Novogodišnja čestitka portala Logično – Prijateljima i neprijateljima…

Čestitka - Logično - Petar JASAK
289 komentara

Dragi naši Logičari, na kraju smo 2021. godine. Slavimo 5. rođendan, na što su nas podsjetili naši čitatelji – porukama i poklonima. Vrlo smo sretni i zahvalni svakom našem čitatelju i autoru. Mali portal iz Brčko distrikta, postao je cijenjen i čitan medij diljem svijeta, čije vijesti prenosi preko 700 drugih portala i stranica.

Uspjeli smo okupiti sve dobre, poštene i logične ljude, što do sada nitko nije uspio na ovim prostorima i šire. Stotine raznoraznih „nevladinih“ organizacija, financiranih kako bi poboljšale suradnju i suživot različitih naroda, pale su na ispitu. Umjesto suživota, stvarale su sukobe i naše krajeve vraćale desetljeća unazad.

Naši vrijedni autori na portalu Logično su volonteri jer samo tako mogu biti neovisni, čega smo svjesni od nastanka portala. Tijekom zadnjih 5 godina rada, imali smo i male probleme, koje smo vrlo efikasno riješili. Svi koji su pokušali utjecati na uređivačku politiku portala ili su se smatrali nezamjenjivim zvijezdama, zahvalili smo im se ili su sami otišli. Moramo nešto napomenuti. Aktualni i bivši autori na portalu Logično su bile vrlo vrijedne osobe – bez izuzetka. Hvala im na trudu, jer su svojim radom ostavili povijesni trag.

Danas se nalazimo pred civilizacijskom prekretnicom, sličnoj padu Rimskog carstva. Rim je propadao stoljećima, a današnja civilizacija nestaje pred našim očima. Tek smo na početku apokaliptičnog procesa koji će za mnoge biti težak, a za druge prilika. Znajte, kada pomislite da je sve gotovo, kada izgubite svaki tračak nade, kada spustite ruke, tada Stvoritelj umiješa svoje prste, nagradi najhrabrije i najlogičnije. Nikada ne gubite nadu, kao što je ne gubimo ni mi.

Portal Logično korača planiranim putem. Prošlu, 2021. godinu posjetilo nas je 4.218.551 različitih osoba, „tvrde” Google statistike. Pročitali ste 38.072.624 stranica. U odnosu na 2020. bilo vas je više za 50%. Prošli mjesec smo ostvarili rekord od nastanka našeg portala. Ponosni samo na vas i na nas.

Često nas pitate tko posjećuje portal Logično? Gdje žive, rade i koliko godina imaju čitatelji našeg i vašeg portala? Samo pogledajte detalje:

Statistike od 01. 01. 2021 do 31. 12. 2021. (38.072.624 stranica)

  • 49% iz Hrvatske
  • 11% iz Srbije
  • 10% iz Bosne i Hercegovine
  • 7% iz Njemačke
  • 6% iz Slovenije
  • 3% iz SAD-a
  • 3% iz Austrije
  • 1,4%  iz Makedonije
  • 1,2% iz Švicarske
  • 1,14% iz Crne Gore
  • 0,9% iz Švedske
  • 0,7% iz Australije
  • Iz ostalih zemalja

Posjetitelji prema spolu: ženski i muški

Portal Logično je ostvario i ovaj, potajno priželjkivani, plan. Prije dvije godine, portal je posjećivalo između 20 i 30% osoba ljepšeg spola. Uveli smo nove teme koje nisu vezane za ratna zbivanja. Cilj nam je bio više žena na našem portalu.

Na naše iznenađenje u 2021. Godini portal je posjetilo više žena nego muškaraca:

  • 51,91% – ženski spol
  • 48,09 – muški spol

Što reći, nego hvala našim dobrim i vrijednim ženama.

Starosna dob naših posjetitelja:

  • 35 – 44 godina – 22,35%
  • 45 – 54 godina – 19,99%
  • 25 – 34 godina – 19,08%
  • 55 – 64 godina – 17,66%
  • 65 +     godina – 13,57%
  • 18 – 24 godine – 7,34%

O uređivačkoj politici?

Već smo pripremili nove ideje za puno toga što nas je pogađalo tijekom krize: cenzura raznih udruga, perfidni napadi na naš portal, dušobrižni savjeti i puno toga o čemu više nećemo trošiti riječi. Želimo biti pozitivniji, bolji, objektivniji i oprezniji.

Na portalu neće biti zabranjenih tema, niti crne liste osoba koje nemaju pravo riječi. Ni do sada je nismo imali, ali imamo potrebu iznova naglasiti. Bitne su nam iskrene namjere i djela, a ne predrasude. Hoćemo li griješiti? Hoćemo sigurno, jer svi griješe i sve treba propitivati. Tko misli da ne griješi, taj je žrtva raznih lažnih ideala koji vode direktno u ropstvo. Logično to ne želi biti.

Kao što je predsjednik Bjelorusije svjetskim autoritetima rekao NE korona-manipulaciji, tako ćemo i mi reći NE mnogim stvarima koje su nas kočile da idemo dalje, budemo slobodniji i optimističniji.

Koronakriza nam je pokazala smjernice u kojem pravcu treba ići, a što se poklopilo s našim prvobitnim planom. Uskoro će svi biti suverenisti, a do jučer su nas mainstream mediji, ekonomisti i političari uvjeravali da smo mali za bilo kakvu suverenističku politiku. Vjetar je promijenio smjer, ali mi smo na identičnoj liniji od svog nastanka.

Ideološka načela portala Logično

Nama nije bitno je li netko vjernik ili ateista, desničar ili ljevičar, heteroseksualac ili homoseksualac. Ideološka načela naše uređivačke politike smo davno napisali i još jednom ćemo:

  1. Rad u interesu vlastitih nacionalnih država
  2. Neutralnost u odnosu na druge svjetske sile: SAD, Rusija, Kina, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Izrael…
  3. Istinsko tiskanje vlastite valute
  4. Parlamentarna kontrola Centralne banke
  5. Monetarna politika s ciljem veće zaposlenosti
  6. Ukidanje valutne klauzule
  7. 50% banaka mora biti u vlasništvu državljana zemlje u kojoj banke posluju
  8. Neovisno i od korupcije očišćeno pravosuđe i Ustavni sud
  9. Izlaz iz svih asocijacija gdje nacionalni interesi nisu na prvom mjestu
  10. Stvarno slobodno tržište gdje svi imaju identične uvijete za rad
  11. Zabrana GMO hrane
  12. Rad na svim vrstama autonomije (prehrambena, zdravstvena,…)
  13. Propitivanje lijekova i cjepiva od strane domaćih znanstvenika
  14. Sve veće odluke moraju biti potvrđene referendumom
  15. Ideološke teme koje razbijaju društvo, staviti u drugi plan
  16. Razno-razne udruge moraju biti financirane od domaćih članarina i donacija
  17. Politička lustracija svih političara koji ne održe predizborna obećanja
  18. Na javnoj televiziji dati riječ svim stranama, a ne samo jednoj

Kako se financiramo i kako ćemo se financirati?

Od prvog dana, glede financiranja, bili smo transparentni. Ne želimo novac raznoraznih opskurnih fondova i agencija. Diskretnih ponuda i preporuka je bilo, ali smo im se zahvalili i odbili. Za sada reklame pokrivaju naše troškove održavanja portala. Nikada nismo primili niti jedan euro od bilo koga, što se jasno vidi iz javno dostupnih bilanci.

Primarna uloga portala Logično nije stvaranje profita, nego informiranje i povezivanje osoba koje misle svojom glavom. Često pomažemo našim prijateljima besplatnim reklamama koje možete vidjeti na portalu. Radi se o osobama koje su na neki način dale svoj doprinos ideji Logično.

Osnivači portala i osobe koje pišu za portal imaju svoja zvanja i zanimanja. Njihov rad je više volonterski, nego put do novca. Kada nas pitaju što nam je strast, često odgovorimo: „Netko vozi skupocjeni automobil, mi vozimo naše Logično”. Osjećaj je identičan. Bar za nas.

Pristup portalu Logično će uvijek biti besplatan. Pretplatu nećemo uvoditi, kao ni donacije. Već imamo ideju kako od portala stvoriti još bolji i jači medij, a nije tajna da razmišljamo i o Logično televiziji.

Nove ideje i planovi

U 2021. godini smo pokrenuli projekt Znase. Sljedećih mjeseci ćemo vam predstaviti puno novih korisnih ideja. O idejama nećemo puno pričati. Pratite nas i sve će te vidjeti.

Zaključak

Dragi naši Logičari često nas pitate kako dalje? Odgovor je jednostavan. Sreću nam neće donijeti Amerika, Rusija, Kina, Njemačka, Francuska… Sreću stvaramo sami, svojom pameću, radom i smjelošću.

Želimo vam sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu. Uvijek ćemo biti uz vas, a nikada uz njih.

Petar JASAK
urednik


Rođendanski poklon portalu Logično naše vjerne čitateljice Vesne Đorđević koja živi u Švicarskoj i pravi vrhunske torte po okusu i izgledu. Obvezno pogledajte remekdjela na sljedećoj stranici: Vesna Đorđević

Torta Logično - Vesna Đorđević
Torta Logično – Vesna Đorđević
Čestitkalogično
Pretplatiti se
Obavijesti o
289 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
2 godine prije

Dođite u Banja Luku…večeras gostuju Petar Grašo i Neda Ukraden a sutra Ana Bekuta.
Banja Luka puna “stranaca”, kafane rade…
Elem….sretana Nova godina, da ste živi i zdravi a radosti da imate i za izvoza.
Pozdrav Logičnom i logičarima.

Moris
2 godine prije

Redakciji portala “Logično” sve najbolje i puno poslovnog uspjeha u 2020 godini.

Boris
2 godine prije

Sretno!

Toni
2 godine prije

Sretna Vam i uspješna Nova Godina (i da Vas državne agenture što češće posjećuju i privode na obavjesne razgovore što će značiti samo jedno, da ste objektivni i da plasirate previše istine)!

Cigeb
2 godine prije

Ovakvo novinarstvo je postojalo za vrijeme Niksona i afere Votergejt , vi ste svjetlost u crnom mraku,dvije zadnje godine ste mi spasili zivot i sta vise trebam reći osom da ste vi Elita u pravom smislu te riječi a ne sotonjare bjelosvjetske,a jos ako budemo imali i tv kanal tada ce biti slavlje za sve nas koji živimo id vaših informacija,hvala portalu Logično i puno sreće u Novoj godini i daljem radu

Dijana
2 godine prije

Svaka vam čast i hvala vam, bili ste mi otkriće i svjetlo u ovim mračnim vremenima!

Fallout Boy
2 godine prije

Hvala, sretna Nova godina i vama i svim logičarima. I samo nastavite ovako svaki dan u borbi protiv zla.

kleopatra
2 godine prije

Redakciji Logično i svim ostalim kolegama logičarima koji ovo čitaju želim sretnu i uspješnu novu 2022.!
Nadam se da će se 2022. godina pamtiti po buđenju, otporu i pobjedi nad psihopatima na vlasti!!
Portalu puna podrška, napokon da imamo ozbiljan portal koji prenosi istinu, dajete nam tračak nade i svijetla u ovoj tami!!! ❤️

Antonio
2 godine prije

“Najmračniji djelovi pakla rezervirani su za one koji za vremena moralne krize ostanu neutralni”
Sve najbolje neumornoj redakciji a i čitateljima.

Ukleti
2 godine prije

Lp i sve naj redakciji i svim logicarima,.uz nadu da necemo postati zombiji.

Malomorgen
2 godine prije

samo ovo….. 😃

Na portalu neće biti zabranjenih tema, niti crne liste osoba koje nemaju pravo riječ

to baš nije istina.. več sam par dana na crnoj listi…. 😒

TriDva
2 godine prije

Hvala Petre cijeloj ekipi Logičnog na svemu vrijednom do sada, i sve najbolje na svakom planu Vam želim u Novoj Godini 2022!

Sparkling
2 godine prije

Čuvajte se Logičari. Imate tu privilegiju što ste još uvijek u slobodnoj Bosni.
Sretno.

Son of Alerik
2 godine prije

Kad god netko pomisli kako Logično ne valja ili kako ga ne zadovoljavaju tekstovi, bilo bi dobro da odradi mentalnu vježbu i zamisli kako bi izgledalo da Logičnog nema.? Gdje bi pročitao informacije, gdje bi se upoznao sa stavovima koji nisu plaćeni, gdje bi pročitali tekst o dr Sladoljevu, tko bi podržao dr Pavelića, tko bi iz dana u dan razotkrivao agende i to na jeziku za kojeg ne treba google translator? Konačno, gdje bi komentirao, izrazio svoje stajalište, gdje bi komunicirao s drugima? Petar je to dobro gore rekao, autori i čitatelji su jednako ovdje vrijedni i to nije floskula, niti poput kupovanja publike na lošim predstavama. Primjetan je rast broja komentara ispod tekstova u odnosu na godine prije. Očito je to u vezi s rastom posjete portalu. Više nas je. Ono što je dobro je – više nas je u istini. Svakako će svatko nastaviti dalje po svom,… Čitaj više »

Provincijalka
2 godine prije

Hvala vam!Nastavite dalje u novoj godini!!!!Svako dobro vam želim!!!Uz vas su Hrabri Ljudi kakvi ste i vi!

Nimrod
2 godine prije

Hvala vam što postojite!Sretna Nova Godina!

Mirko
2 godine prije

Jedan od boljih portala, citam ga svakodnevno, nastavite tako dalje i sretna vam Nova Godina, pozz iz Njemacke

ime
2 godine prije

sve najbolje i redakciji i logicarima!

redakcijo, imam prijedlog, malo propagirat metode izgladnjivanja zvijeri, tj. drzave uskracivanjem poreza kroz svakodnevnu (ne)potrosnju. navodno kinezi imaju metodu “laying flat” koje se drzava uzasava, ako sam dobro skuzio, minimalan rad i minimalna potrosnja.

Logičar
2 godine prije

Sve čestitke za vaš rad i pozdrav svim logičarima i mnogo sreće u 2022.

jasam
2 godine prije

Sretna nova godina urednistvu Logicno i svim citateljima i kolegama komentatorima. 4.218.551 posjetitelja je zaista impresivno. Nadam se da ce nas u nadolazecoj 2022 godini biti jos vise. Dopada mi se ideja o televiziji Logicno i mislim da je to LOGICAN potez jer ne sumnjam da bi gledanost bila velika. Mislim da ste uradili dobar posao kad je u pitanju razbijanje medijskog mraka i cenzure i da vise ne mozete reci da ste mali portal. Imao sam i nekolko primjedbi na odabir clanaka u ovoj godini ali upcenito Logicno mi je najdrazi portal i vjerujem da sam procitao svaki clanak koji ste objavili u ovoj godini

Dokurčilomi
2 godine prije

Čestitam i samo naprijed i dalje nam prenosite istinu i događanja iz svijeta koje nam naše vlade ne dozvoljavaju čitati. Sve najbolje u Novoj 2022 i neka bude bolja.

lear ZI
2 godine prije

Kakva vam je formula za izračun starosti čitatelja?

Mlata
2 godine prije

Mlata je uglavnom zadovoljan portalom, nastavite tako! Sve najbolje u Novoj, pozdrav celoj ekipi

Alaj Ebe Abdulahman
2 godine prije

Redakciji portala logično i svim njegovim čitaocima;sve najlepše u novoj godini.

Moja želja
2 godine prije

Želim svima sretnu Novu. Oni koji vole cjepivo da im se omogući 10 doza ako treba, a koji ne vole da ih se prestane maltretirat.

Scorpiorex
2 godine prije

Odlicno,vidio sam statistiku posjeta,ne moramo se volite ni ljubit usta,samo poštovat, tolerisati i boriti za pravo drugoga da moze reci drugacije misljenje od našeg,to bi bilo to. Sretna vam nova 2022-2202 ,sve najbolje,idemo dalje🤗

Osam Šezdeset
2 godine prije

Kao jedan čiko moram s odobravanjem i sa smiješkom priznati da je i na prosvjedima puno više teta nego čika. I zato svi čike, pokrenite se! Živjele tete i žene! ♥️

AJeTo
2 godine prije

Što bi koronaši dali za ovakvu starosnu statistiku! Želim svima da u 2022. godini jedu plodove sa stabla koje su posadili.

davorin
2 godine prije

Hvala vam za sve

Rubin
2 godine prije

Ви се заблагодарувам на честитките и добрите мисли ,за Новата Година 2022 и сите празници кои се овие денови.
Исто и Јас од Македонија ви ја честитам Ноавата Година 2022,пред се добро здравје во истата и успех во работењето и во оваа година.
Исто им честитам и на сите ваши читетатли се најдобро од каде и да се во светот.
Поздрав од Македонија!

Zahvaljujem vašim čestitkama i dobrim mislima, za novu godinu 2022 i svih blagdana ovih dana.
Također, I ja vam čestitam Novu godina 2022., prvenstveno dobro zdravlje u istom i uspjehu u radu i ove godine.
Također čestitam svim vašim čitateljima, sve najbolje gdje god se nalaze u svijetu.
Pozdrav iz Makedonije!

ledeno doba
2 godine prije

A.S. se očigledeno posvadila sa redakcijom (kako kažu druge kolege ovdje, vjerojatno zbog Franciškovića) i napustila portal i sada piše za portal hop točka com točka hr

2 godine prije

Sretno !

Dario
2 godine prije

Zahvala redakciji Logično.

Svima želim sretnu i uspješnu novu godinu!

ledeno doba
2 godine prije

ovih 16 točaka su dobre, a evo samo par nadopuna od mene 4.”Parlamentarna kontrola Centralne banke” nakon našega velikog reseta, nas ljudi protiv njih reponja, neće više uopće biti takozvanih centralnih banaka. lihvarski sustav kabalo-reponja: FED→BIS→MMF-Svjetska banka→ centralne banke, bit će uništen i za sva vremena ukinut. 7. “50% banaka mora biti u vlasništvu državljana zemlje u kojoj banke posluju..” pošto su i sve privatne banke dio lihvarskog kamatarskog sustav kabalo-reponja i sve njih treba ukinuti. odnosno, propašću lopovskog, kriminalnog lihvarskog sistema, automatski će propasti i sve privatne banke, jer su i one sve u vlasništvu reponja. 9.”Izlaz iz svih asocijacija gdje nacionalni interesi nisu na prvom mjestu” nakon našeg velikog reseta , neće više biti nikakvih asocijacija. EU, UN, NATO, WHO, ..Vijeće Europe, OESS, OCDE.. sve su to kabaline organizacije, sve će biti ukinute za sva vremena 13.”Propitivanje lijekova i cjepiva od strane domaćih znanstvenika” najprije treba ukinuti WHO i cijelu… Čitaj više »

RoPe
2 godine prije

Sve najbolje redakciji i komentatorima. 💪😊

Jadranka S.
2 godine prije

Sve najbolje……

https://youtu.be/yvEIMrqZCjc

Metabaron
2 godine prije

Cestitke I Sretna Nova godina redakciji , svima koji ovo citaju , svima koje vole I koji vole njih !

Jomla
2 godine prije

Želje za prosperitet portalu koji godi razumnima i koji gura prst u oko nerazumnima (pa tko progleda – progleda!)

2 godine prije

Sve najbolje ljudima dobre volje u novoj godini.puno pozdrava kolegicama i kolegama sa portala.hvala.

Kinez
2 godine prije

Svim komentatorima zelim bolju 2022. godinu, puno komentara i malo razloga za brigu uz nadu da ce nas vremenom biti sve vise

Mrčikola
2 godine prije

Petre, najprije malo na “Wfa” da “čekiramo” sadržaj čestitke. 😁

nepoželjni
2 godine prije

Sada, kada sam pročitao načela portala sažeta u 18 točaka, jasno mi je zašto sam se zalijepio i ostao zaljepljen za ovaj portal…
…moram također spomenuti da sam u zadnje vrijeme primjetio porast broja “ljepših” čitatelja, pa kako vam je to bila namjera, zaslužujete čestitke, jer ostvariti gotovo 100% povećanje broja čitatelja iz ciljane skupine u samo dvije godine, je pravi podvig…..

Zato Petre, samo naprijed! …ujedno, tebi, tvojoj obitelji, suradnicima i svim posjetiocima portala želim dobro zdravlje, sreću i mir u godini koja nam dolazi.

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
2 godine prije

Sve najbolje uredništvu portala i njegovim suradnicima..sretna Nova godina i citamo se dok mozemo.hvala.

Otvori oči
2 godine prije

Sretno nam svima u 2022!

Btw. Ne znam zašto dvije osobe koje sam stavio na znase, a koje zagovaraju cijepljenje trudnica (covid cjepivom – genskom terapijom) se tamo nikad nisu pojavile na stranici. Proslo je preko mjesec dana, i to mi je misterij, jer te se osobe ne smiju zaboravit!

Lucija, prva
2 godine prije

Čestitke.
Samo…ja se ne bih pouzdavala u Googleov e procjene…spola i dobi.

Razumljivo da je meni davao ponude za objavljivanje članaka o raku itd.

Ali, reklame za testove za utvrđivanje očinstva mjesecima, zaručničko prstenje, a najdulje sam gledala reklamu za luksuzne jahte 😊

Po mome mišljenju više od 60% ima 50 godina i više.

Dejan
2 godine prije

Pitao bih za pojašnjenje Redakciju Logično na koji način su izračunali da je 52% posetitelja bio ženskog spola? Kojom metodologijom se zna ko je ženskog spola?
A zatim, kako ste izračunali po starosti? To me baš zanima? Neki su rekli koliko imaju godina ali mnogi nisu i onda kako vi znate ko koliko ima godina od komentatora?

Mlata
2 godine prije

Svadba u jeku…ne odnesu li tu noć oval pečenja u stanicu milicije nahebali su…duvaju u frulu svi tu noć! Tako i debeli…kulena i pršute redovno šalje u Brčko

resuRRection
2 godine prije
Dirigent je glazbeni ravnatelj koji određenim gestama vodi orkestar ili zbor. Orkestar je skupina grupa poznavatelja nota, dirigentskih gesta i vlasnika instrumenata. Publika baca cvijeće na pozornicu, u ekstazi doživljavanja otkrića. Većina njih bez posluha,

kvari prosijek, ali ne može biti gluha na pljesak živog bića.. Repertoar je po volji onoga tko ima novca. Prodavao je karte; koga briga? Respirator stvara novce.također i za ovce. Sudionik koncerta s ponosom pokazuje poznaniku karticu: ‘Nećeš vjerovati, ‘Eureka!’, čovječe, ovaj dirigent stvarno ubija! Poznanik, malo ograničen, zaveden FB, o cjepivima, i svemu nadalje; nema interesa, nema vremena da plače; zima dolazi, sve je uložio u duge gaće.

čudila se aman ja
2 godine prije

…portal Logično, Matrix tv i ruski klasici- to je moje – ne dam!

Veliki Brat
2 godine prije

Pogledajte kamere na vasim uredajima, to su moje oci, pogledajte rupice iza kojih se kriju mikrofoni, to su moje usi. Ja vas poznajem bolje od vasih roditelja, od vasih prijatelja, od vasih partnera. Draga moja mala braco i sestre, zelim vam sretnu novu 1984. godinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI