Venecuela “spremna za bitku” ukoliko Tramp uvede blokadu

Nicolas Maduro Venezuela
5 komentara

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, je rekao kako je njegova zemlja spremna za bitku ako SAD uvedu blokadu koju je najavio američki predsednik Donald Tramp.

Maduro je rekao da će izaslanik Venecuele pri UN-u odbiti “ilegalnu” pretnju Sjedinjenih Država.

“Svi smo spremni za borbu ako bilo ko pokuša da nametne karantin ili blokadu našoj zemlji” rekao je Maduro, govoreći na događaju u državi La Guaira u petak popodne, dodajući da pretnja pokazuje samo “očaj i iritaciju” američke vlade.

“Ne u Venecueli! Moja je poruka zločinačkom imperijalizmu” rekao je Maduro.

Venecuelanski predsednik je reagovao na primedbu američkog predsednika Donalda Trumpa od četvrtka, kada je novinarima ispred Bele kuće rekao da razmišlja o blokadi Venecuele zbog “stranog učešća” Rusije, Kine, Irana i Kube u ovoj zemlji.

Samuel Moncada, venecuelanski ambasador u UN-u, dobio je instrukciju da negira pretnju u Savetu bezbednosti, rekao je Maduro, obećavajući da će Venecuela ostati “slobodna i nezavisna” uprskos pritisku SAD-a.

Tvrdeći da želi povratiti demokratiju u Venecueli, američki opozicioni političar Juan Guaido se proglasio za predsednika u januaru i zahtevao je Madurovu ostavku. Pokušaji Guaida da postane predsednik kulminirali su 30. aprila kada je pokušao podići vojni puč koji je doživio totalni fijasko.

Američke sankcijeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sara
4 godine prije

Hahhahha, a di im je onaj Ulični samoproglašeni predsjednik Gvido, ili tako nekako?

Zadranin
4 godine prije

Drž se Venezuelo, nedaj ni milimetar toj amerokenjskoj gamadi.

P***!

nessy
4 godine prije

Pa je li moguce da je onaj stakor-predsjednik, jos ziv i na slobodi? Pricajte mi o slobodi! U 90% drzava na svijetu, zbog onoga sto je napravio, ili bi bio utamnicen na trajno, ili bi se “samoubio”. Izmedju ostalih drzava, to bi ga sledovalo i u USA, i u EU, sve po zakonu, i tu nitko ne moze staviti razumnu primjedbu.

Max
4 godine prije

Narod Venezuele još stoji slobodan i ostat će.

edić
4 godine prije

Amerikanci vode sa Trumpom agresivnu politiku gdje god u svijetu imaju ekonomsko-strateške interese,,,Venezuela, Iran, Afganistan, Sirija, Libija, te njihov vječni neprijatelj Rusija . Ono što pentagon i Trump ne vide da ostatak svijeta čita njihovu strategiju glavnog svjetskog policajca i zanemaruju činjenicu da se sve više nuklearnih raketa okreće prema Americi. Rusija, Kina, Koreja a za očekivanje je i Indija i Iran pa i sateliti u EU koje Trump ucjenjuje ekonomski meće mu biti vjerni u mogućem nuklearnom sukobu. Sve to moglo bi biti manje strašno od klimatskih promjena koje su nezaustavljive sadašnjom poltikom USA i Kine…Sibir gori. permafrost se topi CO2 raste…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI