Haranga impotentnih hrvatskih stručnjaka na uglednog profesora Krešimira Pavelića

Krešimir Pavletić

Upravo je pokrenuta organizirana medijska haranga na profesora Krešimira Pavelića, koji se “usudio” prenijeti znanstvene informacije i statističke podatke o Covidu i nuspojavama cjepiva. Nije ih izmišljao, nego ih je prenosio, što je po nekima veliki grijeh. Želeći zaštiti instituciju kojoj je posvetio veliki dio svoje znanstvene karijere, dao je ostavku. Profesora Krešimira Pavelića često citiramo i s njime razgovaramo. Kao urednik i osnivač portala Logično, dužan sam stati u zaštitu, ne samo profesora Pavelića, nego konstruktivne znanstvene rasprave, prijeko potrebne za napredak društva. Što se dogodilo?

Prof. dr Krešimir Pavelić, dekan Medicinskog fakulteta u Puli, nastupio je putem video linka na okruglom stolu pod nazivom “Godišnjica korona krize. Vrijeme je za istinu”, kojeg je organizirala politička stranka Promijenimo Hrvatsku 17. lipnja 2021. U svom 15-minutnom izlaganju, prof dr Pavelić je rekao i ovo: “Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja.“ Prof dr Pavelić je još govorio i o tome kako je više umrlih od covid cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine.

To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku procijepljenost, ali njihovo državno vijeće za covid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva u kojem taži hitnu zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti“, dao je svoje mišljenje prof. dr Krešimir Pavelić.

Sljedećih dvanaest dana je u hrvatskom medijskom i političkom prostoru nastupio muk, ignoriranje spomenutog okruglog stola i izlaganja na njemu. PR službe Vlade RH, njenog političkog stožera kojeg vodi ministar unutarnjih poslova su procijenile kako je o okruglom stolu najbolje šutjeti pa su to sve medijske kuće, inače nezainteresirane za bilo što, a da ne dolazi od Vlade RH, službenih politika i PR agencija koja rade za faramaceutsku industriju, revno provodile. Šutjele.

Tako bi i ostalo da ne bijaše društvenih mreža. Video film s nastupom dr Pavelića u proteklih dvanaest dana su pogledale stotine tisuća ljudi, točnije – Facebook je gorio! Jedan neupitni stručnjak je rekao javno o Covidu sve ono što se dotad nije čulo ni od jednog stručnjaka kojeg kontrolira Vlada RH. Ne može to tako! Dok Capak prijeti kako će do jeseni naći model po kojem će cijepiti djecu po školama, dok Pfizerovo cjepivo koje se do jučer moralo držati na temperaturi od -70 C može držati u svakom zadružnom frižideru na +5 C, dok se od cijepljenja stvara lakrdija s nagradama, toplicama i ulaznicama za nešto – da netko proturječi toj politici!?

Čak ni Jugoslavija nije primjenjivala verbalni delikt na stručne i znanstvene rasprave

Hrvatska nema na raspolaganju članak 133. Kaznenog zakona kakvog je imala Jugoslavija, što ne znači da je više demokratska od Jugoslavije. Da podsjetimo kako glasi čl 133:

 1. Tko natpisom, letkom, crtežom, govorom ili na drugi način poziva ili potiče na obaranje vlasti radničke klase i radnih ljudi, na protuustavnu promjenu socijalističkog samoupravnog društvenog uređenja, na razbijanje bratstva i jedinstva i ravnopravnosti naroda i narodnosti, na svrgavanje organa društvenog samoupravljanja i vlasti ili njihovih izvršnih organa, na otpor prema odlukama nadležnih organa vlasti i samoupravljanja koje su od značaja za zaštitu i razvoj socijalističkih samoupravnih odnosa, sigurnost i obranu zemlje, ili zlonamjerno i neistinito prikazuje društveno-političke prilike u zemlji, kaznit će se zatvorom od jedne do deset godina.
 2. Tko djelo iz stava 1. ovog člana učini uz pomoć ili pod utjecajem iz inozemstva, kaznit će se zatvorom najmanje od tri godine.

Po tom članku je mnogi počinitelj verbalnog delikta završio u zatvoru. No, sasvim sigurno se u Jugoslaviji nikad nije verbalni delikt primjenjivao na stručne, znanstvene rasprave. Dok je u Jugoslaviji taj članak kaznenog zakona aktiviran tek u političkim pitanjima kao zaštita države od nepoćudnih mišljenja, ovdje, u suvremenoj Hrvatskoj, zemlji članici EU se prirepci vlasti, medijski odredi uključuju u zatiranje slobode mišljenja, no ovog puta ne političkog mišljenja, već znanstvenog.

Iz tog proizlaze slijedeće konotacije: totalitarna narav države uronjene u EU, pa time i EU, reagira na verbalni delikt na isti način na koji je reagirala totalitarna partija u Jugoslaviji. I u jednom i u drugom slučaju je riječ o političkom progonu neistomišljenika radi zaštite totalitarizma.

U Jugoslaviji je partije držala primat nad politikom, a u EU politika drži primat nad svim aspektima ljudskog života, što uključuje i kontrolu nad znanosti i znanstvenicima. Otud poziv suspektnom liku iz politike, nekom županu da docira znanstveniku koji je nekoliko kopalja iznad njega u ljudskom smislu, onaj znanstveni nije potrebno ni spominjati? Svaku prijetnju njihovom planu uklanjaju bez milosti, ovog puta prof. dr. sc. Pavelića.

Ostavka, a ne smjena, prof. dr. Krešimira Pavelića

Što se onda dogodilo dvanaestog dana od profesorovog istupa? “Inkubacija” je trajala 11 dana i dvanaestog dana se iskazala kao podmukla bolest hrvatskog društva i njegovih medija? Prof. dr. Pavelić daje ostavku, kako su tvrdili mainstream naslovi, a u medijski linč se uključuju svi mediji koji drže do Vladinog i korporacijskog novca. U bitku s prof. dr. Pavelićem pozivaju župana kojeg su do jučer sumnjičili za drogiranje, a danas su ga promovirali u Covid stručnjaka kako bi argumentirao o koristima cijepljenja eksperimentalnim mRNA cjepivima. Njegova struka je inače turizam i ekonomija. Novinari se nisu potrudili pronaći protuargumente, dokazati da prof dr. Pavelić laže, izmišlja. Eto, naveo je da je do 5. lipnja 2021. u Europskoj medicinskoj agenciji prijavljeno 223 600 nuspojava i komplikacija nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom. Mogli su otići na stranice spomenute agencije i vidjeti da je na dan 29. 6. 2021. prijavljeno 225 715 komplikacija za Pfizer, 303 763 za Astra Zeneca cjepivo, ukupno preko 600 000. (Izvor: EudraVigilance)

“Mnoge znanstvenike osobito zabrinjava cenzura znanstvene misli i slobode govora koja je na snazi u čitavom svijetu. To predstavlja jedan od prvih koraka u uspostavi diktature koju smo već jednom prošli”, rekao je prof dr Pavelić, a onda se ta diktatura obrušila na njega. Metode su partijske. U nedostatku argumenata, partijski novinari će posegnuti za pravnim statusom Medicinskog fakulteta, spominjat će troškove, dozvole, skretati s teme kako bi barem na taj način prokazali svog Covid protivnika kao nepouzdanog, neuvjerljivog. Osobno ne želim analizirati i ad hominem napadati liječnike, stručnjake i novinare koji ne biraju riječi difamirajući uglednog, hrabrog i meni dragog profesora Pavelića koji se usudio progovoriti o stvarnim, a ne friziranim znanstvenim činjenicama o cijepljenju Covid cjepivima.

Ad hominem napadi uvijek kriju laž

Osobni napadi su samo razultat intelektualne impotencije i nevjerodostojnosti, što najćešće služi za pokriće neistine. Pošteni pojedinci nemaju potrebe za etiketama kako bi se izborili za istinu. Jer onaj koji se bori za istinu u stanju je disktutirati s bilo kime i toliko dugo dok istina ne ispliva na površinu. U jednoj takvoj raspravi, osobe koje diskusiju pretvore u osobne napade, treba smatrati lažljivcima, sve dok ne dokažu suprotno.

Saznao sam kako je prof. Pavelić podnio ostavku, a ne da je smjenjen, kako bi zaštitio ustanovu u kojoj radi i kojoj je posvetio svoju karijeru. Radi se o osobi koja ulaže svoju karijeru i reputaciju za malog čovjeka – o rijetkosti, priznat ćete. Žrtvu za druge podnose samo veliki ljudi s velikim srcem  i poštenjem.

Impresivna biografija prof. dr. sc. Krešimira Pavelića?

Zahvaljujući vrijednim aktivistima portala Cijepljenje.info i autorici Ani, prenosim vam impresivnu biografiju profesora Pavelića.

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić uvaženi je znanstvenik s područja molekularne medicine i redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Rijeci. Osnivač je i dugogodišnji pročelnik Odjela za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković” te osnivač i pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.

Redoviti je član European Academy for Sciences and Arts, Redoviti član European Molecular Biology Organization (EMBO akademije) gdje je obnašao dužnost glavnog tajnika Europske organizacije za molekularnu biologiju. Dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te redovni član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Član je upravnog vijeća European Molecular Biology Laboratory (EMBL) a obnašao je i funkciju člana stalnog odbora European Medical Research Council, Europske znanstvene zaklade. Obnašao je dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća za znanost Republike Hrvatske i člana Saborskog odbora za državne nagrade za znanost te predsjednika Odbora za državne nagrade iz prirodnih znanosti RH.

Obnašao je i funkciju eksperta za molekularnu medicinu pri parlamentarnim raspravama Europskog parlamenta na inicijativu Transradikalne stranke.

Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1975. godine, magistrirao 1977. a doktorirao 1979. Znanstveni savjetnik postao je 1985. a redovni profesor na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu 1990. godine. Do sada je objavio 300 znanstvenih radova u uglednim međunarodnim časopisima. Sudjelovao je na preko 200 međunarodnih znanstvenih skupova kao pozvani ili plenarni predavač. Vodio je brojne domaće i međunarodne znanstvene projekte. Odgojio je stručnjake od kojih su neki sada direktori medicinskih i/ili znanstvenih ustanova. Vodio je preko 50 doktorata i magisterija.

Nagrađivan je dvjema nagradama Rektora Sveučilišta u Zagrebu (1973. i 1974.), nagradom Drage Perovića (1973), federalnom nagradom za mlade znanstvenike ispod 30 godina starosti (1978) te nagradom “Vuk Vrhovac” (1980). Godine 1993. dobio je nagradu Yamagiwa-Yoshida koju dodjeljuje International Union Against Cancer, 1997. Nagradu Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, a 1998. godine nagrađen je Godišnjom državnom nagradom za znanost. Dobitnik je Fulbrightove stipendije vlade SAD. Najveće međunarodno priznanje za svoj znanstveni rad dobio je postavši redovni član EMBO godine 2002. najjače svjetske akademije znanosti o životu koja broji oko 60 nobelovaca. Dao je značajan doprinos problematici prirode transformiranih stanica te razvoja novih prolijekova i medicinskih sredstava.

Rukovodeće i izdvojene administrativne funkcije

Međunarodne

 • Generalni tajnik European Molecular Biology Conference (EMBC) 2008-2013.
 • Član European Science Foundation College of review panel members 2016-sada
 • Član, European Science Foundation College of Review Panel Members, 2016-present
 • Član panela i recenzent za European Science Foundation, 2015-sada
 • Član Strateging Working Party EMBC, 2004-2013.
 • Dopredsjednik European Molecular Biology Conference (EMBC), 2004-2008.
 • Član Ex officio, EMBO Council-a, 2008-2013.
 • Član, Standing Committee, European Medical Research Council, European Science Foundation, 2004-2012.
 • Član, Council, European Molecular Biology Laboratory, 2006-sada
 • Član, Executive Committee, European Association for Cancer Research 1999-2003
 • Delegat Republike Hrvatske u EMBC (European Molecular Biology Conference), 2002-sada
 • Član znanstvenog odbora Nahrstoff Akademie Salzburg, 2003-sada

Domaće

 • Pomoćnik rektora Sveučilita Juraj Dobrila u Puli, 2018-sada
 • Savjetnik rektorice Sveučilišta u Rijeci, 2017-sada
 • Član Senata Sveučilišta u Rijeci, 2016-2018.
 • Pročelnik Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, 2008-sada
 • Predsjednik Nacionalnog vijeća za znanost Republike Hrvatske, 2007-2012.
 • Predsjednik Upravnog vijeća Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada 2005-2011.
 • Predsjednik Matičnog odbora za polja temeljnih medicinskih znanosti, kliničkih medicinskih znanosti, javnog zdravstva i zdravstvene zaštite, stomatologije i farmacije 2005-2013.
 • Član Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje MZOŠ, 2005-2012.
 • Član Nacionalnog vijeća za znanost 2004 – 2012.
 • Predsjednik Stručnog povjerenstva za dodjelu državnih nagrada za prirodne znanosti 2004-2012.
 • Član Odbora za državne nagrade Sabora RH 2004 –2012.
 • Direktor Nacionalnog programa “Istraživanje raka”, Ministarstvo znanosti i tehnologije RH, 1996 -2002.
 • Predsjednik Sekcije za molekularnu genetiku, Hrvatsko društvo za humanu genetiku, 1995-1997.
 • Član Znanstvenog vijeća za biomedicinu, Ministarstvo znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, 1995 do 2005. te od 2005. Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
 • Predstojnik Zavoda za molekularnu medicinu Instituta “Ruđer Bošković”, 1993 do 2007.
 • Voditelj Laboratorija za molekularnu onkologiju, Zavoda za molekularnu medicinu, Instituta “Ruđer Bošković”, 1991-1997.
 • Član Vijeća Medicinskog fakulteta, Sveučilište u Zagrebu, 1991-1992.
 • Član Republičke komisije za znanstvene nagrade, Republike Hrvatske, 1988.
 • Član Senata Sveučilišta u Zagrebu, 1987-1992.
 • Predsjednik Znanstvenog vijeća Instituta “Ruđer Bošković”, 1987-1992.
 • Član Znanstvenog vijeća Sveučilišta u Zagrebu (Vijeće dekana) 1987-1992
 • Predsjednik Znanstvenog vijeća, Odjel za eksperimentalnu biologiju i medicinu, Institut “Ruđer Bošković”, 1986-1988.
 • Predsjednik Izvršnog odbora radničkog savjeta, Institut “Ruđer Bošković”, 1981-1982.

Članstva u znanstvenim udruženjima

 • Hrvatsko bioetičko društvo
 • Hrvatsko imunološko društvo
 • Hrvatsko kancerološko društvo
 • Hrvatsko genetičko društvo
 • Hrvatsko fiziološko društvo
 • Hrvatsko društvo za humanu genetiku
 • Hrvatsko endokrinološko društvo
 • Europsko društvo za istraživanje raka
 • Međunarodno društvo za stres
 • Europsko društvo za humanu genetiku
 • Hrvatsko društvo za proteomiku

Članstva u uredništvu i časopisima i recenziranje za znanstvene časopise i projekte

 • Advances in Genetic Engineering and Biotechnology, Boston, MA, USA member of editorial board since July 2014
 • MD-Medical Data, MOST ART, član uredničkog odbora , Serbia, 2011
 • Journal of Oncology, Hindawi publishing Group, član uredničkog odbora, 2008.
 • Medical Science Monitor, član uredništva od 2002.
 • Balcan Journal of Medical Genetics, član uredništva od 2002.
 • Medicus, PLIVA d.o.o., član uredničkog odbora od 1996.
 • Pathology Oncology Research, Budimpešta, Mađarska, član uredništva, od 1996.
 • Libri Oncologici, Zagreb, Hrvatska, član uredničkog odbora, od 1992.
 • Povremeni recenzent za međunarodne znanstvene časopise (British Journal of Cancer, Cancer Research, European Journal od Cancer, Journal of Cancer Research and Clinical Oncology, Oncogene itd,) od 1989.

Recenzent za međunarodne institucije

 • European Science Foundation
 • ESF-EMBO Symposia Review Panel

Hvala portalu Cijepljenje.info i Ani na fantastičkom biografskom članku profesora Pavelića, kojeg sam s uživanjem i fascinacijom pročitao. Iako bih volio pogledati biografije osoba koje ad hominem napadaju profesora Pavelića, one ipak nisu predmet mog interesovanja, a putevi nam se sigurno neće nikada ukrstiti.

U svijetu više ne postoji javna znanstvena rasprava

Bez znanstvene rasprave i propitivanja, nema znanosti. Sve je uništeno u temelju, ali to običan čovjek još ne vidi. Konstruktivno raspravljati i polemizirati nije jednostavan posao. Na prvom mjestu morate biti čovjek, a tek onda znanstvenik. U protivnom znanost podređujete partikularnim interesima, što je pogubno za društvo. Tako je nastao i portal Logično. Trebalo je riješiti etičnost, a tek onda sadržaj.

Cilj javne konstruktivne znanstvene rasprave nije individualna pobjeda, već zajednički napredak i znanstvena istina. Rasprava je suvišna ako ne izrodi konkretne aktivnosti koje će poboljšati život kolektiva. Koliko je opasan nedostatak znanstvene rasprave, još je opasnija i pogubnija rasprava istomišljenika, jer gotovo stopostotno vodi u krivi smjer. Svaka konstruktinva znanstvena rasprava kreće s dobrom namjerom, bez obzira tko je u pravu. Dobra namjera nas približava istini.

Aktualna kriza je mnoge osvjestila, ali put do istine je još vrlo daleko. Politika i mainstream mediji često predstavljaju istomišljenike kojima su, svjesno ili nesvjesno, partikularni interesi na prvom mjestu. Umjesto zdrave znanstvene rasprave na nacionalnoj televiziji, svjedočili smo razgovoru istomišljenika. Rezultate takvog ponašanja trpimo svakodnevno. Političke i znanstvene odluke su vrlo upitne, što je prouzrokovalo gospodarsku i društvenu krizu.

Zaključak

Umjesto difamcije kojom se želi eliminirati ugledni profesor Pavelić, a ne ono što prenosi, puno bolje i konstruktivnije bi bilo vidjeti profesora Pavelića i druge naše zanstvenika na nacionalnoj televiziji, gdje bi se u jednoj fer i intelektualno poštenoj znanstvenoj raspravi, približilo puku aktualnu krizu, njene uzroke i posljedice.

Dragi naši čitatelji, ne smijete nikada zaboraviti osobe poput profesora Pavelića, koji se svojim izlaganjem zalažu za vaše bolje sutra. Portal Logično će uvijek biti na strani koja propituje i analizira, a na kojoj se nalaze Pavelić, Gajski, Sladoljev, Demirović i mnogi drugi.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
335 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Zagten

Moraju na nekome demonstrirati silu da se vidi sta ce biti s onima koji izadju iz sistema.

Tabibambi

Normlano da su se ti tobože stručnjaci propeli na zadnje noge jer im kvari netko njihovu agendu.Pokazali su na profesoru što i druge ocekuje koji se pobune javno.A profesoru Paveliću puno uspjeha jer sve je rekao kao treba.

piždro

Prof. Pavelić je rijedkost u čovječnosti, medicini i znanosti danas – slava mu!!

Gaga

Mrčikola…vjerojatno ste u pravu! Oni su samo nesposobni i nespretni, drugog objašnjenja nema! Niti u ovom članku nisam dobila odgovor na pitanje – zašto bi nakon godinu šutnje, MSM objavio lako provjerljive podatke ( o kojima do sada mnogi nisu niti sanjali), da bi smjenili dekana (za kojeg mnogi nisu… Pročitaj više »

Cassia

Bravo Logično, pratim Vas stalno, članci su odlični, piše se tako potrebna istina, novinari sjajni i nadasve hrabri. Posebni pozdrav hrabrom, istinoljubivom uredniku ✌️✌️ Vrlo cijenjenom prof.dr. Paveliću velika zahvalnost za hrabrost i moralnost ovim njegovim činom. Nećemo mu to zaboraviti. Ima još poštenih i nepotkupljivih ljudi i to daje… Pročitaj više »

Faust

Alemka, Zagrepčanka i Hrvatica godine, već sad otvoreno najavljuje 4 val za kojeg “teoretičari zavjere” znaju već mjesecima. Čisto rafinirano zlo.

Stara kuka

“Dragi naši čitatelji, ne smijete nikada zaboraviti osobe poput profesora Pavelića, koji se svojim izlaganjem zalažu za vaše bolje sutra.” Za Boga miloga ljudi ovo zvuči kao epitaf. Pa profesor Pavelić nije umro pa da ga “ne smijemo nikad zaboraviti”.  “Saznao sam kako je prof. Pavelić podnio ostavku, a ne… Pročitaj više »

Ivanka Perković

Dobar vam je naslov “impotentnih hrvatskih stručnjaka”! Mozgovi su im impotentni a džepovi možda prevagnuli intelektualnu težinu!

Japanac

Žalosno je koliko je malo ljudi kao Prof. Pavelić. Nadam se da će mnogi sada steći hrabrost da mu se pridruže. Ovo je sve postalo nepodnošljivo ludilo.

nepoželjni

Šteta. velika šteta ! Očito, pošteni i samopožrtvovni stručni pojedinci spremni sebe izložiti u zaštiti istine i dobrobiti roblja su u manjini i gube bitku s ovom psihopatskom nemani koja nam radi o glavi. …ako nije još sazrijelo, ali sigurno sazrijeva vrijeme, kada će se umjesto priče i apela na… Pročitaj više »

Kenjac

Treba se organizirati i osnovati stožer za obranu prof.dr.Pavelića jer ako sada budemo samo jamrali oni su pobijedili,bilo bi dobro da Bujanec ugosti dr.Pavelića,peticije,protesti,skupovi podrške da cijenjeni i hrabri prof.vidi da njegova borba nije uzaludna.

MATIJA EMANOVIĆ

plenković i njegova zločinačka banda protiv čoviječnosti provode fašizam i diktaturu protiv čoviječnosti.

Ne istrazuj

Fukara od ministra Fuksa kaze da su to teme za znanstvenu raspravu, a ne zq jednostrano predavanje kakvo je prof Pavelic odrzao u spornom videu…MOZETE LI VJEROVATI SVOJIM OCIMA? Za znanstvenu raspravu?!?!?! Zna li netko za ijednu znanstvenu RASPRAVU odrzanu na ovu temu u zadnjih godinu i po?!?!? JEDNU JEDINU… Pročitaj više »

ZriBra

Iz pozicije znanstvenika koji brani znanstvenu istinu svaka čast G.Paveliću.Osobno me žalosti što većina ljudi čeka i godinu ipol da bi donijela svoj vlastiti sud o ovoj manipulativnoj upotrebi jedne redovne zdravstvene pojavnosti za sasvim druge ciljeve. Otvorimo oči,uši i posebno um i sve nam je jasno. Osvrnimo se u… Pročitaj više »

Legendarni Grk

U to vreme, upravo početkom 20. veka kada je počela masovna primena obavezne vakcinacije, zabeležen je i najveći broj epidemija velikih boginja, tetanusa, kao i slinavke i šapa kod životinja i ljudi. Peticijom je traženo, ne samo ukidanje obavezne vakcinacije u vojsci, već i oslobađanje od teških kazni za sve… Pročitaj više »

Zvone

Iskreno se nadam da će ovo biti početak većeg rasvjetljavanja cijele ove prevare te da će ljudi konačno shvatiti što stoji iza cijele priče. Integritet i poštenje nema cijenu tako da svaka čast prof. Paveliću. Veselim se njegovim budućim pothvatima!

Šele

Rukavice su skinute, nadam se da u Hrvatskoj ima ljudi sa m…. a, inače smo i mi u Bosni na….. i, političarima i stožerašima nema nazad, ili će uspjeti ili će???????.

Simon

Ktešimir Pavelić skinut ili sam otišao s fakulteta ne mjenja išta na stvari jer skoro pa nitko od danas neće promjeniti svoje ponašanje odnosno svoja djela. Pričati i pisati možemo evi i to radimo, ali pričom i piskaranjem se ne postiže išta.

ledeno doba

Dr. Pavelić je pokazao poštenje i hrabrost, dok mnogi ostali medicinari šute–kukavičke gnjide, ili čak podržavaju zločin, i suučesnici su u zločinu Dr. Pavelić je na pravoj strani pravde i istine, koja će na koncu, jednog dana pobjediti, a svi oni, koji sada u službi reponja promoviraju zločin i čak… Pročitaj više »

ledeno doba

a ovaj na slici u pozadini, je ona gejtsova nemoralna gnjida Saša Srića:

evo samo nekoliko primjera, od mnogih što je ova “Nesrića” phroljevala zadnjih mjeseci, sve za judine škude

ttps://glasotoka.hr/2021/01/26/sasa-srica-postoje-dokazi-da-dvije-maske-bolje-stite-od-jedne/

ttps://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/pulmolog-sasa-srica-o-prosvjedu-gomila-primitivaca-namece-svoj-iracionalan-stav-i-ugrozava-druge/

ttps://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/sasa-srica-potpuni-lockdown-je-jedino-rjesenje/252109/

ttps://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/pulmolog-sasa-srica-o-prosvjedu-protiv-mjera-radimo-u-preteskim-uvjetima-a-vi-se-ismijavate-sa-svima-nama—627283.html

ttps://zadardanas.com/2020/12/pulmolog-sasa-srica-trebalo-bi-ici-u-maksimalno-zatvaranje/

Panonicus

Nešu kozlića ostavite meni.

ledeno doba

ovo je članak njemačke autorice C.C. Meir Moja prijateljica Ilona je mrtva (I) Saznala sam za njenu iznenadnu smrt u ponedjeljak ujutro. Ona je bila susjeda i prijateljica. Od subote uzaludno sam pokušavala više puta da je nazovem i bila sama sve više uznemirena, jer se nije javljala. U srijedu 2. lipnja,… Pročitaj više »

ledeno doba

…(II) Paničarenje, da bi se ljude natjeralo na cjepljenje I danas opet ide neodgovorno paničarenje o koroni. Na taj način ljude se želi natjerati na cjepljenje. I danas opet na svim kanalima penetrantna dnevna propaganda za takozvano “cjepljenje”, naprimjer: “tko želi, može se sada potruditi da se cjepi, konačno je… Pročitaj više »

Karma

Profesore Paveliću, predivni ste, hvala Vam na hrabrosti! Izdržite, istina će se pokazati…

Zvrk

Ali vidiš ti to. Čim netko itimalo propitkuje službene istine, etiketiran je kao antivakser, ravnozemljaš, tudum, zavjeraš itd. Tako i ja kao provakser s ponosom spadam u tu skupinu. Zašto, zato jer ne vjerujem službenim istinama i narativu. Nažalost tako se dogodilo i Paveliću. Ono što je spominjao ipak ne… Pročitaj više »

Bero

Misli na sebe i ne cijepi se, umjesto misli na druge i cijepi se… Bog je prvo sebi bradu stvorio

Zvrk

Nije ni čudo da čak i uz brojne akcije tipa autobusi i slično ne daju veći uspjeh u cijepanju. Razlog se može nazirati u tome tko ga promiče. Političari i stožeraši. Očigledno je da im se sve manje i manje vjeruje pa teško mogu uvjeriti većinu. Pa onda se spominju… Pročitaj više »

Field

I šta sad? Opet se ništa neće promijeniti,nažalost! Bagra će nas maltretirat unedogled! Možemo mi čitati, pisati, ali čemu? Nema promjena! Teror ide dalje!

Jadranka S

ISTINA JE JEDNOSTAVNA!
Profesor Krešimir Pavelić kao i mnogi drugi ISTINITO i hrabro dokazuju istinito značenje riječi: “MISLI NA DRUGE”!!!!!!!!!!!!

Vesna Šipuš

Jasno je tko je u pravu a tko u krivu. Svatko od nas poznaje barem nekoga tko je imao i ima komplikacije. Osobno vjerujem da će oni koji su se cijepili doista umrijeti u razdoblju od 2 godine, kako tvrde istinski znanstvenici. među njima su i moji rođaci, koji ne… Pročitaj više »

Bero

Bravo prof.Pavelić! Nijedna žrtva ako je za istinu, pravdu i ljubav nije uzaludna! Tolikima ste Vi, dr.Sladoljev, dr.Gajski, dr.Demirović, dr.Madej, dr.Wodarg i mnoštvo drugih poštenih ljudi otvorilo oči, tako da Vas Krist neće zaboraviti, već ste na ponos i svoje struke i naroda i dragog Boga!

BanOvan

Ovi dr. mr. pr. iz CRO su mi postali sumLJivi.
Sve mi se više čini da im je geslo “Drma mi se drma, na šubari,korona, cveće, …”
ili na bratskom im, po oružju, jeziku “Kog’ voLJem voLJem kog ne voLJem,,…”
PS
Uzdravlju obrisali ovaj post.

Trt

“Impotentni hrvatski stručnjaci = vaginice.

Tupko Glupko

Da ostane zapisano na jednom mjestu – hrvatski mainstream mediji o ovom slučaju: Krešimir Pavelić i sve neistine koje je iznio | 24sata Autor: Marko Šnidarić Dekan medicinskog fakulteta u Puli širi sulude teorije zavjere: ‘Cijepljeni šire nove mutacije’ | 24sata Autori: Ana Dasović, Marko Šnidarić, Višnja Kragić Mahmutović Jutarnji… Pročitaj više »

g1 g2

da li je zupan navodni narkoman koji je pobojedio sa 40 glasova razlike? tko istrazuje smrti u pulskoj gradskoj skupstini?
da li je u najljepsem hrvatskom kraju istri moguce zaustavit dilersku vezu?

Istražuj

“.. Cilj javne konstruktivne znanstvene rasprave nije individualna pobjeda, već zajednički napredak i znanstvena istina….” Naravno. Uvodni clanak je odlican – pa i referiranje na “verbalni delikt” kojim se svaka tiranija sulzi – da bi se zastitila od propitivanja i istine… Danas samo idiotima i “talibanima” nije jasno da je… Pročitaj više »

Anarho

Svaka cast na ovom tekstu Petre i puna podrska profesoru. Struka je ocito zakazala pod pritiskom politike, i ovakvi podsticaji su prijeko potrebni u borbi za objektivnu istinu u kojoj bi struka trebala biti na celu a ne politika.

TiranKonstant

Jer je sve pod kontrolom . I teror i otpor. Volio bi da grijesim

Markac

Puna podrška gospodinu, znanstevenuku, a prije svega čovjeku!

gjdhstghsrthsrthsrth

Kompletne institucije svake države, svi medji, svi liječnici, svi političari, svi policajci, svi vojnici, svi ljudi od uticaja na planetu su se prodali za judine škude……………….

AbraCAdaBra

Nijedan od tih medija koji se svakodnevno kiti slobodom mišljenja i govora nije pozvao dr. Pavelića da “izađe na dvoboj” s nekim od onih koji nam svaki dan sole pamet o koroni pa da u nadmetanju argumentima prepuste građanima da zaključe tko je u pravu, napominju iz stranke. “Kada se… Pročitaj više »

gjdhstghsrthsrthsrth

Odhebi………………………

GejcevPlaćenik

I sa ovih 10000 (nepotvrđenih) smrti korona je i dalje 285 puta smrtonosnija.

Zagor

Kad se već priča o harangi:

ttps://twitter.com/RWMaloneMD/status/1409943998890917888

NeBudiOvca

Uvijek i u svakom razgovoru treba ponavljati bez obzira koliko je puta do sada rečeno. 3,6 miliona ljudi nije umrlo od korone. Ti ljudi se vode u statistici umrlih od korone zato jer im je je u roku od 28 dana prije smrti PCR test pokazao pozitivan rezultat. Dakle tu… Pročitaj više »

Tupko Glupko

Lijepo što ste napisali obimnu biografiju i uspjehe Krešimira Pavelića.
Baš me zanima kakva je ista od Petra Vidova koji je odmah na Faktografu objavio članak naslova “Dekan lažnog medicinskog fakulteta širi antivaksersku propagandu”.

Željko Krznarić

🙌 HVALA VELIKA LOGIČNOm, Petru Jaseku i Arni Šebalj na ovom otkrivanju istina i RAZOTKRIVANJA LAŽI! Posebno zahvalan za biografiju poštovanog PRVENSTVENO ČOVJEKA dr. Pavelića koja je mnogima “zidarska” u imaginarno obraz pošto pravog obraza nemaju. Odnosi se na sve one plaćenike i poslušnike koji diktatorski u jednoumlju globalnog eksperimenta… Pročitaj više »

Mali Ivica

Što je pojedinac ili grupa primitivniji to su agresivniji. Ovdje se radi o klasičnom primjeru kako budaletine tjeraju pametne, jer medju budalama pametni nemogu doći do izražaja niti živjeti.

Puž

Pretpostavljam da ove niže slojeve, u ovom slučaju exponirane u javnost, stožeraše, njihovi kontrolori nemaju šta puno manipulirati i nagovarati na djelovanje. Očito je da su ti iz krugova društva u kojima je normalno od malih nogu biti mentalno neuravnotežen. Jednom kad ih se navije to je otprilike to, možda… Pročitaj više »

Mali Ivica

Ja sam na svoj maski napisao i molim istomišljenike da učine isto. JEDNOSTANIJE JE STAVITI MASKU NEGO IDIOTIMA OBJAŠNJAVATI DA MASKA ŠTETI MOM ZDRAVLJU.

Max

Čovjek je pametan i pošten a žrtva je medijskih i političkih vvučjih čopora… Morramo mu nekako pomoći.. A pred nama se rađa novi fašizam.. Ako nešto ne poduzmemo sve će nas ubiti ili porobiti.

SULE

Pleneki je okupio ekipu oko sebe koja ga vjerno slijedi i sluša i tu nema pomoci-njemu je obećano mjesto u Brisel za kojim pati još kao pripravnik a za uzvrat mora narod cijepit u što većem postotku-tko se suprostavi gubi posao ili neko mjesto o kojem je ovisan,Tako država radi… Pročitaj više »

Antinwo HR

Živjeli Vi nama profesore Paveliću! Bagre se nemojte bojati ,ona bijaše i nije samo nisu svjesni toga

Brzipuz

Na žalost niti u znanstvenoj zajednici, ako uopće o tome možermo govoriti ne postoji pravo na drugačije mišljenje. Argumentacija u tome i tako nije važna. Ovo je sada naša furka i nema izkakanja iz toga. Sve u svemu i to puno govori o znanstvenicima i njihovim ljudskim kvalitetama. Ako ništa… Pročitaj više »

Kos

345. Zemlje Europe će pasti pod jednu diktaturu, koja neće biti bolja od one za vrijeme Hitlera, subota, 18. 02. 2012, 13:24 sati 189 Moja iskreno ljubljena kćeri, Moja je namjera, da kod padanja Ruke Moga Oca – koje će uskoro nastupiti, da čovječanstvo kazni za njihovu zloću – da… Pročitaj više »

Bruno

Ima moju podršku, kao i vjerojatno još 2 000 000 ljudi u Hrvatskoj. Koja korist od podrške ako nije organizirana?

Mladen

Na žalost po njih broje zadnje dane ,jer zmija kad nema kud grize.A ovi znalci koji su objektivni ne mogu iznijeti svoje mišljenje i stav.Pa gde mi živimo u bivšoj jugi ili u dem. Hrvatskoj

Komplicirano

Kada sam krenuo u rat imao sam 18 g (kamo sreće da nisam) ,vrlo dobro se sjećam kako su me vukli za ruku i govorili da pametan budem i ne idem (pohapsiće vas sve,,,) ipak,išlo se ,borilo se,stradalo se,ponosilo se,obećavalo se,izdalo se,da bi na koncu to mjesto “zaslužnih” preuzeli upravo… Pročitaj više »

Shumadinac

Naizgled Sistem sebi puca u nogu. Ali… šta reći o svim sumanutim trendovima u poslednje vreme? Šta reći o inicijativi za “nadoknadu rente onima koji je nisu platili? … “univerzalnom dohotku” i “helicopter money”? … “obrazovnoj lutriji” – upis u elitne državne koledže ne na osnovu predhodnog uspeha već slučajnim… Pročitaj više »

A neg.

Sa danom ostavke Krešimir se ponovo rodio. Sretan rođendan.

PS gadljivo je čitati nabrajalicu režimskih funkcija i ‘uspjeha’.

grom iz vedra neba

Profesor Pavelić je čovjek koji ujutro sebe može pogledat u ogledalo i ne sramiti se onog što vidi. To je već puno. Trebamo bit svjesni da živimo u vrijeme kad je hajka protiv ‘verbalnog delikta’ postala žešća nego u crno doba komunističke diktature. Nastupilo je vrijeme dr. Mengelea. Pitanje je… Pročitaj više »

ledeno doba

svi oni dobivaju naređenje od reponja da napadaju Pavelića, pa svi mainstream mediji u HR su ioanko u vlasništvu reponja uvijek ide po istom musteru- u svakoj državi- orkestrirano napadaju sve koji su protiv jedino dopuštenog službenog narativ o koroni nije tek od korone, ja sam primjetio taj isti muster… Pročitaj više »

Mirsad

Hvala Petre! Izvrstan članak

pero

Profesor je lijepo izložio jasno, vidljivu problematiku, ali ne vezanu za virusom, nego za njegove tzv. “ugledne” kolege koji su se prodali za Judine škude. Hipokrat se vjerojatno okreće u grobu k’o janjac. Fujjj

Abe 04

Pogledajte molim vas kako je to izgledalo prije 12 godina i koliko detalja smo zaboravili, koliko sličnosti sa današnjim stanjem! Hr prevod. https://www.youtube.com/watch?v=Lg5Hj7-VCyw Valjda je i onaj tko je postavio ovo zaboravio da je postavio. Admin: Prepravili smo vam link. Kada link vodi na interesantan video, nema potrebe kriti ga.… Pročitaj više »

Helena

Ovime su se do kraja razotkrili. Do kraja. Sad je svakome, pa i onom najtvrdokornijem korona vjerniku, jasno da nekaj ne štima. Izvrstan članak. Gušt ga je čitat

Scorpiorex

1986 dobio sam zestoke batine ,citavu noc zbog133 verb,delikt. Veci me je strah sada ovog jednoumlha nego onda,vjerojatno godine

Malimali

Evo novog detalja u priči o virusu – poslije onog da je Pfizer 2017 slao uzorke virusa Univerzi Južne Karoline: That patent, dated for approval Nov. 20, 2018, clearly states that the “assignee” of “coronavirus” is “THE PIRBRIGHT INSTITUTE (Woking, Pirbright, Great Britain), funded by Wellcome Trust, Bill & Melinda… Pročitaj više »

Dr Pavelić je CAR

Analogija ovome što se dogodilo g. Paveliću, a da bude “bliža” svakodnevnom čovjeku bila bi sljedeća: Zamislite situaciju da se odjednom u cijelom Svijetu počne događati mehanički kvar na automobilu marke X (čisto da ostanem nepristran) a koji rezultira prometnom nesrećom. Proizvođač prepozna problem, da hitno rješenje za isti no nakon… Pročitaj više »

TETA

Super članak… Hvala 🙂

Josip Skok

Podrška dekanu dr Pavelić Krešimiru za pravednu borbu protiv korumpiranih napadača na njega i njegov ugled i djelo. Preporučujem mu, ako nije, da hitno zaposli odvjetnicu ili odvjetnika i protiv poznatog bandita podigne tužbu općinskom kaznenom sudu ili policiji kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja za kaznena djele klevete, zločin iz… Pročitaj više »

Josip

Puna podrška na iznošenju ove istine , neka istina bude napisana neka se zna , neka čitaju i oni koji su napadali Profesora , nije njima lako slušati i čitati istinu , neka čitaju i smišljaju laži ali istina na kraju pobjeđuje.

Janko

Proživio sam tri ratna razdoblja,među tim i hitlerovo.ali ovako organiziranu državnu tiraniju zapadnih„demokracija” koju mi slijedimo na slobodu čovjeka,količina dnevnih laži u savezu sa potkupljeim medijima,prijetnji ljudima i narodima koji ne trube u isti rog je nezabilježena.Dali idemo svi na put bez povratka,kad se i ljudima sa dokazanim stručnim referencama… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI