Oliver Stone – Istina o Ukrajini u pet minuta

Oliver Stone o Ukrajini
28 komentara

Ovaj video je 5-minutni isječak iz dokumentarnog filma „Ukraine on fire“ (Ukrajina gori) poznatog dokumentarista Olivera Stona. Film je napravljen 2016. godine, znači nakon tzv Maidanske revolucije, ali puno prije sadašnjeg sukoba. Daje pregled povijesti ukrajinskog nacizma u 2 svjetskom ratu, do narodnih pokreta za samostalnost 1980-ih, te vezu američke CIA-e sa njima.

Zatim u moderno doba, Oliver Stone naglašava važnost organizacija poput National Endowment for Democracy (glavni financijer Faktografa, op. prev.) čije financiranje je bilo važno za treniranje novinara/aktivista i stvaranje čak tri nova televizijska kanala te njihovu ulogu u podizanju desnih ekstremističkih organizacija kao što je Desni Sektor. Zatim spominje aktivnosti američke ambasade koja je bila instrument u podizanju Majdanskog ustanka i misteriozne snajperiste koji su se pojavili na krovovima zgrada i koji su pucali po obje strane sukobljenih.

Sažetak je složila ekipa iz Infowarsa. Pogledajte kratki video s prijevodom:

Rezervni link

istinaoliver stoneukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
KISIK
2 godine prije

‘ko ne pamti-inova proživljava.

pirat sa kariba
2 godine prije

sad ce francisko banda da padne u komu sto im se spominje platni ured National Endowment for Democracy

slobodan
2 godine prije

šokantno je kako su jenkiji ili gringosi navukli ukrajinu, prethodno bosnu, jugoslaviju… skoro identičan recept i scenario — jesu li ameri toliki genijalci ili su pobrojani (i ostali) toliki bekani?

łedeno doba
2 godine prije

to je bilo 2016., što je Stone tada govorio, koji je inače poznati ljevičarski redatelj (ne dokumentaraca, već prije svega holivudskih kritičnih igranih filmova, kao Vod, JFK, Natural Born Killers..i drugih) i oduvijek kritičar SAD-a i globalizacije. Branio je oduvijek Rusiju i Putina, ali očito vam je promaklo, što su ms mediji objavili prije 2 dana,– da Stone sada kritizira Putina

“..Oliver Stoun: Ovo je 9 ključnih grešaka koje je napravio Putin”

“…Oliver Stoun, američki režiser, oštro je kritikovao Vladimira Putina. Kako je naveo u objavi na društvenim mrežama, Putin je od početka rusko-ukrajinskog rata počinio previše grešaka, od kojih je devet ključno…”

nova.rs/svet/stoun-putin-je-od-pocetka-rata-pocinio-previse-gresaka-ovih-devet-su-kljucne/

William
2 godine prije

Sve ovo nije i ne može biti opravdanje za vojnu agresiju, a pogotovo ne za masovno ubijanje civila.

ime
2 godine prije

sendvicari iz fu ck tografa na aparatima

Rimtutituki
2 godine prije

Victoria Nuland, ime joj je znak za najnize prevare,manipulacije i sranja

DEDA
2 godine prije

VELIM ZA SVE JE ODGOVORNA SIROTINJA I NITKO DRUGI.

nessy
2 godine prije

Nakon nedavnog razvoja dogadjaja, moglo bi se dogoditi da Zelenskij postane miljuner, prodavajuci prava na svoje briljantne filmske uratke. Kad bolje obratite paznju, shvatite da su Louis de Funes, Fernandell, Dave Allen, Benny Hill, Charley Chaplin i ostali, obicni amateri. Humor naseg “Sluge Naroda”, ima jednu dublju dimenziju, koju ne moze bas svatko shvatiti i prihvatiti. Pogotovo mi se svidjaju njegova soliranja u seriji, u kojima je od deset rijeci pet psovki. Urnebesno smijesno! A tek svirka klavira, pomocu ‘palice’! Njegov izraz lica! Cista klasika, to ne moze svatko. Covjek je genije filmske industrije. Njegova remek djela su posebno dobro prihvacena na psihijatriji, u ustanovama za ostecene, i u vrticima. Cak se i neki skolarci iz prvog i drugog razreda vesele gledajuci. Njegovo djelo je vec ostavilo neizbrisiv pecat u filmskoj industriji. Neprocjenjivo!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI