Foundation College of review panel members 2016-sada
  • Član, European Science Foundation College of Review Panel Members, 2016-present
  • Član panela i recenzent za European Science Foundation, 2015-sada
  • Član Strateging Working Party EMBC, 2004-2013.
  • Dopredsjednik European Molecular Biology Conference (EMBC), 2004-2008.
  • Član Ex officio, EMBO Council-a, 2008-2013.
  • Član, Standing Committee, European Medical Research Council, European Science Foundation, 2004-2012.
  • Član, Council, European Molecular Biology Laboratory, 2006-sada
  • Član, Executive Committee, European Association for Cancer Research 1999-2003
  • Delegat Republike Hrvatske u EMBC (European Molecular Biology Conference), 2002-sada
  • Član znanstvenog odbora Nahrstoff Akademie Salzburg, 2003-sada

Domaće

  • Pomoćnik rektora Sveučilita Juraj Dobrila u Puli, 2018-sada
  • Savjetnik rektorice Sveučilišta u Rijeci, 2017-sada
  • Član Senata Sveučilišta u Rijeci, 2016-2018.
  • Pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, 2008-sada
  • Predsjednik Nacionalnog vijeća za znanost Republike Hrvatske, 2007-2012.
  • Predsjednik Upravnog vijeća Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada 2005-2011.
  • Predsjednik Matičnog odbora za polja temeljnih medicinskih znanosti, kliničkih medicinskih znanosti, javnog zdravstva i zdravstvene zaštite, stomatologije i farmacije 2005-2013.
  • Član Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje MZOŠ, 2005-2012.
  • Član Nacionalnog vijeća za znanost 2004 – 2012.
  • Predsjednik Stručnog povjerenstva za dodjelu državnih nagrada za prirodne znanosti 2004-2012.
  • Član Odbora za državne nagrade Sabora RH 2004 –2012.
  • Direktor Nacionalnog programa “Istraživanje raka”, Ministarstvo znanosti i tehnologije RH, 1996 -2002.
  • Predsjednik Sekcije za molekularnu genetiku, Hrvatsko društvo za humanu genetiku, 1995-1997.
  • Član Znanstvenog vijeća za biomedicinu, Ministarstvo znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, 1995 do 2005. te od 2005. Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
  • Predstojnik Zavoda za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković”, 1993 do 2007.
  • Voditelj Laboratorija za molekularnu onkologiju, Zavoda za molekularnu medicinu, Instituta “Ruđer Bošković”, 1991-1997.
  • Član Vijeća Medicinskog fakulteta, Sveučilište u Zagrebu, 1991-1992.
  • Član Republičke komisije za znanstvene nagrade, Republike Hrvatske, 1988.
  • Član Senata Sveučilišta u Zagrebu, 1987-1992.
  • Predsjednik Znanstvenog vijeća Instituta “Ruđer Bošković”, 1987-1992.
  • Član Znanstvenog vijeća Sveučilišta u Zagrebu (Vijeće dekana) 1987-1992
  • Predsjednik Znanstvenog vijeća, Odjel za eksperimentalnu biologiju i medicinu, Institut “Ruđer Bošković”, 1986-1988.
  • Predsjednik Izvršnog odbora radničkog savjeta, Institut “Ruđer Bošković”, 1981-1982.

Članstva u znanstvenim udruženjima

  • Hrvatsko bioetičko društvo
  • Hrvatsko imunološko društvo
  • Hrvatsko kancerološko društvo
  • Hrvatsko genetičko društvo
  • Hrvatsko fiziološko društvo
  • Hrvatsko društvo za humanu genetiku
  • Hrvatsko endokrinološko društvo
  • Europsko društvo za istraživanje raka
  • Međunarodno društvo za stres
  • Europsko društvo za humanu genetiku
  • Hrvatsko društvo za proteomiku

Članstva u uredništvu i časopisima i recenziranje za znanstvene časopise i projekte

  • Advances in Genetic Engineering and Biotechnology, Boston, MA, USA member of editorial board since July 2014
  • MD-Medical Data, MOST ART, član uredničkog odbora , Serbia, 2011
  • Journal of Oncology, Hindawi publishing Group, član uredničkog odbora, 2008.
  • Medical Science Monitor, član uredništva od 2002.
  • Balcan Journal of Medical Genetics, član uredništva od 2002.
  • Medicus, PLIVA d.o.o., član uredničkog odbora od 1996.
  • Pathology Oncology Research, Budimpešta, Mađarska, član uredništva, od 1996.
  • Libri Oncologici, Zagreb, Hrvatska, član uredničkog odbora, od 1992.
  • Povremeni recenzent za međunarodne znanstvene časopise (British Journal of Cancer, Cancer Research, European Journal od Cancer, Journal of Cancer Research and Clinical Oncology, Oncogene itd,) od 1989.

Recenzent za međunarodne institucije

  • European Science Foundation
  • ESF-EMBO Symposia Review Panel

Hvala portalu Cijepljenje.info i Ani na fantastičkom biografskom članku profesora Pavelića, kojeg sam s uživanjem i fascinacijom pročitao. Iako bih volio pogledati biografije osoba koje ad hominem napadaju profesora Pavelića, one ipak nisu predmet mog interesovanja, a putevi nam se sigurno neće nikada ukrstiti.

U svijetu više ne postoji javna znanstvena rasprava

Bez znanstvene rasprave i propitivanja, nema znanosti. Sve je uništeno u temelju, ali to običan čovjek još ne vidi. Konstruktivno raspravljati i polemizirati nije jednostavan posao. Na prvom mjestu morate biti čovjek, a tek onda znanstvenik. U protivnom znanost podređujete partikularnim interesima, što je pogubno za društvo. Tako je nastao i portal Logično. Trebalo je riješiti etičnost, a tek onda sadržaj.

Cilj javne konstruktivne znanstvene rasprave nije individualna pobjeda, već zajednički napredak i znanstvena istina. Rasprava je suvišna ako ne izrodi konkretne aktivnosti koje će poboljšati život kolektiva. Koliko je opasan nedostatak znanstvene rasprave, još je opasnija i pogubnija rasprava istomišljenika, jer gotovo stopostotno vodi u krivi smjer. Svaka konstruktinva znanstvena rasprava kreće s dobrom namjerom, bez obzira tko je u pravu. Dobra namjera nas približava istini.

Aktualna kriza je mnoge osvjestila, ali put do istine je još vrlo daleko. Politika i mainstream mediji često predstavljaju istomišljenike kojima su, svjesno ili nesvjesno, partikularni interesi na prvom mjestu. Umjesto zdrave znanstvene rasprave na nacionalnoj televiziji, svjedočili smo razgovoru istomišljenika. Rezultate takvog ponašanja trpimo svakodnevno. Političke i znanstvene odluke su vrlo upitne, što je prouzrokovalo gospodarsku i društvenu krizu.

Zaključak

Umjesto difamcije kojom se želi eliminirati ugledni profesor Pavelić, a ne ono što prenosi, puno bolje i konstruktivnije bi bilo vidjeti profesora Pavelića i druge naše zanstvenika na nacionalnoj televiziji, gdje bi se u jednoj fer i intelektualno poštenoj znanstvenoj raspravi, približilo puku aktualnu krizu, njene uzroke i posljedice.

Dragi naši čitatelji, ne smijete nikada zaboraviti osobe poput profesora Pavelića, koji se svojim izlaganjem zalažu za vaše bolje sutra. Portal Logično će uvijek biti na strani koja propituje i analizira, a na kojoj se nalaze Pavelić, Gajski, Sladoljev, Demirović i mnogi drugi.

Krešimir PavelićMedijiNapadPetar JASAKZnanstvenici
Pretplatiti se
Obavijesti o
332 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagten
2 godine prije

Moraju na nekome demonstrirati silu da se vidi sta ce biti s onima koji izadju iz sistema.

Tabibambi
2 godine prije

Normlano da su se ti tobože stručnjaci propeli na zadnje noge jer im kvari netko njihovu agendu.Pokazali su na profesoru što i druge ocekuje koji se pobune javno.A profesoru Paveliću puno uspjeha jer sve je rekao kao treba.

piždro
2 godine prije

Prof. Pavelić je rijedkost u čovječnosti, medicini i znanosti danas – slava mu!!

2 godine prije zadnji put uredio piždro
2 godine prije

Mrčikola…vjerojatno ste u pravu! Oni su samo nesposobni i nespretni, drugog objašnjenja nema!
Niti u ovom članku nisam dobila odgovor na pitanje – zašto bi nakon godinu šutnje, MSM objavio lako provjerljive podatke ( o kojima do sada mnogi nisu niti sanjali), da bi smjenili dekana (za kojeg mnogi nisu niti znali da postoji)…?

Cassia
2 godine prije

Bravo Logično, pratim Vas stalno, članci su odlični, piše se tako potrebna istina, novinari sjajni i nadasve hrabri. Posebni pozdrav hrabrom, istinoljubivom uredniku ✌️✌️
Vrlo cijenjenom prof.dr. Paveliću velika zahvalnost za hrabrost i moralnost ovim njegovim činom. Nećemo mu to zaboraviti. Ima još poštenih i nepotkupljivih ljudi i to daje nadu da će istina pobijediti a sloboda doći.
H V A L A ❤️ puna podrška.

Faust
2 godine prije

Alemka, Zagrepčanka i Hrvatica godine, već sad otvoreno najavljuje 4 val za kojeg “teoretičari zavjere” znaju već mjesecima. Čisto rafinirano zlo.

2 godine prije zadnji put uredio Faust
Stara kuka
2 godine prije

“Dragi naši čitatelji, ne smijete nikada zaboraviti osobe poput profesora Pavelića, koji se svojim izlaganjem zalažu za vaše bolje sutra.” Za Boga miloga ljudi ovo zvuči kao epitaf. Pa profesor Pavelić nije umro pa da ga “ne smijemo nikad zaboraviti”.  “Saznao sam kako je prof. Pavelić podnio ostavku, a ne bio smjenjen, kako bi zaštitio ustanovu u kojoj radi i kojoj je posvetio svoju karijeru.” Ako je profesor Pavelić morao podnositi ostavku da bi “zaštitio ustanovu u kojoj radi” onda ta ustanova nije vrijedna zaštite. Štoviše trebalo bi ju ukinuti jer se na ovaj način nije znanstvena i obrazovna ustanova već samo još jedan izdanak propagandno represivne režimske hobotnice. Ako je netko trebao ovdje koga štititi onda je ustanova trebala zaštititi svog djelatnika od linča medijske i “strukovne” mafije. Posebno mi je odvratan bio tko zna koj po redu histerični ispad već notornog psihopata “pulmologa” Sriće koji je profesora Pavelića… Čitaj više »

Ivanka Perković
2 godine prije

Dobar vam je naslov “impotentnih hrvatskih stručnjaka”! Mozgovi su im impotentni a džepovi možda prevagnuli intelektualnu težinu!

Japanac
2 godine prije

Žalosno je koliko je malo ljudi kao Prof. Pavelić. Nadam se da će mnogi sada steći hrabrost da mu se pridruže. Ovo je sve postalo nepodnošljivo ludilo.

nepoželjni
2 godine prije

Šteta. velika šteta !
Očito, pošteni i samopožrtvovni stručni pojedinci spremni sebe izložiti u zaštiti istine i dobrobiti roblja su u manjini i gube bitku s ovom psihopatskom nemani koja nam radi o glavi.
…ako nije još sazrijelo, ali sigurno sazrijeva vrijeme, kada će se umjesto priče i apela na savjest naših tlačitelja, morati krenuti na njih isukanim mačem, jer jedino odvajanjem glave od tijela možeš trajno onesposobiti čudovište.

Kenjac
2 godine prije

Treba se organizirati i osnovati stožer za obranu prof.dr.Pavelića jer ako sada budemo samo jamrali oni su pobijedili,bilo bi dobro da Bujanec ugosti dr.Pavelića,peticije,protesti,skupovi podrške da cijenjeni i hrabri prof.vidi da njegova borba nije uzaludna.

MATIJA EMANOVIĆ
2 godine prije

plenković i njegova zločinačka banda protiv čoviječnosti provode fašizam i diktaturu protiv čoviječnosti.

Ne istrazuj
2 godine prije

Fukara od ministra Fuksa kaze da su to teme za znanstvenu raspravu, a ne zq jednostrano predavanje kakvo je prof Pavelic odrzao u spornom videu…MOZETE LI VJEROVATI SVOJIM OCIMA? Za znanstvenu raspravu?!?!?! Zna li netko za ijednu znanstvenu RASPRAVU odrzanu na ovu temu u zadnjih godinu i po?!?!? JEDNU JEDINU IGDJE U SVIJETU? O cemu fukara Fuks govori???? On bi odjednom znanstvenu RASPRAVU? Stvarno??? Pa fukaro tko ti brani da organiziras jednu takvu RASPRAVU??? Ministar Bozinovic ili Prase Plenki???? Nevjerojatno nesto…apsolutno necuvena drskost i bezobrazluk bez presedana…Cak ni od fukare Fuksa covjek ne bi ocekivao ovakvu fukarsku drskost…

2 godine prije zadnji put uredio Ne istrazuj
ZriBra
2 godine prije

Iz pozicije znanstvenika koji brani znanstvenu istinu svaka čast G.Paveliću.Osobno me žalosti što većina ljudi čeka i godinu ipol da bi donijela svoj vlastiti sud o ovoj manipulativnoj upotrebi jedne redovne zdravstvene pojavnosti za sasvim druge ciljeve.
Otvorimo oči,uši i posebno um i sve nam je jasno. Osvrnimo se u svoje radno,boravišno okruženje i što se zbiva u smislu životne ugroze od strane virusa?Isto kao i u pretkoronarna vremena.Eto radni kolektiv glavnih ispiratelja mozga TV neka nas obavijesti koliko su izgubili u svom TV stožeru boraca (čini mi se da ih je preko tisuću)u borbi protiv Kuronja virusa u ovu godinu ipol ratovanja.Najvjerojatnije nula.
Ponovo ću citirati”Ne dopustite da vijuge vašeg mozga drugi vrte oko svog malog prsta.”

2 godine prije zadnji put uredio ZriBra
Legendarni Grk
2 godine prije

U to vreme, upravo početkom 20. veka kada je počela masovna primena obavezne vakcinacije, zabeležen je i najveći broj epidemija velikih boginja, tetanusa, kao i slinavke i šapa kod životinja i ljudi. Peticijom je traženo, ne samo ukidanje obavezne vakcinacije u vojsci, već i oslobađanje od teških kazni za sve one koji su odbijali da se vakcinišu. U Japanu koji je, pored Nemačke, imao najviše vakcinacija i čiji zakoni su bili prekopirani od nemačkih koji su bili i najrigorozniji, izbile su i najžešće epidemije. Kod njih je bila obavezna revakcinacija i to najčešće protiv velikih boginja. Vakcine su tako pravljene kombinovanjem bolesne životinjske i ljudske limfe i ta se kombinacija ubrizgavala u krv.   Da napomenemo da su Nemci i Japanci inače bili i najveći jeretici i otpadnici od učenja Katoličke crkve. (Za carsku Rusiju smišljena je Crvena revolucija i NKVD, koja je pobila 20 miliona Rusa). Malo je poznato… Čitaj više »

Zvone
2 godine prije

Iskreno se nadam da će ovo biti početak većeg rasvjetljavanja cijele ove prevare te da će ljudi konačno shvatiti što stoji iza cijele priče. Integritet i poštenje nema cijenu tako da svaka čast prof. Paveliću. Veselim se njegovim budućim pothvatima!

Šele
2 godine prije

Rukavice su skinute, nadam se da u Hrvatskoj ima ljudi sa m…. a, inače smo i mi u Bosni na….. i, političarima i stožerašima nema nazad, ili će uspjeti ili će???????.

Simon
2 godine prije

Ktešimir Pavelić skinut ili sam otišao s fakulteta ne mjenja išta na stvari jer skoro pa nitko od danas neće promjeniti svoje ponašanje odnosno svoja djela. Pričati i pisati možemo evi i to radimo, ali pričom i piskaranjem se ne postiže išta.

ledeno doba
2 godine prije

Dr. Pavelić je pokazao poštenje i hrabrost, dok mnogi ostali medicinari šute–kukavičke gnjide, ili čak podržavaju zločin, i suučesnici su u zločinu Dr. Pavelić je na pravoj strani pravde i istine, koja će na koncu, jednog dana pobjediti, a svi oni, koji sada u službi reponja promoviraju zločin i čak su se okomili na djecu, jednog dana će odgovarati i to brze nego sto su mislili. I na sve druge poštene znastvenike vrši se ovakva hajka.. Kao na dr. Wodarga , koji je 2009. bio najzaslužniji, što je raskrinkana prevara sa svinjskom gripom. On je bio zastupnik SPD-a u EU parlamentu. ali sada kada govori o istoj, odnosno još goroj prevari sa koronom- sada ga napadaju. Još lani, odmah na početku plandemije, izbačen je iz “Transparenci International”. a nedavno je sam napustio SPD u kojem je ionako zadnjih godina bio samo član na papiru, i odavno se razišao sa tom… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

a ovaj na slici u pozadini, je ona gejtsova nemoralna gnjida Saša Srića:

evo samo nekoliko primjera, od mnogih što je ova “Nesrića” phroljevala zadnjih mjeseci, sve za judine škude

ttps://glasotoka.hr/2021/01/26/sasa-srica-postoje-dokazi-da-dvije-maske-bolje-stite-od-jedne/

ttps://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/pulmolog-sasa-srica-o-prosvjedu-gomila-primitivaca-namece-svoj-iracionalan-stav-i-ugrozava-druge/

ttps://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/sasa-srica-potpuni-lockdown-je-jedino-rjesenje/252109/

ttps://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/pulmolog-sasa-srica-o-prosvjedu-protiv-mjera-radimo-u-preteskim-uvjetima-a-vi-se-ismijavate-sa-svima-nama—627283.html

ttps://zadardanas.com/2020/12/pulmolog-sasa-srica-trebalo-bi-ici-u-maksimalno-zatvaranje/

Korona smrdi
2 godine prije

Upravo mu nestao pamflet s Indexa, jeste vidjeli?

ledeno doba
2 godine prije

ovo je članak njemačke autorice C.C. Meir Moja prijateljica Ilona je mrtva (I) Saznala sam za njenu iznenadnu smrt u ponedjeljak ujutro. Ona je bila susjeda i prijateljica. Od subote uzaludno sam pokušavala više puta da je nazovem i bila sama sve više uznemirena, jer se nije javljala. U srijedu 2. lipnja, dobila je drugu dozu cjepiva, kako je potvrdio njen kućni liječnik. Prije toga, prije fatalne injekcije ona je bila dobro. U petak 4. lipnja, nije više otvarala vrata, kada su joj trebali dostaviti lijekove vjerojatno je već tada bila umrla. U subotu su je pronašli mrtvu u njenom stanu. Nedavno je proslavila svoj 60-ti rođendan. Imala je astmu, ranije je bila bolesna, ali u zadnje vrijeme bila je dobro. Kupila je sebi novi namještaj, kovala planove, radovala se ljetu i da će konačno opet moći i ići na plivanje. Upoznale smo se prije nekoliko godina, tako što smo jedna drugoj pazile… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

…(II) Paničarenje, da bi se ljude natjeralo na cjepljenje I danas opet ide neodgovorno paničarenje o koroni. Na taj način ljude se želi natjerati na cjepljenje. I danas opet na svim kanalima penetrantna dnevna propaganda za takozvano “cjepljenje”, naprimjer: “tko želi, može se sada potruditi da se cjepi, konačno je ukinuta priorizacija…. navala na vakcinske centre i liječničke ordinacije, ali ne mogu svi već sad dobiti cjepivo kojega nema dovoljno…. 5000 cjepljenja za jedan sat… dodatna navala može sada nastati zato, što se sada i djeca i tinejdžeri mogu cjepiti… do ljeta vjerojatno će svi dobiti ponudu za cjepljenje i onda se može na odmor…” Ni riječi o tisućama mrtvih od cjepljenja i stotinama tisuća, kod kojih su se već ubrzo nakon početka kampanje cjepljenja pokazale teške nuspojave kroz takozvana “cjepiva”, koja su po hitnom postupku bačena na tržište i nedovoljno isprobana. Skoro samo u alternativnim medijima se objavljuju izvještaji o… Čitaj više »

Karma
2 godine prije

Profesore Paveliću, predivni ste, hvala Vam na hrabrosti! Izdržite, istina će se pokazati…

Zvrk
2 godine prije

Ali vidiš ti to. Čim netko itimalo propitkuje službene istine, etiketiran je kao antivakser, ravnozemljaš, tudum, zavjeraš itd. Tako i ja kao provakser s ponosom spadam u tu skupinu. Zašto, zato jer ne vjerujem službenim istinama i narativu.
Nažalost tako se dogodilo i Paveliću. Ono što je spominjao ipak ne priliči svemu što slušamo pa je fingirana ta smjena. Sudeći po komentarima, čini se da je većina na njegovoj strani.

Bero
2 godine prije

Misli na sebe i ne cijepi se, umjesto misli na druge i cijepi se… Bog je prvo sebi bradu stvorio

Zvrk
2 godine prije

Nije ni čudo da čak i uz brojne akcije tipa autobusi i slično ne daju veći uspjeh u cijepanju.
Razlog se može nazirati u tome tko ga promiče. Političari i stožeraši. Očigledno je da im se sve manje i manje vjeruje pa teško mogu uvjeriti većinu.
Pa onda se spominju nekakve nagrade i vidu kupon-bonova, plaćenih putovanja i slično. Nekidan čitam da će biti nenajavljenih cijepanja za učenike kada nastava krene. Dakle, običan dan kada učenik ide na nastavu i onda dođu epidemijolozi i lijekari da protivno volji roditelja pelcaju njihovu djecu.
Spominju se u tišini uvođenje sankcija za necijepljene što već spada u pravi fšzam.

Field
2 godine prije

I šta sad? Opet se ništa neće promijeniti,nažalost! Bagra će nas maltretirat unedogled! Možemo mi čitati, pisati, ali čemu? Nema promjena! Teror ide dalje!

Jadranka S
2 godine prije

ISTINA JE JEDNOSTAVNA!
Profesor Krešimir Pavelić kao i mnogi drugi ISTINITO i hrabro dokazuju istinito značenje riječi: “MISLI NA DRUGE”!!!!!!!!!!!!

Vesna Šipuš
2 godine prije

Jasno je tko je u pravu a tko u krivu. Svatko od nas poznaje barem nekoga tko je imao i ima komplikacije. Osobno vjerujem da će oni koji su se cijepili doista umrijeti u razdoblju od 2 godine, kako tvrde istinski znanstvenici. među njima su i moji rođaci, koji ne vjeruju razumu. Tamanitelji čovječanstva trljaju ruke, ali neće uspjeti. Tko mene dođe cijepiti, mrtav je.

Bero
2 godine prije

Bravo prof.Pavelić! Nijedna žrtva ako je za istinu, pravdu i ljubav nije uzaludna! Tolikima ste Vi, dr.Sladoljev, dr.Gajski, dr.Demirović, dr.Madej, dr.Wodarg i mnoštvo drugih poštenih ljudi otvorilo oči, tako da Vas Krist neće zaboraviti, već ste na ponos i svoje struke i naroda i dragog Boga!

BanOvan
2 godine prije

Ovi dr. mr. pr. iz CRO su mi postali sumLJivi.
Sve mi se više čini da im je geslo “Drma mi se drma, na šubari,korona, cveće, …”
ili na bratskom im, po oružju, jeziku “Kog’ voLJem voLJem kog ne voLJem,,…”
PS
Uzdravlju obrisali ovaj post.

2 godine prije zadnji put uredio BanOvan
Trt
2 godine prije

“Impotentni hrvatski stručnjaci = vaginice.

Tupko Glupko
2 godine prije

Da ostane zapisano na jednom mjestu – hrvatski mainstream mediji o ovom slučaju: Krešimir Pavelić i sve neistine koje je iznio | 24sata Autor: Marko Šnidarić Dekan medicinskog fakulteta u Puli širi sulude teorije zavjere: ‘Cijepljeni šire nove mutacije’ | 24sata Autori: Ana Dasović, Marko Šnidarić, Višnja Kragić Mahmutović Jutarnji list – Nakon zagovaranja ukidanja cijepljenja, dekan iz Pule smijenjen iako njegov fakultet praktički ni ne postoji Autor: Silvana Uzinić Sam se prozvao dekanom, sad poziva i na ukidanje cijepljenja – Večernji.hr (vecernji.hr) Autorice: Sandra Veljković i Lana Kovačević Istarski župan o teorijama zavjere koje širi dekan Pavelić: To je opasno i štetno – Index.hr Autor: Index vijesti (anoniman) Srića: Krešimira Pavelić je bioterorista, a ne kolega – tportal Autor: An. S. Smijenjen nakon kontroverznih izjava: Krešimir Pavelić više nije dekan Medicinskog fakulteta u Puli (dnevnik.hr) Autor: G.B. HRT: Dekan Pavelić podnio ostavku nakon spornih izjava o cijepljenju Autor: V.G.… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Tupko Glupko
g1 g2
2 godine prije

da li je zupan navodni narkoman koji je pobojedio sa 40 glasova razlike? tko istrazuje smrti u pulskoj gradskoj skupstini?
da li je u najljepsem hrvatskom kraju istri moguce zaustavit dilersku vezu?

2 godine prije

“.. Cilj javne konstruktivne znanstvene rasprave nije individualna pobjeda, već zajednički napredak i znanstvena istina….” Naravno. Uvodni clanak je odlican – pa i referiranje na “verbalni delikt” kojim se svaka tiranija sulzi – da bi se zastitila od propitivanja i istine… Danas samo idiotima i “talibanima” nije jasno da je cijeli Sistem “vlasti” (tzv “drzava”) na Svijetu – pod kontrolom samo jedne jedine sekte… Kamatarske-satanisticke sekete Vlasnika “stamparija nacionalnih valuta” a time i svega po tim banana-drzavama… Time je i sva percepcija nas goyima pod kontrolom istih… Tzv “nauka” (obicna pseudonauka) – je samo jedan od alata manipulacije… Medjutim, ako je cijela ova zlocincka “nauka” – obicna pseudonauka iza koje ne stoji nista, nego smece i igra govnima umisljajuci da “stvaraju dovorac od zlata” a sve pdo dirigentskom palicom “filantropa” poput Rockfellera – onda je jasno da NIKO od sranjstvenika – ne zeli i boji se rasprave… Toliko je bijedno… Čitaj više »

Anarho
2 godine prije

Svaka cast na ovom tekstu Petre i puna podrska profesoru. Struka je ocito zakazala pod pritiskom politike, i ovakvi podsticaji su prijeko potrebni u borbi za objektivnu istinu u kojoj bi struka trebala biti na celu a ne politika.

TiranKonstant
2 godine prije

Jer je sve pod kontrolom . I teror i otpor. Volio bi da grijesim

Markac
2 godine prije

Puna podrška gospodinu, znanstevenuku, a prije svega čovjeku!

gjdhstghsrthsrthsrth
2 godine prije

Kompletne institucije svake države, svi medji, svi liječnici, svi političari, svi policajci, svi vojnici, svi ljudi od uticaja na planetu su se prodali za judine škude……………….

AbraCAdaBra
2 godine prije

Nijedan od tih medija koji se svakodnevno kiti slobodom mišljenja i govora nije pozvao dr. Pavelića da “izađe na dvoboj” s nekim od onih koji nam svaki dan sole pamet o koroni pa da u nadmetanju argumentima prepuste građanima da zaključe tko je u pravu, napominju iz stranke.

“Kada se pažljivo pogleda njegov govor vidljivo je da iza svake brojke stoji izvor podataka ili citat iz relevantne literature ili istraživanja. Njegov životopis i reference je od dužih koje smo vidjeli, a takvi vrhunski stručnjaci koji su neovisni i bore se za istinu i čovjeka su politici uvijek problem. No, upravo su zbog toga bijesni i bez protuargumenata besramno blate čovjeka i znanstvenika kojemu ne daju priliku da se brani u njihovom medijskom prostoru.

ParafHr

gjdhstghsrthsrthsrth
2 godine prije

Odhebi………………………

GejcevPlaćenik
2 godine prije

I sa ovih 10000 (nepotvrđenih) smrti korona je i dalje 285 puta smrtonosnija.

Zagor
2 godine prije

Kad se već priča o harangi:

ttps://twitter.com/RWMaloneMD/status/1409943998890917888

NeBudiOvca
2 godine prije

Uvijek i u svakom razgovoru treba ponavljati bez obzira koliko je puta do sada rečeno. 3,6 miliona ljudi nije umrlo od korone. Ti ljudi se vode u statistici umrlih od korone zato jer im je je u roku od 28 dana prije smrti PCR test pokazao pozitivan rezultat. Dakle tu su uključeni ljudi umrli od infarkta, moždanog udara, karcinoma, prometnih nesreća, pada s visine, prostrijelnih rana Itd. Ova metodologija odredjivanja uzroka smrti NIKAD ranije nije korištena za bilo koju drugu gripi sličnu bolest. Izumitelj samog testa dr. Mullins je tvrdio da se taj test ne smije koristiti u dijagnostici. Dakle onog dana kad se počne koristiti metodologija odredjivanja postojanja oboljenja i uzroka smrti koja se koristila za gripu i sve njoj slične bolesti i kada se počne koristiti definicija pandemije važeća do 2009. godine taj tren pandemija završava.

Tupko Glupko
2 godine prije

Lijepo što ste napisali obimnu biografiju i uspjehe Krešimira Pavelića.
Baš me zanima kakva je ista od Petra Vidova koji je odmah na Faktografu objavio članak naslova “Dekan lažnog medicinskog fakulteta širi antivaksersku propagandu”.

2 godine prije zadnji put uredio Tupko Glupko
Željko Krznarić
2 godine prije

🙌 HVALA VELIKA LOGIČNOm, Petru Jaseku i Arni Šebalj na ovom otkrivanju istina i RAZOTKRIVANJA LAŽI! Posebno zahvalan za biografiju poštovanog PRVENSTVENO ČOVJEKA dr. Pavelića koja je mnogima “zidarska” u imaginarno obraz pošto pravog obraza nemaju. Odnosi se na sve one plaćenike i poslušnike koji diktatorski u jednoumlju globalnog eksperimenta nad čovječanstvom VRŠE CENZURU NAD ISTINOM pa tako i cenzuru dr. Pavelića. Ovo šta njemu trenutno rade je POTVRDA ISTINA KOJE JE IZNOSIO. Osobno mi je članak došao k’o kec na cenera nakon što me osoba maltene napala da širim laži što ih dr. Pavelić iznosi i zar nisam pročitao u “Jutarnjem”. Da jesam, pročitah u zblJuvTARNJEM no znam kakve i čije su to “novine” pa mogu taj članak objesiti mačku o rep… Pitah drugu (nakon jučerašnje harange na poštovanog dr. Pavelića i brisanja njegovih videa i članaka POSVUDA) osobu (normalnu) šta kao vrlo racionalno osoba misli o svemu tome…?… Čitaj više »

Mali Ivica
2 godine prije

Što je pojedinac ili grupa primitivniji to su agresivniji. Ovdje se radi o klasičnom primjeru kako budaletine tjeraju pametne, jer medju budalama pametni nemogu doći do izražaja niti živjeti.

Puž
2 godine prije

Pretpostavljam da ove niže slojeve, u ovom slučaju exponirane u javnost, stožeraše, njihovi kontrolori nemaju šta puno manipulirati i nagovarati na djelovanje. Očito je da su ti iz krugova društva u kojima je normalno od malih nogu biti mentalno neuravnotežen. Jednom kad ih se navije to je otprilike to, možda treba dodatnih laganih modifikacija. I ti krugovi društva su indoktrinirani u ponašanje koje daje najbolje politićare (plaćene prostitutke jelte), pa čak i u našoj prćiji. To su ovi što ih šalju van u privat škole.
Ili griješim?

2 godine prije zadnji put uredio Puž
Mali Ivica
2 godine prije

Ja sam na svoj maski napisao i molim istomišljenike da učine isto. JEDNOSTANIJE JE STAVITI MASKU NEGO IDIOTIMA OBJAŠNJAVATI DA MASKA ŠTETI MOM ZDRAVLJU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI