Zastupnici u Nizozemskoj proučavaju mogućnost izlaska iz eurozone

Nizozemska - izlaz iz eurozone
22 komentara

Grci žele ili će morati izaći iz eurozone, Talijani također, a i sama EU im počinje ići na živce. Francuzi žele izaći iz eurozone, EU, čak iz NATO pakta. Ostali su također nezadovoljni i traže što veću neovisnost unutar postojećih EU struktura, ali vide da je to nemoguće. Sada im se pridružila i Nizozemska.

Članovi vodeće oporbene parlamentarne stranke Nizozemske su zatražili izvješće o tome može li i hoće li zemlja napustiti korištenje zajedničke europske valute, prenosi The Independent.

Ranije su zastupnici jednoglasno prihvatili prijedlog stranke “Kršćansko-demokratskog apela”. Studiju će izraditi savjetodavno tijelo nizozemske vlade – Državno vijeće. Očekuje se da će se opća rasprava održati nakon općih izbora sljedećeg mjeseca.

“Problemi se ne rješavaju europskom valutom. Ovo je prilika za sve nas da se veselimo, bez ikakvih ograničenja”, rekao je predstavnik stranke “Kršćansko-demokratskog apela”, Pieter Herman Omtzigt.

Prema njegovim riječima, inicijativa proizlazi iz činjenice da su izuzetno niske kamatne stope postavljene od strane Europske središnje banke (ECB) štetne za nizozemske investitore.

Kako prenose mediji, mogućnost izlaska iz eurozone je najavljena zbog sve većih kritika Europske unije u zemlji. Populističke snage se nadaju da će ovu atmosferu iskoristiti za pobjedu na predstojećim izborima, koji će se u Nizozemskoj održati 15. ožujka.

Osim nizozemskih, izuzetno su važni i predstojeći predsjednički i nakon njih opći izbori u Francuskoj u svibnju, a onda izbori za njemački Bundestag u rujnu ove godine.

izlazak iz eurozonenisak tečaj
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
PanSlaven
7 godine prije

bojim se da oni isto .urac proučavaju… imaš tipa zaduženog za zastupnike, imaš tipa koji gleda raspoloženje u narodu, imaš tipa koji drži medije i upravlja naslovima, pa se to plasira kako tipu koji nadgleda tipove- odgovara

subaru
7 godine prije

Država bez svoje valute je vazal.

Pitalac
7 godine prije

Pa, jel itko vjeruje da gusari mogu prestati sa pljačkom?
Niskozemska se inače razvila u naprednu zemlju na osnovu svojih prirodnih bogatstava i resursa kojima oduvjek raspolažu.

Tomica
7 godine prije

Nekako sam uvjeren da od sve ove velike priča o exitima nema ništa. Sa GB je očito bio neki plan jer i uz sve moguće načine da se to izbjegne niko nije niti pokušao. Kod ostalih su te struje ohrabene brexitom digle buku ali mislim da će na tome i ostati. Veliki su ulozi, opasne se igre igraju i možemo samo da nagađamo šta će se desiti.

Guest
7 godine prije

ha ha uskoro EU = Belgija, Luxembourg & Njemacka lol

jale
7 godine prije

Btw, evrozone, evra i gotovine, znam da je webportal.rs senzacionalistički i ostrašćen, ali nisam znao da su neke države u Evropi zabranile gotovinska plaćanja iznad zakonski određenog cenzusa. Tako da npr. u Italiji, Španjolskoj ni u Francuskoj više ne možete platiti auto u gotovini, ustvari, ne možete gotovinom platiti ništa od praga koji je 2.500 evra??? J*****e!!!

Jupiter
7 godine prije

Sedi majmun iz USa i u ruci drži poveći kamen , naspram njega sedi mamun iz Evrope sa IQ 157. Pitanje koga će da boli glava?

čitatelj portala
7 godine prije

EU postaje povijest.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI