Ekskluzivno – Prema Faktografu, portal Logično više nije “rubni portal”, a evo i zašto…

Ana Benačić
172 komentara

Faktograf, kojeg od milja zovemo Fucktograf, 7. travnja 2023. se posuo pepelom i porekao sve što je ranije tvrdio i radio vezano za “igru” s virusom SarsCov2. Vrlo detaljnom analizom, nama draga i bliska perjanica ovog portala Ana Benačić, pritisnuta materijalnim dokazima, okreće priču za 180 stupnjeva, a sumnja da se Pfizer igra s virusom SarsCov2 postaje stvarnost, a ne samo hipoteza. Nebitno radili li Pfizer na pojačanju funkcije ili na usmjerenoj evoluciji virusa, dokazi govore, što kroz stisnute zube potvrđuje Faktorgraf, da se s virusom “igraju” u laboratoriju. Ne samo u Pfizeru, već osuđenom za korupciju, već i u drugim zemljama uključujući i Kinu.

Što kaže Faktograf?

Snimke kontroverzne organizacije Projekt Veritas razbuktale su sumnju da Pfizer provodi opasne eksperimente. Pokušali smo utvrditi je li to točno, ali naišli smo na šutnju američkih regulatornih tijela.

Projekt Veritas krajem siječnja objavio je niz bombastičnih snimki koje su usprkos većinskom ignoriranju medijskog mainstreama odjeknula dalje od svih prijašnjih priča te kontroverzne organizacije. Njihov agent, čije ime ne znamo ni gotovo tri mjeseca nakon objave snimki, namamio je Pfizerovog direktora Jordona Trishtona Walkera na spoj. Konzumirajući alkohol, Walker je iznio niz tvrdnji o Pfizeru koje su se poput požara proširile društvenim mrežama.

Prvi tajno snimljeni video objavljen je 26. siječnja i tiče se Walkerove izjave o “usmjerenoj evoluciji” virusa SARS-CoV-2. Tekst je naslovljen: “Izvršni direktor Pfizera: ‘Mutiramo’ COVID putem ‘usmjerene evolucije’ kako bi kompanija nastavila profitirati na cjepivima … ‘COVID će za nas biti krava muzara’ … ‘To nije ono što govorimo javnosti’ … ‘Ljudima se to neće svidjeti’ … ‘Nemoj nikome reći’”.

Projekt Veritas tumači opisane pokuse kao eksperimente gain of function (hrv. stjecanje funkcije). Idućega dana, u petak u 20 sati, Pfizer je reagirao priopćenjem. Negiraju da su ikada vršili gain-of-function eksperimente zbog cjepiva, odnosno genetske pokuse koji bi pojačavali zaraznost virusa i/ili težinu bolesti koju izaziva. No, priznaju da izvode određene pokuse na virusu i zbog cjepiva i zbog lijeka Paxlovid.

Druga snimka prikazuje susret Walkera i Jamesa O’Keefea, utemeljitelja i do 20. veljače zaštitnog lica Projekta Veritas. O’Keefe je u jednom restoranu Walkera suočio s njegovim tajno snimljenim izjavama, na što ovaj, blago rečeno, nije reagirao dobro.

U stanju potpune panike Walker je izazvao scenu. Najprije je vikao da je lagao, jer muškarci to rade da bi impresionirali partnere na spojevima. Zatim je zvao policiju, tražio da se restoran zaključa, izjavio da se ne osjeća sigurnim jer je okružen bijelcima, a onda je i oteo O’Keefeov tablet i pokušao ga razbiti. I fizički se sukobio sa snimateljem. Snimka završava Walkerovim očajničkim naskakanjem na automobil za koji je vjerovao da pripada ekipi PV.

Treći video objavljen je 2. veljače. Na mrežama je naslovljen kao “Pfertility” i snimljen je na istom spoju agenta PV-a i Walkera. Ovdje Walker govori o kašnjenju menstruacija kod žena koje su primile cjepivo Comirnaty i to naziva “malo zabrinjavajućim”. Tu izjavu opušteno začinjava i komentarom da bi maknuo Pfizer iz vlastitog životopisa da se naknadno pokaže kako se radi o štetnoj pojavi.

Walker nestaje, O’Keefe odlazi iz PV, regulatori šute

No, do objave ovog trećeg videa, Pfizer je već maknuo svaki spomen Walkera sa svojih web stranica. Učinili su to prvi dan, nakon objave snimke o usmjerenoj evoluciji. Walkerovim nestankom s interneta, kao i protjerivanjem O’Keefea iz Projekta Veritas, pozabavit ćemo se kasnije.

Najprije ćemo se fokusirati na Walkerovu izjavu o potencijalno rizičnim eksperimentima kojima se usmjereno evoluira novi koronavirus. Ova tema je usko vezana za ovlasti regulatora i javno-zdravstvenih institucija, koji u gotovo tri mjeseca nisu suvislo reagirali na ove snimke. Razlog tome moglo bi biti izuzeće proizvođača cjepiva od nadzora, protiv čega su se pobunile radne skupine krovnog američkog savjetodavnog tijela za biosigurnost, Nacionalnog znanstvenog vijeća za biosigurnost (NSABB).

Naime, ni tjedan dana prije izbijanja “skandala Walker”, objavljen je Nacrt prijedloga okvira za biosigurnosni nadzor za budućnost znanosti s prijedlogom da se postroži i proširi nadzor nad laboratorijskim istraživanjima živih patogena, kao i da se nadzoru podvrgnu i dosad izuzeti proizvođači cjepiva (3. stranica, druga preporuka). Prijedlog je uz manje izmjene izglasan dan nakon objave snimke Projekta Veritas o usmjerenoj evoluciji, u satima prije Pfizerovog reagiranja. Dokument ne predstavlja promjenu politike i ne stvara niti mijenja zahtjeve za institucije i istraživače, ali upozorava na rupe u nadzoru, kojih očigledno ima.

Usmjerena evolucija i/ili mutiranje virusa

Kao i obično kod Projekta Veritas, snimka Walkerove tvrdnje o mutaciji SARS-COV-2 je uređena brojnim rezovima u montaži. Integralnu verziju tražilo je više medija [1, 2], ali još uvijek nije dostupna. Iz Walkerovih riječi se u različitim trenucima može doći do različitih zaključaka o tome u kojoj su fazi ti eksperimenti o kojima govori. Zbog brojnih rezova nije jasno jesu li svi eksperimenti dio iste priče, tj. odnose li se svi baš na razvoj cjepiva isključivo protiv virusa SARS-CoV-2.

Nadalje, Walker u jednom trenutku govori kako se o eksperimentima samo raspravlja kao o mogućnosti za budući rad, a u drugom kako se očekuju rezultati pokusa koji su u tijeku.

Postoji i dio snimke na kojem se ne može nedvosmisleno utvrditi govori li Walker upravo ono što mu PV pripisuje, a što su prenijeli i pojedini portali našeg govornog područja, primjerice Logično i HOP. To je citat koji se se specifično odnosi na mutiranje Covida. Project Veritas na ovaj način “titluje” njegove riječi (21. sekunda), no kako je Walker pokrio usta, ne čuje se je li doista izgovorio da su u Pfizeru ustvrdili da to moraju učiniti.

Jordon Trishton Walker, Pfizerov direktor za istraživanje i razvoj: „Jedna od stvari koje istražujemo jest, zašto ga sami ne bismo mutirali [COVID] kako bismo mogli stvoriti — preventivno razviti nova cjepiva, zar ne? Dakle, moramo to učiniti. No, ako ćemo to učiniti, postoji rizik od sličnog, kao što možete zamisliti — nitko ne želi imati farmaceutsku tvrtku koja mutira jebene viruse.”…

“Obratite se Pfizeru”

Vezano za prvi video i “usmjerenu evoluciju” virusa pisali smo na više adresa navedenih u Preporukama za ocjenjivanje i nadzor nad predloženim istraživanjima pojačavanja funkcija (gain of function) koje je izdalo američko Nacionalno znanstveno vijeće za biosigurnost (NSABB). Radi se o raznim tijelima koja vode računa o biosigurnosti pod okriljem američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), tamošnjeg ministarstva zdravstva (HHS) te Centra za kontrolu bolesti (CDC). Nakon skoro tri mjeseca i više ponovljenih upita, odgovor nam je stigao samo od NIH-a, s porukom da se – obratimo Pfizeru.

“Pfizerovo istraživanje koje spominjete nije provedeno sredstvima NIH-a. S obzirom na to specifična pitanja vezana za ovo istraživanje trebali biste uputiti Pfizeru”, odgovorili su.

Mi smo se, naravno, obratili i Pfizeru, ali ova specifična pitanja nisu mogla biti postavljena toj kompaniji. Zanimalo nas je hoće li ijedna relevantna američka javna zdravstvena ustanova pokrenuti istragu o Walkerovim izjavama iznesenim u videu. Zanimalo nas je i odgovara li opis eksperimenata koje Walker spominje pokusima koje NSABB opisuje kao rizične i vrijedne nadzora (GOFROC, gain of function research of concern). Pitali smo i jesu li upoznati s in vitro i drugim eksperimentima koje Pfizer provodi u svojim laboratorijima, a koji se spominju u njihovom javnom priopćenju u vezi slučaja Walker te koja se po njihovim tvrdnjama provode po nalogu regulatora.

Nije pomoglo ni što smo pojasnili da se NIH-u ne obraćamo zbog izvora financiranja spomenutih istraživanja, već isključivo preko kontakta koji se nalazi na stranicama NSABB-a ([email protected]). Nacionalnom vijeću u opisu posla stoji adresiranje pitanja vezana uz biosigurnost, zarazne bolesti i javno zdravlje, među ostalim ispisivanjem smjernica i preporuka [1, 2]. Iz NIH-a nam je tek stigla nova odbijenica iz koje se može zaključiti da eksperimenti napravljeni u privatnoj kompaniji, na svoju ruku, nisu njihov problem:

“Istraživanje na koje se pozivate nije provedeno korištenjem sredstava NIH-a. Budući da je tako, ne vršimo nadzor nad ovim eksperimentom.”

U potrazi za regulatorom obratili smo se ne samo američkim, već i europskim institucijama i udrugama. Europski centar za kontrolu bolesti nam je, primjerice preporučio da se obratimo CDC-ju, koji nam ne odgovara mjesecima. Europska asocijacija za biosigurnost (EBSA) poručila je da kontaktiramo njihovu američku inačicu ABSA. No, ni oni ne odgovaraju.
Rupa

Ovo je tek pojačalo značenje preporuke NSABB-a da se treba “ukloniti trenutna blanketna izuzeća za istraživačke aktivnosti povezane s nadzorom i razvojem cjepiva ili (njegovom) proizvodnjom”. Da zakoni u SAD-u zapravo “ne dopiru do istraživanja koja se ne provode uz savezna sredstva (tj. istraživanja koja sponzorira industrija)” već se upozoravalo u prošlosti. Ovo je problematizirala profesorica prava i zdravstvene politike Michelle Mello sa Sveučilišta Stanford na javnom simpoziju o politikama američke vlade za nadzor istraživanja pojačavanja funkcije (GOF) u organizaciji Nacionalne akademije znanosti, inženjerstva i medicine.

Obratili smo se Mello s pitanjem postoji li regulatorno tijelo zaduženo za nadzor industrijskih subjekata koji provode istraživanja na živim patogenima.

“Općenito govoreći, istina je da nijedno regulatorno tijelo nema ovlasti regulirati cijeli niz aspekata istraživanja koja sponzorira industrija. Kada to istraživanje treba priložiti FDA-u kao dio zahtjeva za odobrenje proizvoda, uobičajeno je da tvrtka traži mišljenje FDA-e da bi bila sigurna kako izvršava stvari u skladu s očekivanjima FDA”, odgovorila nam je Mello, ograđujući se napomenom da to nije polje njene ekspertize.

Drugim riječima, ako se istraživanje provodilo za razvoj cjepiva i antiviralnih lijekova, FDA bi za njih saznala u tijeku procesa aplikacije za dozvolu. No, ako bi se pojavila sumnja da Pfizer ili neki drugi farmaceuti rade u svojim laboratorijima nešto što je opasno, nepotrebno ili oboje, zapravo nema adrese kojoj biste se mogli obratiti.

Što Pfizer tvrdi?

Sâm Pfizer u svojoj reakciji odbacuje da se bavi GoF eksperimentima i usmjerenom evolucijom. No, vezano za cjepivo, tvrdi da su proveli istraživanje u kojem su izvorni virus SARS-CoV-2 koristili za ekspresiju proteina šiljaka iz novih varijanti koje izazivaju zabrinutost (VOC, variants of concern). Ovaj rad se poduzima nakon što javnozdravstvena tijela identificiraju te nove varijante i Pfizeru omogućava “da brzo procijenimo sposobnost postojećeg cjepiva da inducira antitijela koja neutraliziraju novo identificiranu VOC”.

Kako proizvode i antiviralni lijek Paxlovid, Pfizer piše kako provode in vitro eksperimente da bi identificirali potencijalne mutacije koje će virus učiniti otpornim na nirmatrelvir, sastojak lijeka.

“Kod virusa koji se prirodno razvija, važno je rutinski procijeniti aktivnost antivirusnog lijeka. Većina ovog rada provodi se pomoću računalnih simulacija ili mutacija glavne proteaze—neinfektivnog dijela virusa. U ograničenom broju slučajeva kada potpuni virus ne sadrži nikakve poznate mutacije funkcije (GoF), takav se virus može konstruirati tako da omogući procjenu antivirusne aktivnosti u stanicama. Osim toga, poduzimaju se in vitro eksperimenti selekcije rezistencije u stanicama inkubiranim sa SARS-CoV-2 i nirmatrelvirom u našem sigurnom laboratoriju razine 3 biološke sigurnosti (BSL3) kako bi se procijenilo može li glavna proteaza mutirati i dati otporne sojeve virusa.”

Besmisleno i opasno prekrajanje virusa

Različiti stručnjaci na ovo su priopćenje reagirali različito. Robert Redfield, ravnatelj CDC-ja u vrijeme izbijanja pandemije, virolog sa 45 godina radnog iskustva i jedan od najistaknutijih zagovornika teze o laboratorijskom porijeklu Covida, kategorički tvrdi da je bilo kakvo poigravanje s patogenima koje ih može izmijeniti i ojačati ne samo opasno, već i potpuno besmisleno.

“Razvoj cjepiva i terapije može se odvijati u stvarnom vremenu zahvaljujući najnovijim tehnologijama”, piše u tekstu reakcije na skandal s Walkerom, koji Redfield supotpisuje s profesorom medicine Marcom Siegelom.

“Smatramo da bi se Pfizer i drugi trebali držati inkubacije SARS-COV-2 s Paxlovidom u svom laboratoriju razine 3 biološke sigurnosti bez izazivanja mutacija. Za nas, to može biti oblik pojačanja funkcije (GoF). Rizik od curenja iz laboratorija je prevelik bez obzira na mjere opreza koje su poduzete”, smatraju Redfield i Siegel.

Iako Pfizer poriče da je koristio eksperimente koji bi odgovarali definicijama GoF ili usmjerene evolucije, upitali smo Ambriović Ristov bi li predviđanje mutacija zbog brže izrade cjepiva, po njenom mišljenju, bio opravdan razlog za izmjenu genoma patogena, što ga potencijalno može učiniti opasnijim.

“Predviđanje mutacija se radi računalnim metodama s manjim ili većim uspjehom. Eksperimentalni pristup kojim bi se otkrile mutacije koje će se javiti u budućnosti nema smisla, jer je gotovo sigurno da se na taj način ne može predvidjeti mutacija kako bi se unaprijed pripremilo cjepivo. Ono što je sigurno za evoluciju SARS-CoV-2 je da svaka nova varijanta bila infektivnija i zato je mogla zamijeniti (istisnuti) prethodnu iz populacije. No hoće li varijanta uzrokovati težu ili lakšu bolest je vrlo vjerojatno slučajno, jer smo tijekom pandemije vidjeli pojavu teže (delta) i lakše (omikron) varijante”, kazala nam je.

Ristov smatra i da je sigurno da regulatori ne zahtijevaju “da se virusi prekroje jer postoje načini da se ovakvi podaci prikupe metodama koje ne uključuju izradu novih virusa”. Osim toga, bilo bi i preskupo i preopasno izrađivati novi virus za svaki takav eksperiment.

Što regulatori traže?

Kod odobrenja antiviralnoga lijeka, američki regulatori uistinu traže testove na staničnim kulturama (in vitro), koji bi trebali pokazati je li neka od varijanti virusa postala otporna na lijek. Na to ukazuju pismo FDA vezano za hitnu dozvolu za upotrebu za Paxlovid te dva dokumenta smjernica za industriju [1, 2], koje opisuju tipove eksperimenata koji se očekuju od proizvođača preventivnih pripravaka i terapijskih lijekova za Covid. Na ove je dokumente upućen Factcheck.org prilikom pisanja o slučaju Walker.

U neobvezujućim smjernicama za industriju koji se tiču razvoja lijekova i bioloških proizvoda za liječenje ili prevenciju Covida izrijekom se spominju laboratorijski testovi na rekombinantnim virusima, uz primjerenu zaštitu od curenja:

Kako biste podržali analize rezistencije na lijekove i unakrsne rezistencije, odaberite viruse otporne na lijekove u testovima stanične kulture i genotipski i fenotipski karakterizirajte viruse otporne na lijekove. Ove studije treba provesti pod odgovarajućim biološkom izolacijom ili razmotriti korištenje surogata ili rekombinantnog virusa koji eksprimira ciljni protein SARS-CoV-2.

Slično se promatranje i selekcija mutiranih virusa spominje i u neobvezujućim smjernicama iz 2006., u kojima FDA zaista potiče proizvođače da ih kontaktiraju “u ranoj fazi razvoja” viroloških studija kako bi se olakšao pregled i postupak odobravanja. Preporučuju “in vitro selekciju virusa otpornih na ispitivani proizvod, fenotipsku i genotipsku karakterizaciju rezistentnih virusa i unakrsne rezistencije prije početka kliničkih studija u pacijenata zaraženih s određenim virusom”.

Zaključak Faktografa

Zaključno, snimke Projekta Veritas nisu dokazale da se Pfizer mutira viruse kako bi ih kompanija pustila u populaciju pa onda zaradila na cjepivima. To se, naime, sugerira u nekim javnim objavama o ovim snimkama.

No, teško je reći bavi li se Pfizer istraživanjima koja su nepotrebna i/ili opasna. Kada se govori o američkom zakonodavstvu, također je teško reći dokazuju li snimke da se u Pfizeru događa nešto sporno, odnosno izvan krajnje labavih okvira za farmaceutsku industriju u ovakvim slučajevima. Takvo što bi mogla pokazati istraga. Međutim, tri mjeseca nakon izlaska Pfizerovih snimki, ne postoje nikakve informacije temeljem kojih bi se moglo zaključiti da se takva istraga provodi, što baca neugodno svjetlo ne toliko na Pfizer, koliko na regulatorne institucije.

A što zaključujemo mi?

Dragi naši Logičari, manipulatori su osjetili opasnost, jer istinu nije moguće prikriti. Pitanje je momenta kada će se otkriti najveći skandal u povijesti Homo Sapiensa gdje poigravanjem s virusima određena skupina ljudi ugrožava naš Planet.

Još davno prije Covida, pisali smo o prikupljanu genskog materijala ruskih građana. Posumnjali smo u stvaranje virusa koji bi se aktivirali kod ljudi s točno određenim haplogrupama i genskim mutacijama. Zločinci bi ovim putem mogli ciljati određene skupine, pa čak i pojedinice, te ih likvidirati na “prirodan” i neprimjetan način.

Kao što se u prirodi vrši pozitivna selekcija kod biljaka, tako se može vršiti i negativna selekcija prirodno mutiranih virusa, pri čemu će farmako-mafija negativnom selekciom stvarati patogenije viruse. Nema potreba mijenjati genetiku virusa umjetnim putem, iako je to moguće i već je testirano.

Dovoljno je u laboratoriju testirati viruse na životinjama, te ih selekcionirati po patogenosti sve dok se ne dobije vrlo patogeni virus. Nakon toga vrata pakla su otvorena.

Prije nego se kriminalci upuste u ovu konačnu avanturu depopulacije Planeta, potrebno je pronaći cjepivo i zaštitu onih koji stvaraju kaos. Za sada vidimo da cjepivo ne djeluje i ne štiti nikoga. Čak što više, nitko ne zna što će se dogoditi s osobama koje su već primile cjepiva protiv SarsCov2 virusa.

Ostaje nam još malo vremena. Ušutili su se jer još nemaju učinkovito cjepivo koje će zaštiti organizatore kaosa. Onoga momenta kada cjepivo bude pronađeno, tada nastupa apokalipsa slična onoj koju gledamo u raznoraznim američkim filmovima, gdje je sve već najavljeno i opisano, jer zločinac, kao u filmovima, voli najaviti svoj sljedeći zločin.

Naš Planet nisu uništili ni asteroidi, ni kuga, pa neće ni ovi kriminalci. Božji algoritam života uvijek ima rješenje za svaki problem, pa tako i za ovaj koji nam se sprema. Priroda ne podnosi prazninu i dominaciju, a to je ono što organizatori kaosa dobro znaju, te djeluju vrlo oprezno.

FaktograflogičnoSARS-CoV-2
Pretplatiti se
Obavijesti o
172 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neon
1 godina prije

David Icke – „Priča o virusu koji je pobjegao iz laboratorija je odvraćanje pažnje od prave istine!“ Majstori iluzije David Icke govori o „Curenju virusa iz Wuhana“ o kojem sada bruje svi mainstream mediji. Cijela premisa se svodi na to da sada trebamo misliti kako je „virus“ došao iz kineskog laboratorija u Wuhanu… i to na osnovu izvještaja američkog Ministarstva energetike… Zašto bi sada vjerovali američkom Ministarstvu energetike i FBI-u, koji desetljećima lažu o svemu? Ono na što ljudi padaju cijelo vrijeme je činjenica da „Oni“ GOVORE UPRAVO ONO ŠTO LJUDI ŽELE ČUTI! Priča s „virusom iz Wuhana“ samo je skretanje pogleda s prave priče, a to je da nikada nije bilo kovida. Dokaz tomu je priča o „slučajnosti bijega virusa iz laboratorija“, dok s druge strane imamo brojne dokaze kako je čitava akcija plandemije bila unaprijed planirana (simulacija pandemije Event 201 iz 2019. godine, unaprijed pripremljeno cjepivo, maske, kovid… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

Takticki projektili na pogone Pfizera i ostalih zlocinaca mogu rijesiti svijet tog zla za uvijek. Kakva demokracija, institucije, policija i pravosude kada su svi korumpirani i tele dirigieani.

throne
1 godina prije

Ovo je samo dio velike sante leda što nam bioteh. firme u sprezi s vojnom korporacijama spremaju u bliskoj buducnosti. Novi oblici bioteh oruzja razvijaju se u laboratorijama diljem svijeta (normalno tu najvise predvodi usa i nato) zatim kina i nešto manje rusija.Novi oblici zaraznih bolesti i proglasenih pandemija od strane szo i elita dubokih drzava te politike tek sljede, uz sadasnje kontrolirane i buduce ratove, gmo uzgoj biljaka, zaprasivanja, posezanjem i koristenjem cjepljenja cjepivima životinja (pfaizer tu ima veliku ulogu jer je vec duzi niz godina bio glavni proizvodjac cjepiva za macke i pse), vidimo jednu sliku koja bas nije ruzicasta, a koju ne mogu sakriti nikakve cenzure mms medija, politike niti fuckigchechera. Zato ovaj trenutak ukidanja pandemijske krize kako u usa i eu mozemo smatrati kao vecu vremensku pauzu do novoga udarca il nove pandemije. Zato dragi moji komentatori iskoristite to vrijeme najbolje sto mozete i uzivajte u… Čitaj više »

JoeP
1 godina prije

Ovo se sve zna već 2 godine i stvar je u tome dok su mase zaokupljene ovakvim i sličnim stvarima doć će nešto što nikome niti u peti nije bilo kao korona u ljeto 2019 godine ili ruska intervencija u Ukrajini krajem 2021 godine.

alexosijek
1 godina prije

Pozdrav portalu Logično…imam jednu zamolbu koja nema baš puno veze sa temom, no možda i ima…ta crvena boja kao podloga, korištena i prije neki dan kod one kazališne predstave kao naslovna fotografija je opasna, nešto u tome nije dobro…nemam problema sa spavanjem, i smatram kako nisam podložna baš nekim psy-op pokušajima, no za Uskrs navečer sam se par puta probudila noću sa tom nekakvom crveno-crnom slikom…Razumijem paralelu koja se tom bojom i sve pokušava postići, no evo napominjem – previše “žuto-zeleno-crnih” vragova susrećemo svakodnevno, pa ne moramo još i “crvene”…mir i dobro, lp
P.S. a ti nazovi “facktcheckeri” su baš to — fuckcheckeri

The Who
1 godina prije

i svega navedenog trebali bi zaključiti da virusi u ovakvom obliku kakvima se zvanično opisuju postoje, što nije istina, tako da ne znam o čemu ovi iz Phizera govore odnosno riječ je naprosto o otrovu

Jadranka S.
1 godina prije

Pogledate li onkraj kaosa ovog postojanja ugledat cete red. Ni utopijski ni fasisticki ni ikakav drugaciji ljudski, vec bozanski, savrsen red koji je postojao i prije samog vremena. To je Sokratov “nebeski uzorak” koji svatko moze otkriti, a kada ga otkrije moze ga unijeti i u sebe samoga.

U svakome covjeku nalazi se ogromno blago.

Ivan Bgd
1 godina prije

Mediji su danas postali samo glasnogovornici svojih finansijera.
Tako da znamo kakvu sliku stvarnosti zele da imamo (Soros i drugi), znaci sve drugo, haos i strah, samo da ne znamo istinu – da se vodi rat protiv covecanstva.

Ziv je Geza
1 godina prije

Predsjednik vlade RH odgovara na tzv aktualnom satu,na pitanja zastupnika u saboru RH.
Da li je sabor jos uvijek u Zagrebu ili je izmjesten u Kijev.
Pitam za prijatelja.

mujica
1 godina prije

udruženi zločinački pothvat…kojega je i faktograf dio!

Гавран
1 godina prije

Nije faktograf došo do novih fakata, nego je ostao bez para. Pare imaju Kinezi, al mora da znaš kineski.

A sada juriš- na njihovu stranu!

Max
1 godina prije

Istina pobjeđuje.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Do prve prilike a onda ce opet po starome!

hiber
1 godina prije

Upravo mi to nije jadno kod Logičnog. Prvog jahača apokalipse su prozreli, a zaboravili reči i da je mirno projahao kroz Putinovu Rusiju. Sada kod drugog jahača Rata u Ukraini redakcija je ničim izazvana pregažena bez protesta. A treći jahac upravo kreće u puni galop….

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Faktograf je napravio okret…Za 720 stupnjeva.

Guli
1 godina prije

Sto je s USA laboratorijima u Ukrajini?

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. u Mexicu “znaju” s novinarima….. 👍.. 👏Mexički narko karteli……..

Lucija, prva
1 godina prije

🙂 Project Veritas je – pušiona. Nevjerodostojan.

Za toga Walkera su maknuli sve pretrage prvi dan.
“Međutoa”, taj mora biti evidentiran na faxu kojeg je završio
I to sa – slikom. Osobno me – ne zanima.

Pfizer, takav kakav jest sigurno se nije bavio sa gofom.
Kako znam? Lijepo. Tužila ih Moderna za PATENTE. I Fauchi ima neke patente. Sve negdje lijepo piše. Inače…ništa od biznisa i love.
Ono što nas treba zanimati je slijedeće: analiza virusa i analiza cjepiva . KOD NAS.

Dokurčilomi
1 godina prije

Ali i dalje stoji pitanje tko je njima dozvolio cenzurirati portale, novine, glasila itd. Pa oni su samo nekakav hebena udruga.

Peka
1 godina prije

Koja drama XD

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI