Zablude zapadnjačkih obavještajnih službi i laži vezane uz Buču

Vojnici pored unistenog tenka u Buci
68 komentara

Dok je propagandna operacija Buče bila plivački uspjeh u poticanju američkog bijesa oko izmišljenih ruskih zvjerstava (po mom mišljenju, ukrajinske nacionalističke snage imaju tu krv na rukama), nije pomaknula iglu. Što je igla? Uvjeravanje Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i ostatka NATO-a na ulazak u borbu u Ukrajini sa stvarnim borcima i opremom kojom upravlja NATO. NATO je oštar i drži se kao manekenka u Madonninom videu, ali kad je riječ o akciji – NULA.

Kao što sam napomenuo u prethodnim objavama, NATO može poslati sav materijal koji želi u Ukrajinu i to ništa ne znači. Prvo, može li NATO uopće osigurati sigurnu isporuku bilo kakvog oružja? Kratak odgovor je “ne”. Rusija je već pokazala da ima sposobnost precizno gađati ukrajinske baze koje grle poljsku granicu i izazvati pustoš.

Drugo, budimo velikodušni i pretpostavimo da će zastarjeli sustavi NATO-a proći. Tko će obučavati Ukrajince kako koristiti NATO brodove i gdje će se ta obuka održati? Isti problem s isporukom oružja, Rusi su napali i uništili ove objekte za obuku tijekom prošlog mjeseca.

Treće, pretpostavimo da je oružje isporučeno i da su primatelji obučeni; Sljedeći izazov je dovesti ovo oružje na prve crte bojišnice za sukob s ruskim snagama. Sretno s tim s obzirom na rusku kontrolu zraka i cesta.

Razlog je to što je dio opreme, koju NATO predlaže dostaviti Ukrajini, beznadno zastario i nadmašen u usporedbi s ruskim sustavima oružja. NATO-ova pomoć zvuči sumnjivo kao ono što se događa kada par u predgrađu obavi proljetno čišćenje i odluči prodati beskorisno smeće na rasprodaji u garaži. Ukrajina dobiva uglavnom beskorisne rukotvorine.

Govoreći o izgubljenim naporima, što je s lažima vezanim uz Buču? Da, znam da gledatelji kabelskih vijesti i mainstream vijesti urlaju od tjeskobe i bijesa zbog navodnih ruskih masovnih ubojstava civila u kijevskom predgrađu Bucha. Ali to je manje od 30 milijuna ljudi u zemlji od 330 milijuna. Većina ne zna ništa o tome i nije ih briga.

Jeste li upoznati s pojmom “impotentni bijes?” To je ono što Sjedinjene Države i njihovi saveznici u NATO-u sada doživljavaju. Pretpostavljam da su obavještajci, koji su pomogli Ukrajincima organizirati masakr u Buči, računali na plimni val bijesa koji će potaknuti NATO u akciju. Ali to se nije dogodilo. Umjesto toga, Europa se odlučila za više ljutitih riječi i samoporažavajuće ekonomske sankcije.

Dio problema s izvlačenjem kilometraže iz Buča narativa osmišljenog kako bi prikazao Rusiju kao agresivnu vojsku 21. stoljeća jest internet. Dok se na establišmente diljem svijeta obično može računati da će isporučiti propagandu na zahtjev, internet je još uvijek divlja karta koja može brzo nadmašiti sve što konvencionalni mediji pokušaju pokrenuti.

U slučaju Buče, internetski tragači brzo su istaknuli da su Rusi napustili Buču 30. ožujka; gradonačelnik Buče proglasio je grad slobodnim 31. bez ijednog spomena pokolja, a tijela na ulici počela su se pojavljivati tek 2. travnja.

Ali postoji još jedan veliki dokaz koji se nije pojavio: društvene mreže. Još nisam vidio niti jednu referencu na objavu na društvenim mrežama iz Buče od 30. ožujka do 01. travnja u kojoj se zabrinuti roditelj, supružnik ili brat ili sestra muče zbog nestalog rođaka. Niti jedna objava o ljudima koje su na ulici navodno ubijali Rusi koji su bježali. Ni riječ.

Potapšajte Ruse po ramenu za očuvanje netaknutih elektroenergetskih sustava i interneta u Ukrajini. U normalnoj invaziji NATO-a, uništavanje elektroenergetske mreže i rušenje interneta obično je glavni prioritet. Rusija ne slijedi NATO-ove metode u Ukrajini.

Ups!! Čini se da su glavni umovi koji su nadgledali ovo zaboravili oslikati krajolik odgovarajućom pozadinskom bukom društvenih medija. Postoje neki nepotvrđeni izvještaji da je britanski MI6 izmislio ovo jezovito kazalište s ukrajinskom službom. Ako je istinit, ovo predstavlja daljnju optužnicu za njihovu nesposobnost.

Nema znakova da se Rusija odlučila sklupčati u fetus i slomljena srca jecati zbog zločestih riječi, koje joj Zapad izgovara. Ne. Rusija se i dalje ponaša poput gladne boe i polako, metodično cijedi život iz ukrajinske vojske.

Autor: Larry C. Johnson

BučamasakrNATOobavještajne služberusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uskok Marko
1 godina prije

Račak II

1 godina prije

Iako nismo doživeli psihozu pred WW1 i 2 možemo biti sigurni da je bilo baš ovako: svima je jasno šta se sprema ali svi guraju glavu u pesak i nadaju se da neće biti tako. Nemojte da vas zavara to što tada nisu imali internet – tada su informacije malo sporije putovale ali su bile realnije nego danas.   Nadam se da više nema dileme da pred svakim društvom (namerno nisam napisao „pred svakom državom“ jer o ovome moraju odlučivati i odlučivaće narod – ovako ili onako) stoji odluka „kojoj strani će se prikloniti“. Vašington vrši otvoren i brutalan pritisak u cilju „konsolidovanja međunarodne zajednice“ i to u sve većoj meri postiže.   Jasno je na koju će stranu većina država Evrope – da imaju nekog izbora i nemaju, sistem koji im je instaliran, psihologija populacije i razne poluge uticaja im ne ostavljaju mogućnost za bilo kakvu drugačiju varijantu (ovu agendu… Čitaj više »

1 godina prije

Ova operacija ima neslutene razsježnosti.
Naime, prate ju NATO službe, ratna mašinerija.
Rusija ne uništava Ukrajinu. Ne koristi suvremenu elektronsko ometanje sa kojim bi mogla zaslijepiti komunikacije… Sve šta se uništava uzima u obzir što manje civilnih žrtava.
Svakako nije uvijek moči izbječi toga, kad armija, večinom baš Azovci, namještaju oružja u stambene zgrade.
A sa druge strane, Ukrajinska vojska dobiva svu podršku NATO…. Satelitske snimke, informacioni sistem, oružja…
Čak se pojavljuju informacije, da sve koordiniraju zapadni generali na terenu…
Nije još potvrđeno, ali goviri se, da su u Azovstalu strani oficiri…
Znači, imamo rat, koji odstupa od svega do sada poznatog. Nove okolnosti.
I nema nazad, jer zapad je uložio “All in”, jer razumije samo poker.
I več je izgubio, jer blefira. Nema karte.

1 godina prije

Evo, ovog momenta pojavio se članak.
U Azovstalu su strani oficiri. Ako ne poginu, dočepat če se ih Rusi.
A Rusi več kažu. U Siriji smo isto uhvatili strane oficire i ameriška strana zamolila nas je, da ne objavljujemo, koji su ti ljudi. Ispunili smo im želju.
Sada čemo pokazati čitavom svijetu, ko stoji iza rata u Ukrajini!

eks
1 godina prije

NATO je instrument politike američkih psihopata. NATO je fašistička zločinačka organizacija.

Toni
1 godina prije

Standardni komentatori .

sebastian
1 godina prije

Moje kratko i jasno na svu situaciju u Ukrajini glasi slava Rusiji.Još nas jedino ruski vojni potencijal i efektive mogu spasiti od živog blata zapadnjačkih ‘novonormalnih’ i ‘zelenih’ politika iza kojih stoje svjetske zločinačke elite koje su sve to osmislile.

Max
1 godina prije

To je to. Rusi kontroliraju kopneni i zračni prostori kadri su uništiti sve što dođe. A osim toga istočne članice NATO pakta primoranu se rješavati se starog sovjetskog oružja ne bi li poslije kupovali Američko. Sve se više čini da je Buča inscenirana ali ostavljam to istrazi.

1 godina prije

Najveća zabluda je bila da rusi neće pokrenuti akciju da je to uobičajeno gomilanje trupa i kada su krenuli uništili su im skoro kompletnu avijaciju i pvo, pa su krenuli kopneno.

Lucija, prva
1 godina prije

Руски војни дописник издавачке куће „Комсомољска правда“ Александар Коц био је једини новинар који се налазио у Бучи где су се налазиле Оружане снаге Русије и својим очима је видео не само период контроле Буче од стране руске војске, већ и процес прераспоређивања трупа.

Коц је за Спутњик испричао о дешавањима у овом украјинском граду.

Predlažem pogledati.
Osim onog što znamo, on kaže da su ukrajinske snage tukle po ruskim položajima i nakon odlaska Rusa.

Pa da postoji mogućnost i da tako netko pogine.
Najvažnije jest da su Ukri ušli predvođeni nacistima, koji su hvatali ove civile sa bijelim oznakama, a koje su ispitivali kao špijune (!).
Moš’ mislit. Čovjek sa vrećicom s kojom ide iz kupovine…špijunira.
Jučer na indexu navalili da je to krivica nekog potpukovnika.
Slikan sa nekim protom !? To nesumnjivo dokazuje krivicu.

Boba Lazarević
1 godina prije

“Swimming success” se kod nas ne prevodi s “plivački uspjeh”. Potrebno je malo ozbiljnosti kod prevođenja, inače će dobri članci i izvori poput ovoga izgledati retardirano.

tihobl
1 godina prije

Larry imas gresku u drugom koraku: Tko će obučavati Ukrajince?

Nije problem ko ce obucavati, Poljska je puna instruktora, problem je koga ce obucavati. Zelenski je planirao TO od 2 miliona vojnika, a uspio je mobilisati nekoliko stotina, uglavnom tinejdzera koji vole video igrice. Ukrajinci nece da se bore za kijevski rezim. Cak nece ni galcijani osim najzadrtijih medju njima koji su vec u naci bataljonima.

Larry napravio si gresku u koracima. Svi ostali koraci koje si nabrojao su nepotrebni. Prvo moras naci drugu mobilizacionu bazu jer je ukrajinska iscrpljena kad je Zelesnki raspustio zatvore i istovario kamione sa oruzjem na ulici. Tek onda moze nastaviti sa analizom.

abc
1 godina prije

I još nešto sa ruskih medija:
Sjedinjene Države priznale su da je optuživanje Rusije da namjerava upotrijebiti kemijsko oružje u Ukrajini bila propaganda.
Dužnosnici američke administracije doslovno navode da “Sjedinjene Države koriste obavještajne podatke da vode informacijski rat protiv Rusije, čak i ako su obavještajni podaci nepouzdani”.
“…Trojica američkih dužnosnika izjavila su za NBC News ovog tjedna da nema dokaza da je Rusija isporučila bilo kakvo kemijsko oružje Ukrajini.
Rekli su da su SAD objavile informacije kako bi obuzdale Rusiju…”
Vir. RT, Sputnik, RusVesna,

Jelica
1 godina prije

Safari je ime ukro jedinice koja je ušla u Buču nakon što su se Rusi povukli. A jedan Kličko je u intervju rekao da su Rusi napravili safari na stanovnike Buče. Hm, hm.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI