fbpx

”Veliki strah: Apokalipsa koja se približava”

Apokalipsa

Možda najbolji i najosobniji prikaz katastrofa i apokalipse mogli smo nedavno vidjeti u filmu Grenland iz 2020. godine. Smještena u suvremeno doba, priča se vrti oko vijesti da međuzvjezdani komet po imenu Clarke ide prema Zemlji, te da je sačinjen od ulomaka stijena i leda dovoljno velikih da može izbrisati modernu civilizaciju.

John Garrity, građevinski inženjer, prima poruku od Ministarstva za domovinsku sigurnost (DHS) u kojoj ga obavještava da su on i njegova obitelj odabrani za odlazak u bunkere za hitne slučajeve. Dok je on u svome domu, veliki fragment slijeće na Tampu na Floridi i biva prikazan uživo na televiziji. Garrity prima još jednu poruku s uputama da se uputi u zračnu bazu Robins na evakuacijski let. Odvest će ih u velike bunkere u Thuleu na Grenlandu, jer se očekuje da najveći komad asteroida izazvati događaje koji će dovesti do uništenja moderne civilizacije.

Međutim, kako među njegovim susjedima nastaje panika, dolazi do obostranog šoka jer oni shvaćaju da nisu odabrani, a Garrity nije siguran zašto je to tako. Postupno shvaća da će njegove vještine građevinskog inženjera biti potrebne za obnovu post-apokaliptičnog svijeta, što je i razlog njegove uključenosti.

Dok drugi shvaćaju vrijednost narukvica koje je obitelj dobila za let u Thule, Garrity i njegova obitelj postaju meta različitih vrsta napada i urota, u kojima su trebali izgubiti narukvice tijekom cijele priče o filmu.

Sve u svemu, Grenland je dobro izrađen film i fokusira se na očajničke pokušaje obitelji da stigne u Thule, prije nego što asteroid Clarke udari Europu (!) i uništi civilizaciju. Najzanimljiviji aspekt filma je drama oko sukoba između “odabranih nekoliko” i ostatka stanovništva. Iako je Garrity možda sveamerički građanin, on ne odbacuje elitizam svog novog statusa, već ga prihvaća svim srcem. Možda je član demokracije i ima demokratske vrijednosti, ali kad dođe do naguravanja, na sve se to vrlo brzo u panici zaboravi. Svaki je čovjek za sebe i prihvaća promjene u državnoj ideologiji od građanina do birača u trenutku.

Odabrana nekolicina

Zamisao o odabranima nije nešto novo. Biblija govori da je Isus stvorio Novi savez noć prije svoje smrti, za vrijeme Posljednje večere. One koji su povjerovali da je Krist uskrsnuo od mrtvih i da je On Put u vječni život, Bog će odabrati da vladaju s Njime, na vrijeme od 1.000 godina. Biblija također navodi broj tih odabranih:

„Pjevali su pjesmu novu pred prijestoljem i pred četiri bića i pred starješinama. Nitko ne mogaše naučiti te pjesme doli one sto četrdeset i četiri tisuće: otkupljeni sa zemlje. Ti se ne okaljaše sa ženama, djevci su! Oni prate Jaganjca kamo god pođe. Otkupljeni su od ljudi kao prvine Bogu i Jaganjcu.“ (Otkrivenje 14, 3-4)

Ljestve božanskog uspona važna su ikona koja se čuva i izlaže u samostanu Svete Katarine, smještenom u podnožju planine Sinaj u Egiptu. Zlatna podloga tipična je za ikone poput ove, koja je izrađena u 12. stoljeću nakon rukopisa koji je napisao redovnik iz 6. stoljeća John Climacus koji ga je temeljio na biblijskom opisu Jakovljevih ljestava. Prikazuje uspon na nebo monaha, od kojih neki padaju i odvlače ih crni demoni. (Nažalost, podsjećaju se na nedavne scene kaosa na aerodromu u Kabulu s ljudima koji se gomilaju uz stepenice do putničkih aviona i padaju s vojnih aviona)

Elite su uvijek nastojale zadržati dio svojih lojalnih, nepokolebljivih sljedbenika sa svojom ideologijom dijeleći dobre poslove, simboliku visokog statusa (npr. viteštvo) ili dobru plaću (za plaćenike). Zalažu se za demokratske ideologije koje podrazumijevaju da su svi važni, ali su i vrlo svjesni da njihovi postupci dovode do masovnog nezadovoljstva (npr. masivni nacionalni dugovi, nezaposlenost, inflacija, propadanje nacionalnih zdravstvenih sustava itd.), te potencijal za masovni ustanak. Iz tog razloga, na primjer, politička policija srednje klase može biti važnija za državu od nacionalnih vojski radničke klase.

Glavni, ”mainstream” mediji imaju važnu ulogu u smanjenju ogorčenosti igrajući aktivnosti političara, ideološki kontrolirajući vijesti i povijest te popularizirajući upotrebu specifičnog jezika.

Svaki put kad ideja koja kritizira vladajuću ideologiju postane popularna, ona se ponovno označava ili žigoše terminima kao što je ”politička korektnost” (prikrivajući ili banalizirajući legitimne zabrinutosti u vezi s ”jezikom ili ponašanjem koje se može smatrati isključujućim, marginaliziranim ili uvredljivim za grupe ljudi) u nepovoljnom položaju ili diskriminirani”), ”kulturni marksizam” (prikrivanje ili banaliziranje legitimnih briga, na primjer, feminizma, multikulturalizma, prava homoseksualaca itd.), ”teorija zavjere” (prikrivanje ili banaliziranje legitimnih zabrinutosti u vezi s anomalijama u značajnim događajima ), “Dobri momci”/”Loši momci” (prikrivajući ili banalizirajući legitimne zabrinutosti glede toga koga država definira kao progresivnu ili reakcionarnu), “aktivizam probuđenih” (prikrivanje ili banaliziranje legitimnih briga u vezi s rasnim predrasudama, diskriminacijom i društvenom nejednakošću, itd.), čime ga se sterilizira i uklapa u ”prihvatljiv” jezik koji ne prijeti.

Svako novo odstupanje od kapitalističke norme odvraća se i trenutačno oblaže mjehurićima tako da ne utječe na rastuću masovnu svijest/sumnju kao da nešto nije u redu. Uzbunjivači se proganjaju (Assange, Snowden), a radnici šute ili se ignoriraju (Boeing).

Nadalje, monolitnost poriče radikalne razlike u etničkim skupinama (najreakcionarniji postaju glasnogovornici grupe), dok na filozofskoj razini modernizam, postmodernizam i metamodernizam negiraju razum i radikalno protivljenje. Sve uz obećanje da ćete, ako ste dobri, ako se budete dobro ponašali, biti stavljeni na lijepu listu Djeda Božićnjaka i postati jedan od rijetkih odabranih kad počne financijska/politička/društvena katastrofa ili kataklizma.

Tijekom krize urušava se retorika univerzalne zaštite (susjedi šokirani i razočarani), što dovodi do borbe za opstanak u elitnom smislu (bunkeri, zrakoplovi, rupe).

Borba za opstanak

Tada mase shvaćaju da su prevarene, zavedene. Budući da bi se moglo reći da Grenland predstavlja ideologiju elita, tada se vidi da su izbori koje elite nude: biti izabran ili prokletstvo, nema drugih mogućnosti. Slično, kada elite predstavljaju mase, one su u negativnom smislu straha, na primjer, simbolika mase zombija u filmu World War Z (2013).

Povijesno gledano, masovni ustanci rezultiraju temeljnom promjenom društva, a ne privremenim zastojem u vladajućoj ideologiji, stoga elite imaju dobar razlog za strah. Na primjer, Veliki strah u Francuskoj 1789. na kraju je doveo do kraja njezinog feudalnog sustava:

„Pripadnici feudalne aristokracije bili su prisiljeni otići ili su pobjegli na vlastitu inicijativu; neki su aristokrati bili zarobljeni, a među njima bilo je izvješća o zlostavljanju, poput premlaćivanja i ponižavanja, ali postoje samo tri potvrđena slučaja da je stanodavac stvarno ubijen tijekom ustanka. Iako se veliki strah obično povezuje sa seljaštvom, svi su ustanci imali tendenciju zahvatiti sve sektore lokalne zajednice, uključujući i neke elitne sudionike, poput obrtnika ili dobrostojećih poljoprivrednika. Često je buržoazija imala toliko dobiti od uništenja feudalnog režima kao i siromašnije seljaštvo. Iako je glavna faza Velikog straha zamrla do kolovoza, seljački su se ustanci nastavili i do 1790. godine, ostavivši nekoliko područja Francuske (prvenstveno Alzas, Lorenu i Bretanju) netaknutima. Kao rezultat ‘velikog straha’, Narodna skupština, u nastojanju da umiri seljake i spriječi daljnje ruralne nerede, 4. kolovoza 1789. službeno je ukinula ‘feudalni režim’, uključujući i pravo na podstanarstvo.”

Trenutna elitna ideologija budućnosti teži ka stvaranju globalnog upravljanja ili post-apokaliptičnih kolonija na zemlji, Mjesecu ili Marsu. Poput leminga koji prelaze liticu (ili aristokracije osamnaestog stoljeća), oni mogu samo zamisliti budućnost s potpunom kontrolom ili uništenjem.

Thule na Grenlandu, gdje se nalazi američka vojna baza, simbolično je prikladan jer je „u klasičnoj i srednjovjekovnoj književnosti ”ultima Thule” (latinski, najudaljeniji Thule) poprimio metaforičko značenje bilo kojeg udaljenog mjesta koje se nalazi izvan „granica poznatog svijeta“.

Za razliku od uništenja koje je izazvao asteroid Clarke na Grenlandu, nismo osuđeni na uništavanje ili skrivanje u bunkerima zbog nečega takvog, već samo osuđeni na to da nam budućnost diktira i određuje netko drugi; osim ako ne uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
186 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
11 mjeseci prije

Nije meteor, ali je komet, Subaru dolazi na svoje.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
11 mjeseci prije

kad bi sutra bio smak svijeta, sve bih pare raji podjelio – nista sebi ostavio nebi;)

Aeronetcz
Gost
Aeronetcz
11 mjeseci prije

Novinari Logicno počeli ste kao novinari Indexa pisati o koronavirusu i siriti strah od virusa koji nikad nije postojao, koji je geopoliticka instrument radi preformovanje svijeta..Prestanite vise piskarati o tome, napisite svoju analizu o trenutnim stvarima koje se dešavaju a ne virusu koji do zime nestaje a dolazi projekat klimatskih… Pročitaj više »

Gaga
Member
Gaga
11 mjeseci prije

Pojam “odabranih” u bilo kojoj religiji ili sistemu je oduvijek u meni zvonio kao poziv na otpor! Za biti odabran postoji cijena, kojoj u tom momentu ne znaš niti iznos! Biti odabran znači biti vođen – totalno neprihvatljivo! A što se povijesnog aspekta tiče kada govorimo o padu feudalnog društva,… Pročitaj više »

dulebg
Gost
dulebg
11 mjeseci prije

Ne bih da prognoziram, ali čini mi se da je kod germanskih, a bogami i romanskih naroda solidarnost mnogo manje prisutna, nego kod Slovena.

Šele
Gost
Šele
11 mjeseci prije

posmatrajući naše političare u korona agendi, nije mi jasno kako niko od njih ne odustane, odstupi, nešto izmisli, bolest ili bilo šta, kada je jasno i njima da im narodi ne vjeruju, ćak i oni koji su se cjepili im ne vjeruju, ali oni uporno guraju, izgleda do kraja, ja… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
11 mjeseci prije

Koliko je ova civilizacija od smrdljivi apokaliptičara pregnirana.. neopisivo i nepojmljivo!!

Throne
Gost
Throne
11 mjeseci prije

Nema tu komete jos dugo, to bi bio spas za planetu zemlju. Globalna elita je vec izabrala odabrane i krenuli su u veliku eugenicku operaciju (moderna verzija) ciscenja zemlje prema njihovom svacanju veceg djjela ljudske populacije, no zanimljivo mnogi korumpirani politicari, medicinari, novinari, bogatasi, suci, pripadnici vojske i policije, nisu… Pročitaj više »

Racio
Gost
Racio
11 mjeseci prije

Ne znam sto se nalazi izvan granica poznatog svijeta ali vidim da se portal logicno iz brckog nalazi izvan granica racionalnog svijeta ,svaki Bozji dan najavljujete apokalipsu,katastrofu,biblijski potop,zig zvijeri, armagedon, nuklearni holokaust itd, krucijalno pitanje jest kako vam to ne dosadi?

Mrčikola
Gost
Mrčikola
11 mjeseci prije

Davno je glavni u Svemiru trebao Zemaljsku kuglu, ili kakvog je već oblika, centrirati nogom da, sa svim ovim zlom i izopačenim nakotom koji nosi na sebi, završi u nekom zapećku Svemira ili u samom Ništavilu. Možda će netko pomisliti kako bi ovo bilo okrutno i nepravedno zbog pravednika među… Pročitaj više »

TheBan
Gost
TheBan
11 mjeseci prije

Autoru članka: Nemojte komentirati ni citirati Bibliju ako ju ne razumijete! 144.000 su posebna grupa (ne želim zamarati objašnjavanjem, ali pametan bi već nešto zaključio iz; “Otkupljeni su od ljudi kao PRVINE Bogu i Jaganjcu.”) i ne predstavlja ni izbliza ukupan broj spašenih. Tko drži do točnosti i istinitosti konzultirao… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
11 mjeseci prije

Izbegavao sam ovaj film, moraću ga ipak pogledati. Free guy isto izgleda zanimljiv. Kako gledam…ukinuo kablovsku, tv nije smart ili android pa sam kupio tv box pa instalirana starija verzija Kodi programa/aplikacije i u kodiju instaliran Blue Thunder. Zna štekati jer je slabiji box a i oni baguju, sve u… Pročitaj više »

Klump
Gost
Klump
11 mjeseci prije

Psihopat mislijo da nam delajo uslugo po Razodetju se bodo ljudje brez znaka pošasti 666 ali www world wide web – svetovna računalniška mreža skrivali po votlinah pred v novim prihodom odrešenika. Ker je Figumbavmanova konstanta 4.66 dokazala Manderbotov set kaosa,da če se določena populacija preveč na množi se samo… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
11 mjeseci prije

Mislim da je važniji realni i neposredni strah. To je strah od gladi koji bi se mogao dogoditi ove jeseni i zime. Pratim malo naslove MSMa u vezi inflacije i divljanja cijena, pa tko voli, nek izvoli: tps://www.vecernji.hr/vijesti/udarac-za-globalizaciju-sirom-svijeta-vlada-nestasica-nedostaje-skoro-svega-od-celika-do-tekstila-1516942?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=24sata.hr%2bSpecial%2bExchange tps://www.dw.com/hr/bauk-inflacije-se-%C5%A1iri-svijetom/a-57972226 tps://www.vecernji.hr/biznis/inflacija-u-eu-na-najvisoj-razini-u-gotovo-devet-godina-hrvatska-iznad-prosjeka-1516334 tps://www.vecernji.hr/vijesti/kruh-i-brasno-poskupjet-ce-i-treci-put-u-mjesec-dana-1516182 tps://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/proizvodacke-cijene-u-njemackoj-u-srpnju-porasle-najsnaznije-od-naftne-krize-1975-15096205 tps://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/europske-burze-na-putu-najgore-izvedbe-u-zadnjih-pola-godine-15096185 tps://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/najveca-autokompanija-u-svijetu-po-broju-prodanih-vozila-smanjuje-proizvodnju-za-40-posto-15095977 O ovome se čak ni nesmije… Pročitaj više »

Ime
Gost
Ime
11 mjeseci prije

Napiše se neki apokaliptički scenario i obavezno se ubaci neki kvazi biblijski dio. Dragi ljudi, pisci komentatori MOLIM VAS, nemojte lupetati gluposti i nemojte komentirati bibliju ako je niste barem jednom pročitali. Lupetate i činite štetu. Spasenje je u bibliji, zadnje vrijeme je u bibliji ali ne to što pišete.… Pročitaj više »

Vicko Vrkić
Gost
Vicko Vrkić
11 mjeseci prije

Još jedna u nizu metoda iz kuhinje CIA-e da se ljudi drže u strahu, jer dok su su strahu lako ih se kontrolira. Poslovica kaže: “Mrak ne plaši, mrakom se plaši!”. Ako nije komet onda su bijesne pćele iz afrike, ili je kravlje ludilo ili ovo ili ono samo da… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 mjeseci prije

36-godišnja austrijanka umrla nakon cjepljenja sa cjepivom Johnson&Johnsona ona se cjepila nedavno , prije 2 tjedna,. kako je poznato, cjepivo J&J-a je dovoljna jedna doza, dakle cjepila se jednom dozom. Nekoliko dana nakon toga, kolabrirala je dok se nalazila u jednoj trgovini. Hitno prebačena u bolnicu, gdje je umrla. krvarenje… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 mjeseci prije

Michael Hirschmann iz pokrajine Donja Austrija dao je cjepiti svoju majku, na nagovor njenog liječnika. Majka je imala 89 godina, imala je demenciju i od ranije, oboljenja tromboze… baš zbog toga, navodno što je imala trombozu, liječnik je savjetovao Hirschmanna, da cjepi svoju majku. I on je to učinio. I ona… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
11 mjeseci prije

ima puno o načetoj temi: Borba za opstanakTada mase shvaćaju da su prevarene, zavedene. …………..ovo iz naslova zar nije već prisutno sa plandemijom i ucjenama. prošetajmo malo iz upozorenja svijetu: Kategorija Zemljine promjene: Rečeno je da će se pojačati u snazi i frekvenciji, no nisu priznate, te da će se… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
11 mjeseci prije

i zanimljivi prilog za razlog nedavnog zatvaranja ovdje spomenutih 6 opservatorija Brnjica April 15, 2013, 1:28 pm Kako otkriće velikog planeta kao što je Dvanaesti planet može biti ušutkano? Pogledajte kako često javnost bude kompletno prevarena čak i onda kad zna istinu, kad je umiješana i ima dokaz u svojim rukama.… Pročitaj više »

majasta
Gost
majasta
11 mjeseci prije

a Nibiru?

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 mjeseci prije

ma kakav strah, kakav bojazan, oni-kabala i svi njihovi namjesnici i pomoćnici trebaju da se boje… jer jednoga dana kada ih počnu ganjati po ulicama svih država… kaže se često, njih je 1% , a nas običnog čovječanststva 99%. Međutim to nije točno. njih je još puno manje. Jer, ako… Pročitaj više »

Branko
Gost
Branko
11 mjeseci prije

Toooo…, autor članka još malo pognoji, pa da čitatelju bude lakše donijeti odluku.

Škafiškafnjak
Gost
Škafiškafnjak
11 mjeseci prije

Pa nije to tako ni loše. Da napokon više svi odahnemo😁

Irina
Gost
Irina
11 mjeseci prije

Bože, toliko riječi a rečeno toliko malo! (I ništa novo!)

Stara kuka
Gost
Stara kuka
11 mjeseci prije

“Povijesno gledano, masovni ustanci rezultiraju temeljnom promjenom društva, a ne privremenim zastojem u vladajućoj ideologiji, stoga elite imaju dobar razlog za strah.”  A kako se ovo uklapa u sada prevladavajuće mišljenje među komentatorima na ovom portalu da ne postoje nikakvi spontani masovni ustanci ili bilo kakvi drugi nepredviđeni i nekontrolirani… Pročitaj više »

wipnbwipeungwuerfnup
Gost
wipnbwipeungwuerfnup
11 mjeseci prije

Takozvanom revolušn u Galiji su uništili konkurenciju kojoj su sve pokrali a prikazuju i dan danas tu pljačku i teror kao napredak sa one tri riječi koje mi se gade izgovoriti. Inaće ima napis jedan, neda mi se sad tražiti, da jedni te isti kod gala drže svo bogatstvo zadnjih… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 mjeseci prije

ovaj naziv “Thule” iz filma, podsjetio me da sam taj izraz čuo negdje već ranije Dakle, Thule je mistični izmišljeni, fiktivni otok, koji se, prema opisu, starogrčkog pronalazača Pythesa iz 4. stoljeća prije krista, nalazi negdje daleko na sjeveru Europe, tojest zemaljske kigle. Prema opisu Pytheasa, Thule se nalazi udaljen… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 mjeseci prije

kratko o osnivaču Thulea (iz vikipedije): Rudolf von Sebottendorf, pravim imenom: Adam Alfred Rudolf Glauer, pseudonim Erwin Torre (1875-1945), bio je njemački antisemitski okultist i izdavač. Pored toga bio je mason. Od 1901. do 1914. boravio je u Turskoj, odnosno, tadašnjem Osmanskom carstvu. von Sebottendorf je u Bursi 1901. upoznao grčkog… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
11 mjeseci prije

ovaj naziv “Thule” iz filma, podsjetio me da sam taj izraz čuo negdje već ranije Dakle, Thule je mistični izmišljeni, fiktivni otok, koji se, prema opisu, starogrčkog pronalazača Pythesa iz 4. stoljeća prije krista, nalazi negdje daleko na sjeveru Europe, tojest zemaljske kigle. Prema opisu Pytheasa, Thule se nalazi udaljen… Pročitaj više »

Sven
Gost
Sven
11 mjeseci prije

Iskreno gledao sam toliko filmova slicne tematike da ovaj film necu svojom voljom pogledati…vjerovatno slucajno. A razlog se krije u cinjenici sto su vecinom svi slicni. Dobijam alergijsku reakciju na samu pomisao da pogledam jos jedan film u kojem tipicnu porodicu netipicno paranoicno brani usplahireni otac i zajapurena majka. To… Pročitaj više »

Meštar
Gost
Meštar
11 mjeseci prije

Saša F. ne miješaj kruške i jabuke. Kršćanstvo koje naviješta Isusa razapetog i uskrslog je sve samo ne elitistička religija. U članku knjige Otkrivenja nekoliko puta se govori o velikom mnoštvu spašenih, mirijadama mirijadi. Prorok Izajija govori o mnoštvu naroda koji se spašeni slivaju Bogu. Uostalom Bog je u Novom… Pročitaj više »

Max
Member
Max
11 mjeseci prije

Za Baku.

Abe 04
Gost
Abe 04
11 mjeseci prije

U filmu taj meteor ili komet se očekuje da će udariti gdje? Pa negdje između Afrike i Europe. Kud će suza..

Diana Petar ...
Gost
Diana Petar ...
11 mjeseci prije

Život nije film, a u toj Knjizi o B(ogu)IB(aa)LIji piše i da Bog nije pristran, stoga se treba dobro promisliti o tom “okaljavanju sa “ženama” iz Sakrivenja 14;34.
Usput, hzračenje u Zg je vrlo pojačano, ako koga, osim Boga, brine.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.
Izbornik