Zabrana američkih konzervativaca na društvenim mrežama, a ne talibana dokazuje da više ne znamo ko su loši momci

Zabrana Trumpa na Twitteru
23 komentara

Gde ima smisla zabraniti Donaldu Trumpu da tvituje na osnovu „podsticanja na nasilje“, ali dopustiti talibanima da nastave tvitovanje dok jurišaju na predsedničku palatu u Kabulu?

U godinama od 11. septembra u Americi se pojavila politička podela koja se proširila tokom Obame, nastavila da se širi tokom Trumpovog mandata i, uprkos Bajdenovim tvrdnjama u suprotno, i danas raste. Videli smo kako se definicije reči stalno menjaju ili primenjuju na mestima koja nemaju smisla.

Termini kao što su rasistički, homofobni i seksistički koriste se kao epiteti za ljude sa kojima se drugi ne slažu, umesto za one koji iskreno mrze crnce, homoseksualce ili žene. U doba društvenih medija, čini se da ni ne možemo otkriti ko su teroristi.

Dok talibani ponovo preuzimaju Avganistan, možete otići na Twitter i videti kako jedan od njihovih portparola razgovara o tome bez straha da će biti cenzurisan.

Razmislimo o ovome na trenutak. Imate jednu od najzloglasnijih terorističkih grupa na svijetu koja ima slobodu na društvenim mrežama, dok su konzervativci, poput bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, i računi koji raspravljaju o revizijama izbora u nekoliko država širom Amerike zabranjeni.

Koliko smo daleko kroz ogledalo kada je kontroverznije izveštavati o izbornoj reviziji ili biti konzervativan predsednik Sjedinjenih Država nego podržati šerijatski zakon, seksualno ropstvo i terorizam? Društveni mediji su nahranili ovu glupost, zahvaljujući stalnim guranjima društvenih medija od strane Twitera, Fejsbuka i YouTubea, više ne znamo ko su pretnje. Nemamo pravi način kao kulturu razumevanja šta zapravo može naneti štetu životu, a šta ne.

Čini se da Twitter posebno funkcioniše kao agresivna mašina, jedna osoba se naljuti, a odatle je prate drugi. Ako se neko ne slaže sa ruljom, dešava se poslovična gomila pasa koja pogoršava emocije koje su već narasle. Snežna gruda se pretvara u ogromnu lavinu besa i panike, često zbog nečega što zaista nije bilo ni približno toliko važno kao što žele da verujete.

Mnogo toga ima veze sa činjenicom da će Twitter dozvoliti određenim glasovima da pričaju potpune besmislice na svojoj platformi duži vremenski period, ali ljudi su ti koji prozivaju te gluposti i na kraju dobiju zabranu. Češće nego ne, konzervativci na kraju budu udarani. To je u potpunosti zato što su Twitter i njegovo osoblje deo političke levice, a oni zapravo ne veruju u slobodu govora, već samo žele da pomognu svojoj strani.

Kao takvo, nije vam dozvoljeno da govorite o revizijama izbora. Ne možete reći ništa što bi bilo blizu pitanja da se vlada nosi sa pandemijom Covid-19 u Sjedinjenim Državama. Ne možete biti Donald Trump. Međutim, ako ste portparol jedne od najsmrtonosnijih terorističkih organizacija na svetu, onda ste sasvim dobro. Zato što ili više ne znamo ko su pravi loši momci, ili nas jednostavno nije briga sve dok nisu američki konzervativci.

Donald TrumpTalibani
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
2 godine prije

Odlično se zna ko je loš a ko dobar.

tihobl
2 godine prije

Međutim, ako ste portparol jedne od najsmrtonosnijih terorističkih organizacija na svetu, onda ste sasvim dobro.

Naravno da je Dzen Psaki sasvim dobro. Sto bi nju neko cenzurisao.

AbuDabi
2 godine prije

Sve te CEO raznih mreža, te factcheck šljam poslati ma malo u Avganistan, na malo demokracije. Pa nek im oni vele čija majka crnu vunu prede.

medo
2 godine prije

Svi su oni isti. To je igrokaz.

Herc
2 godine prije

Smiješno mi je bilo gledati Bidnoga i Blinkena,punih gaća nakon kaosa iz Kabula iako je izvještaj CIA bio da se očekuje pad tek za 90 dana. A Trump neka ga zdravlje posluži i pripremi strategiju za skori povratak u WH.

Leslie
2 godine prije

Trump je oduvijek bio dobar čovjek, prava dobrica. poslat ću mu zahtjev da posjeti Bosnu u ime Floride, te da potpišemo pobelju prijateljstva te bilateralne sporazume između dvije slobodne zemlje Svijeta. Svakako ima moju i potporu svih stanovnika Bosne, zemlje slobodne

Ingerman
2 godine prije

Borat ima riječ: Nice
:-))

Ingerman
2 godine prije

Trump i Biden su dvije strane istog novčića.
Jedan debil i cirkusant za mase
Drugi dementni profesionalni uhljeb.
Ja već dugo imam osjećaj da je i Americka politika obezglavljena dinamikom modernoga svijeta.

Ameb
2 godine prije

meni ti Talibani dođu više ko oslobodioci, makar im je šef prošao cijinu obradu i sve po dogovoru i potrebi… a i hezbolah je na popisu terorista. da je pravde i otvorenih očiju na spisku UN-a bi bilo i pet očiju

Faust
2 godine prije

Ovo u Afganistanu je unaprijed dogovoreno između NATO i Talibana.Glavni cilj je novi “migrantski” val prema EU.

ledeno doba
2 godine prije

Zabrana američkih konzervativaca na društvenim mrežama, a ne talibana dokazuje da više ne znamo ko su loši momci

ledeno doba
2 godine prije

“Zabrana američkih konzervativaca na društvenim mrežama, a ne talibana dokazuje da više ne znamo ko su loši momci”

Zabrana američkih konzervativaca na društvenim mrežama, a ne talibana– dokazuje da kabala stoji i iza talibana..

iza američkih konzervativaca, stajala je oduvijek

Max
2 godine prije

Teror.

VasilisaPremudra
2 godine prije

Mda.

E pa sad…i smjena vlasti miroljubivije protječe u Afganistanu negoli je do primopredaje došlo u juesej…

nepoželjni
2 godine prije

“Zabrana američkih konzervativaca na društvenim mrežama, a ne talibana dokazuje da više ne znamo ko su loši momci” Da bi ova dilema dobila logičke okvire moramo prije biti na čisto u vezi procesa koji je u tijeku na cijeloj planeti, sa naglaskom na razvijeniji dio svijeta. Držim da su sva dešavanja zadnjih 12-15 (i priprema za to zadnjih 40) godina usmjerena na destabilizaciju zapadnog svijeta sa ciljem uništenja ovog nakaradnog kapitalističkog sustava u kojem je svaki pojedinac mogao neograničeno iskorištavati prirodne i ljudske resurse i trošiti ih samo za sebe. To se da zaključiti iz više primjera: rušenje obitelji, droga i razne perverzije, legalizacija istospolnih zajednica, rušenje svih moralnih načela, opći poremećaj u mjerilima vrijednosti i ovo najzadnje, rušenje ekonomske stabilnosti i istovremeno oduzimanje slobode i života cjelokupnom roblju zapadne “civilizacije”. Ide se na osiromašivanje roblja a sa time i uništavanje ekonomija sa ciljem da se svi izjednače u skromnosti… Čitaj više »

Toni
2 godine prije

Tipična masonska manipulacija i zamjena teza o dobrim i lošim momcima. Trump je bad guy jer ne sluša luciferijansku masoneriju, talibani su good guy’s jer sada čuvaju nepregledna polja maka u Afganistanu. Prije su ih uništavali “ali su se sada prizvali k pameti jer su postali talibani s visokim pragom tolerancije i humanosti”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI