Zagreb i Skopje gaze Ustav Venezuele i Povelju UN-a i priznaju “predsjednika” Guaidóa

Hrvatska Makedonija
184 komentara

Proteklih godina i desetljeća se u režiji Washingtona provelo na desetine državnih udara, ali se to uvijek radilo tiho, uz traženje praznina u zakonima pojedinih zemalja i kroz takozvane institucionalne državne udare, ili izravnim vojnim intervencijama koje su se pravdale prilično vješto osmišljenih humanitarnim razlozima. Državni udar u tijeku u Venezueli je u tom smislu iznimka i posebno je važan jer SAD i vazalske zemlje flagrantno krše Povelju Ujedinjenih naroda i međunarodno pravo, bez da su se potrudili ponuditi bilo kakav valjani razlog. Ovoj bulumenti su se sinoć pridružile i Hrvatska i Makedonija.

Hrvatska je zabrinuta najnovijim događanjima u Venezueli i daljim produbljivanjem političke i humanitarne krize. Snažno osuđujemo kršenje ljudskih prava i vladavine prava te nasilje koje je dovelo do smrti i ranjavanja građana i brojnih uhićenja”, navelo je hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova, bez ikakvih dokaza kojima bi potkrijepilo ovu tvrdnju.

Kao što je rekao bivši američki dužnosnik Paul Craig Roberts, ustavni predsjednik Nicolas Maduro ima sva prava da uhiti Juana Guaidoa, Maríju Corinu Machado, suprugu Leopolda Lopeza, Lilian Tintori i njihove pobočnike, ali to ne čini. Oporba održava skupove, drži govore, daje izjave za lokalne i svjetske medije, poziva vojsku na pobunu i zaziva stranu intervenciju.

No, to je za gospođu Marija Pejčinović Burić, hrvatsku ministricu vanjskih poslova, “legitimna i demokratska vlast Venezuele”.

Kako se navodi, Hrvatska podržava demokratski izabrana legitimna tijela Venezuele, Nacionalnu skupštinu i njenog predsjednika, da u skladu s Ustavom u svojstvu “privremenog predsjednika” provede slobodne, pravedne i demokratske predsjedničke izbore i osigura legitimitet institucija. U tom se pogledu Hrvatska u zajedničkoj izjavi pridružila drugim državama članicama EU, dodaje se u priopćenju, iako te zajedničke deklaracije, zbog veta Italije, nema.

Isto je i za najnovijeg američkog vazala, Republiku Sjevernu Makedoniju, kako se od sada zove ta zemlju, usprkos volji većine Makedonaca da se očuva staro ustavno ime zemlje. Ministar vanjskih poslova ove zemlje, Nikola Dimitrov, napisao je da Republika Makedonija u suglasnosti sa svojim europskim partnerima podržava i smatra predsjednika parlamenta Venezuele privremenim predsjednikom države, kako bi u skladu s Ustavom organizirao slobodne, poštene i demokratske predsjedničke izbore. Isto priopćenje iz sjedišta dvije vazalske institucije, ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

I kancelarka Angela Merkel je aktivno intervenirala u događaje u Venezueli, zahtijevajući održavanje novih predsjedničkih izbora. Prema njezinim riječima, “stanovnici Venezuele moraju braniti svoje interese”. Ali što bi bili je da se “venecuelanski scenarij” dogodi u Njemačkoj ili ostalim zemljama koje su priznale Guaidoa, uličarskog predsjednika.

Kako bolje objasnili ovaj čin bez presedana, pokušajmo to premjestiti u Europu, u bilo koju zemlju koje su priznale Guaidóa.

Uzmimo da se slični događaji odvijaju u Hrvatskoj ili Makedoniji, možda bolje u Njemačkoj, sasvim svejedno stavljajte imena čelnika zemalja po volji, sadržaj je isti.

“U nedjelju, nakon što je režim Angele Merkel, ili Andreja Plenkovića i Zorana Zaeva, doveo zemlju do političke i ekonomske krize, naglog porasta siromaštva i potpisivanja imigracijskog pakta kojim se krši ustavni poredak, prema kojem sva moć proizlazi iz naroda, Alexander Gauland, čelnik stranke Alternative za Njemačku, položio je prisegu na ulici, pred Bundestagom. Alice Weidel, čelnica oporbe i supredsjedateljica frakcije AfG u Bundestagu, preuzela je mjesto zamjenice kancelara”, bio bi opis za Njemačku, dok bi u Hrvatskoj za takav čin bio prikladan Ivan Vilibor Sinčić. Zašto ne?!

“Čelnik Alternative za Njemačku je izjavio da postupa u skladu s člankom 20. Ustava, stav 4, koji kaže da Nijemci imaju pravo da se bune protiv svakoga tko pokuša prekršiti ustavni poredak, ako nema drugih načina da se izvuče iz situacije”, sljedilo bi u priopćenju.

Alexander Gauland je objavio da Angela Merkel više ne obnaša svoju dužnost. Vlada, javne službe, policija i Bundeswehr nastavljaju normalno funkcionirati, dok Angela Merkel nastavlja raditi, kao i obično, u uredu kancelarke, ali kako su Kina, Iran i Rusija priznali Alexander Gaulanda, koji se od nedjelje smatra legitimnim njemačkim kancelarom .

Ovaj scenarij je potpuni apsurd. Lažna “prvoaprilska” šala. Međutim, Angela Merkel je prije dva dana, a gospoda u Zagrebu i Skopju, te drugim europskim prijestolnicama su pozvali na nove predsjedničke izbore u Venezueli i naglasili kako građani Venezuele “moraju braniti svoje interese”.

Što bi zapadne kancelarije rekle da se u njihovim zemljama dogodi isto. Španjolska se još nije oporavila od krize, a priliv imigranata je od odbijanja Italije da sama snosi teret krize porastao za 131%. Osim toga, Madrid još nije riješio pitanje Katalonije i mogao bi se priznati predsjednik neovisne Katalonije. Vjerojatno bi bio puno bolji od Hashima Thaçija i njegove “Grupe iz Drenice”, koja se u slobodno vrijeme, kad nije ratovala na Kosovu, bavila specijalizacijom u “kirurgiji” u takozvanoj “Žutoj kući” u Albaniji.

Zapravo, možete ubacivati imena po volji u ovaj hipotetski scenarij, iako ne postoji mogućnost da se takvo što dogodi u bilo kojoj zemlju EU, čak ni u onima koje još nisu dio ove hobotnice.

Je li itko od ovih “lučonoša slobode i demokracije” čitao Ustav Venezuele?

Sud, čekić, presuda, ustavni sud

Ono što gospođa Marija Pejčinović Burić, hrvatska ministrica vanjskih poslova, ne zna i ne želi znati jeste da je prisega ustavnog  predsjednika Venezuele Nicolása Madura bila u potpunosti u skladu s člankom 231. Ustava latinoameričke zemlje.

Jesús Silva, ustavni odvjetnik, međunarodni analitičar i profesor političkih i međunarodnih studija na Središnjem sveučilištu u Venezueli,  dopisnik PressTV-a u Venezueli i stalni je suradnik kanala CNN i Al-Jazeera, kao doktor ustavnog prava tvrdi da je 10. siječnja 2019. godine ceremonija polaganja zakletve venecuelanskog predsjednika Nicolás Madura pred Vrhovnim sudom pravde u potpunosti zadovoljila članak 231. Bolivarskog ustava.

“Izabrani kandidat ili kandidatkinja stupit će na dužnost predsjednika ili predsjednice Republike 10. siječnja prve godine ustavnog mandata, uz prisegu pred Narodnom skupštinom. Ako iz bilo kojeg razloga predsjednik Republike ne može stupiti na dužnost pred Narodnom skupštinom, ona će to učiniti pred Vrhovni sudom”, stoji u članku 231. Ustava Venezuele

Doista, u ovom slučaju imamo izvanrednu okolnost koja je spriječila predsjednika da bude prisegne pred Narodnom skupštinom, koja je nezakonito i bez poštivanja odluka suda protuustavno ukinula mandat predsjedniku države.

Zbog toga se aktivira se članak 336., stavak 7. Ustava Venezuele, koji se odnosi na zakonodavni propust prema kojem Vrhovni sud pravde preuzima funkciju parlamenta  želi ispuniti svoju ustavnu dužnost.

Za pojašnjenje je potrebno pregledati vrlo važne pravne činjenice.

1. Legitimnost podrijetla predsjednika Venecuele do 2025. nije sporna, jer Henry Falcon, poraženi kandidat na predsjedničkim izborima, nije pružio pouzdane dokaze o navodnim nepravilnostima tijekom izbornog procesa. Svi ostali kandidati su Madura priznali za pobjednika. Time su stvorene  međunarodno pravne osnove valjanosti izbora za novi predsjednički mandat Madura od 2019. do 2025. godine.

2. Nedopustivost prigovora nekih stranih vlada. SAD, Grupa Lima i Europska unija su dale stroge političke izjave u potpunom neznanju o pravnom statusu vlade Madura o demokratskom ustroju Venezuele. Navodna pravna valjanost tih izjava, što se vidi u istovjetnom priopćenju Zagreba i Skopja, nije dokazana pravnom procedurom koja bi bila valjana pred UN-om ili drugim nadležnim tijelom međunarodnog prava, niti je itko dokazao izbornu prijevaru u Venezueli.

U tom kontekstu, jednostrane ekonomske sankcije SAD-a i njihovih saveznika, koje pogubno utječu na milijune nedužnih Venezuelaca koji nisu državni službenici, kao i diplomatski pritisak, proizvoljni su, neprijateljski, nezakoniti i moraju biti kvalificirani kao djela nasilja inspirirana odmazdom. One su nedopustive i u smislu Opće deklaracije o ljudskim pravima i Povelje UN-a.

3. Slobodni demokratski procesi se u Venezueli ipak nastavljaju provoditi. Na temelju sadašnjeg Ustava Venezuele, po isteku pola predsjedničkog mandata, dakle 2022. godine, zainteresirane stranke mogu pokušati raspisati referendum o opozivu predsjednika Madura, tako da je venecuelanski politički izborni proces u bliskoj budućnosti svima omogućen. Zbog ove ustavne mogućnosti, venecuelanska radikalna opozicija ne bi trebala ustrajati u nasilnim i oružanim uličnim prosvjedima, kao što se to dogodilo 2017. godine, niti promicati vanjsku ekonomsku blokadu ili američku vojnu invaziju, jer su sva ta djela po svojoj prirodi kriminalna i predstavljaju izdaju. Razborito je nastaviti izborni, mirni i ustavni put.

4. Prijenos izvršne vlasti na zakonodavno tijelo je potpuno nezakonit i protuustavan. Radi se o državnom udaru kojeg namjerava provesti mala skupina stranih vlada, koje pozivaju predsjednika Venezuele da preda svoju vlast Nacionalnoj skupštini, iako takav postupak nije predviđen venecuelanskim Ustavom, niti je moguće kršiti nacionalni suverenitet. Putem općih izbora je Maduro izabran za predsjednika do 2025. Godine,svidjelo se to nekome ili ne.

5. U ovoj latinoameričkoj zemlji nema vakuuma vlasti, nema uzurpacije predsjedničkog ureda, nego postoji predsjednik koji odrađuje svoj mandat.

Ovlasti predsjednika prelaze u druge ruke samo kada se pojavi jedan od šest ustavnih članaka 233., odnosno apsolutni nedostatak predsjednika: 1) Smrt, 2) Ostavka, 3) Otkaz po nalogu vrhovnog suda pravde (TSJ), 4 ) Liječnička komisija koju imenuje TSJ, a koja potvrđuje tjelesni ili duševni invaliditet, 5) Napuštanje službe i 6) Narodni referendum opoziva mandata. Ništa od navedenog se trenutno ne događa.

Venecuelanski narod većinom zahtjeva poštivanje načela suvereniteta, neovisnosti, samoodređenja naroda i mirnog rješavanja sukoba kako je navedeno u članku 33. Povelje UN-a. Odbacuje prijetnje američke vojne invazije, kao što je odbacio sve pokušaje da se slomi i uguši ovaj plemeniti i hrabri narod.

Svi ostali, na čelu sa Sjedinjenim Državama koje predvode državni udar, a to su u Europi zemlje navedene na karti, poručili su da im ustavi suverenih zemalja uopće nisu važni, kao ni Opća deklaracija o ljudskim pravima, Povelja Ujedinjenih naroda i drugi relevantni međunarodnopravni akti.

 Zemlje Europe koje su priznale Juana Guaidoa
FOTO – Zemlje Europe koje su priznale Juana Guaidoa, uključujući Hrvatsku i Sjevernu Makedoniju

U tom smislu, prihvaćajući ovaj presedan s flagrantnim gaženjem ustava suverene zemlje, zašto bi se narodi, političke stranke i pokreti europskih i drugih zemalja koje sudjeluju u ovom cirkusu smatrali obveznim poštivati svoje ustave, ako se na temelju gaženja ljudskih prava, a toga je napretek, mogu proglašavati predsjednike kako im se svidi?

No problem je što ih Kina, Iran, Indija, Rusija, Sirija, Južna Afrika, Meksiko, Bolivija, Kuba, Urugvaj i mnoge druge neće priznati, a samo bi stali bi na stranu bezakonja i kriminala. Stoga, čak i ako ih ništa ne obvezuje, kako ne bi bili kao vlade i ministarstva kojim su zakoni mrtvo slovo na papiru, vrijedi se i dalje držati zakona i međunarodnog prava, a povijest će, prije ili kasnije, dati konačnu presudu o ovom igrokazu koji prijeti da se pretvori u krvoproliće.

Pretplatiti se
Obavijesti o
184 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mak
5 godine prije

I na ovo su ih prisilili Srbi!?

Euro
5 godine prije

Zagreb i Skopje? Periferija wašingtona i brisela..

čokolino
5 godine prije

Venezuelan Coup is a CIA op. Here’s why.
https://www.youtube.com/watch?v=AXr8d89TtME

Zadranin
5 godine prije

Po hitnom postupku sve “amerokenjske igrače” proglasiti državnim izdajicama, i pogubiti što prije.

Čist račun, duga ljubav..

Pljuc!

Stephen.
5 godine prije

JADNICI

čokolino
5 godine prije

Slovenija i CG??
Šta se čeka? Idemo brže to malo…. hop hop……….brže to malo da ne bi bilo po ušima………

IL-2
5 godine prije

Ovo me podsjeća na događaj prije dosta godina kada je RH priznala Sirijsko nacionalno vijeće kao “jedino legitimno tijelo sirijskog naroda” i prekinula veze sa Damaskom.
Od stoljeća sedmog, UVIJEK na krivoj strani povijesti!

Son of Alerik
5 godine prije

U vezi s tim, jutros sam poslao mail Vladi RH slijedećeg sadržaja: Poštovani, jučer je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova svojom izjavom u ime Republike Hrvatske priznala Guaidoa Juana za predsjednika Venezuele. Budući da je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro izabran na demokratskim izborima te da Venezuela ima legitimnog predsjednika, ovo priznanje samoproglašenog predsjednika predstavlja grubo zadiranje u suverenitet Venezuele te miješanje u unutrašnje stvari te zemlje.Zanima me na osnovu kojih međunarodnih zakona, koje Povelje UN-a ste dali takvu izjavu?
Ako se sutra ja proglasim predsjednikom Hrvatske, hoćete li priznati moj legitimitet, mene za predsjednika? Ispod moje ime i prezime.
Neće odgovoriti, to je jasno. Ali sam nekako htio izraziti svoje neslaganje s njihovom izjavom koju su dali mimo svih međunarodnih pravila i zakona.

rodoljub
5 godine prije

NATO-podguzne musice moraju slusati gospodara .

Direktor
5 godine prije

Baš me zanima, kad počne neki cirkus u USA, pa se neki teksašanin proglasi predsjednikom jUeSejA da li će ga u cilju demokracije hrvatska vlast priznati kao legitimnog ? Ovo uvlačenje hrvatskim partnerima u dupe je postalo prestrašno za slušati i gledati. Kako bi naša priedsednica rekla, dno dna.

Đuro
5 godine prije

Zna se kako završava anarhija u međunarodnim odnosima.Počelo je priznavanjem otcijepljenih Jugoslovenskih republika da bi događaji u naredne dvije i po decenije dobijali na intenzitetu i frekvenciji.U međuvremenu se žrtve broje u milionima.I nema nikakvih naznaka da će trend biti zaustavljen.
Što se same Sjeverne Makedonije tiče,šta očekivati od zemlje koja podiže spomenike Aleksandru Makedonskom i gradi centar Skoplja u helenskom stilu iako nikakve veze ni sa Aleksandrom ni sa Helenima i njihovom kulturom nema.Što bi naš narod rekao,vidila žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.Usput jedno retoričko pitanje,da li je sada onaj spomenik u Skoplju spomenik Aleksandru Sjevernom Makedonskom ili ostaje Aleksandru Makedonskom?Da,
i hoće li sad rušiti centar Skoplja ili ostaviti kao svjetski primjer pseudoistorijskog kiča?
Čekamo junački Montenegro da i oni priznaju Gvaida.

Maja
5 godine prije

jos pred ca x g kad se pricalo/pisalo ( jasno, ne u hrvatskoj), o ttip ugovoru (eu – usa), pisao je austrijski kronen-zeitung – hrvatski politicari su zacudo od pocetka spremni sve potpisati, bez pitanja ili prigovora. u to doba je vise od polovice eu drzava bilo jos protiv tog ugovora, kao i protiv gmo-a. osim hrvatske, su takve jos i bugarska i slovenija. dok drugi glasno razmisljaju, ove vec naprave zakon iz toga. tipicno za jeftine prostitutke, ili podguzne muhe, njima sve pase, ili mirisi.

shumadinac
5 godine prije

Svi nekako ali Španci… Pa još im se policija nije vratila u stanice sa zadatka gašenja pobune “i u krvi ako je potrebno”. Zar ne pišem da se situacija menja, da sve manje važe stara pravila igre i da sila postaje jedini argument? Ne razmišljajte o detaljima već se vratite u 39. i posmatrajte poteze nacističke Nemačke – nema razlike u odnosu na ponašanje današnje Amerike, ne može ni imati jer se sila uvek isto ponaša. Razumem ja političare, oni moraju biti pragmatični, trgovci (mislim na one koji razmišljaju i o narodu – na izdajnike nema smisla gubiti vreme). Moraju se prihvatati razne ucene kako ne bi bili “pregaženi” ekonomski i politički. Ali to više nije najgore što može da nam se desi, sada možemo da budemo pregaženi i vojno! Neko će reći: “Pa ne može SAD da pregazi ceo svet, ne može ni ono što zovemo Zapad”. Zna se… Čitaj više »

Grdi
5 godine prije

Sve redovno … po planu. Hrvatski Veleizdajnicki i dodvorski rezim plese kako im se naredi.
Priznali su i pobunjenike u libiji pa priznali pobunjenike u siriji ………….. valjda ce jednog dana te zemlje zatraziti odstetu od hrvatske jer su podrzali protu ustavne pobunjenicke skupine u tim zemljama (i prodavali im oruzje). Problem je sto ce te racune morati placati hrvatski gradan koji luk ni jeli ni mirisali a saka bijednih hrvatskih politickih izdajnika koji su napravili problem ce se provuc nekaznjeno ……

Alanis
5 godine prije

Veži konja gdje ti gazda kaže.

Croatia
5 godine prije

Jad i bijeda obične marionete „ Car je gol“ na djelu je „Udruzeni zločinački poduhvat“ protiv suverene drzave Venezuele.

deki
5 godine prije

Zestoko se potresem i poludim kada vidim koliko nepravednosti postoji u svetu. Naravno da sve ove zemlje ne postuju ustav Venecuele ali najgore od svega toga da ne postuju ni svoj sopstveni ustav i da sve sto prave u zadnjih desetak godina,prave iskljucivo na stetu sopstvenog naroda.Kao da za to postoji neka direktiva iz nekog tamo tamnog i udaljenog vilajeta sigurno tamo negde preko okeana,tamo odakle se u nekim mracnim nocima smisljaju pa onda ranom zorom salju sve vaznije svetske,ekonomske i politicke vesti za sve zemlje ove nam planete.Nema te zemlje i tog urednika koji bi se usudio da tu vest promeni ili izmeni.100 puta ponovljena laz postaje istina,a vec 1000 put ponovljena laz,ponovljeni tekst,ponovljeno medijsko spinovanje ulazi polako ali sigurno u svest labilnijih gradjana i sa vremenom tako menjaju svest mnogih ljudi ali i kompletnih naroda.Kada pogledamo vesti na portalima Hrvatske,Srbije ali i Italije,Nemacke,ali i drugih drzava moze se… Čitaj više »

nekoime
5 godine prije

Nije li onda dr. Željka Markić legitimni premijer Hrvatske?

Dominik
5 godine prije

To su sve poslušne pudlice koje primaju naređanja iz Brisela.

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Ministrica Marija Pejčinović Burićse ponasa poput jeftine amerikenjatorske kurve.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Ako sam dobro vidio na karti nema Poljske.
Ljudi se ugurali u prvi red.
Šta čeka Đukanovićeva kamarila?

octopus
5 godine prije

Ma kakvo kršenje raznih Ustava i Povelja? Koga za to briga. Kad gazda nazove iz savezničkog veleposlanstva stane se mirno (eventualno sa laganim naklonom), sasluša se što treba raditi i na posao…. Netko mora biti gazda pa bio on iz Beča, Budima, Beograda, Brisela ili Buzina…..

Ludilo
5 godine prije

Ja bi htio biti svedski kralj. Idem na trg pricati o mojim snovima . Podrzite me 🙂
Najlijepsa cura moja kraljica. Ludilo.

burt
5 godine prije

Maduro nije tolika životinja kakva je bio Saddam koji je koristio bojne otrove i bacao ljude u kiselinu ali ako ne prihvati ultimatum i napusti vlast i državu doživjet će Saddamovu sudbinu, otkad su mu prije 7 dana SAD uveli sankcije naftna industrija mu je propala u nekoliko dana a EU i južnoameričke države mu pripremaju sankcije, to je sve uvod u konačno rušenje s vlasti, svjestan je i Maduro što ga čeka ako ne prihvati ultimatum jer mu uvijek trebaju biti na pameti Saddam, Uday i Qusay

alan ford
5 godine prije

Merkelica, Plenković i Zaev su ciohazarski plaćenici i zato pudlice moraju činiti, što gospodari narede. Pudlice samo laju av; av; av Kadija te sudi, kadija te ruži. zato što je ciohazarska elita gosodar svijeta, i što su sve vlade zapadnih i većine europskih država pod njihovom kontrolom i svi mediji u njihovim rukama, zato važe dvostruka mjerila. Jedna mjerila za neželjene vlade, kao u Vececueli, Siriji, Iranu, Rusiji..-. koje ciohazarsska globalnalita proglasi despotskim i nedeokratskim i protiv kojih Zapad ima praco rovariti. Druga mjerila važe za SAD i države Zapad, u kojime je “demokracija” (ne)sveta dogma u koju nitko ne smijeti. Oni sami sebe proglase demokracijom I ne samo, da takav scenarij, koji se ovdje opisuje u članku nije moguć, da se naprimjer AFD u Njemačkoj , ili kod nas ŽZ, proglase novim legalnim vladarima Njemačke, odnopsno Hrvatske, već se u Njemačkoj, obična minimalna kritika Merkeličinog sistema, proglašava neprijatzeljskim činom.… Čitaj više »

spartak
5 godine prije

Što drugo očekivati od tzv. ZDH (Zavisne Države Hrvatske), čmarnoljubnog vazala vašingtonskog režima.

Kanncer
5 godine prije

U Njemačkoj se prošle godine rodilo 4 000 hrvata. Ovdje će ostati samo paraziti i sluge anglosaksonaca…

Fitcher
5 godine prije

Zašto je ovo uopće i vijest? Vijest bi bila da je Hrvatska učinila išta suprotno od naređenja Europske Unije. A Makedonija je ionako već pod “okupacijom”, tako da to isto tako nije potrebno išta komentirati.

burt
5 godine prije

to treba ponovljat sto puta jer neki ne razumiju, u takvim državama rezultati izbora ne znače ništa niti se vlast mijanja na izborima, Hafez je dobio na izborima 100%, Saddam 99,9, Kim 100%, Gaddafi 100%, vlast se mijanja silom ili diktator ostaje na vlasti ili ga ruše, tako su Milošević u prošlosti u Jugoslaviji i Assad u sadašnjosti u Siriji htjeli izbore jedan čovjek jedan glas u kojima bi s namještenim inženjeringom dobili dominaciju i vladali, od toga nije bilo ništa ni Miloševiću niti će biti Assadu, tako je i s Madurom, izbori mu više ne znače ništa, dobio je ultimatum ili sam odlazi ili ćeš biti srušen

neko ime
5 godine prije

Jel Zaev to potvrdio s juga ili sjevera makedonije i je li i na zapadu nadležan još uvijek?

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Ma koga briga sta uguzljubi kazu,rade …itd. ?
Bitno je sta ozbiljni,veliki ,kulturni stari narodi i drzave kazu i rade.
Sto se tice Satane nece moci ovako jos dugo,nema sanse…samo se nadam da ce Satana akoBOGda da plati za sve i da ce ga stici kletva Milica od Macve(srbska) ili Indijanska.

prepri43
5 godine prije

Vama tri miljuna izbjeglica iz tog vašeg raja nisu nikakav valjan dokaz! Kome vi sve ne ustupate prostor na vašim stranicama?!

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Hrvatski narod se mora pobuniti protiv vlasti koja gazi ustave i medjunarodne zakone te povelje UN-a,nodgovor naroda bi morao biti neprimjerene zestok akoje potrebno i nasilan jer nijedna mijera nije preostra protiv onih koji siluju medjunarondo pravo u povelje UN-a. Svima iz HR. vlade oduzeti pravo da istupaju u ime Hrvatske, oduzeti im drzavljanstvo i poslati u kazamate.

Ive Oldtimer
5 godine prije

Sve iz svih drzava koje ne priznaju povelje UN-a i ustave drugih drzava, te svojim djelovanjem izazivaju strane vojne intervencije i nasilne smjene rezima, trebalo bi dati uhapsiti i sprovesti pred medjunarodni sud za ratne zlocine te najstrozije osuditi.
Stoga pozivam sve diljem svijeta da podnesu prijave protiv vlada i pojedinaca medjunarodnom sudu pravde UN-a, Kontakt detalji:
International Court of Justice
Peace Palace
Carnegieplein 2
2517 KJ The Hague
The Netherlands

email: [email protected]
Telephone : +31 70 302 23 23
Fax : +31 70 364 99 28

Fatih
5 godine prije

ZA OCEKIVATI JE OD PLENKOVICA BRISELSKOG APARADZIKA I SOROSEVOG ISPRDKA ZAEVA!!

Hmmm da
5 godine prije

Genijalna slika na naslovnici vijesti ?

šeronja
5 godine prije

naši političari ne poštuju ni sami sebe, a kamoli sve ostalo

Ajmo
5 godine prije

Ja mislim da moj napaceni hrvatski narod pati i doslovno nestaje pod vodstvom nesposobne Gitare i mlohavog Plenkija. Proglasavam se predsjednikom i uvodim diktaturu. Moze tako? Ma jedino sto me iznenadilo je da to nisu ucinili prvi, nego 11. Hocemo li rat objaviti Venecueli?

Red Dog
5 godine prije

Posle presedana SFRJ se moze sve.
Gazeno je medunarodno pravo u osnovi.
I Owen ih je pokusao upozoriti na posledice, ali su mu ameri rekli da umukne. Nije im vise trebalo medunarodno pravo.
I oli vidite da se povlace iz nepocudnih organa UN? Na putu su da ubiju i UN.

Hafez
5 godine prije

Svatko pametan se toga srami. Čime se budala ponosi……

Dečko sa ulice
5 godine prije

Ustvari, mi uopće nismo zaslužili imat državu.
Ili, po čemu smo je to zaslužili?
Mi smo najobičnija banana slučajna vazalska država, koja,
kako je nastala,
tako će i nestati.

Mali od Fahre
5 godine prije

RH je priznala samoizabranog predsjednika Venezuele?! Kakva je tvorevina RH? RH su utemeljili šovinisti poput Tuđmana, Šuška, Šeksa i Vukojevića, koji su za operativce u ratu izabrali redom generale-kriminalce (čast iznimkama poput Stipetića), a u miru opet kriminalce poput Pašalića, Škegre i Valentića. Istraživanja javnog mnijenja danas pokazuju da 98% građana ne vjeruje pravosudnom sustavu, što potvrđuje tezu, da ne postoji vladavina prava. Kada vam ustavni sudac izjavi, da se u obrambenom ratu ne može počiniti zločin, znajte da se vozite na Titanicu. Od same izjave je luđe to što dolazi iz usta nekoga tko sjedi na vrhu pravosudne piramide. Odgovor na pitanje kako se takav lik uopće uspio uzverati na vrh sudbene vlasti je ujedno odgovor na pitanje kako je propala država. Kada je nešto nakaradno postavljeno, nije pitanje hoće li propasti već kada će propasti. RH je davno propala. Smiješni su oni koji očekuju da će netko službeno… Čitaj više »

Duki
5 godine prije

I’m filling like a double shit.Born in Macedonia(normaly) and Living in Croatia !yess???

Hrvoje Radonić
5 godine prije

“Našim” vlastodršcima poručujem samo jedno. Tko s vragom tikve sadi, s vragom će ih i brati.

Zigi
5 godine prije

Oni ne “misle” oni su prisiljeni da odrade one beneficije koje imaju, mene više brine ovaj narod za kojeg ne postoji događaj nakon koga bi progledao, već još dublje guraju glavu u pijesak i sami počnu izmišljati izgovore za sva sranja koja dolaze odozgo i izvana! Treba samo pročitati komentare na drugim portalima pa da ti se pamet zavrti i pitaš se dali se to radi o nekoj bolesti ili ludilu!

Be be
5 godine prije

Sto nasa braca kurdi kazu? Glupo pitanje zar ne.

burt
5 godine prije

Kosovo je priznalo Guaida za predsjednika Venezuele, ima tu simbolike, prije 20 godina Sloba je odbio ultimatum NATO-a da mora prihvatiti plan za Kosovo koji je značio povlačenje srpske vlasti sa Kosova, Slobo je govorio da nije izdajnik i nije prihvatio ultimatum, kasnije je izgubio Kosovo a narod ga je srušio, danas Maduro govori da nije izdajnik i da nikad neće prihvatit ultimatum SAD-a i EU, i njemu će sudit narod i NATO

Dečko sa ulice
5 godine prije

Bas gledam Madura na RT interviju.
Wow
Svaka čast!
Sve je tako kako je rekao Maduro.
Trump, Bolton, Pompeo se opasno igraju rata.
Maduro diže cijelu naciju na noge i pod oruzje.

Ivi.tz
5 godine prije

Sve rečeno u tekstu. Ekipi iz LOGIČNO, od srca želim sve najbolje,i da nastave ovako. samo iskreno i pošteno.živili.

Ivo Lola
5 godine prije

Hrvatska i Makednija, danas su samo dvije oronule prostitutke u globalističkom bordelu!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.