Zelenski: „Ovo su nepobitni dokazi ruske agresije na Ukrajinu“ – Zli Rusi su stavljeni uza zid (FOTO/VIDEO)

Zelinsky iznosi dokaz o agresiji Rusije na Ukrajinu
60 komentara

U svom govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda, na predstavi koja se odvijala u polupraznoj dvorani, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je prikazao nepobitne dokaze ruske agresije na Ukrajinu. Šah i mat. Zli Rusi su stavljeni uza zid.

Za govornicom u Ujedinjenim narodima, je Volodimir Zelenski pokazao metak kalibra 12,7 i naveo ga kao primjer “ruske agresije”, jer je baš takav metak ubio opernog pjevača Vasila Slipaka, koji se pridružio neonacistima Desnog sektora i život izgubio u Debalcevu u Donbasu.  Poginuo je prilikom napada Desnog sektora na položaje narodnih milicija Donbasa u blizini sela Logvinovo, gdje je pronađen prsluk probijen metkom s njegovim dokumentima.

Ipak, Volodimir Zelenski je nadmašio svog prethodnika Petra Porošenka i njegov putujući cirkus, koji je 2014. govoreći pred zapadnim čelnicima kao dokaz ruske agresije pokazao nekoliko ruskih putovnica, navodno nađenih u Donbasu, iako je te i putovnice drugih zemalja bilo tko mogao zalijeniti, čak i privremeno, a da ne govorimo da svaka tajna služba može napraviti nekoliko kopija identičnih ruskih putovnica.

Petro Porošenko i „ruske agresorske putovnice“:

Petro Porošenko i „ruske agresorske putovnice“
Nakon toga, Petro Porošenko ne na Svetski ekonomski forum u Davosu 2015. ponio komade karoserije autobusa na koje su , po njegovim riječima, pucali “lokalni separatisti i teroristi ili ruski agresori“, kada je u napadu na autobus s civilima iz Mariupolja poginulo 12 putnika, a 18 ih je ranjeno. Tada je granata pala na autobus koji je vozio civile u Donjeck, što prilično potkopava tezu Porošenka da su „separatisti“ gađali svoje ljude, posebno jer redovito dobivaju obavještajna izvješća iz Mariupolja, gdje među lokalnim stanovništvom i bivšom lokalnom upravom i otpuštenim pripadnicima policije i sigurnosnih službi imaju mnogo pristalica. OESS je istražio mjesto zločina i zaključio da su pet kratera uzrokovale “rakete ispaljene iz smjera sjever-sjeveroistok” i na tome se i završilo.

Petro Porošenko i dijelovi „autobusa uništenog kod Volnovahe“

Petro Porošenko i dijelovi „autobusa uništenog kod Volnovahe

Ukrajinski predsjednik Zelenski je htio biti vjerodostojniji, a kako u UN nije mogao unijeti strojnicu „Duška“ ili, iz objektivnih razloga, neko od novih ruskih oružja, ograničio se na metak kalibra 12,7 i naveo ga kao primjer “ruske agresije”. Koliko vojski, paravojnih formacija ili „slobodnih strijelaca“ imaju u svom arsenalu ovakvu municiju, teško je reći, ali je lista sigurno poduža.

VIDEO: Dio izlaganja ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda:

Ruska agresija UkrajinuUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
4 godine prije

Po ovome Monty Python ispade ozbiljna emisija.

Jim
4 godine prije

Klaun.

tihobl
4 godine prije

Jos bolji je predsjednik Salvadora: izasao, rekao “samo trenutak” izvadio mobilni i napravio selfi koji je stavio na FB.

Trubadur
4 godine prije

A zašto mislite, da nema Putina i Xija na ovom sajmu gluposti u UNu….. Valjda imaju pametnijeg posla…….

Mölltaler
4 godine prije

Novi komedijaš zamijenio starog, ali mora se još dosta potruditi da bi ga stigao.

joze čelični
4 godine prije

kad rusi nisu imali muda uzet donbas sad će izgubit i krim a lijepo se mogu dogovorit par jutara zemlje na istoku će sve riješit

4 godine prije

Kad vidin ove Ukajince odma se pomolin Bogu da mi pamet ne pomuti . . . ne, ne mislin na Zelenske i Porošenkote jer se oni neće u životu izgubit, nego mislin na bidne Ukrajince koji su njih i tražili pa i dobili za gledanje, a velikoj većini tih Ukrajinaca nisu sve daske u glavi na broju . . .

nije bitno tko
4 godine prije

Pa ovaj je još veči kreten od Porošenka.

nije bitno tko
4 godine prije

Vidi budhale…….

nije bitno tko
4 godine prije

Posle Porošenka, na vlast došao još veči krehten. Pa gde jih Amerikanci pronalaze toliko….

Laki Topalović
4 godine prije

Nisam bio vojnik, stvarno koliko zemalja i skupina ima metke 12,7 mm? Što ovo dokazuje, na metku nema serijskog broja, a ako nije ispaljen s ruske strane odakle mu. čak i ako su ga našli u nekoga u Donbasu u borbama, što znači. Možda je Putujući cirkus Porošenka bio i zanimljiviji, ovo je dno dna.

nessy
4 godine prije

Komicar, talentirani.
Bilo bi lakse nabrojiti zemlje koje nemaju kalibar 12.7mm (0.50”), nego one koje imaju. To je uobicajen snajperski kalibar.

zoran
4 godine prije

stavrna budala prve vrste.pa pola sveta koristi taj metak.a i oni sto ih poducavaju su jos vece budale od samih ukrajinaca.ako vec lazes lazi sa stilom na ne tako providno da ti se odmah ide u toalet,

joze čelični
4 godine prije

jadan volodimir hazarskij nezna da se metak deformira pri udaru….baca ljagu na sve sikto sarmatske ratničke narode

Sunseeker
4 godine prije

Meni nije jasno tko jos sluša Ukrajince na tim skupovima. Baš rade cirkus od sebe 🙄

Saddam
4 godine prije

Znam da se mnogi na ovom portalu naslađuju mukama koje prolazi Ukrajina, ali se mora priznati da je to bio glup nastup – ostaje činjenica da je Rusija uzela Krim i Donbas. Školski primjer proxy rata u kojem će Zapad braniti Ukrajinu do zadnjeg Ukrajinca, a Rusi im tepati da su braća… dok se Ukrajina raspada po svim šavovima.

Nedim
4 godine prije

Da nije smijesno, bilo bi tragicno.

Max
4 godine prije

ovaj više podsjeća na mućke.

Zvrk
4 godine prije

xaxaxa lik se otvoreno sprda 😀

Radoznali
4 godine prije

Vidi se da je komičar

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Ne znam šta bi Zelenskom da donese ovaj metak. Valjda mu je bilo teško nositi ono drugo…… Modernizacijom ruske vojske od 2008. g. artiljerija je imala uočljivi razvoj i stručnjaci govore da je došlo do velikog povećanja njene preciznosti i vatrene moći. Osobito njena upotreba tijekom ljeta 2014. i zime 2015. g. U kolovozu 2014. Rusi su na granici sa Ukrajinom upotrijebili samohodne haubice152 mm MSTA-S, vučene haubice 152 mm MSTA-B i višecjevne raketne bacače BM-21 Grad. Tad je najviše nastradala ukrajinska 30. mehanizirana brigada. Vremenom, Rusi su mijenjali taktiku, ali i upotrebljavali drugu tehniku. Pa su na osnovu podataka koje su slale bespilotne letjelice Orlan-10 i Forpost, upotrebljavali sisteme MSTA-S i Nona-S. Orlan-10 lansira se putem katapulta, domet mu je do 140 km od kontrolne stanice. Brzina do 150 km, maksimalna visina leta nešto manje od 5 km, može ostati u zraku do 16 sati i nositi do 6… Čitaj više »

Kajzer Soze
4 godine prije

Ovaj može pod ruku sa ovim Ljubišom Kobasom čije klipove postavljaju na Logično !!!

Grom
4 godine prije

UN su postale obična šprdačina a ne institucija,Bibi crta bonbe,onaj pokazuje pasoše a ovaj pokazuje zrno od PAM-a.

alex
4 godine prije

Volodimir,pazi metak!!

valentin
4 godine prije

I drug Zelenski, odnosno Grin je hazarska podvala. U Ukrainskom parlamentu su svi do jednog zastupnika bili Hazari . Drug Grin je raspustio parlament i u njega stavio novu parlamentarnu ekipu u kojoj su opet svi do jednoga Hazari.

Stribor Panov
4 godine prije

“Meni niko ne može ništa nametati osim mog šestogodišnjeg sina jer ja sam predsjednik jedne SUVERENE DRŽAVE” – reče Zelenski i ostade živ.
Da nije tragično bilo bi smješno.

4 godine prije

Kad se sjetim čime se gospodin predsjednik ranije bavio, Željko Pervan je za njega fumus vaginalis!

Vrag Stari
4 godine prije

Ma ne bi Rusi nikoga povrijedili, pa oni su mila dječica !

milovan
4 godine prije

Pa on je ipak samo komicar. Sada ga imaju i u UN.
ha ha

sima
4 godine prije

Jedan ludak otišao?došao još veći?I na kraju će narod Ukraine hteti da se vrati Rusiji samo zbog ovakvih ludaka što vode Ukrainu,sličan slučaj sa Kosovom?samo na kosivu vladaju zločinci i narko bossovi. Znači svi lepo tamo da se vrate gde su i bili a ove pozatvarati. Kako vidim ovaj je bio i loš glumac kad pokazuje metak ,što u Ukrajini ima svaki drugi čovek?a ova budala kao dokaz,svašta bože ima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI