fbpx

”Veliki strah: Apokalipsa koja se približava”

Apokalipsa

Možda najbolji i najosobniji prikaz katastrofa i apokalipse mogli smo nedavno vidjeti u filmu Grenland iz 2020. godine. Smještena u suvremeno doba, priča se vrti oko vijesti da međuzvjezdani komet po imenu Clarke ide prema Zemlji, te da je sačinjen od ulomaka stijena i leda dovoljno velikih da može izbrisati modernu civilizaciju.

John Garrity, građevinski inženjer, prima poruku od Ministarstva za domovinsku sigurnost (DHS) u kojoj ga obavještava da su on i njegova obitelj odabrani za odlazak u bunkere za hitne slučajeve. Dok je on u svome domu, veliki fragment slijeće na Tampu na Floridi i biva prikazan uživo na televiziji. Garrity prima još jednu poruku s uputama da se uputi u zračnu bazu Robins na evakuacijski let. Odvest će ih u velike bunkere u Thuleu na Grenlandu, jer se očekuje da najveći komad asteroida izazvati događaje koji će dovesti do uništenja moderne civilizacije.

Međutim, kako među njegovim susjedima nastaje panika, dolazi do obostranog šoka jer oni shvaćaju da nisu odabrani, a Garrity nije siguran zašto je to tako. Postupno shvaća da će njegove vještine građevinskog inženjera biti potrebne za obnovu post-apokaliptičnog svijeta, što je i razlog njegove uključenosti.

Dok drugi shvaćaju vrijednost narukvica koje je obitelj dobila za let u Thule, Garrity i njegova obitelj postaju meta različitih vrsta napada i urota, u kojima su trebali izgubiti narukvice tijekom cijele priče o filmu.

Sve u svemu, Grenland je dobro izrađen film i fokusira se na očajničke pokušaje obitelji da stigne u Thule, prije nego što asteroid Clarke udari Europu (!) i uništi civilizaciju. Najzanimljiviji aspekt filma je drama oko sukoba između “odabranih nekoliko” i ostatka stanovništva. Iako je Garrity možda sveamerički građanin, on ne odbacuje elitizam svog novog statusa, već ga prihvaća svim srcem. Možda je član demokracije i ima demokratske vrijednosti, ali kad dođe do naguravanja, na sve se to vrlo brzo u panici zaboravi. Svaki je čovjek za sebe i prihvaća promjene u državnoj ideologiji od građanina do birača u trenutku.

Odabrana nekolicina

Zamisao o odabranima nije nešto novo. Biblija govori da je Isus stvorio Novi savez noć prije svoje smrti, za vrijeme Posljednje večere. One koji su povjerovali da je Krist uskrsnuo od mrtvih i da je On Put u vječni život, Bog će odabrati da vladaju s Njime, na vrijeme od 1.000 godina. Biblija također navodi broj tih odabranih:

„Pjevali su pjesmu novu pred prijestoljem i pred četiri bića i pred starješinama. Nitko ne mogaše naučiti te pjesme doli one sto četrdeset i četiri tisuće: otkupljeni sa zemlje. Ti se ne okaljaše sa ženama, djevci su! Oni prate Jaganjca kamo god pođe. Otkupljeni su od ljudi kao prvine Bogu i Jaganjcu.“ (Otkrivenje 14, 3-4)

Ljestve božanskog uspona važna su ikona koja se čuva i izlaže u samostanu Svete Katarine, smještenom u podnožju planine Sinaj u Egiptu. Zlatna podloga tipična je za ikone poput ove, koja je izrađena u 12. stoljeću nakon rukopisa koji je napisao redovnik iz 6. stoljeća John Climacus koji ga je temeljio na biblijskom opisu Jakovljevih ljestava. Prikazuje uspon na nebo monaha, od kojih neki padaju i odvlače ih crni demoni. (Nažalost, podsjećaju se na nedavne scene kaosa na aerodromu u Kabulu s ljudima koji se gomilaju uz stepenice do putničkih aviona i padaju s vojnih aviona)

Elite su uvijek nastojale zadržati dio svojih lojalnih, nepokolebljivih sljedbenika sa svojom ideologijom dijeleći dobre poslove, simboliku visokog statusa (npr. viteštvo) ili dobru plaću (za plaćenike). Zalažu se za demokratske ideologije koje podrazumijevaju da su svi važni, ali su i vrlo svjesni da njihovi postupci dovode do masovnog nezadovoljstva (npr. masivni nacionalni dugovi, nezaposlenost, inflacija, propadanje nacionalnih zdravstvenih sustava itd.), te potencijal za masovni ustanak. Iz tog razloga, na primjer, politička policija srednje klase može biti važnija za državu od nacionalnih vojski radničke klase.

Glavni, ”mainstream” mediji imaju važnu ulogu u smanjenju ogorčenosti igrajući aktivnosti političara, ideološki kontrolirajući vijesti i povijest te popularizirajući upotrebu specifičnog jezika.

Svaki put kad ideja koja kritizira vladajuću ideologiju postane popularna, ona se ponovno označava ili žigoše terminima kao što je ”politička korektnost” (prikrivajući ili banalizirajući legitimne zabrinutosti u vezi s ”jezikom ili ponašanjem koje se može smatrati isključujućim, marginaliziranim ili uvredljivim za grupe ljudi) u nepovoljnom položaju ili diskriminirani”), ”kulturni marksizam” (prikrivanje ili banaliziranje legitimnih briga, na primjer, feminizma, multikulturalizma, prava homoseksualaca itd.), ”teorija zavjere” (prikrivanje ili banaliziranje legitimnih zabrinutosti u vezi s anomalijama u značajnim događajima ), “Dobri momci”/”Loši momci” (prikrivajući ili banalizirajući legitimne zabrinutosti glede toga koga država definira kao progresivnu ili reakcionarnu), “aktivizam probuđenih” (prikrivanje ili banaliziranje legitimnih briga u vezi s rasnim predrasudama, diskriminacijom i društvenom nejednakošću, itd.), čime ga se sterilizira i uklapa u ”prihvatljiv” jezik koji ne prijeti.

Svako novo odstupanje od kapitalističke norme odvraća se i trenutačno oblaže mjehurićima tako da ne utječe na rastuću masovnu svijest/sumnju kao da nešto nije u redu. Uzbunjivači se proganjaju (Assange, Snowden), a radnici šute ili se ignoriraju (Boeing).

Nadalje, monolitnost poriče radikalne razlike u etničkim skupinama (najreakcionarniji postaju glasnogovornici grupe), dok na filozofskoj razini modernizam, postmodernizam i metamodernizam negiraju razum i radikalno protivljenje. Sve uz obećanje da ćete, ako ste dobri, ako se budete dobro ponašali, biti stavljeni na lijepu listu Djeda Božićnjaka i postati jedan od rijetkih odabranih kad počne financijska/politička/društvena katastrofa ili kataklizma.

Tijekom krize urušava se retorika univerzalne zaštite (susjedi šokirani i razočarani), što dovodi do borbe za opstanak u elitnom smislu (bunkeri, zrakoplovi, rupe).

Borba za opstanak

Tada mase shvaćaju da su prevarene, zavedene. Budući da bi se moglo reći da Grenland predstavlja ideologiju elita, tada se vidi da su izbori koje elite nude: biti izabran ili prokletstvo, nema drugih mogućnosti. Slično, kada elite predstavljaju mase, one su u negativnom smislu straha, na primjer, simbolika mase zombija u filmu World War Z (2013).

Povijesno gledano, masovni ustanci rezultiraju temeljnom promjenom društva, a ne privremenim zastojem u vladajućoj ideologiji, stoga elite imaju dobar razlog za strah. Na primjer, Veliki strah u Francuskoj 1789. na kraju je doveo do kraja njezinog feudalnog sustava:

„Pripadnici feudalne aristokracije bili su prisiljeni otići ili su pobjegli na vlastitu inicijativu; neki su aristokrati bili zarobljeni, a među njima bilo je izvješća o zlostavljanju, poput premlaćivanja i ponižavanja, ali postoje samo tri potvrđena slučaja da je stanodavac stvarno ubijen tijekom ustanka. Iako se veliki strah obično povezuje sa seljaštvom, svi su ustanci imali tendenciju zahvatiti sve sektore lokalne zajednice, uključujući i neke elitne sudionike, poput obrtnika ili dobrostojećih poljoprivrednika. Često je buržoazija imala toliko dobiti od uništenja feudalnog režima kao i siromašnije seljaštvo. Iako je glavna faza Velikog straha zamrla do kolovoza, seljački su se ustanci nastavili i do 1790. godine, ostavivši nekoliko područja Francuske (prvenstveno Alzas, Lorenu i Bretanju) netaknutima. Kao rezultat ‘velikog straha’, Narodna skupština, u nastojanju da umiri seljake i spriječi daljnje ruralne nerede, 4. kolovoza 1789. službeno je ukinula ‘feudalni režim’, uključujući i pravo na podstanarstvo.”

Trenutna elitna ideologija budućnosti teži ka stvaranju globalnog upravljanja ili post-apokaliptičnih kolonija na zemlji, Mjesecu ili Marsu. Poput leminga koji prelaze liticu (ili aristokracije osamnaestog stoljeća), oni mogu samo zamisliti budućnost s potpunom kontrolom ili uništenjem.

Thule na Grenlandu, gdje se nalazi američka vojna baza, simbolično je prikladan jer je „u klasičnoj i srednjovjekovnoj književnosti ”ultima Thule” (latinski, najudaljeniji Thule) poprimio metaforičko značenje bilo kojeg udaljenog mjesta koje se nalazi izvan „granica poznatog svijeta“.

Za razliku od uništenja koje je izazvao asteroid Clarke na Grenlandu, nismo osuđeni na uništavanje ili skrivanje u bunkerima zbog nečega takvog, već samo osuđeni na to da nam budućnost diktira i određuje netko drugi; osim ako ne uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
186 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
2 mjeseci prije

Nije meteor, ali je komet, Subaru dolazi na svoje.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

subaru, kafana kod sedam sestara – bice veselo;)

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije

ima li se što za reći,pokazati pri čemu nije bitno tko je u pravu a tko u krivu već u čemu ima ….i s t i n e. pa ovako bih od svježih info: Snažan potres M8.2 pogodio je Aljasku izazivajući male valove cunamija 29. srpnja 2021. godine američka ploča… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Kakav komet? Kakav meteorit? Vi bi ste se radovali da nastupi takav scenario? To što subaru priziva meteor stalno nije baš pametno. To bi bio sveopšti pomor i kraj civilizacije. Ja pozivam stalno na spajanje sa svojom dušom i živeti iz stanja svog istinskog bića.

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Subaru to navodi kao jedini izlaz, znajući da se to neće desiti zapravo poručuje da izlaza nema!

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Ko kaže da nema izlaza? Ti i subaru? Najveći mistici su pričali da ima izlaza. A izlaz se nalazi u dostizanju potpunog oslobodjenja i življenja iz stanja svog istinskog bića. A taj put zahteva ogromnu količinu svesnosti. Što se osoba više oslobadja od svojih iluzija i što ima više svesnosti… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

prizemlji se malo : iz svježih rihtera iz ovog područja od 7-12jakosti …Tendencija je prije da se antarktička ploča odvoji od ovih graničnih ploča, pa se tada slobodno kreće. Slično, uz Atlantik, raširene ploče u Atlantiku traže da se Antarktička ploča raskomada, čemu se opire, budući da je vrlo čvrsta… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

i kakve veze ima glasnost Ekard Tolle – i djelo Nova Zemlja-“netko” mu je nešto šapnuo na uho/ UM-pa znate za Tolle-a zar ne?

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Samo sam pojasnila Subaruov meteor! Teoretski je izlaz moguć, samo je sad pitanje da li ćemo teoretizirati ili učiniti nešto!

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Ja se trudim i radim na sebi koliko je u mojoj moći i gledam da budem što povezaniji sa svojim istinskim bićem.Koliko ću postići videću sam. Gde je tu teoretiziranje? A najkomplikovanija stvar je suočiti se sa samimk sobom i svojim negativnostima. Uz to se dodaje i vrlo neprijateljska reakcjaj… Pročitaj više »

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Na teškom si putu ako stigneš do cilja shvatit ćeš sve. Pazi se

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  Flint

Put je izuzetno težak, a sa druge strane to je put koji ima srca. Odabrao sam da idem putem koji ima srca.

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dobro si odlučio ali ima tu još toga. Uglavnom su to svari kojih nisi svjestan. One koje ti se sad čine ne moguće ali poslije će ti to bit stvarnost. Ako stvarno kreneš naprijed drži gard jer dobit ćeš po glavi od onih koji rade protiv tvog plana. A ako… Pročitaj više »

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Bravo!!!!!

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Haloooo, ja ne gledam samo sebe, gledam što rade kompletnom planetu, resursu, životinjama, biljkama, boli me briga za samo sebe gledam opći interes svega planetarnog u ovom trumanovom šou…………pa kad će biti reset nek bude pravi reset i njih i nas i svega do razine virusa koji ne postoje već… Pročitaj više »

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Program to nema čime shvatiti………………..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije

Šta trebamo shvatiti?

Da su tvoji nepobjedivi?

Prle
Gost
Prle
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Da bi se oslobodio moras znati tko je te zarobio i kako. A to je drevna tema koja je ostala nerazjasnjena do danasnjih dana. Usput receno korijen svih ljudskih problema.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Prle

Zarobio nas onaj koji nas je prvotno “oslobodio” i omogućio spoznaju dobra i zla kao i slobodnu volju. Otada stalno smo u izazovu. Znanje nije automatski dano nego treba istraživati osobno. Barem u ovoj realnosti.

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Znanje je dano i daje se svaki dan nekom tko želi

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Jesi li ti svjestan uopće što oni sada prave od resursa i što će biti poslije toga, to se upravo dešava, ja o tome pisao ovdje prije koju godinu i ti sad meni pametuješ tu……………………..

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije

Očigledno nisam svestan što oni uopće sada prave od resursa i što će biti posle toga. Jer da jesam svestan, onda bi i ja prizivao asteroid da zbriše sve oblike života na ovoj planeti pa čak i samu planetu, kao što se raspala planeta Faeton u krhotine i sada je… Pročitaj više »

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije

Ne shvacate srcem sto gospodin Dejan govori.

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

ahooooj……a jesi li ti dovoljno istraživao ….počni od recimo najglasnije biblije što ima o ovome što je trenutno uočljivo pa ne zaobiđi ni Otkrovenje Ivanovo…..Žena odjevena Suncem,mjesec joj pod nogama………..
svakako je ispravno na put s dušom ali prije toga imamo taj….A L I

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Onda ostani ti tu nek ti skajnet odlučuje što češ raditi, spavati, koliko češ živjeti i kako će te ubiti……………………..uživaj…………………

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije

Niste shvatili…….

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

ima li se što za reći,pokazati pri čemu nije bitno tko je u pravu a tko u krivu već u čemu ima ….i s t i n e. pa ovako bih od svježih info: Snažan potres M8.2 pogodio je Aljasku izazivajući male valove cunamija 29. srpnja 2021. godine američka ploča… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

ok – iiiistina je opet pod nadzorom nakon jučerašnjeg brisanja od L.R. pa nema ništa na silu……admine od iiiistine ne moreš pobjeći -a u mom komentu su činjenice s istinom koje vide i drugi ne samo ja .eto navode subaru koji je ovdje prije mene dakle spomenuo dolazak …kometa ma… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

admin je propustia koment – hvala mu

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Subaruovo se sve ostvaruje, sad ti mogu kopirati dvadesetak napisa logičara, bivših alterovaca prebjeglih sa Nebojšom ovdje (pozdravljam ga), kako sam bio u pravu……………..

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Koji subaru, prvi put cujem. Nego sto je sa famoznom nibiru planetom ? Izgleda da je ipak izmisljotina.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

kad bi sutra bio smak svijeta, sve bih pare raji podjelio – nista sebi ostavio nebi;)

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije

😂😂😂 vrrrlo darežljivo!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

ha, u svakom od nas spava dobrotvor, samo ga treba na vrijeme probudit;)

DobrotaJeIzbor
Gost
DobrotaJeIzbor
2 mjeseci prije

Kako je onaj stari pijanac reka, da bi on prominio upravu čitave države.

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije

e e brale pa zar nebi ostavio malo sebi na onom svijtu.. il ti misliš da tamo ne trebaju..

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

brale moj, od onog sto bi valjalo nije bas puno ostalo;)

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije

Kako je rekao Bora čorba – biće skoro propast sveta, nek propadne, nije šteta. Kad bi osoba znala koji joj je zadnji dan, šta bi radila taj zadnji dan u svom životu, kako bi ga provela? Kad bi mi živeli svaki dan kao da nam je poslednji, ne bi nijedan… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

da, neizvjesnost je divna stvar, ona je ta koja covjeku nudi slobodu;)

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Istina…..

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije

Ja živim tako od kako znam za sebe, kad imam puno dadnem svima oko sebe, na taj način usrečim pozitivnom energijom i njih a ne samo sebe da ko hrčak skupljam papir. Veli mi prijatelj da živim ko svečenik od kruha i vode i opet sretan.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije

” losi” cine o cem dobri sanjaju;)

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije

Prekrasno..

Aeronetcz
Gost
Aeronetcz
2 mjeseci prije

Novinari Logicno počeli ste kao novinari Indexa pisati o koronavirusu i siriti strah od virusa koji nikad nije postojao, koji je geopoliticka instrument radi preformovanje svijeta..Prestanite vise piskarati o tome, napisite svoju analizu o trenutnim stvarima koje se dešavaju a ne virusu koji do zime nestaje a dolazi projekat klimatskih… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije

Pojam “odabranih” u bilo kojoj religiji ili sistemu je oduvijek u meni zvonio kao poziv na otpor! Za biti odabran postoji cijena, kojoj u tom momentu ne znaš niti iznos! Biti odabran znači biti vođen – totalno neprihvatljivo! A što se povijesnog aspekta tiče kada govorimo o padu feudalnog društva,… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

“Za biti odabran postoji cijena, kojoj u tom momentu ne znaš niti iznos”!

sve ima svoju cijenu, slobodna volja pogotovo, ona je najskuplja;)

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije

Točno! Ali s tom cijenom možeš mirne duše živjeti…da li 5 dana ili 5 godina, svejedno….barem meni!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

stara, danas mislim da bi puno bolje bilo da sam slusao sudbinu, da. sve su mi nebesa poslagala kako treba, bas sve, ali, ali, balkanska budalet’na zna bolje;)

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije

Stari moj, svi smo to isprobali na svojoj koži, nisi sam…

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga
Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije

😂 bit će da nemam dara za duševnog iscjelitelja! Okani me se!

DobrotaJeIzbor
Gost
DobrotaJeIzbor
2 mjeseci prije

Dio teksta o 144 000 je lažna doktrina jehovinih svjedoka, odnosno cionistička propaganda.

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  DobrotaJeIzbor

Osobno ne bi tvrdio nešto takvo jer je ne dokazivo.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Flint

Ovdje je puno takvih likova koji bi sami odlučivali što gdje ide ili ne ide.

Teorija “Boga kao samoposluživanja”.

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ljudi su takvi većini slučajeva. Sami sebi neprijatelji.

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije

Cijena ja ta da ne može sjediti na dvije stolice ili jesi ili nisi

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Flint

ako jesi ne kazi nikom, oni ti tako i tako ne vjeruju;)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije

Ne može ni reći.

Oni koji jesu…ne znaju da jesu. To što jesu. 🤫😊

Ozbiljno.

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ipak je život u pitanju

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

doobra, dooobra i pomalo zlobna, dà.
medju nama ,takve jos najvise volim;)

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije

To je ona fora s biserima i pajcekima u suštini kaže ne radi sebi štetu.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije

“Odabran” s ugovorom je najskuplja opcija. Život (renta tijelo) traje cca 100 godima dok subordinacija zlom gospodaru i ugovor traje vječno. Sve se vraća sve se plaća!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

P. S. 100 godina za vječnost meni ne izgleda dobra trgovina.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Tko je mijenjao? 🙂

dulebg
Gost
dulebg
2 mjeseci prije

Ne bih da prognoziram, ali čini mi se da je kod germanskih, a bogami i romanskih naroda solidarnost mnogo manje prisutna, nego kod Slovena.

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  dulebg

Ovo je široku raspravu i vrlo je diskutabilno. To je tvoj subjektivni zaključak. Kako je to solidarnost prisutna kod Slovena? Ja kad gledam stanje u Srbiji, ja najmanje vidim solidarnost. A znaš šta vidim? Na svakom koraku kako neko hoće da bude dominantan i da kontroliše drugoga, na svakom koraku… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

ako si iz Srbije – tada kao i ostali dobro gledajte u …..Dunav…….moćna je to rijeka koja će uskoro pokazati….z u b e… ako si / ste dovoljno radoznali -naći ćete upozorenja s obrazloženjima…. urednik …fes-tv je pokazao primjerom i napustio Bg – šesto čulo/intuicija ili je našao o čemu… Pročitaj više »

Dalibor
Gost
Dalibor
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Sva ova sranja koja trenutno imamo moram se nekako sloziti dolaze od kometa ima mnogo o toj temi na netu ..najlogicniji je to odgovor. A k tome i u proslosti su nasi pretci crtali komete i pisali o njima. Interesantne su i rijeci pjesme when the sky fall.. kako moze… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Dalibor

ja ću pokazivati i dalje što nađem jer je objavljeno vrijeme prolaska i zato se kabali i toj piramidi moći žuri da nas se pokori i utori da stvaramo što manje problema i pobune svi ovdje prisutni uočavaju potrebu da se policija i vojska priklone i suprotstave kao nedavno u… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Točno.
Zbilja neznam tko bi Englezu tako lako uzeo poduzeće u kojem je radio godinama.

Ili, kad Talijanima za koji cent povise cijenu špageta…odmah su na ulici.

Šele
Gost
Šele
2 mjeseci prije

posmatrajući naše političare u korona agendi, nije mi jasno kako niko od njih ne odustane, odstupi, nešto izmisli, bolest ili bilo šta, kada je jasno i njima da im narodi ne vjeruju, ćak i oni koji su se cjepili im ne vjeruju, ali oni uporno guraju, izgleda do kraja, ja… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Šele

Nemaju izbora, gazda im ne prizna doznake za bolovanje!

Vendetta
Gost
Vendetta
2 mjeseci prije
Reply to  Šele

Markotićka je idealan primjer male od.. vratne streberice koju nikad nijedan decko nije izabrao kao simpatije pa su se kompleksi i mržnja prema ljudskom rodu pojacavali kako je rasla… meni ovo sa njom, gatesom i slicnim izgleda kao osveta šmokljana, samo sto su ovi šmokljana teski psihicki bolesnici.

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Vendetta

Dobarrrrrrr……………….

Smak
Gost
Smak
2 mjeseci prije
Reply to  Šele

Da ti neko stavi 100 tis.eura ili vjerovatno vise i kaze sprovedi plan do kraja il cemo ti ubiti porodicu ukljucujuci i tebe a znas da ce to stvarno i uraditi eto zasto to rade a vjerovatno im obecana i dozivotna vladavina koju ce prenjeti na svoj okot jasno to… Pročitaj više »

majasta
Gost
majasta
2 mjeseci prije
Reply to  Smak

a sta moraju ista reci? naucili su valjda od smaknute poljske vlade sa predsjednikom 2009-te godine sa sumnjivo jedino premijerom koji je izbjegao taj helikopter? nakon odbijanja vakcina

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Smak

Mene ne mogu kupiti da mi poklone tvornicu zvanu FED……………a nikad njihov rob nisam bio jer nikad u životu nisam radio……………..

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije

Koliko je ova civilizacija od smrdljivi apokaliptičara pregnirana.. neopisivo i nepojmljivo!!

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

Hehehe………………………..

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

Ispletena paukova mreza….

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije

Nema tu komete jos dugo, to bi bio spas za planetu zemlju. Globalna elita je vec izabrala odabrane i krenuli su u veliku eugenicku operaciju (moderna verzija) ciscenja zemlje prema njihovom svacanju veceg djjela ljudske populacije, no zanimljivo mnogi korumpirani politicari, medicinari, novinari, bogatasi, suci, pripadnici vojske i policije, nisu… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Kometa bi bila spas za planetu zemlju? Kako si došao do te inverzne logike? Rekao subaru i ti si samo prihvatio. Ako misliš da je totalni pomor svih bića na zemlji usled dolaska asteroida najbolje rešenje (samo ne znam za šta) onda kreni svojim primerom i prvi izvrši nestajanje sa… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Ne trebam pokazati licnim primjerom, jer to sam rekao figurativno. Cinjenicno stanje je ovako mi ljudi smo u ovom trenutku paraziti ili jos grublje rak na planeti zemlji (nisam podbornik agende koja propagira jadna greta), unistavamo je, krcimo sume i prasume, zagadjujemo vodu, bacamo plastiku na sve strane, cak i… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Jedini ljudi koje jos mozemo naci i da zive u skladu s prirodom jesu busmani, indijanci u podrucju amazonije, ali da li bi se odrekao kofora zivota da zivis kao oni. To je veliko pitanje.

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Sa svim napisanim se slažem. I meni je meni je često odvratno kad sve oko sebe pogledam bilo priroda koju uništavaju bilo ljudsko ponašanje. I zašto se to dešava? Zato što su se ljudi odvojili od svog bića, bolje reći nisu ga ni dotakli a kamoli spojili se sa njim.… Pročitaj više »

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane sve stoji sto si rekao.
Lp

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Istina……….

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Sve to što kao mi radimo planetu u stvari rade oni koji vode resurs, da je isti ostao živjeti kao amazonski indijanci niti bi mu se broj povečao na toliki broj da putem tog broja varani sa resursom i njegovim “potrebama” uništavaju bukvalno planet. Ta radnja nije slučajna, to uništavanje… Pročitaj više »

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije

Kroz prapovijest i povjest razvoja ljudi i njihova elita na vlasti unistavale su prirodu. Narocito u zadnjih 400 godina. Ovo ce se pojacati s zelenom agendom koja je ko fol zastita prirode ali nije. Pobjedom globalne elite nad covjecanstvom, pocinje jaci oblik unistavanja planete nego sto je bio dosada.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Sorry.

Tko to, MI?

Imaš ti tvornicu plastike?
Ja nemam.
Nisam nikad ni bila, a ni moji, niti vlasnik ugljenokopa.

Vidiš kako nasjedaš.
Iza N.Godine počet će nas gnjaviti sa plastičnim vrećicama.
A je li netko upozorio proizvođače da odustanu od plastične ambalaže?

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Odgovor je ljudska civilizacija kojoj i mi pripadamo zelis to ili ne to je to razvoj ljudske povijesti degenerirao je prirodu i okolis zemlje. A sto ce tek biti sa vlascu globalne elite ako pobjedi, mislim da ce to biti tjekom njihove vldavine osim kraja covjecanstva i kraj planete zemlje.

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

kraj planete Zemlje je zabluda….pa kako olako to govoriš….zar misliš da se do planete i nastanjivosti olako dolazi-razmisli dublje….Tvorac ima čuvare za svoja djela koji pomno prate razvoj događanja

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Kraj planete je figurativna rijec za nesto na sto ce se zemlji dogoditi, ako globalna elita pobjedi, ona nece nestati vec ce se sadasnja slika zemlje promjeniti u nesto sto ne volim reci i jako me boli, ali brutalni nastavak crpljenja svih prirodnih resursa daljnjoj buducnosti dovesce zemlju kao isusenu… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Što bi bio razlog za tu monstruoznu destrukciju…osim same destrukcije?

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Gramziva pohlepa, skrtost i teznja za bogacenjem globalne elite. Ovu sliku mozemo preslikati i na vecinu ljudi koji zive na zemlji, sto bolji auto, bolja kuca, vise love sve mora biti novo, cisti konzumerizam i komfor zivota na stetu drgoga, pa tako i prirode. Od pocetka vodjena katastrofalna politika u… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

na postu o Australiji imaš moj rezultat potrage o zbivanjima – nadzor je svakako tu i neće ići baš kako su si pokvarenjaci zamislili – žrtava mora biti

Mrčikola
Gost
Mrčikola
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, dobro je ovo što pišeš o duhovnom i potrebom povezivanja sa istinskim bićem ali pokazuješ ogromnu želju da imaš sigurno i čvrsto tlo pod nogama pa to, sve skupa pomalo “čudno zvuči”. Onoga koji se uspije povezati sa svojim istinskim bićem “zabole uvo” za sve živo i neživo oko… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Subaruovo konačno rešenje je apsurdno, ne mora se biti potpuno prosvetljen da bi se to uvidelo. A što se tiče potpuno probudjenih ljudi koji su povezani sa svojim istinskim bićem, oni mogu i da žive na zemlji i da šire svoju svesnost i prisutnost, da budu neka vrsta duhovnog učitelja… Pročitaj više »

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Idi u pećinu, nemoj ponjeti lapić tamo, kontempliraj, možda shvatiš što ti je Mrči poručio napisom………………

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije

Imaš pravo na svoje mišljenje, kao što i mrči ima pravo na svoje mišljenje. Ja prvi dajem to pravo. Ali i ti meni daj pravo da imam svoje mišljenje subaru. Ili si ti diktatorskog uma i ko se ne slaže sa tvojim mišljenjem onda je nesvestan, neznalica, bezvredan. kao što… Pročitaj više »

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije

Ne shvacate rijeci gospodina Dejana. Ne shvacate……

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Postojanje Avalokitešvare bi se osjetilo, bio ili ne bio u pećini…

Svakojaka zla snalaze zemlju u koju dugo nije kročila noga nikog prosvijetljenog…u kojoj nema čak ni pravednika…

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Istina…….

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Hahaha……….dobarrrrr…………..

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Nije bas tako……

Racio
Gost
Racio
2 mjeseci prije

Ne znam sto se nalazi izvan granica poznatog svijeta ali vidim da se portal logicno iz brckog nalazi izvan granica racionalnog svijeta ,svaki Bozji dan najavljujete apokalipsu,katastrofu,biblijski potop,zig zvijeri, armagedon, nuklearni holokaust itd, krucijalno pitanje jest kako vam to ne dosadi?

Radar
Gost
Radar
2 mjeseci prije
Reply to  Racio

Zašto bi im dosadilo, svaki dan se svašta ponavlja pa nikome da dosadi.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Racio

slusaj ti tamo, racio, ne kvari nam party;)

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Racio

pa iz te ponude moglo bi i tebe štogod ubosti u guzicu

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Racio

Odhebi……………….

Mrčikola
Gost
Mrčikola
2 mjeseci prije

Davno je glavni u Svemiru trebao Zemaljsku kuglu, ili kakvog je već oblika, centrirati nogom da, sa svim ovim zlom i izopačenim nakotom koji nosi na sebi, završi u nekom zapećku Svemira ili u samom Ništavilu. Možda će netko pomisliti kako bi ovo bilo okrutno i nepravedno zbog pravednika među… Pročitaj više »

Racio
Gost
Racio
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Planeta zemlja i jest u zapecku svemira a citav svemir jest nistavilo,drz se ti shalshe i portala logicno, okani se emanacije.

AJeTo
Gost
AJeTo
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Možda će netko pomisliti… Usvojio si mentalni sklop koji je opisao Vendetta.

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrči majstori crne magije y.ebu sve 30 i kusur god a tako i planet.. dok im se nee suprostavimo bit će i dalje..

Mrčikola
Gost
Mrčikola
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, ima i na portalu onih koji se još izruguju sa ovim što pišeš ali bez crne magije ovo im ne bi prošlo. Jučer je ovdje bio skup kontra “mjera” i cijepljenja i, brat bratu, nije se sakupilo više od 250-300 duša, a unaokolo euforija zbog turizma kojeg su korona… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

vidi Mrči kad imaš određene iskustvo znanje i znaš da znaš – baš i nije ni važno šta neko misli. jer imam 35 godina intezivnog traganja.. i masu podataka i izvora. pa sad neki šalabahtar i štreber, kopirant ne igraju ulogu a ni njihovo vrednovanje.. jer oni prikupljaju malo livo,… Pročitaj više »

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

Istina……

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Kapitalizam je najveća bolest od svega!!! To je naštimano za otuđenje čovjeka od čovjeka a vjerske ustsnove muda hlade jer ih boli ona stvar za … samo čovjek je postao ovca pa i nezna

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Hahaha……………….

TheBan
Gost
TheBan
2 mjeseci prije

Autoru članka: Nemojte komentirati ni citirati Bibliju ako ju ne razumijete! 144.000 su posebna grupa (ne želim zamarati objašnjavanjem, ali pametan bi već nešto zaključio iz; “Otkupljeni su od ljudi kao PRVINE Bogu i Jaganjcu.”) i ne predstavlja ni izbliza ukupan broj spašenih. Tko drži do točnosti i istinitosti konzultirao… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 mjeseci prije
Reply to  TheBan

Koje je janje ?

Ime
Gost
Ime
2 mjeseci prije
Reply to  Alen

Janje je Bog koji će ti suditi. Ili češ primiti spasenje od njega ili češ završiti tamo gdje će i sotona završiti.

Alen
Gost
Alen
2 mjeseci prije
Reply to  Ime

Hahah , sretno s janjetinom ..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Alen

Janje simbolizira Isusa.
Tih 144 000 bi trebali biti ratnici koji će pobijediti u Armagedonu.

Alen
Gost
Alen
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Čemu ta simbolika ?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Alen

Ahimsa, nenasilje.

Pobjeda žrtvom.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 mjeseci prije
Reply to  TheBan

Potpuno se slazem!
Biblija? Uzas od knjige. Nemozes naci 2 strucnjaka koji je znaju citirat a da se pri tome slazu oko znacenja citiranog. Covjek bi ocekivao da nesto tako vazno mora biti jasno i nimalo dvosmisleno pisano.
Steta.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije

Poštovani kolega,,,vidim ignoriraš ili iz neshvatljivog razloga (tebi znanog) ne govoriš istinu,,,MA GDJE IMAŠ OPIS DOGAĐAJA KOJI SE DANAS DEŠAVAJU SEM BIBLIJE??? baš bih volio znati,gdje?,,,nema druže,jedino biblija (koju očito ne podnosiš) govori o današnjim mjerama cjepljenja,tj,uzimanja “znaka” pripadnosti,,,pa kaže ,,da ni mali ni veliki,ni bogati ni siromašni bez žiga… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Kur’an !? Hadis poslanika Muhameda a.s.
Sve detaljno , s uputama…

TheBab
Gost
TheBab
2 mjeseci prije

Tražiš mišljenje od krivih “stručnjaka”.
Tražiti tumačenje Biblije od ateista ili kvazi-kršćana je isto kao tražiti ribu da ti objasni principe letenja kondora na toplim zračnim strujama.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  TheBab

Ne. To su “kvazi stručnjaci”. Ovdje ima jedan kojeg cijeli portal smatra stručnjakom. Nikad nije čuo da: – samo ljudi imaju slobodnu volju, – npr, koliko se sjećam nije mu poznato ono da će žena stati na glavu zmiji…ali će i ostati šepava. Btw, istraživanja su pokazala da ateisti znaju… Pročitaj više »

Ime
Gost
Ime
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Izvrčeš riječ Božju. Neće žena zdrobiti glavu zmiji nego njezino sjeme. A to je Isus Krist.

Lažeš i manipuliraš a neznaš

Meo
Gost
Meo
2 mjeseci prije
Reply to  TheBan

Pa da. To bi bilo čak i gl….144 tis. u Raju, a ostatak baj baj. Nema smisla. Isto kao što i ono penjanje po vojnom avionu, koji se sprema uzletjeti iz Kabula, još manje ima smisla (mogu samo zamisliti buku motora vojnog zraklopova dok oni trčkaraju oko njega 😂 👌

Meo
Gost
Meo
2 mjeseci prije
Reply to  Meo

… I kad su Talibani “pobjedili” (hahaha), onda je došao onaj tzv. domoljub ispred Kaptola u DC u da sve raznese. Čak ga je youtube pustio uživo!… dok nisu počele stizati snimke njega sa skupava Hilary C. 😁 Onda se kao, jadan, predao policiji. 🙉

Meo
Gost
Meo
2 mjeseci prije
Reply to  Meo

… Drugim riječima, sve je namješteno. Mi možemo raspravljati o tome, ko tu koga…Ali, sve je to igra.

TheBan
Gost
TheBan
2 mjeseci prije
Reply to  Meo

Igra…? Možda.
Ali svatko može izabrati stranu.
“Tražite i naći ćete, kucajte i otvoriti će vam se.”

TheBan
Gost
TheBan
2 mjeseci prije
Reply to  Meo

Biblija (Ivanovo otkrovenje) govori o “mirijadama mirijadi”.
“Mirijada” je u to doba (staro grčki) bio sinonim za nezamislivo veliki broj.

Siniša
Member
Siniša
2 mjeseci prije

Izbegavao sam ovaj film, moraću ga ipak pogledati. Free guy isto izgleda zanimljiv. Kako gledam…ukinuo kablovsku, tv nije smart ili android pa sam kupio tv box pa instalirana starija verzija Kodi programa/aplikacije i u kodiju instaliran Blue Thunder. Zna štekati jer je slabiji box a i oni baguju, sve u… Pročitaj više »

Eros
Gost
Eros
2 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Film kao film je ispodprosečan, da nije glavnog glumca glatko bi mogao biti b produkcija, nedosaju samo zombiji

Klump
Gost
Klump
2 mjeseci prije

Psihopat mislijo da nam delajo uslugo po Razodetju se bodo ljudje brez znaka pošasti 666 ali www world wide web – svetovna računalniška mreža skrivali po votlinah pred v novim prihodom odrešenika. Ker je Figumbavmanova konstanta 4.66 dokazala Manderbotov set kaosa,da če se določena populacija preveč na množi se samo… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
2 mjeseci prije

Mislim da je važniji realni i neposredni strah. To je strah od gladi koji bi se mogao dogoditi ove jeseni i zime. Pratim malo naslove MSMa u vezi inflacije i divljanja cijena, pa tko voli, nek izvoli: tps://www.vecernji.hr/vijesti/udarac-za-globalizaciju-sirom-svijeta-vlada-nestasica-nedostaje-skoro-svega-od-celika-do-tekstila-1516942?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=24sata.hr%2bSpecial%2bExchange tps://www.dw.com/hr/bauk-inflacije-se-%C5%A1iri-svijetom/a-57972226 tps://www.vecernji.hr/biznis/inflacija-u-eu-na-najvisoj-razini-u-gotovo-devet-godina-hrvatska-iznad-prosjeka-1516334 tps://www.vecernji.hr/vijesti/kruh-i-brasno-poskupjet-ce-i-treci-put-u-mjesec-dana-1516182 tps://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/proizvodacke-cijene-u-njemackoj-u-srpnju-porasle-najsnaznije-od-naftne-krize-1975-15096205 tps://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/europske-burze-na-putu-najgore-izvedbe-u-zadnjih-pola-godine-15096185 tps://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/najveca-autokompanija-u-svijetu-po-broju-prodanih-vozila-smanjuje-proizvodnju-za-40-posto-15095977 O ovome se čak ni nesmije… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Podržavam.

Ime
Gost
Ime
2 mjeseci prije

Napiše se neki apokaliptički scenario i obavezno se ubaci neki kvazi biblijski dio. Dragi ljudi, pisci komentatori MOLIM VAS, nemojte lupetati gluposti i nemojte komentirati bibliju ako je niste barem jednom pročitali. Lupetate i činite štetu. Spasenje je u bibliji, zadnje vrijeme je u bibliji ali ne to što pišete.… Pročitaj više »

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije
Reply to  Ime

Sta se to ima za procitati u biblijij ?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Ime

A ne bi li bilo bolje da nam vi iznesete svoje viđenje?

To je uvijek bolje od kritika.
Pozitiva.

Vicko Vrkić
Gost
Vicko Vrkić
2 mjeseci prije

Još jedna u nizu metoda iz kuhinje CIA-e da se ljudi drže u strahu, jer dok su su strahu lako ih se kontrolira. Poslovica kaže: “Mrak ne plaši, mrakom se plaši!”. Ako nije komet onda su bijesne pćele iz afrike, ili je kravlje ludilo ili ovo ili ono samo da… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije

36-godišnja austrijanka umrla nakon cjepljenja sa cjepivom Johnson&Johnsona ona se cjepila nedavno , prije 2 tjedna,. kako je poznato, cjepivo J&J-a je dovoljna jedna doza, dakle cjepila se jednom dozom. Nekoliko dana nakon toga, kolabrirala je dok se nalazila u jednoj trgovini. Hitno prebačena u bolnicu, gdje je umrla. krvarenje… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije

Michael Hirschmann iz pokrajine Donja Austrija dao je cjepiti svoju majku, na nagovor njenog liječnika. Majka je imala 89 godina, imala je demenciju i od ranije, oboljenja tromboze… baš zbog toga, navodno što je imala trombozu, liječnik je savjetovao Hirschmanna, da cjepi svoju majku. I on je to učinio. I ona… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Pokojnicu je sustigla karma…da je sina odgojila bolje možda bi doživjela i stotu.
(gloopan ju je dao ubosti, pa je post festum išao proučavati učinke “cjepiva”….hahaha;)

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije

ima puno o načetoj temi: Borba za opstanakTada mase shvaćaju da su prevarene, zavedene. …………..ovo iz naslova zar nije već prisutno sa plandemijom i ucjenama. prošetajmo malo iz upozorenja svijetu: Kategorija Zemljine promjene: Rečeno je da će se pojačati u snazi i frekvenciji, no nisu priznate, te da će se… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije

i zanimljivi prilog za razlog nedavnog zatvaranja ovdje spomenutih 6 opservatorija Brnjica April 15, 2013, 1:28 pm Kako otkriće velikog planeta kao što je Dvanaesti planet može biti ušutkano? Pogledajte kako često javnost bude kompletno prevarena čak i onda kad zna istinu, kad je umiješana i ima dokaz u svojim rukama.… Pročitaj više »

majasta
Gost
majasta
2 mjeseci prije

a Nibiru?

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  majasta

a čemu ?
pokaži što ti je zanimljivo – ponude ima unatoč brisanjima

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije

ma kakav strah, kakav bojazan, oni-kabala i svi njihovi namjesnici i pomoćnici trebaju da se boje… jer jednoga dana kada ih počnu ganjati po ulicama svih država… kaže se često, njih je 1% , a nas običnog čovječanststva 99%. Međutim to nije točno. njih je još puno manje. Jer, ako… Pročitaj više »

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Hahaha, dobar Ilić……………….

Branko
Gost
Branko
2 mjeseci prije

Toooo…, autor članka još malo pognoji, pa da čitatelju bude lakše donijeti odluku.

Škafiškafnjak
Gost
Škafiškafnjak
2 mjeseci prije

Pa nije to tako ni loše. Da napokon više svi odahnemo😁

Irina
Gost
Irina
2 mjeseci prije

Bože, toliko riječi a rečeno toliko malo! (I ništa novo!)

Stara kuka
Gost
Stara kuka
2 mjeseci prije

“Povijesno gledano, masovni ustanci rezultiraju temeljnom promjenom društva, a ne privremenim zastojem u vladajućoj ideologiji, stoga elite imaju dobar razlog za strah.”  A kako se ovo uklapa u sada prevladavajuće mišljenje među komentatorima na ovom portalu da ne postoje nikakvi spontani masovni ustanci ili bilo kakvi drugi nepredviđeni i nekontrolirani… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
2 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

A čuj, bilo kakvi pokreti, makar i potpuno spontani zbog nedostatka hrane ili siromaštva moraju imati nekog ko ih predvodi. Pa u društvu od nekoliko ljudi jedan se najčešće pita, on je glavniji od ostalih. a ako ti pokreti predju u višednevno protestovanje onda su već organizovaniji. Ako predju u… Pročitaj više »

Meo
Gost
Meo
2 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Obećaj Talibanima da će dobiti kontrolu države Afganistana. Ej! Cijele države! (nakon što su ih prvo Rusi, pa Ameri klali i ubijali). Zašto ne bi to prihvatili? (I tako ne bi nikada pobjedili)….Normalno, uz neke uvjete koje im kabala odredi. I to je to. 👌

Stara kuka
Gost
Stara kuka
2 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Što je društvo? Osim Dejana nitko nema odgovor? Samo kabala pa kabala. Ako u budućnosti sunčeva baklja spali svu elektriku na Zemlji ili meteor potuče 90% živih bića vama će i to biti djelo kabale.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
2 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

To neće biti djelo kabale, ali ti i dosta drugih komentatora niste u potpunosti svjesni njihove snage i logistike.
Podsmjeh ti sigurno neće pomoći u tome.

Jadranka S
Gost
Jadranka S
2 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Istina…..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

I ne samo to.

Da se, je li, dogodi kakav ustanak… Ovi ovdje a i ostali obdareni internetskim znanjem, odmah bi rekli: ” Aha, kabala”. 😃

Potpuno je drugi problem što je sve revolucije netko pokušao preusmjeriti i/ ili preuzeti.
Ali, nije uvijek uspijevalo. 😁

Stara kuka
Gost
Stara kuka
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Evo kršim obećanje, dajem plus i pohvaljujem jedan razuman i potpuno točan i istinit upis. Eto vidš da razmišljanje ne boli. Samo kad bi malo češće pokušavala.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Razmišljanjem je moguće doći do točnih zaključaka SAMO ako raspolažemo točnim podacima. Je li nešto takvo ili nije može se provjeriti na više načina: je su li konzistentni sa drugima? Npr, bilo tko , ako je pročitao “Ivanhoe” a zna ponešto o položaju Židova u Engleskoj. Drugo, jako je loša… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Aha, zato živimo u slobodnom i pravednom društvu.

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije

Takozvanom revolušn u Galiji su uništili konkurenciju kojoj su sve pokrali a prikazuju i dan danas tu pljačku i teror kao napredak sa one tri riječi koje mi se gade izgovoriti. Inaće ima napis jedan, neda mi se sad tražiti, da jedni te isti kod gala drže svo bogatstvo zadnjih… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije

Egalite, fraternite, liberte?

Ma uopće ne sumnjam da ti gazdama smeta.

Ma tko to drži koje bogatstvo?
Koncentracija kapitala događala se intenzivno od ’60- tih do 2000.
MNC. BANKE.
Prije toga postojali su značajni nacionalni kapitali.
Nije se uvijek štampao novac bez pokrića. Tek iza 70. i neke.
Bretonwudski blizanci.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije

ovaj naziv “Thule” iz filma, podsjetio me da sam taj izraz čuo negdje već ranije Dakle, Thule je mistični izmišljeni, fiktivni otok, koji se, prema opisu, starogrčkog pronalazača Pythesa iz 4. stoljeća prije krista, nalazi negdje daleko na sjeveru Europe, tojest zemaljske kigle. Prema opisu Pytheasa, Thule se nalazi udaljen… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Poznate su dvije stvari:
– odrednica, potpuno neutralna ” Ultima Thule” kao nešto na kraju svijeta, zadnja točka, možda i nedostupna…

– drugo, neki nacisti bili su opsjednuti sa “Spear…”, kopljem kojim je ubijen Isus.
Naravno, nezna se koje je to i postoji nekoliko ‘sumnjivih’.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

iz nekih povijesnih dokumentaraca njemačke TV, koje sam davno gledao, znam da je Himmler bio veliki pristalica okultizma i da je vjerovao u moć okultnoga, da to može njima nacistima dati snagu za pobjedu, tako nešto… Himmler se inače zanosio idejom, da Njemci trebaju odbaciti kršćanstvo i vratiti se starogermanskoj… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

detaljan si – čestitam

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije

kratko o osnivaču Thulea (iz vikipedije): Rudolf von Sebottendorf, pravim imenom: Adam Alfred Rudolf Glauer, pseudonim Erwin Torre (1875-1945), bio je njemački antisemitski okultist i izdavač. Pored toga bio je mason. Od 1901. do 1914. boravio je u Turskoj, odnosno, tadašnjem Osmanskom carstvu. von Sebottendorf je u Bursi 1901. upoznao grčkog… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

😄 Nije se uspio uvaliti u Rusiju tj u Oktobarsku revoluciju…

Oduvijek je bilo jasno tko širi te priče o Oktobarskoj revoluciji kao “židovsko- masonskoj zavjeri”.

O ova vaša dva komentara danas, mnogi bi trebali razmisliti…

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije

ovaj naziv “Thule” iz filma, podsjetio me da sam taj izraz čuo negdje već ranije Dakle, Thule je mistični izmišljeni, fiktivni otok, koji se, prema opisu, starogrčkog pronalazača Pythesa iz 4. stoljeća prije krista, nalazi negdje daleko na sjeveru Europe, tojest zemaljske kigle. Prema opisu Pytheasa, Thule se nalazi udaljen… Pročitaj više »

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

I tuljani su bili varanski projekt, kako da ideološki nakupe obične bešva na ideju koju će kao sprovesti Šiki a u stvari uništit će ih tom radnjom do temelja……………….

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije

Iskreno gledao sam toliko filmova slicne tematike da ovaj film necu svojom voljom pogledati…vjerovatno slucajno. A razlog se krije u cinjenici sto su vecinom svi slicni. Dobijam alergijsku reakciju na samu pomisao da pogledam jos jedan film u kojem tipicnu porodicu netipicno paranoicno brani usplahireni otac i zajapurena majka. To… Pročitaj više »

Meštar
Gost
Meštar
2 mjeseci prije

Saša F. ne miješaj kruške i jabuke. Kršćanstvo koje naviješta Isusa razapetog i uskrslog je sve samo ne elitistička religija. U članku knjige Otkrivenja nekoliko puta se govori o velikom mnoštvu spašenih, mirijadama mirijadi. Prorok Izajija govori o mnoštvu naroda koji se spašeni slivaju Bogu. Uostalom Bog je u Novom… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije
Reply to  Meštar

bravo,,,,,,,

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
2 mjeseci prije
Reply to  Meštar

Jesu vas dobro varani programirali, sebi ostavili oko za oko zub za zub a vama uvalili ko tebe kamenom ti njega kruhom ili tko ti opali šamar okreni mu i drugi……………

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije

neopisivo, lud zbunjenoga

Max
Member
Max
2 mjeseci prije

Za Baku.

Abe 04
Gost
Abe 04
2 mjeseci prije

U filmu taj meteor ili komet se očekuje da će udariti gdje? Pa negdje između Afrike i Europe. Kud će suza..

Diana Petar ...
Gost
Diana Petar ...
2 mjeseci prije

Život nije film, a u toj Knjizi o B(ogu)IB(aa)LIji piše i da Bog nije pristran, stoga se treba dobro promisliti o tom “okaljavanju sa “ženama” iz Sakrivenja 14;34.
Usput, hzračenje u Zg je vrlo pojačano, ako koga, osim Boga, brine.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik