fbpx

Zagreb i Skopje gaze Ustav Venezuele i Povelju UN-a i priznaju “predsjednika” Guaidóa

Hrvatska Makedonija

Proteklih godina i desetljeća se u režiji Washingtona provelo na desetine državnih udara, ali se to uvijek radilo tiho, uz traženje praznina u zakonima pojedinih zemalja i kroz takozvane institucionalne državne udare, ili izravnim vojnim intervencijama koje su se pravdale prilično vješto osmišljenih humanitarnim razlozima. Državni udar u tijeku u Venezueli je u tom smislu iznimka i posebno je važan jer SAD i vazalske zemlje flagrantno krše Povelju Ujedinjenih naroda i međunarodno pravo, bez da su se potrudili ponuditi bilo kakav valjani razlog. Ovoj bulumenti su se sinoć pridružile i Hrvatska i Makedonija.

Hrvatska je zabrinuta najnovijim događanjima u Venezueli i daljim produbljivanjem političke i humanitarne krize. Snažno osuđujemo kršenje ljudskih prava i vladavine prava te nasilje koje je dovelo do smrti i ranjavanja građana i brojnih uhićenja”, navelo je hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova, bez ikakvih dokaza kojima bi potkrijepilo ovu tvrdnju.

Kao što je rekao bivši američki dužnosnik Paul Craig Roberts, ustavni predsjednik Nicolas Maduro ima sva prava da uhiti Juana Guaidoa, Maríju Corinu Machado, suprugu Leopolda Lopeza, Lilian Tintori i njihove pobočnike, ali to ne čini. Oporba održava skupove, drži govore, daje izjave za lokalne i svjetske medije, poziva vojsku na pobunu i zaziva stranu intervenciju.

No, to je za gospođu Marija Pejčinović Burić, hrvatsku ministricu vanjskih poslova, “legitimna i demokratska vlast Venezuele”.

Kako se navodi, Hrvatska podržava demokratski izabrana legitimna tijela Venezuele, Nacionalnu skupštinu i njenog predsjednika, da u skladu s Ustavom u svojstvu “privremenog predsjednika” provede slobodne, pravedne i demokratske predsjedničke izbore i osigura legitimitet institucija. U tom se pogledu Hrvatska u zajedničkoj izjavi pridružila drugim državama članicama EU, dodaje se u priopćenju, iako te zajedničke deklaracije, zbog veta Italije, nema.

Isto je i za najnovijeg američkog vazala, Republiku Sjevernu Makedoniju, kako se od sada zove ta zemlju, usprkos volji većine Makedonaca da se očuva staro ustavno ime zemlje. Ministar vanjskih poslova ove zemlje, Nikola Dimitrov, napisao je da Republika Makedonija u suglasnosti sa svojim europskim partnerima podržava i smatra predsjednika parlamenta Venezuele privremenim predsjednikom države, kako bi u skladu s Ustavom organizirao slobodne, poštene i demokratske predsjedničke izbore. Isto priopćenje iz sjedišta dvije vazalske institucije, ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

I kancelarka Angela Merkel je aktivno intervenirala u događaje u Venezueli, zahtijevajući održavanje novih predsjedničkih izbora. Prema njezinim riječima, “stanovnici Venezuele moraju braniti svoje interese”. Ali što bi bili je da se “venecuelanski scenarij” dogodi u Njemačkoj ili ostalim zemljama koje su priznale Guaidoa, uličarskog predsjednika.

Kako bolje objasnili ovaj čin bez presedana, pokušajmo to premjestiti u Europu, u bilo koju zemlju koje su priznale Guaidóa.

Uzmimo da se slični događaji odvijaju u Hrvatskoj ili Makedoniji, možda bolje u Njemačkoj, sasvim svejedno stavljajte imena čelnika zemalja po volji, sadržaj je isti.

“U nedjelju, nakon što je režim Angele Merkel, ili Andreja Plenkovića i Zorana Zaeva, doveo zemlju do političke i ekonomske krize, naglog porasta siromaštva i potpisivanja imigracijskog pakta kojim se krši ustavni poredak, prema kojem sva moć proizlazi iz naroda, Alexander Gauland, čelnik stranke Alternative za Njemačku, položio je prisegu na ulici, pred Bundestagom. Alice Weidel, čelnica oporbe i supredsjedateljica frakcije AfG u Bundestagu, preuzela je mjesto zamjenice kancelara”, bio bi opis za Njemačku, dok bi u Hrvatskoj za takav čin bio prikladan Ivan Vilibor Sinčić. Zašto ne?!

“Čelnik Alternative za Njemačku je izjavio da postupa u skladu s člankom 20. Ustava, stav 4, koji kaže da Nijemci imaju pravo da se bune protiv svakoga tko pokuša prekršiti ustavni poredak, ako nema drugih načina da se izvuče iz situacije”, sljedilo bi u priopćenju.

Alexander Gauland je objavio da Angela Merkel više ne obnaša svoju dužnost. Vlada, javne službe, policija i Bundeswehr nastavljaju normalno funkcionirati, dok Angela Merkel nastavlja raditi, kao i obično, u uredu kancelarke, ali kako su Kina, Iran i Rusija priznali Alexander Gaulanda, koji se od nedjelje smatra legitimnim njemačkim kancelarom .

Ovaj scenarij je potpuni apsurd. Lažna “prvoaprilska” šala. Međutim, Angela Merkel je prije dva dana, a gospoda u Zagrebu i Skopju, te drugim europskim prijestolnicama su pozvali na nove predsjedničke izbore u Venezueli i naglasili kako građani Venezuele “moraju braniti svoje interese”.

Što bi zapadne kancelarije rekle da se u njihovim zemljama dogodi isto. Španjolska se još nije oporavila od krize, a priliv imigranata je od odbijanja Italije da sama snosi teret krize porastao za 131%. Osim toga, Madrid još nije riješio pitanje Katalonije i mogao bi se priznati predsjednik neovisne Katalonije. Vjerojatno bi bio puno bolji od Hashima Thaçija i njegove “Grupe iz Drenice”, koja se u slobodno vrijeme, kad nije ratovala na Kosovu, bavila specijalizacijom u “kirurgiji” u takozvanoj “Žutoj kući” u Albaniji.

Zapravo, možete ubacivati imena po volji u ovaj hipotetski scenarij, iako ne postoji mogućnost da se takvo što dogodi u bilo kojoj zemlju EU, čak ni u onima koje još nisu dio ove hobotnice.

Je li itko od ovih “lučonoša slobode i demokracije” čitao Ustav Venezuele?

Sud, čekić, presuda, ustavni sud

Ono što gospođa Marija Pejčinović Burić, hrvatska ministrica vanjskih poslova, ne zna i ne želi znati jeste da je prisega ustavnog  predsjednika Venezuele Nicolása Madura bila u potpunosti u skladu s člankom 231. Ustava latinoameričke zemlje.

Jesús Silva, ustavni odvjetnik, međunarodni analitičar i profesor političkih i međunarodnih studija na Središnjem sveučilištu u Venezueli,  dopisnik PressTV-a u Venezueli i stalni je suradnik kanala CNN i Al-Jazeera, kao doktor ustavnog prava tvrdi da je 10. siječnja 2019. godine ceremonija polaganja zakletve venecuelanskog predsjednika Nicolás Madura pred Vrhovnim sudom pravde u potpunosti zadovoljila članak 231. Bolivarskog ustava.

“Izabrani kandidat ili kandidatkinja stupit će na dužnost predsjednika ili predsjednice Republike 10. siječnja prve godine ustavnog mandata, uz prisegu pred Narodnom skupštinom. Ako iz bilo kojeg razloga predsjednik Republike ne može stupiti na dužnost pred Narodnom skupštinom, ona će to učiniti pred Vrhovni sudom”, stoji u članku 231. Ustava Venezuele

Doista, u ovom slučaju imamo izvanrednu okolnost koja je spriječila predsjednika da bude prisegne pred Narodnom skupštinom, koja je nezakonito i bez poštivanja odluka suda protuustavno ukinula mandat predsjedniku države.

Zbog toga se aktivira se članak 336., stavak 7. Ustava Venezuele, koji se odnosi na zakonodavni propust prema kojem Vrhovni sud pravde preuzima funkciju parlamenta  želi ispuniti svoju ustavnu dužnost.

Za pojašnjenje je potrebno pregledati vrlo važne pravne činjenice.

1. Legitimnost podrijetla predsjednika Venecuele do 2025. nije sporna, jer Henry Falcon, poraženi kandidat na predsjedničkim izborima, nije pružio pouzdane dokaze o navodnim nepravilnostima tijekom izbornog procesa. Svi ostali kandidati su Madura priznali za pobjednika. Time su stvorene  međunarodno pravne osnove valjanosti izbora za novi predsjednički mandat Madura od 2019. do 2025. godine.

2. Nedopustivost prigovora nekih stranih vlada. SAD, Grupa Lima i Europska unija su dale stroge političke izjave u potpunom neznanju o pravnom statusu vlade Madura o demokratskom ustroju Venezuele. Navodna pravna valjanost tih izjava, što se vidi u istovjetnom priopćenju Zagreba i Skopja, nije dokazana pravnom procedurom koja bi bila valjana pred UN-om ili drugim nadležnim tijelom međunarodnog prava, niti je itko dokazao izbornu prijevaru u Venezueli.

U tom kontekstu, jednostrane ekonomske sankcije SAD-a i njihovih saveznika, koje pogubno utječu na milijune nedužnih Venezuelaca koji nisu državni službenici, kao i diplomatski pritisak, proizvoljni su, neprijateljski, nezakoniti i moraju biti kvalificirani kao djela nasilja inspirirana odmazdom. One su nedopustive i u smislu Opće deklaracije o ljudskim pravima i Povelje UN-a.

3. Slobodni demokratski procesi se u Venezueli ipak nastavljaju provoditi. Na temelju sadašnjeg Ustava Venezuele, po isteku pola predsjedničkog mandata, dakle 2022. godine, zainteresirane stranke mogu pokušati raspisati referendum o opozivu predsjednika Madura, tako da je venecuelanski politički izborni proces u bliskoj budućnosti svima omogućen. Zbog ove ustavne mogućnosti, venecuelanska radikalna opozicija ne bi trebala ustrajati u nasilnim i oružanim uličnim prosvjedima, kao što se to dogodilo 2017. godine, niti promicati vanjsku ekonomsku blokadu ili američku vojnu invaziju, jer su sva ta djela po svojoj prirodi kriminalna i predstavljaju izdaju. Razborito je nastaviti izborni, mirni i ustavni put.

4. Prijenos izvršne vlasti na zakonodavno tijelo je potpuno nezakonit i protuustavan. Radi se o državnom udaru kojeg namjerava provesti mala skupina stranih vlada, koje pozivaju predsjednika Venezuele da preda svoju vlast Nacionalnoj skupštini, iako takav postupak nije predviđen venecuelanskim Ustavom, niti je moguće kršiti nacionalni suverenitet. Putem općih izbora je Maduro izabran za predsjednika do 2025. Godine,svidjelo se to nekome ili ne.

5. U ovoj latinoameričkoj zemlji nema vakuuma vlasti, nema uzurpacije predsjedničkog ureda, nego postoji predsjednik koji odrađuje svoj mandat.

Ovlasti predsjednika prelaze u druge ruke samo kada se pojavi jedan od šest ustavnih članaka 233., odnosno apsolutni nedostatak predsjednika: 1) Smrt, 2) Ostavka, 3) Otkaz po nalogu vrhovnog suda pravde (TSJ), 4 ) Liječnička komisija koju imenuje TSJ, a koja potvrđuje tjelesni ili duševni invaliditet, 5) Napuštanje službe i 6) Narodni referendum opoziva mandata. Ništa od navedenog se trenutno ne događa.

Venecuelanski narod većinom zahtjeva poštivanje načela suvereniteta, neovisnosti, samoodređenja naroda i mirnog rješavanja sukoba kako je navedeno u članku 33. Povelje UN-a. Odbacuje prijetnje američke vojne invazije, kao što je odbacio sve pokušaje da se slomi i uguši ovaj plemeniti i hrabri narod.

Svi ostali, na čelu sa Sjedinjenim Državama koje predvode državni udar, a to su u Europi zemlje navedene na karti, poručili su da im ustavi suverenih zemalja uopće nisu važni, kao ni Opća deklaracija o ljudskim pravima, Povelja Ujedinjenih naroda i drugi relevantni međunarodnopravni akti.

 Zemlje Europe koje su priznale Juana Guaidoa

FOTO – Zemlje Europe koje su priznale Juana Guaidoa, uključujući Hrvatsku i Sjevernu Makedoniju

U tom smislu, prihvaćajući ovaj presedan s flagrantnim gaženjem ustava suverene zemlje, zašto bi se narodi, političke stranke i pokreti europskih i drugih zemalja koje sudjeluju u ovom cirkusu smatrali obveznim poštivati svoje ustave, ako se na temelju gaženja ljudskih prava, a toga je napretek, mogu proglašavati predsjednike kako im se svidi?

No problem je što ih Kina, Iran, Indija, Rusija, Sirija, Južna Afrika, Meksiko, Bolivija, Kuba, Urugvaj i mnoge druge neće priznati, a samo bi stali bi na stranu bezakonja i kriminala. Stoga, čak i ako ih ništa ne obvezuje, kako ne bi bili kao vlade i ministarstva kojim su zakoni mrtvo slovo na papiru, vrijedi se i dalje držati zakona i međunarodnog prava, a povijest će, prije ili kasnije, dati konačnu presudu o ovom igrokazu koji prijeti da se pretvori u krvoproliće.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
187 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mak
Gost
Mak
1 godina prije

I na ovo su ih prisilili Srbi!?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Mak

TKO PRIZNAJE POLA MU SE PRAŠTA?
50%+50%=100%
Sad su obe ”vlasti’ zajedno ‘BEZGRIJEŠNE ,LUKAVO?

shah
Gost
shah
1 godina prije
Reply to  Mak

Zagrebu bi bilo bolje da se ne paca u svjetske probleme nego da uvede red i ustavno pravni poredak na cijelom teritoriju.
Citam sad vijesti na Radio Dunavu i na tom portalu nazivaju regularnu RH vojsku iz 1995. ustasama.
Dobro da je netko rekao da je opasno sto nas premijer podrzava neregularno izabranog predsjednika jer bi slicnu stvar danas sutra mogao imati doma.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
1 godina prije
Reply to  Mak

Da Srbi su uvek krivi,bolje da ih nema, kao što je predložio Alojz Stepinac.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije
Reply to  Vlastimir

Vrbe na Srbe?

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Mak

Samo lupetas,kao i oni pisaci sane1i2.

Euro
Gost
Euro
1 godina prije

Zagreb i Skopje? Periferija wašingtona i brisela..

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Euro

Od Zaeva se to moglo ocekivati, stano gazi ustav Makedonije da bi ostao na vlasti, a da nece tamo neke Venecuele. Mene iznenadjuje Hrvatska da se tako ponasa. Pa ni BiH nebi tako nesto uradila.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  tihobl

Ne kontam. EU nema stav zbog veta. NATO nema u nadleznosti da provodi rezultate izbora koliko ja znam. Pravne osnove nema da se kaze da je doslo naredjenje odozgo i da se Hrvatska mora uskladjivati. Znaci rijec je o samovolji rezima koji se ulaguje mentorima pa izvrsava naredbe i koje nisu poslane iz Brisela.

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik
1 godina prije
Reply to  tihobl

Zaboravljas da B&H samostalna i suverena drzava tc.6 preambule ustava.

MiLo
Gost
MiLo
1 godina prije

Samostalna i nezavisna ??? Takvih drzava je malo i u svijetu a na balkanu i siroj okolini garantujem da ne postoji niti jedna takva!

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije
Reply to  MiLo

JEDNA SI JEDINA MOJA DOMOVINA!!!

ori
Gost
ori
1 godina prije
Reply to  Fatih

omar monrroy esta encadenando el la catedral metropolitana de barquisimento desde alli pide el cese de la corrupcion en el gobierno.aparte comenta que el como dirigente chavista no esta en la facultad de defender a la revolucion porque tijene mucho tiempo sin comer proteinas.kaze covik da je chavista al nije jeo proteina nezna kad i ne moze se branit revoluciju gladan.do sa su dobivali clap.kilo brasna mlijeko u prahu ulje sol i secer.meso kad je bozic sunku dobiju.koliko se moze ratovat sa takvom ishranom procijenite sami

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

@Vrijedni radnik, ovaj ti je dobar .. 🙂 Vic mjeseca .. 🙂

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Narode, ni Visoki Prestavnik, ni OHR nisu ni rijec rekli protiv Madura.
Za Bakira moglo se ocekivati da ce pratiti Erdogana, a Dodik Putina. Komsic kao i obicno nema stav, a Covic kao i obicno cuti.
Ispada da niko u BiH ne trci da se ulizuje Boltonu i Pompeu, a to je vec cudno.

Savio
Gost
Savio
1 godina prije
Reply to  tihobl

Dobra stvar u vezi BiH je da se svi uvijek mogu izvlaciti na racun “druge strane” i komplikovanosti sistema
tako da BiH uvjek moze biti neutralna. 🙂

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 godina prije
Reply to  tihobl

Tako su mislilo da će “Big Brother” odlučiti i tko će biti predsjednik Sirije kad gle čuda i dan danas isti predsjednik.

Mak
Gost
Mak
1 godina prije
Reply to  tihobl

BiH ima Srbe, jbg mi bar malo obraza imamo!

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije
Reply to  Mak

BOSNA IMA I BOSNJAKE I HRVATE….

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije
Reply to  tihobl

Sve će priznati.
Osim na sudu.
Tamo se ne sjećaju.
Baš se sad morali sjetiti.
I priznati.
Da vole Muppete.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

@Dalton
Guantanamo:
100%zatvorenika pod mukama priznalo Guaida?

Vlastimir
Gost
Vlastimir
1 godina prije
Reply to  tihobl

Zašto te to iznenađuje,pa Kolinda Grabar Kitarović je radila kao sekretarica Generalnog Direktora NATO-A.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  Euro

I za RH i za Makedoniju je malo pretenciozno nazvati drzavama, vise prividom drzave. Sumnjam da cu u novom geopolitickom preslagivanju , koje ocito slijedi, opstati ijedna od ovo dvije cak i kao privid drzave, pogotovo Makedonija.

Mak
Gost
Mak
1 godina prije
Reply to  Miki maus

Hoće u Bugarskoj i Grčkoj, a druga kao Kalinjingrad, ali u sastavu Njemačke ili rasparčana ako bude drugačiji ishod geop. Preslagivanja! Ko zna dokle će i Turska dogurati.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Euro

Jeli treba biti Rusije.Cudo zadnji 70g nisam cuo dasu se srbi selili u rusiju trazit buducnost.Jadno je to ,nekoga voliti samo radi vjere a nikad ne udje u crkvu.

čokolino
Gost
čokolino
1 godina prije

Venezuelan Coup is a CIA op. Here’s why.
https://www.youtube.com/watch?v=AXr8d89TtME

Makaran
Gost
Makaran
1 godina prije
Reply to  čokolino
nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  Makaran

Makaran@”According to leaked internal emails from Stratfor, an intelligence firm known as the “shadow CIA,” CANVAS “may have also received CIA funding and training during the 1999/2000 anti-Milosevic struggle.”
CANVAS is a spinoff of Otpor, a Serbian protest group founded by Srdja Popovic in 1998 at the University of Belgrade. Otpor, which means “resistance” in Serbian, was the student group that gained international fame — and Hollywood-level promotion — by mobilizing the protests that eventually toppled Slobodan Milosevic.”Otpor was supported by the National Endowment for Democracy, USAID, and Sharp’s Albert Einstein Institute. Sinisa Sikman, one of Otpor’s main trainers, once said the group even received direct CIA funding.

According to a leaked email from a Stratfor staffer, after running Milosevic out of power, “the kids who ran OTPOR grew up, got suits and designed CANVAS… or in other words a ‘export-a-revolution’ group that sowed the seeds for a NUMBER of color revolutions. They are still hooked into U.S. funding and basically go around the world trying to topple dictators and autocratic governments (ones that U.S. does not like ;).”
Svugdje isto,do u detalje.

Zadranin
Gost
Zadranin
1 godina prije

Po hitnom postupku sve “amerokenjske igrače” proglasiti državnim izdajicama, i pogubiti što prije.

Čist račun, duga ljubav..

Pljuc!

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije
Reply to  Zadranin

Oni su izdajnici i tako.
Tek će kroz godinu dvije svijet kod nas vidjeti što su nam spakirali, naročito pod “neobveznim” uredbama (TTIP, Istanbulska, Marakeški …)

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije
Reply to  Zadranin

SLAZEM SE!!!

Stephen.
Gost
Stephen.
1 godina prije

JADNICI

čokolino
Gost
čokolino
1 godina prije

Slovenija i CG??
Šta se čeka? Idemo brže to malo…. hop hop……….brže to malo da ne bi bilo po ušima………

SLO
Gost
SLO
1 godina prije
Reply to  čokolino

Sad če tek što nije i SLO…

IL-2
Gost
IL-2
1 godina prije

Ovo me podsjeća na događaj prije dosta godina kada je RH priznala Sirijsko nacionalno vijeće kao “jedino legitimno tijelo sirijskog naroda” i prekinula veze sa Damaskom.
Od stoljeća sedmog, UVIJEK na krivoj strani povijesti!

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  IL-2

Ne, ’45 bijasmo na pravoj strani.

Đuro
Gost
Đuro
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Misliš na Blajburg?

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  IL-2

Tocno, a to znaci da se i Nato-u i EU crno pise. U kojoj god politickoj asocijaciji dosada bila Hrvatska, ista je otisla u vraziju mater, pogledaj povijest.

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije
Reply to  IL-2

Misliš ono kad smo ISIL naoružali!?

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  IL-2

Tada je bar nešto Hrvata također “sastavljenih” s portala poslalo pismo podrške u sirijskom ambasadoru i distanciralo se od sramotne politike svoje vlade.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

U vezi s tim, jutros sam poslao mail Vladi RH slijedećeg sadržaja: Poštovani, jučer je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova svojom izjavom u ime Republike Hrvatske priznala Guaidoa Juana za predsjednika Venezuele. Budući da je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro izabran na demokratskim izborima te da Venezuela ima legitimnog predsjednika, ovo priznanje samoproglašenog predsjednika predstavlja grubo zadiranje u suverenitet Venezuele te miješanje u unutrašnje stvari te zemlje.Zanima me na osnovu kojih međunarodnih zakona, koje Povelje UN-a ste dali takvu izjavu?
Ako se sutra ja proglasim predsjednikom Hrvatske, hoćete li priznati moj legitimitet, mene za predsjednika? Ispod moje ime i prezime.
Neće odgovoriti, to je jasno. Ali sam nekako htio izraziti svoje neslaganje s njihovom izjavom koju su dali mimo svih međunarodnih pravila i zakona.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Evo Alerik ja te priznajem a siguran sam da ćeš imati podršku još kolega.
Pa ipak, nazovi ponekad radi konsultacija – znaš da “zabrazdiš”… 😉

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Još razmišljam o proglašenju:)) ali svejedno hvala.
Kao što znaš, riječ je o nečem sasvim drugom. S ovim priznavanjem nekog Juana za predsjednika jedne države, mimo izbora, mimo izvanrednih situacija koje Ustav neke zemlje ne predviđa jest besramno gaženje međunarodnog prava. Kakvo god da jest to pravo, ipak nam svima na Zemlji omogućava koliko–toliko normalnu komunikaciju, trgovanje, život.
O Maduru mislim sve najgore, to nije tajna. No, njega su izabrali građani Venezuele i nitko sa strane se nema pravo miješati u taj izbor.
Ovo tviteraško gaženje međunarodnog prava i običaja kojem se pridružuju poltroni bez zrna samopoštovanja i s još manje poštovanja prema vlastitom narodu čine dugoročnu štetu svima pa i sebi samima. Nažalost, to bi se uvjerili tek na svojoj koži. Možda je šteta ne priuštiti im taj osjećaj?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Ponekad sam stvarno besan kad vidim kako ljudi svesno izbegavaju da vide očigledno čak i kad im se nacrta. Koliko sam puta pisao da je “tviteraš” idealan za ovakve prljave poslove (i još mnogo gore): nabusit, uobražen a glup, kaubojskog mentaliteta koji je uspoliran u toku “poslovne karijere”. A ljudi posle svega što su videli kažu: “Ma neeeee, on je dobar ali mora zbog duboke države. Jednoga dana…”

Jednoga dana koji nije daleko ćemo proklinjati dan kada je izgubila ona veštica – ne zato što je bolja već zato što ona ima bar neku kočnicu. Ona je podmukla ali ovaj je “neuračunljiv”.

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik Imate i moj glas uz molbu da skinete stigmu sa bosanskih Hrvata u Zagrebu jer smo domicilnim mi krivi i za pljusak, i za mirovine, i za sušu, za sve!

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SoA Sve si dobro napisa, slažen se, a sad malo zajebancije pa ću ti odgovorit umisto vlade, ovi samoproglašeni je kako mi se čini predsjednik venecuelanskoga parlamenta, šta znači kako bi ti najprij mora postat predsjednik ili bar podpredsjednik sabora. Aj se ti pobrini najprij postat vitez, pa će posli sve bit lakše 🙂

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno:
A da Maduro proglasi Venecuelu autobusom?

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Umpah Pah

Umpah Pah Pa evo moš i ti ukrcat Hrvatsku u autobus ako imaš E kategoriju

2mg mozga
Gost
2mg mozga
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Svaka čast! Najiskrenije svaka čast!
No svjestan si da bacaš bisere pred svinje.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Son of Alerik imas i moju podrsku i priznanje samoproglasi se i pozovi na revoluciju protiv HDZ KARTELA KRIMINALACA.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  IVE iz pecalbe

A bre Ive što si zaostao. Kaže se: “nemoj da zaboraviš prijatelja, vidi neko ambasadorsko mesto – makar u Venecueli.”

Guest
Gost
Guest
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

SoA
Neće odgovoriti to je jasno, ali kad bi im se skupilo jedno 100000 ljudi kao za stojedinicu (radio 101) morali bi odgovoriti. Dijelom smo i sami krivi što dopuštamo sva ta sranja.

kurjaca
Gost
kurjaca
1 godina prije
Reply to  Guest

po zakonu moraju odgovorit u roku 15 dana

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Guest

@Guest Ili kada se vraćalo ime ” Dinamu “!

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

To,Alerik.budeš nas uzeo za savjetnike.Bilo bi ti dosadno bez nas.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

“A za dan Pobede, ako me se sete, sete..” – Ilija Čvorović

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik, moj naklon do poda !

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Direktor

@Alerik:
Ako očistiš pod,
direktorov naklon do poda!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Direktor

@Alerik:
Sigurno hoće ili neće?

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije
Reply to  Direktor

Trebao si napisati na ruke DON ANEMIC HDZ KRIM KARTEL pri vladi Hr i onda taj email

Duki
Gost
Duki
1 godina prije
Reply to  Direktor

To se zove “Muko moja prijeđi na drugoga!;”
?

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Son of alerik, ajmo organizirati referendum da to nije stav hrvatskog naroda! Opaa, nećemo se znati potpisati, to smo već vidjeli.

Brave new world
Gost
Brave new world
1 godina prije

A jel bilo referenduma za ulazak rh u nato? Opaaa nije!
A jesmo li ikad na izborima sankcionirali ovakvu slugansku politiku? Opaaa nismo.
Znam ja nas jebo ti nas, kako bi rekao onaj pametni čovjek.

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Alerik- Pitaš se na osnovu kojih međunarodnih zakona je data ta izjava.
Na osnovu istih po kojem je RH priznala Kosovo ili glavosječe (doduše oni su ih zvali umjerena oporba, mogu samo misliti što bi radila neumjerena kada je ova obezglavljivala i bojnim otrovima trovala) u Siriji.
P.S. Ako se odlučiš samoproglasiti predsjednikom znaš da imaš moju punu podršku. Bez ikakvih uvjeta, osim da se ne ljubiš s nogometašima i ne slikaš ispred Bijele kuće. A na (svoju) inauguraciju možeš doći u plavom kompletiću, ako baš hoćeš.

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

NATO-podguzne musice moraju slusati gospodara .

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije

Baš me zanima, kad počne neki cirkus u USA, pa se neki teksašanin proglasi predsjednikom jUeSejA da li će ga u cilju demokracije hrvatska vlast priznati kao legitimnog ? Ovo uvlačenje hrvatskim partnerima u dupe je postalo prestrašno za slušati i gledati. Kako bi naša priedsednica rekla, dno dna.

Đuro
Gost
Đuro
1 godina prije

Zna se kako završava anarhija u međunarodnim odnosima.Počelo je priznavanjem otcijepljenih Jugoslovenskih republika da bi događaji u naredne dvije i po decenije dobijali na intenzitetu i frekvenciji.U međuvremenu se žrtve broje u milionima.I nema nikakvih naznaka da će trend biti zaustavljen.
Što se same Sjeverne Makedonije tiče,šta očekivati od zemlje koja podiže spomenike Aleksandru Makedonskom i gradi centar Skoplja u helenskom stilu iako nikakve veze ni sa Aleksandrom ni sa Helenima i njihovom kulturom nema.Što bi naš narod rekao,vidila žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.Usput jedno retoričko pitanje,da li je sada onaj spomenik u Skoplju spomenik Aleksandru Sjevernom Makedonskom ili ostaje Aleksandru Makedonskom?Da,
i hoće li sad rušiti centar Skoplja ili ostaviti kao svjetski primjer pseudoistorijskog kiča?
Čekamo junački Montenegro da i oni priznaju Gvaida.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Đuro

Priznat Čoče* dašta nego priznat!!

Perer
Gost
Perer
1 godina prije

Mislim da neće jer Milu gori pod nogama, a takva gesta bi samo mogla doliti ulje na vatru pa da ima isti problem ko Maduro

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

jos pred ca x g kad se pricalo/pisalo ( jasno, ne u hrvatskoj), o ttip ugovoru (eu – usa), pisao je austrijski kronen-zeitung – hrvatski politicari su zacudo od pocetka spremni sve potpisati, bez pitanja ili prigovora. u to doba je vise od polovice eu drzava bilo jos protiv tog ugovora, kao i protiv gmo-a. osim hrvatske, su takve jos i bugarska i slovenija. dok drugi glasno razmisljaju, ove vec naprave zakon iz toga. tipicno za jeftine prostitutke, ili podguzne muhe, njima sve pase, ili mirisi.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Maja

Maja, najbolja je taktika dovesti na vlast one koji MORAJU da slušaju – iz ovog ili onog razloga. Ameri su tu taktiku doktorirali.

U slučaju Hrvatske nisu ucenjeni samo političari, ucenjena je država. Zar misliš da Ameri ne “šapuću” Kolindi: “Šta ono beše u Krajini? Koliko je ono ljudi proterano? Čekaj da vidiš i ove “dokaze”. Nisu istiniti – mi kažemo da jesu, ko će da se suprotstavi? Venecuela?”

Pajo
Gost
Pajo
1 godina prije
Reply to  shumadinac

a sta to bese u tzv krajini?

neko
Gost
neko
1 godina prije
Reply to  Pajo

@Paja
toga dela se selektivno secaju 😉

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Maja

@Maja Kada ste kod GMO da li je točno da GMO “hrane” u regionu nema samo u Srbiji i BiH? Hvala!

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Željko

Ko ti kaze da je nema uz sirom otvorene granice. Ima je vise nego migranata.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Svi nekako ali Španci… Pa još im se policija nije vratila u stanice sa zadatka gašenja pobune “i u krvi ako je potrebno”.

Zar ne pišem da se situacija menja, da sve manje važe stara pravila igre i da sila postaje jedini argument? Ne razmišljajte o detaljima već se vratite u 39. i posmatrajte poteze nacističke Nemačke – nema razlike u odnosu na ponašanje današnje Amerike, ne može ni imati jer se sila uvek isto ponaša.

Razumem ja političare, oni moraju biti pragmatični, trgovci (mislim na one koji razmišljaju i o narodu – na izdajnike nema smisla gubiti vreme). Moraju se prihvatati razne ucene kako ne bi bili “pregaženi” ekonomski i politički. Ali to više nije najgore što može da nam se desi, sada možemo da budemo pregaženi i vojno!

Neko će reći: “Pa ne može SAD da pregazi ceo svet, ne može ni ono što zovemo Zapad”. Zna se koga ne može ali Zapad može. Opet se osvrnimo na postupke nacističke Nemačke: okupira državu, istrebi opasne elemente, uspostavi poslušnu vlast koja svoju vojsku podredi nemačkoj komandi – pa Amerika to radi u miru, šta očekivati na okupiranim teritorijama???

Došlo je vreme da se zamisle sve vlasti: da li smeju nastaviti kao do sada po inerciji. Ne bio im ja u koži, sadašnje greške će se plaćati generacijama.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije
Reply to  shumadinac

taj sistem su jos bolje usavrsili rimljani, ali ne ta dugo…imperija se ipak urusila. po ovakvima kao hr, moze imperija jooosss potrajati. naci njemacka imala je podrsku tadasnje zapadnjacke intelektuale od norveske na nize, jer je u prvom planu bila razvijena ekonomska zajednica, napredak, (kao preteca ujedinjene evrope), a tek u drugom planu unistenje potencijalnih neprijatelja. sve zakuhali cionisti za svoj interes.i o tome se malo zna.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Maja

Maja, možda nisam bio dovoljno jasan: poređenje sa nacističkom Nemačkom je zbog ponašanja, ne očekujem da tako završe što sam puno puta pisao.

Sadašnja Pax Americana je samo preoblikovana Pax Britanica, dakle duuuug period vladanja. Iako mnogi predviđaju propast vladavine SAD-a je ne vidim te znake. Pre svega nemaju neprijatelje koji žele njihove teritorije tako da imaju mogućnost da se reorganizuju čak i u slučaju većih ekonomskih problema. Jedini problem bi im bio ako se previše zalete kao Hitler ali mislim da tačno znaju šta i koliko mogu. Ne treba gledati Trampa, mnogo pametniji od njega određuju poteze. On samo tvituje – pa i to često pogrešno.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Ne vidiš znakove propasti imperije? 1950-e su imali 50% svjetskog bdp-a, a sad su na nekih 17-18% sa tendecijom daljnjeg pada. Ne trebaju ni imati neprijatelje koji žele njihove teritorije jer su se ionako sve imperije u prošlosti (u)rušile iznutra, a ne izvana.

Maja
Gost
Maja
1 godina prije
Reply to  shumadinac

ovo sa paxom ti je super. zapravo, poklapa se sa otkrivenjem ivanovin ( jovanovim), 13. pogl. gdje se opisuje dvoglava zvijer – sa janjecom glavom (nevin nastup) ali zmijskim jezikom ( lukavost, manipulacija), koja ce ciniti velike znakove pomutnju i nasilje, tjerajuci svijet da obozava veliku zvijer iz mora ( uno). ta dvoglava zvijer jest britanija i usa – dvojna vlast. i ide u propast.

Samo da rata ne bude
Gost
Samo da rata ne bude
1 godina prije
Reply to  Maja

A mišljenje o kinezima kao o najsavrsenijoj naciji koja bi mogla voditi čovječanstvo u buducnosti?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Maja

Maja, sva (“kvalitetna”) proročanstva i sve što na njih liči su napisana dvosmisleno. Ko zna koliko puta kroz istoriju su se poklapali uslovi ali se ništa nije desilo. I gotovo sva (ipak ne mogu da tvrdim sva jer ostavljam mogućnost da postoje neka “originalna predanja”) si pisana u cilju manipulacije.
Neko vreme sam i sam bio vrlo zainteresovan za tu oblast ali sam brzo shvatio da nas vuku za nos – kao i sa mnogim drugim stvarima.

Samo širom otvorene oči i uklapati deo po deo. Početi od činjenica a sa ostalim probati – oće li da “legne” ili neće.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Ako je vrijeme lokalno i vezano za 3D, onda vjerojatno s 4D nije problem zaletjeti se do tamo nekih pećina u Kumranu i ostaviti zapise koji će se otkriti 2000 godina kasnije. Ili napisati kakvo proročanstvo koje će se ispuniti. Osim ako se ne ispuni. Otprilike kao da tvoj tekst na logičnom od prije godinu dana prepraviš danas, dopuniš s novim informacijama u formi ‘možda’ i onda se pozoveš na svoj tekst koji je u međuvremeno postao pravo proročanstvo. Isto je s godinom i tisućama godina unatrag, samo mali drugačiji nivo.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Onda to moramo hitno da uradimo, kroz 20 godina niko više neće znati da piše bez tastature.
p.s. u mojim tekstovima nema možda – sve je sigurno 😉

Samo da rata ne bude
Gost
Samo da rata ne bude
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Ja smatram da će kinezi tj žuta rasa u buducnosti biti najopasniji.. Sada nisu, ali vrijeme će pokazati.. Čini mi se da je tako između redova napisano i u Bibliji.. Na kraju oni u svom parlamentu ili vladi, ne znam sad točno taj podatak, imaju čini mi se 75% znanstvenika, matematičara i fizičara tj znanstvenika, tako da je to zagarantirano za dugoročni uspjeh.. I u većini slučajeva su sve dobro iskopirali druge i usavršavaju bolje od drugih, tako da je pred njima velika budućnost,e sada dali će ta njihova velika budućnost biti u dobru ili u zlu prema ostalom čovječanstvu vrijeme će pokazati

Maja
Gost
Maja
1 godina prije

mislis valjda na ” kralja sjevera” koji nece mariti za ljubav zensku i bogove svojih otaca, iz knjige danijela 11. pogl. pisano ca 530 g prije krista. on i kralj juga ( ocito demokratsko-tradicionalni sistem), ce se kao stalni rivali hvatati u kostac, lagati se medjusobno za stolom, ali niti jedan nece pobjediti. kad kralju sjevera dodje kraj, nitko mu nece pomoci.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Samo@ upravo tako….Sa njihovim mudrim,upornim planom..NAJBOLJIM LJUDIMA NAPRIJED..na duge staze…ne možeš omanuti…
Kad nisu imali apsolutno ništa ali su odlučili iskoristiti priliku što je sve preseljeno kod njih radi pohlepe profitera i proizvesti od igle do lokomotive ,usput upoznajući se s proizvodnim procesima i učeći o tehnologijama,najprije kroz rad a sad i šaljući studente na najbolja sveučilišta…-rezultat nije izostao…
Pred dvedesetak godina mogao si predpostaviti (iako je izgledalo nevjerovatno)da će s takvim planom-u tišini-daleko dogurati….

Balance
Gost
Balance
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Možeš se vratit i od 1945 do 1988 pa posmatraj poteze SSSR puno bolji primjer, zašto Njemačka ona je trajala samo 5 godina kao sila.
Ali imaju i rusi dobru stranu, pred sami kraj SSSR dopustili su svojim vazalima odcjepljenje bez rata.

Grdi
Gost
Grdi
1 godina prije

Sve redovno … po planu. Hrvatski Veleizdajnicki i dodvorski rezim plese kako im se naredi.
Priznali su i pobunjenike u libiji pa priznali pobunjenike u siriji ………….. valjda ce jednog dana te zemlje zatraziti odstetu od hrvatske jer su podrzali protu ustavne pobunjenicke skupine u tim zemljama (i prodavali im oruzje). Problem je sto ce te racune morati placati hrvatski gradan koji luk ni jeli ni mirisali a saka bijednih hrvatskih politickih izdajnika koji su napravili problem ce se provuc nekaznjeno ……

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Grdi

@Grdi Što su sve “naše” tvrtke izgubili u Libiji i Siriji, posebno plinska nalazišta u Siriji!!

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Veži konja gdje ti gazda kaže.

Croatia
Gost
Croatia
1 godina prije

Jad i bijeda obične marionete „ Car je gol“ na djelu je „Udruzeni zločinački poduhvat“ protiv suverene drzave Venezuele.

deki
Gost
deki
1 godina prije

Zestoko se potresem i poludim kada vidim koliko nepravednosti postoji u svetu.
Naravno da sve ove zemlje ne postuju ustav Venecuele ali najgore od svega toga da ne postuju ni svoj sopstveni ustav i da sve sto prave u zadnjih desetak godina,prave iskljucivo na stetu sopstvenog naroda.Kao da za to postoji neka direktiva iz nekog tamo tamnog i udaljenog vilajeta sigurno tamo negde preko okeana,tamo odakle se u nekim mracnim nocima smisljaju pa onda ranom zorom salju sve vaznije svetske,ekonomske i politicke vesti za sve zemlje ove nam planete.Nema te zemlje i tog urednika koji bi se usudio da tu vest promeni ili izmeni.100 puta ponovljena laz postaje istina,a vec 1000 put ponovljena laz,ponovljeni tekst,ponovljeno medijsko spinovanje ulazi polako ali sigurno u svest labilnijih gradjana i sa vremenom tako menjaju svest mnogih ljudi ali i kompletnih naroda.Kada pogledamo vesti na portalima Hrvatske,Srbije ali i Italije,Nemacke,ali i drugih drzava moze se uociti da su svuda ista svrha vesti samo malo drugacije upakovane,ali zadatak i cilj im je isti.Da li uspevaju sa tim sto rade?
Da, i to neverovatno dobro.
Mislim da se nece smiriti dok ceeeeeellliiii svet ne bude njihov medijski,teritorijalno,ekonomski i politicki.
Oni odredjuju presednike,pobednicke stranke,oni odredjuju sve,ali jedna,jedina stvar koju su dozvolili i u koju se ne mesaju je ta da presednici takvih i tih drzava imaju odresene ruke da krade i otimaju u svoju korist ,da se zestoko bogate na stetu svog sopstvenog naroda i svi budu zadovoljni i nalogavci ali i ovi kradljivci koje zovemo presednicima.Ponavljam samo sopstvenog naroda i taj savez i dogovor funcionise.Ako pogledamo danas Balkan ili evropske drzave svim tim drzavama je jedna stvar zajednicka.To je da ne postoji vise jedna stara dobra i najvaznija srednja klasa drustva.Sve vise svuda po svetu muku muce ljudi da se izbore sa mesecnim troskovima koji nevidjenim tempom rastu bez obzira gde zive.
Ako nemaju partnera koji je isto tako zaposlen da dele troskove onda je pojedincu koji sam zivi i radi prakticno u bilo kojoj zemlji sveta ili Evrope veoma,veoma tesko.Sve to glavne svetske sile znaju ali cute i podrzavaju jer to je neki tajni plan koji osim toga ima za cilj da ekonomskim ali i politickim raseljavanjem osigura onog koji je to zamislio i da mu donese nevidjenu moc ,novac,teritorije,resurse,…da svi budu zavisni od njih.
Hvala Bogu da postoje slobodarske zemlje koje se bore i protive ovom zlu,i nek ih ogromna sreca prati u tome.Nikada u istoriji nismo imali neku zemlju koja je ovako medijski bila jaka kao sto je to ovo svetsko zlo.Ja mislim da u sledecih maximum 2 godine a mozda i pre ce biti takva kriza kakvu svet jos nikad nije dozivio i video.Daj Boze da ne bude tako,ali kako je pohlepnost najveca neizleciva bolest danasnjice mislim da ovi nece stati dok ne budu ili pukovnici ili pokojnici!

P.S
Slucajno naletih na youtube na jednu pesmu koju je maestralno otpevala neka 16 devojka i od cijeg sam se pevanja naprosto najezio i krenula je telom neka bas jaka i pozitivna energija koja mi je bas podigla duh.A i tekst pesme je super pa ako smem ovde da ostavim ime i pesmu ostavicu,ako ne izvinjavam se pa neka moderatori to obrisu.
Ta devojka se zove Dzejla Ramovic a pesma je moje si nebo.
Zaista nije nikakva reklama,ali posto je razvalila pevanjem i bar mene najezila rekoh da podelim to bar se ostalim clanovima.Mozda se neko jos pozitivno najezi sto je svakako zdravo,jer se tim i plakanjem kazu stari ljudi cisti dusa.
Ajde ziveli!

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Nije li onda dr. Željka Markić legitimni premijer Hrvatske?

Dominik
Gost
Dominik
1 godina prije

To su sve poslušne pudlice koje primaju naređanja iz Brisela.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Ministrica Marija Pejčinović Burićse ponasa poput jeftine amerikenjatorske kurve.

Kolega 105
Gost
Kolega 105
1 godina prije
Reply to  IVE iz pecalbe

Samo jeftine kurve skidaju gace dok baja namiguje.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Ako sam dobro vidio na karti nema Poljske.
Ljudi se ugurali u prvi red.
Šta čeka Đukanovićeva kamarila?

octopus
Gost
octopus
1 godina prije

Ma kakvo kršenje raznih Ustava i Povelja? Koga za to briga. Kad gazda nazove iz savezničkog veleposlanstva stane se mirno (eventualno sa laganim naklonom), sasluša se što treba raditi i na posao…. Netko mora biti gazda pa bio on iz Beča, Budima, Beograda, Brisela ili Buzina…..

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  octopus

Octopus, bitno je da centar pocinje sa B, zbog navike. Neko drugo pocetno slovo bi zbunjivalo Hrvate.

Ludilo
Gost
Ludilo
1 godina prije

Ja bi htio biti svedski kralj. Idem na trg pricati o mojim snovima . Podrzite me 🙂
Najlijepsa cura moja kraljica. Ludilo.

burt
Gost
burt
1 godina prije

Maduro nije tolika životinja kakva je bio Saddam koji je koristio bojne otrove i bacao ljude u kiselinu ali ako ne prihvati ultimatum i napusti vlast i državu doživjet će Saddamovu sudbinu, otkad su mu prije 7 dana SAD uveli sankcije naftna industrija mu je propala u nekoliko dana a EU i južnoameričke države mu pripremaju sankcije, to je sve uvod u konačno rušenje s vlasti, svjestan je i Maduro što ga čeka ako ne prihvati ultimatum jer mu uvijek trebaju biti na pameti Saddam, Uday i Qusay

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  burt

Šta kažu, koliko je Maduro jutros za doručak pojeo dječijih džigerica? Koliko je djece bacio piranama? Koliko je FED naštampao zelenih sličica za pomoć napaćenom narodu? Evo, i ja sam čuo da iz kostarikanske luke Limon isplovio brod pun toalet papira kao jednokratna pomoć samo se čeka da spasitelj Guaido zajaše u sedlo.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Merkelica, Plenković i Zaev su ciohazarski plaćenici i zato pudlice moraju činiti, što gospodari narede. Pudlice samo laju av; av; av

Kadija te sudi, kadija te ruži. zato što je ciohazarska elita gosodar svijeta, i što su sve vlade zapadnih i većine europskih država pod njihovom kontrolom i svi mediji u njihovim rukama, zato važe dvostruka mjerila.
Jedna mjerila za neželjene vlade, kao u Vececueli, Siriji, Iranu, Rusiji..-. koje ciohazarsska globalnalita proglasi despotskim i nedeokratskim i protiv kojih Zapad ima praco rovariti.

Druga mjerila važe za SAD i države Zapad, u kojime je “demokracija” (ne)sveta dogma u koju nitko ne smijeti. Oni sami sebe proglase demokracijom I ne samo, da takav scenarij, koji se ovdje opisuje u članku nije moguć, da se naprimjer AFD u Njemačkoj , ili kod nas ŽZ, proglase novim legalnim vladarima Njemačke, odnopsno Hrvatske, već se u Njemačkoj, obična minimalna kritika Merkeličinog sistema, proglašava neprijatzeljskim činom. Zato je njemačka Služba za zaštitu ustavnog poretka nedavno stranku AFD stavila pod prismotru i nadzor, sa obrazloženjem da AFD ima protuustvane ciljeve da sruši “demokraciju” (čitaj Merkeličin vazalski sistem od ciohazarske elite).

spartak
Gost
spartak
1 godina prije

Što drugo očekivati od tzv. ZDH (Zavisne Države Hrvatske), čmarnoljubnog vazala vašingtonskog režima.

Kanncer
Gost
Kanncer
1 godina prije

U Njemačkoj se prošle godine rodilo 4 000 hrvata. Ovdje će ostati samo paraziti i sluge anglosaksonaca…

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije
Reply to  Kanncer

Isto to ti se događa i kod Mutti Merekel, kod tete Macrona, Italije, Španjolske, Irske, BiH, etc …
Znaš li ti što je “replacement migration”?
Ne znaš* E ovo gore nabrojano će doći i do Hrvatske … za sada se samo prazni, jer se stvaraju uvjeti za početak onog pravog kmečanja.

E, “replacement migration” ti je ono kada ti se tvoj narod više ne sviđa jer od njega/svojih glasača/življa ne možeš više izvući neku korist, istrošio se. Tad ga lijepo zamijeniš drugim narodom, novim glasačkim tijelom kojem ćeš ti biti sam Bog Otac Isus i kojem ćeš se činiti kao spasitelj, a za uzvrat će oni glasati za tebe i raditi ispod prosječne plaće.

Pretužno je gledati, koliko ništa ne vidite i ne kpairate.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  Kanncer

Nije se rodilo 4 000 Hrvata u Njemackoj, nego 4000 Nijemaca ciji su roditelji porijeklom iz Hrvatske ( Bosne, Srbije….), uglavnom iz ex Yu.

Fitcher
Gost
Fitcher
1 godina prije

Zašto je ovo uopće i vijest? Vijest bi bila da je Hrvatska učinila išta suprotno od naređenja Europske Unije. A Makedonija je ionako već pod “okupacijom”, tako da to isto tako nije potrebno išta komentirati.

burt
Gost
burt
1 godina prije

to treba ponovljat sto puta jer neki ne razumiju, u takvim državama rezultati izbora ne znače ništa niti se vlast mijanja na izborima, Hafez je dobio na izborima 100%, Saddam 99,9, Kim 100%, Gaddafi 100%, vlast se mijanja silom ili diktator ostaje na vlasti ili ga ruše, tako su Milošević u prošlosti u Jugoslaviji i Assad u sadašnjosti u Siriji htjeli izbore jedan čovjek jedan glas u kojima bi s namještenim inženjeringom dobili dominaciju i vladali, od toga nije bilo ništa ni Miloševiću niti će biti Assadu, tako je i s Madurom, izbori mu više ne znače ništa, dobio je ultimatum ili sam odlazi ili ćeš biti srušen

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  burt

Ja vjerujem da Gadafijevu sliku držiš u dnevnoj sobi, Asada u spavaćoj a Miloševića pod glavom. Aj *se kladimo?? ??

burt
Gost
burt
1 godina prije

ja mislim ti jedino Tita

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije
Reply to  burt

Nemam ni njega ali da je bio pravi vođa to niko nema šanse da ospori,iako oprani mozgovi to ne žele i nemogu shvatiti. Gladaj kakvu bruku imamo danas.
I na kraju pitanje =kakav je uspjeh postignut svragavanjem diktarora koji tebi ne izlaze iz glave? Žive li ti narodi sada bolje?Odgovora nema kao ni do sada ni u tragovima, samo šablonsko trolanje. Je li tako burte?

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  burt

Tek iz današnje perspektive se bolje vidi da je TITO profesor za ove idiote , taj se izborio sa dvije velesile i od obje na kraju bio poštovan. Čovjek bez nekih škola, ali kad je govorio svi su slušali!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  burt

Da vidim , Assad je otišao iz Damaska. Saddam i Gaddafi su imali drvenu vojsku i tenkove T-55 . Onakvu vojsku kakvu ima Venezuela, ima malo tko u svijetu. Ako odbaciš nuklearno oružje, jača je od francuskih ili britanskih snaga, od njemačkih da ne govorim. Dok je vojska sigurna, a trenutno jeste, čini mi se da će ovo biti još jedna u nizu tvojih propalih prognoza. Uostalom, državni udar se provodi u nekoliko sati dva- do tri dana najviše. Ovdje se nitko , osim onog papka generala, nije odazvao. A sve manje oporbenih stranaka podržava ideju da se baš cijela zemlja preda u ruke Washigntona.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

I ovdje fali, iako je fokus bio na ustavu NE SVA opozicija želi Amerikance, nego samo Voluntad Popular, koju vodi ovaj Gvido, koja ima 14 od 167 zastupnika u skupštini.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Odlično zapažanje Laki. Jedino što im preostaje je otvaranje kapija američkih zatvora i ubacivanje toga ološa po oprobanom receptu više puta. Podršku u oficrskom kadru pogotovu nižem koji je ključan za izlazak na ulice za sada nemaju.

burt
Gost
burt
1 godina prije

sad ti mene ideš uvjeravat kako tebi odgovara, dosta su se natezali s Madurom i sad je ultimatum postavljen da ga konačno riješe jednom za sva vremena, kako to ne možeš shvatit

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  burt

Nemoj da se nerviraš burt, Laki nije dobar.
Laki, Laki – teško tebi kad te prijavim učiteljici 🙂

kurjaca
Gost
kurjaca
1 godina prije

pa koliko je imao onaj Pashinyan pa eno ga premijer sad

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  kurjaca

Misliš da bi Pašinjan ikada bio premijer da Moskva nije rekla Sargsjanu, De ga pusti da se malo ispuše, a mi ćemo paziti da ne pretjera? Što je napravio . CSTO /EEU/CIS iostale ugovore, onaj o obrani o ruskoj bazi nije smio spomenuti. Ništa tamo nije izmaklo kontroli.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Laki, Armenija nebi opstala ni mjesec dana bez zastite Rusije, ali kako se povijest uvijek ponavlja, na njih nebih stavio ni centa da nece tako biti.

Željko
Gost
Željko
1 godina prije

@Laki Topalović Nešto slično kao onaj u Armeniji ili na “našim” prostorima Dodik kada je uzeo vlast sa 2 zastupnika!

Fitcher
Gost
Fitcher
1 godina prije
Reply to  burt

Za razliku od svih “naprednih demokracija” počevši od Amerike gdje su vladajući pobjeđivali sa prednošću statističke pogreške naravno da je čudno da u nekoj zemlji netko pobjedi sa velikom većinom volje naroda. Zato se i Putina i Gaddafija i Assada naziva “diktatorima”, za razliku od velikih “demokrata”, Macrona, Merkel ili Trumpa koje nisu izabrali niti trećina državljana njihovih zemalja.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  burt

@burt, Da Bog da te ameri, po ramenu tapšali .. 🙂

Kanta
Gost
Kanta
1 godina prije
Reply to  EU dismr

I Andrija Jarak o tome radio reportažu 😀

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Kanta

Ili bio na CNN-u ili Rojtersu .Nema gore kletve.??

neko ime
Gost
neko ime
1 godina prije

Jel Zaev to potvrdio s juga ili sjevera makedonije i je li i na zapadu nadležan još uvijek?

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije
Reply to  neko ime

Moj poznanik iz kvarta, stari prevejani desničar, ima boxera,
dobermana i Njemačku dogu. Duhovit je, imena pasa su, redom,
Saddam, Assad i Gaddafi. Kad ih doziva, izgovara ova dupla slova:
Sad-dameeee, As-sadeeee, Gad-dafiiii !!!. Sretoh ga neki dan,
veli da mu je dosta velikih pasa, skupo za održavanje, nabavit
će Pitt-bulla i stafforda, a nazvat će ih Guaido i Maduro.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije

Ma koga briga sta uguzljubi kazu,rade …itd. ?
Bitno je sta ozbiljni,veliki ,kulturni stari narodi i drzave kazu i rade.
Sto se tice Satane nece moci ovako jos dugo,nema sanse…samo se nadam da ce Satana akoBOGda da plati za sve i da ce ga stici kletva Milica od Macve(srbska) ili Indijanska.

Pajo
Gost
Pajo
1 godina prije
Reply to  Mamajev Kurgan

lepo si upakovao
de mi reci jesu li hrvati pokatoliceni srbi?
vidim da si tu ti negdje

prepri43
Gost
prepri43
1 godina prije

Vama tri miljuna izbjeglica iz tog vašeg raja nisu nikakav valjan dokaz! Kome vi sve ne ustupate prostor na vašim stranicama?!

ori
Gost
ori
1 godina prije
Reply to  prepri43

Uključi se u diskusiju…nemoj im zamjerit oni su na srpsko-ruskom sendvicu moraju zaradit dnevnicu.samo mi nije jasno sto su rusili milosevica a madura podrzavaju.puni su pameti samo je neznaju pretocit u kapital kao i maduro pa trce upravo u te zapadne zemlje da ribaju ciste kradu jer sa ovakvom pameti na zapadu i ne mogu nista drugo.al opet bolje zarade nego pametujuc ovde za sendvic.ocekujem bar 200 minusa ha ha hajmo zaradite sendvic

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  ori

Ajde se onda zapitajte, zašto sluge iz svoje kuće idu raditi kod gospodara, valjda zato jer u svojoj ne smiju , tako je bilo nekada ,a ako mislite da se danas puno promijenilo onda komentirajte na krivom portalu! Ako živite u Hrvatskoj “demokratskoj / slobodnoj”, članici svih zapadnih organizacija (urotničkih udruga) vjerojatno imate pametno objašnjenje za bjekstvo domaćeg življa ?

ori
Gost
ori
1 godina prije
Reply to  Zigi

Uključi se u diskusiju ljudima su otvorena vrata i svak ide tamo gdje mu je bolje..da Europa vama dopusti ulaz vecinu vas nebi zatekao na ovom portalu.a sto vi ne idete kod svog gospodara ?nit ste pozeljni nit bi vam bilo bolje naprotiv cupate se i rukama i nogama da idete kod naseg gospodara ha ha.e vidis mi od tog gospodara imamo 20 miliona turista i 10 milardi eura i otvorena sva vrata po eu.a sta vi imate od svog molim lijepo?

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  ori

Prvo i ja živim u Hrvatskoj , a poanta je to da moraš služiti gospodara htio ili ne. Drugo odlazak ljudi na rad van se kod nas naziva “otvorena vrata ” , a u Venecueli je to bježanje …. Treće , da bi bilo dovoljno sluga, treba održavati konstantne krize u perifernim državama da budu prisiljene držati se gospodara, u EU to su uglavnom sve osim starih kolonijalnih tvorevina , a s druge strane svijeta SAD se svim silama trude destabilizirati sve do jedne države južne Amerike i držati ih u takvom stanju. Možemo pametovati o vlastitoj volji i krivici nas samih do beskraja ali u konačnici tako izgleda svjetski poredak (uvjek postoje iznimke). Četvrto, očito aludiraš na Srbiju , a po mom mišljenju tamo Vučić nastoji provoditi sramežljivu politiku nesvrstanosti (dali iskreno ili ne neznam) i upravo sada se tamo nastoji utvrditi tko će im biti gospodar.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  ori

ori@ti najniže ljudske strasti i zadovoljenje”životinjskih” nagona u se,na se,poda se.. propagiraš kao uspjeh..
Taj oblik ponašanja ti je opisan u literaturi,psihopatologija…

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  ori

Riddick zar nisi primjetio da je “Uključi se u diskusiju…” greska u algoritmu?

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  ori

“samo mi nije jasno sto su rusili milosevica a madura podrzavaju.puni su pameti samo je neznaju pretocit u kapital kao i maduro pa trce upravo u te zapadne zemlje da ribaju ciste kradu”
ori@nisu svi pamet svijeta popili ko ti pa da čim se rode znaju kako hazari operiraju…
Ali ti si blizak tom hazarskom mentalitetu da sve druge držiš gojimima,i još pun zluradosti nad tuđom nevoljom…
Ti si sam jedan veliki MINUS.

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
1 godina prije

Hrvatski narod se mora pobuniti protiv vlasti koja gazi ustave i medjunarodne zakone te povelje UN-a,nodgovor naroda bi morao biti neprimjerene zestok akoje potrebno i nasilan jer nijedna mijera nije preostra protiv onih koji siluju medjunarondo pravo u povelje UN-a. Svima iz HR. vlade oduzeti pravo da istupaju u ime Hrvatske, oduzeti im drzavljanstvo i poslati u kazamate.

ori
Gost
ori
1 godina prije
Reply to  Ive iz Pecalbe

Uključi se u diskusiju…moze jedno pitanje osobno?jesi ti covik il papagaj?

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  ori

Bar nije komad silicijumovog oksida kao Uključi se u diskusiju…

Ive Oldtimer
Gost
Ive Oldtimer
1 godina prije

Sve iz svih drzava koje ne priznaju povelje UN-a i ustave drugih drzava, te svojim djelovanjem izazivaju strane vojne intervencije i nasilne smjene rezima, trebalo bi dati uhapsiti i sprovesti pred medjunarodni sud za ratne zlocine te najstrozije osuditi.
Stoga pozivam sve diljem svijeta da podnesu prijave protiv vlada i pojedinaca medjunarodnom sudu pravde UN-a, Kontakt detalji:
International Court of Justice
Peace Palace
Carnegieplein 2
2517 KJ The Hague
The Netherlands

email: achats@icj-cij.org
Telephone : +31 70 302 23 23
Fax : +31 70 364 99 28

Ive Oldtimer
Gost
Ive Oldtimer
1 godina prije
Reply to  Ive Oldtimer

Dovoljno je napisati:
Related to escalating situation in Venezuela I file a criminal report of (IME I PREZIME osobe ili navesti VLADA KOJE DRZAVE) for non-compliance with UN International Law and Charter.
Vase ime i prezime, adresu.
Oni moraju reagirati i na jednu prijavu ali je boje da ih je desetke, stotin ili tisuce.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  Ive Oldtimer

… objesiti Venezuelanske zastave na prozore, stajati s njima na trgu bana Jelačića gdje snima web kamera
Na mobitele staviti himnu da zvoni.
https://www.youtube.com/watch?v=BCQqQtOSVsw
Poruka-sramimo se odluke hrvatske vlade..

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije

ZA OCEKIVATI JE OD PLENKOVICA BRISELSKOG APARADZIKA I SOROSEVOG ISPRDKA ZAEVA!!

Hmmm da
Gost
Hmmm da
1 godina prije

Genijalna slika na naslovnici vijesti ?

šeronja
Gost
šeronja
1 godina prije

naši političari ne poštuju ni sami sebe, a kamoli sve ostalo

Ajmo
Gost
Ajmo
1 godina prije

Ja mislim da moj napaceni hrvatski narod pati i doslovno nestaje pod vodstvom nesposobne Gitare i mlohavog Plenkija. Proglasavam se predsjednikom i uvodim diktaturu. Moze tako? Ma jedino sto me iznenadilo je da to nisu ucinili prvi, nego 11. Hocemo li rat objaviti Venecueli?

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Posle presedana SFRJ se moze sve.
Gazeno je medunarodno pravo u osnovi.
I Owen ih je pokusao upozoriti na posledice, ali su mu ameri rekli da umukne. Nije im vise trebalo medunarodno pravo.
I oli vidite da se povlace iz nepocudnih organa UN? Na putu su da ubiju i UN.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Red Dog

Slažem se ,samo da dodam da je UN gotovo ubijen ,na životu ga drže samo ruski i kineski veto.

Bob Rock
Gost
Bob Rock
1 godina prije

Sramota me što živim u Hrvatskoj!
Zašto tako mala zemlja misli da mora biti među prvima što se tiče provođenja američke imperijalističke politike!

Hafez
Gost
Hafez
1 godina prije
Reply to  Bob Rock

Svatko pametan se toga srami. Čime se budala ponosi……

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  Bob Rock

Oni ne “misle” oni su prisiljeni da odrade one beneficije koje imaju, mene više brine ovaj narod za kojeg ne postoji događaj nakon koga bi progledao, već još dublje guraju glavu u pijesak i sami počnu izmišljati izgovore za sva sranja koja dolaze odozgo i izvana! Treba samo pročitati komentare na drugim portalima pa da ti se pamet zavrti i pitaš se dali se to radi o nekoj bolesti ili ludilu!

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije

Ustvari, mi uopće nismo zaslužili imat državu.
Ili, po čemu smo je to zaslužili?
Mi smo najobičnija banana slučajna vazalska država, koja,
kako je nastala,
tako će i nestati.

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije

Da pojasnim.
Nemamo svoju politiku, proglašavamo nekog Guaida koji nam ne znaci ništa, miješamo se bespotrebno u unutrašnje stvarni suverene države Venezuele.
Tako isto, te iste sile kojima sada služimo, kada nam stvarno bude trebalo, okrenut ce nam ledja.
Država koja se kao prvo ne brine za svoje gradjane, koja je leglo kriminala od same glave države, koja svoju državnost prodaje za ništa i muti medjunarodne odnose, vlada skup poslušnih debila, protiv volje naroda, takva država
nema nikakvu budućnost.

Mali od Fahre
Gost
Mali od Fahre
1 godina prije

RH je priznala samoizabranog predsjednika Venezuele?! Kakva je tvorevina RH?
RH su utemeljili šovinisti poput Tuđmana, Šuška, Šeksa i Vukojevića, koji su za operativce u ratu izabrali redom generale-kriminalce (čast iznimkama poput Stipetića), a u miru opet kriminalce poput Pašalića, Škegre i Valentića.
Istraživanja javnog mnijenja danas pokazuju da 98% građana ne vjeruje pravosudnom sustavu, što potvrđuje tezu, da ne postoji vladavina prava.
Kada vam ustavni sudac izjavi, da se u obrambenom ratu ne može počiniti zločin, znajte da se vozite na Titanicu. Od same izjave je luđe to što dolazi iz usta nekoga tko sjedi na vrhu pravosudne piramide. Odgovor na pitanje kako se takav lik uopće uspio uzverati na vrh sudbene vlasti je ujedno odgovor na pitanje kako je propala država.
Kada je nešto nakaradno postavljeno, nije pitanje hoće li propasti već kada će propasti. RH je davno propala. Smiješni su oni koji očekuju da će netko službeno objaviti propast. Kao i u braku. Nije vam puko brak kada potpisujete papire za razvod, već onda kada ste prestali tražiti zajedničku sreću. Pouzdan znak propasti države je kada vidite roditelje na autobusnom kolodvoru koji ljube djecu i kroz plač im govore da se ne vračaju. Nisu to oni gasterbajteri koje smo poznavali i koji su sanjali povratak. Ovi odlaze sa željom da zaborave.
I potom takva lakrdija od države proziva drugu državu i zaziva izvan ustavno rješavanje tuđih problema.

Od jedne lijepe zemlje, s velikim potencijalom razvoja, kriminalci i podlaci uortačeni s značajnim dijelom klera (opet čast izuzecima), napravili su ruglo od države, a na sramotu njezinih građana.
Zapravo je strašno, da netko s tako katastrofalnom situacijom u vlastitom dvorištu uopće ima obraza pogledati preko ograde u susjedovo.
Ah, opet ja, kada bi gnjide imale obraz, ne bismo ih zvali gnjidama, jel tako?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Mali od Fahre

Napisao si ono što sam i ja zaključio razgovarajući sa ljudima iz Hrvatske.Ipak,pitam se čemu čuđenje a vidim i gorčina kod mnogih komentatora ovdje zbog postupaka HR vlasti po pitanju Libije,Sirije,Ukrajine i sada necuela.Ljudi… Hrvatska je član EU i Nato ,postoje određena pravila igre kojih se mora pridržavati.Jel* tako ? Jest!Eh..sad će mene mnogi pitati: kako Italija može drugačije po pitanju Venezuele?Sad dolazimo na onu priču o Jupiteru i Volu??..Šta god mi mislili o Italiji ,koliko god je ona osakaćena i devastirana zemlja ipak je ona u odnosu na naše balkanske države u pokušaju
u ligama ” Petice”..Pa naša vlastela prije zasjedanja vlade skupštine/ sabora prvo ide na referisanje u zapadne ambasade ,neko negdje ali uglavnom britanske ,američke i njemačke.To je naša stvarnost Nije nikakvo čudo što nas je kroz istoriju da prostite guz*io ko je stigao.Dobro smo i opstali kakvi smo.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Kako netko vec jednom davno rece – znam ja nas, j… ti nas! Bas tako, nema se sta dodati.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Ma kakva Italija, Bosna je za nju moralna vertikala.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Ljudi s mozgom u funkciji niti su htjeli u eu niti u nato,a niti se želimo pridržavati bolesnih “pravila” radi osobnih interesa prodanih dupeuvlakača .I da,mogu Talijani,…mogu Mađari tjerati sorosa..mogu Francuzi na ulice..
muk i saginjanje glave na postupke koji su izgubili svaki moralni kompas su SRAMOTA jednog naroda…i ne može se to zvati nikakvim drugim imenom…Vlada , sabor…. su POLTRONI.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

I’m filling like a double shit.Born in Macedonia(normaly) and Living in Croatia !yess???

Hrvoje Radonić
Gost
Hrvoje Radonić
1 godina prije

“Našim” vlastodršcima poručujem samo jedno. Tko s vragom tikve sadi, s vragom će ih i brati.

Be be
Gost
Be be
1 godina prije

Sto nasa braca kurdi kazu? Glupo pitanje zar ne.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Be be

Nije glupo.?Braću kurde ne zanima Karakas,Valensija,Karabobo nego Eskedia Gvajana ,nadaju se uzajamnom priznanju.????

burt
Gost
burt
1 godina prije

Kosovo je priznalo Guaida za predsjednika Venezuele, ima tu simbolike, prije 20 godina Sloba je odbio ultimatum NATO-a da mora prihvatiti plan za Kosovo koji je značio povlačenje srpske vlasti sa Kosova, Slobo je govorio da nije izdajnik i nije prihvatio ultimatum, kasnije je izgubio Kosovo a narod ga je srušio, danas Maduro govori da nije izdajnik i da nikad neće prihvatit ultimatum SAD-a i EU, i njemu će sudit narod i NATO

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije
Reply to  burt

To sa Kosovom jos nije nimalo gotova priča.
Ideja velike Albanije nije bas sjela
Ni u EU pa ni u USA.
Svašta će se tu još dešavat.

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Burt je nepopravljivi Yenkifil, siguran u nepogresivost Amerike, sva drugacija misljenja za njega su propaganda i dezinformacije…

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Riddick

Riddick,uključi se u diskusiju?pošto burt vjeruje svojim * kompama* preko bare moramo ga pitati je li moguće da jedan ljudina u Rijadu dobije kartu do Njujorka i nešto džeparca ali prvo ode do Tora Bora pećina u Afganistanu.Tamo nauči kako na Kalašu skinuti gasnu komoru,zatvarač ,udarnu iglu i okvir.Zatim se vrati i ode preko bare ,nauči pilotirati na Cesni ,sjede u zver zvanu Boing ,spusti ga na manje od 50 metara ( pri tome ga autopilot ne zahebava) i zabije se u Pentagon.Toliko dobro obavi posao da ni repni stabilizator ,ni jedna brizgaljka od njega nije ostala
Zar imamo pravo sumnjati u njihovu verziju??.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Ali putovnice su ostale na mjestu! 😀

luni lunovic
Gost
luni lunovic
1 godina prije
Reply to  Riddick

jeste burt nepopravljiv sve dok sjedi negdje na balkanu i suplja kad bi mu govedari rekli pridruzite se nasem timu da rintas 14 sati sa jednom pauzom od pet minuta i jos te naruze kako je tvoja produktivnost ravna nuli nebi ga bilo ni na jednoj mapi svijeta tipican kontras bolesno

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
1 godina prije

Bas gledam Madura na RT interviju.
Wow
Svaka čast!
Sve je tako kako je rekao Maduro.
Trump, Bolton, Pompeo se opasno igraju rata.
Maduro diže cijelu naciju na noge i pod oruzje.

oddball
Gost
oddball
1 godina prije

Čemu toliko čuđenja i žuči oko ovoga, Hrvatska kao neka vrsta njemačke kolonije i američki saveznik bi valjda trebala podržati Rusko viđenje situacije?! Gledano sa strane bio bih sretniji da Hrvatska ostane nutralna u ovakvim stvarima ili diskretnija poput Slovenije ali eto, Plenki je tu da misli za mene 😉 kako god, koga briga za Venezuelu i Rusi i Ameri je iskorištavaju kao poligon za ostvarivanje svojih interesa, slično kao i u Siriji, a Maduro i ovaj mali, po meni su jednako legitimni i u isto vrijeme nelegitimni kao predsjednici, čisti cirkus dok ljudi doslovno nemaju što jesti, ….

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  oddball

Ovo da je Hrvatska američki saveznik moraš staviti pod znake navoda.Nemoj kao onaj Krstičević koji gleda u kameru i deset mikrofona odvali glupost tipa ” Hrvatska je strateški saveznik Amerike”…
Šteta je što puno ljudi vjeruje da je baš tako a nije.USA ima jednog ili dva saveznika ostali su posluga.

oddball
Gost
oddball
1 godina prije

apsolutno pod navodnicima, mislio sam da se iz moga tona mogu iščitati ti navodnici, uglavnom u pravu si ,navodni saveznici, međutim nisi u pravu za prave saveznike SAD-a (vjerojatno misliš na UK) osobito Trumpovom “slonovskom” diplomacijom je postalo jasno da SAD nema partnera, oni se osjećaju usamljeni na vrhu, a takav pristup će im se dugoročno obiti o glavu, ali to je neka druga tema,…

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
1 godina prije

Sve rečeno u tekstu. Ekipi iz LOGIČNO, od srca želim sve najbolje,i da nastave ovako. samo iskreno i pošteno.živili.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Ivi.tz

Jos kad bi temeljito obradili sporazum o Kosovu gdje je vecina tacaka u vezi garancija potpisnika za prisvojenu imovinu od strane kompanija. Vucuc ce morati garantovati da Taciju na pamet nece pasti rijec nacionalizacija. Tu su stvari jos ogoljenije nego u postavljanu predsjednika preko tvitera.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije

Hrvatska i Makednija, danas su samo dvije oronule prostitutke u globalističkom bordelu!!!

Croatia
Gost
Croatia
1 godina prije

Nitko ne govori o tom da jenkiji dave Venecuelu ekonomskim sankcijama već duze vrijeme na „demokratski način“ ovi europski licemjeri sve znaju i prodaju nam maglu. Pa ovi licemjeri uvode zapadne vrijednosti u Afganistan već duze vrijeme i ne ide im nikako.

Amater
Gost
Amater
1 godina prije

Sudac će doći iznenada i otkriće se svačija djela … tako kaže biblija … a onda jao i pomagaj …

Ptica
Gost
Ptica
1 godina prije

Mene je danas sram zbog vanjske politike RH

Sluge
Gost
Sluge "Ujka Sema"
1 godina prije

Sluge zove Smail-aga,
Usred Stolca kule svoje,
A u zemlji hercegovoj:
„Ajte amo, sluge moje…

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
1 godina prije

ko je toj aburički dao mandat za to ?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Normalno. RH ima brdo para za avione, za vojsku na Ruskoj granici, za vojsku u dalekom afganistanu. A ako i nema posudi se, lako ce to pra pra pra pra pra pra pra pra pra unuci vratiti…
Mozda…

Vlastimir
Gost
Vlastimir
1 godina prije

Zašto vas to čudi.Zagreb i Skoplje su poltroni SAD-a.Tako je uvek bilo,tako će uvek biti.Kada je Hitler okupirao Jugoslaviju 1941 Zagreb ga je jedini dočekao sa aplauzima.

Gnjide
Gost
Gnjide
1 godina prije

Ujka Semu šešir
Svi to danas vide
Služi samo zato
Da sakrije – gnjide!

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Jeli nije cudno da se piskara o drugoj drzavi,a u svojoj biraju vojvode i male slobe.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik