Zapaljeno židovsko groblje u Beču

Vatrogasci gase zapaljeno jevrejsko groblje
16 komentara

Lokalna policija izjavila je da se događaj ”intenzivno istražuje”

Židovski dio velikog groblja u austrijskoj prijestolnici zapaljen je i oskvrnavljen kukastim križevima, prema vjerskom vođi u gradu. Napad je uslijedio nakon porasta antisemitskih incidenata diljem Europe. Oskar Deutsch, čelnik židovske zajednice u Beču, izvijestio je u srijedu o vandalizmu i paljenju u objavi na društvenim mrežama, rekavši da su dijelovi središnjeg gradskog groblja ozbiljno oštećeni.

”Tijekom noći zapaljen je židovski dio središnjeg groblja”, napisao je. ”Izgorjelo je predsoblje svečane dvorane. Svastike su bile iscrtane po vanjskim zidovima. Nema ozlijeđenih ljudi. Vatrogasci i policija obavljaju uviđaj.

Deutsch je podijelio fotografije posljedica, na kojima se vide vatrogasci kako pregledavaju teško pougljenjenu i dimom ispunjenu dvoranu za ceremonije. Ono što se činilo grubim svastikama također je viđeno naškrabano fluorescentnom bojom na vanjskom zidu. Glasnogovornik lokalne vatrogasne službe, Gerald Schimpf, rekao je za Austria Press Agency da se činilo da je požar izbio negdje u utorak navečer, ali se većinom ugasio sam od sebe do dolaska vatrogasaca sljedećeg jutra.

Državna policija Beča kasnije je potvrdila da ovu epizodu “intenzivno istražuje” austrijski Ured za zaštitu ustava. Dok su vlasti izjavile da točne okolnosti požara “još nisu poznate”, lokalni mediji izvješćuju kako policija sumnja na podmetanje požara, ističući da se čini da je plamen planuo na više od jedne lokacije. Austrijski kancelar Karl Nehammer također je “snažno” osudio incident u izjavi, izjavivši da “antisemitizmu nema mjesta u našem društvu i da će se protiv njega boriti svim političkim i pravnim sredstvima”. Zatim je izrazio nadu da će počinitelji napada na groblje biti “brzo identificirani”.

Incident u Beču uslijedio je nakon niza sličnih izvješća diljem Europe posljednjih tjedana, usred obnovljenih borbi između Izraela i palestinskih militanata u Gazi. Strah od nasilne odmazde protiv Židova potaknuo je evakuacije i zatvaranje brojnih vjerskih institucija.

Nekoliko židovskih škola u Parizu navodno je bilo prisiljeno na evakuacije nakon prijetnji bombom ranije ovog tjedna. Židovske organizacije također su upozorile na porast antisemitizma u SAD-u, gdje je Liga za borbu protiv klevete izvijestila o porastu od gotovo 400% takvih incidenata ovog mjeseca.

AustrijabečIZRAELPalestinci
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mila
5 mjeseci prije

Austrijanci se nisu opametili još jednom dokazujući da nacizam nije iskorenjen (osim ako nije u pitanju neka Služba).

Valjda priželjkuju da im se umesto Sovjeta sada vrate Rusi i ponovo garantuju neutralnost!

Darko
5 mjeseci prije

Pokazalo se konačno kakva su stoka židovi i da ih Hitler nije trijebio bez razloga kao žohare. To treba dovršiti da se to zlo konačno istrijebi..

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Ti se ne radi 😈 !!! Time se brišu razlike izmeđ – njih – i nas !!!

Darko
5 mjeseci prije

Protjerati tu židovsku stoku iz cijele EU..

Nekoime
5 mjeseci prije

Brojni su gradovi u Europi i svijetu oskvrnavljeni simbolom šestokrake zvijezde pod kojom se provodi genocid.

Kemičar
5 mjeseci prije

jel to Hiber bio na službenom putu u Beču?

Max
5 mjeseci prije

Gnjusan čin.

BlueZg
5 mjeseci prije

Židovi kao organizirana banda lihvara i društvenih parazita nije mogla povući gluplji potez nego se zamjeriti muslimanima a znamo koliko ovih ima a znamo i kakvi su. Znamo da ih je prepuna Evropa, Amerika, Azija, Afrika… Lako će se oni obračunati sa židovskom šakom jada a ako im netko nešto kaže onda će vikat islamofobija. I tako kroz svih 9 krugova pakla. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

BanOvan
5 mjeseci prije

Ne smeta im Zelenkov “kukać” pod kojim ubijaju Ruse ali cmizdri kada čine njima štetu.

HRvoje
5 mjeseci prije

Inače koja je točno razlika između židova i muslimana? I jedni i drugi se sakate, i jedni i drugi vjeruju u vraga krivokletnika i antiKrista, te se njemu mole. Većina Kršćana krivo vjeruje i crkva ih namjerno krivo uči laži. Isus Krist niti je bio židov, niti se molio vragu jahvetu, naprotiv propovijedao je protiv toga stvora, njegova izopaćenoga nauka i vražjeg potomstva koje se uvuklo u ljude i crkvu, te je zato bio razapet, dok tzv petar i pavle dve proklete sluge cara svih laži i obmana osnivaju lažnu crkvu koja danas predsjeda iz vatikana. A islam je izravno naslijeđe židovstva, kao u drugačijem, a istom ruhu. Nemojte biti zavedeni i lakovjerni, te se priklanjati nečijoj strani, jer svi glavni i odgovorni za ove događaje su neljudi, spodobe bez duše i budućnosti koji žele upravo ovo zlo što se događa. Ljudi su djeca svemogućega Stvoritelja i oni nas zato… Čitaj više »

Suzy
5 mjeseci prije

Kad mrtvi zapjevaju…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI