UN nije otkrio vezu između vladinih zračnih udara i kemijskog napada u Idlibu 

Paulo Sergio Pinheiro - kemijski napad u Siriji
14 komentara

Ujedinjeni narodi su na kraju zaključili da nema veze između zračnog napada sirijskog ratnog zrakoplovstva i uporabe kemijskog oružja u sirijskoj pokrajini Idlib.

Predsjednik istražne komisije za Siriju Povjerenstva za ljudska prava Ujedinjenih naroda (UNHRC), Paulo Sergio Pinheiro, na konferenciji za novinare je rekao kako nije pronađena bilo kakva veza između zračnog napada 4. travnja u gradu Khan Shaykun u pokrajini Idlib i navodne uporabe kemijskog oružja u tom gradu od strane Damaska.

“Nismo pronašli nikakvu vezu između napada i emisije plina. Postoji nekoliko verzija, ali ih nismo dokazali”, rekao je Pinheiro novinarima.

Pozivajući se na izvješće Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW), Pinheiro je rekao da se prvi bombaški napad dogodio između 6:40 i 07: 00 ujutro po lokalnom vremenu, a nakon toga se proširila kemijska tvar slična sarinu.

Međutim, naglasio je kako ne postoji veza između ove dvije činjenice, a članovi istrage su razgovarali sa svjedocima, pogođenim osobama, dok su stručnjaci analizirali audio-vizualne i fotografske materijale.

Paulo Sergio PinheiroUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nik
6 godine prije

Sta je rec?

neutralni
6 godine prije

znaci sve bila jedna velika prevara,mafija je to sve jedna velika koja manipulira ovcama u svijetu

Tomica
6 godine prije

I šta sad? Hoće li osuditi ishitrenu akciju SAD, nazvati to agresijom i kršenjem međunarodnog prava? Hoće li se bar postidjeti oni koji su zahtijevali ili podržavali agresiju?

rodoljub
6 godine prije

Najnoviji zlocin Amera – desetine ubijenih civila u Raki od njihovih bombi , ali svi zapadni mediji cute . Nema osude, nema Freedom House, nema HRW , nema sankcija Amerima . Neki zovu Amere svetskim policajcima, ali bolje bi im stajao naziv Svetski razbojnici .

subaru
6 godine prije

Čekaj, a sankcije, ništa………..

Bajo
6 godine prije

Kolko ja razumijem, a razumijem se .ovde se samo konstatiralo il kakse vec kaze da nije zracnim putem nanesen otrov, tj posljedicnim reketiranjem tih skladisza bojevog otrova. nista više. to ko kad neko stavi mljeko u čvarke i posoli odma il nestavi i ne posoli. pa ti sad reci ko je u pravu. kak bi rekle babe u kobašu what ewer

koks
6 godine prije

A bome ću se i ja izraziti kao i kolega @Nik – šta je reć? Sad samo triba dokučiti šta se tilo postići sa tin sranjima oko kemijskog oružja i tomahawk napada…. moguće da su gamad tila viditi rusku PVO na djelu?? Jer unaprid su ih obavjestili da će napasti raketama bazu…i onda se na kraju nije dogodilo ništa, a onih 30ak raketa niko više ne spominje…krajnje sumnjivo!!!

Nightwatch
6 godine prije

Amelicemjerikance u Haag! A da, nisu oni ‘jos’ ratificirali ICC..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI