Umro Vitalij Čurkin, ruski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima

Vitalij Čurkin
50 komentara

U dobi od 64 godine, samo dan prije svog 65. Rođendana, u New Yorku je danas preminuo Vitalij Čurkin, ruski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima.

“Istaknuti ruski diplomat je preminuo dok je bio na poslu. Želimo izraziti našu iskrenu sućut obitelji Vitalija Čurkina”, priopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Zamjenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim narodima, Jevgenij Zagajnov rekao da je Čurkin nastavio raditi “do samoga kraja.”

Daljnji detalji u ovom trenutku nisu dostupni.

preminioujedinjeni narodiUNveleposlanikvitalij čurkin
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ravio
7 godine prije

Previse sposobnih ih je otislo prije vremena.
MI5 ne spava.

Borac2
7 godine prije

Iskreno saucesce… Veliki covek i Top diplomat.

Alen
7 godine prije

Nadam se da ovo nije iznenadjenje za ruse.. Ne bi valjalo..
Vrhunski diplomata,iskreno saucesce..

Tomica
7 godine prije

R.I.P. Iskrena sućut obitelji.

Hr ---------
7 godine prije

Tajming smrti u najmanju ruku sumnjiv. Očito da se stvari na fontu razvijaju suprotno očekivanjima kad se poseže za ubojstvom diplomata (što je klasični teroristički akt)

zlatan
7 godine prije

Zar čovjek jednostavno nije mogao umrijeti od npr.srčanog udara? Zaboravljate da su i diplomate ipak samo ljudi, često puta lošeg zdravlja. Previše sjedenja u zatvorenim prostorima ….i stresnog načina života. Jeste li na to pomislili? Ja sam na to odmah pomislio, a ne na te sulude teorije zavjere.

žrec
7 godine prije

Sumnjivo. Da je umro u Rusiji, već bi CNN/BBC urlali kako ga je Putin dao otrovati. Inače, već ne znam koja po redu sumnjiva smrt Rusa u inozemstvu. Ubijen je i idejni začetnik RT-a u Washingtonu, a s obzirom da nije bilo kreštanja kako ga je Putin ubio, to znači da su ga ubili oni drugi.

Realista
7 godine prije

Čudno. Zapadu previše dobro ide činjenjem nesreće da bi se ovakvima događala prirodna smrt.

Georgij Žukov
7 godine prije

Odlican diplomata koje se znao nositi sa kurjacima i braniti interese svoje zemlje opkoljen coporom zvijeradi u “Ujedinjenim narodima” namjerno pod navodnicima , jer oni su sve samo ne ujedinjeni, ujedinjeni su iskljucivo za mafiju ali za svjetski mir i narod sigurno ne , no sto sam htio reci a da , dakle ne ulazim u teorije zavjere , no medjutim kao sto je par komentatora dobro uocilo , cudne se stvari dogadaju u kratkom vremenu a sve su vezane za Ruske diplomate ili drzavne sluzbenike van maticne zemlje Rusije , e sad ili su Rusi tako naivni pa misle da nemaju posla sa necastivim silama a ja garantoram da imaju ili njihove sluzbe nisu na visini zadatka u ovom trenutku . U ovom trenutku Ruski diplomati sirom svijeta morali bi imati 24 h zastitu ruskih tajnih sluzbi i sve sto piju ili jedu mora biti provjereno i iskljucivo ruske… Čitaj više »

PanSlaven
7 godine prije

Od čega, od srca? Je li imao prije kakvih problema? Zašto nije bo na bolovanju ili u penziji.. Bio bi korisniji domovini živ nego mrtav.. ili ne? Pokoj mu duši, počivao u miru (PUM, a ne RIP- umiralo se kod nas i prije televizije, znamo mi to i na naškom reći…) Možda je stvarno prirodnom, a možda se baš trude uvjeriti ‘nas koji razmišljamo i zanimamo se za geopolitiku’ da su glavešine usa-rus neprijatelji. Nemaju za to razloga jer ćemo mi prihvatiti sve što oni provedu, mi samo komentiramo:( U svakom slučaju, već sam prije pisao, a pogotovo sad ako je Putin ‘naš’- treba im poručiti da će na sličan način odumirati vrh piramide, i njihov okot. Ako ne prestanu sa sranjima, uklj.okruživanje Rusije- tada treba prijeći na djela, da gamad i stvarno počne odumirati. A ne da onaj Šoroš još plaši djecu po portalima, a on je tek treći-četvrti… Čitaj više »

zoran
7 godine prije

Mihail Lesin – “Umro” u Washingtonu s 57 godina. Lesin je bio ruski zhidov. Njegov sin Anton, skolovan u Svicarskoj, zivi i radi kao filmski direktor u Californiji. Lesin je imao kucu u California, Beverly Hills koja vrijedi 14 miliona dolara, zatim jos cetiri kuce u Los Angelesu vrijedne 20 miliona dolara. Alexander Shapiro, podpredsjednik Warner Bross, americki zidov je prijatelj s Antonom i s Lesinom. Kad je Lesin imao 57 godina on je istovremeno imao svoju novu ljubav koja je imala onda 29 godina a zvala se Victoria Rakhimbayeva. Kad je javljeno u Washingtonu da je nadjen Lesin “mrtav” njegova obitelj je odmah sutradan javila da je umro od srca. Americka “istraga” je nakon godinu dana istrazivanja ustanovila da je Lesin bio takoreci otrovan s alkoholom, previse se napio i da je kao posljedica toga dobio ozljede po glavi i tijelu. Od ruske vlade nitko nije vidio njegovo mrtvo… Čitaj više »

Alen
7 godine prije
zoran
7 godine prije

@ Alen
To je dobar link, ponekad mi je zao sto nisam novinar, nikad ne mozes biti bez posla.
Uvijek se nesto dogadja.

Sto se tice Lesina-izdajnika, kao sto se implicira u mom clanku, vjerujem da je jos on ziv.
Ako se moze pronaci ona mlada manekenka onda se moze pronaci i Lesin.

Isto tako vjerujem da ruska vlada zna dobro sto se dogadja.
U ovakvoj situaciji je bezkorisno galamiti ili upirati prstom na CIA i MI5, najbolje je najprije zastiti svoje diplomate.

Cilj “War Party” u Americi na celu s McCain i Obamom i nekim zemljama u Europi je obezglaviti rusko vodstvo.

Narod je jos uvijek na primitivnom stupnju razvoja, kad ljudi na vrhu mogu i te kako odluciti o sudbini zemlje.

subaru
7 godine prije

Ima ona fikcija Kineska osveta od Dejana Lučića gdje on navodi kako su kinezi rekli tami da znaju poimenice tko su i gdje su i da će ih u slučaju da napadnu Kinu od strane amerike zatuči bukvalno. Nebi to bilo loše da je istina.

Mao kao
7 godine prije

Neka ti je laka ruska zemlja veliki čovječe..

čitatelj portala
7 godine prije

Neka mu je laka zemlja. Svijet je izgubio velikog diplomata.

krivA
7 godine prije

…”najjaci”, najstabilniji i vrlo mudar te otvoren diplomata, a samim tim, i najveca snetnja i “pometnja” u organizaciji UN-a. I..Psakica Powerica…, a i ostali u suzbi.”nekih”, bili su “mala djeca” za njega. Prirodna smrt…mozda, ali “smetnju” u liku takove osobe trebalo je otklonit. Sredstva se ne biraju! Postoje “dvonozni mediji” koji i ne moraju prici fizicki blizu onome koga se treba eliminirat…i…”sve ciato”…, prijetnja uklonjena. RF je sada u ozbiljnom gubitku jer teba nadomjestit nekoga na upraznjeno mjesto, nekoga slicnog ili nekoga sa mozda jacim “kalibrom” koji ce se znati “nositi” sa coporom! Nego..da li netko zna sto se desava u Svedskoj?! EU tiskovine i ostali mediji nesto naveliko sute o tome?! U svakom slucaju…za sve nas…”dobrodosli u arenu “”Igre Bez Granica””! A je li tako da nam nje doaadno…barenko dok ne zakuca na “nasa vrata” ma cija god bila i gdje se nalazila, jer..planeta je “veliko selo”, svako je… Čitaj više »

Tedi
7 godine prije

JA SQMO ZNAM JEDNO.POVJEST JE UCITELJICA ZIVOTA,KOJA GOD ZEMLJA ILI TI COPORATIVNA UDRUGA JE NAPALA RUSIJA,RUSKA CIZMA IM JE BILA U GLAVNOM GRADU.PA VI VIDITE.IZVINJAVAM SE ZA VELIKA SLOVA.,ne galamim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI