Zoom se navodno slaže s plaćanjem od 85 milijuna dolara za podmirivanje tužbe za narušavanje privatnosti korisnika

Zoom
9 komentara

Zoom Video Communications pristao je platiti 85 milijuna dolara za rješavanje kolektivne tužbe zbog navodne povrede privatnosti korisnika u SAD -u, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.

Tvrtka za videokonferencije osumnjičena je za razmjenu korisničkih podataka s Facebookom, Googleom i LinkedInom, kao i za neprikladnu sigurnosnu praksu koja hakerima dopušta ulazak na mrežne sastanke i ometa razgovore, poznate i kao ”Zoombombing”, objavili su mediji. Tužba je podignuta u proljeće 2020.

“Privatnost i sigurnost naših korisnika glavni su prioriteti Zooma i ozbiljno shvaćamo povjerenje koje nam naši korisnici ulijevaju”, izjavila je tvrtka, prenosi New York Times.

Osim toga, korporacija je rekla da će održati posebnu obuku za svoje osoblje posvećenu zaštiti podataka i upozoriti korisnike kada su na sastanku uključene aplikacije trećih strana.

Tužitelji će imati pravo na povrat 15 % na pretplatu ili 25 USD, ovisno o tome što je veće ako preliminarnu nagodbu odobri okružni sudac u Kaliforniji.

Zoom je stekao ogromnu popularnost među korisnicima, posebno od izbijanja Covida-19.

privatnostZoom
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
2 godine prije

Evo još jednog primjera nepravednosti sudova i zakona. Da je Zoom platio trostruko veću kaznu nego što su zaradili, sve druge korporacije bi dobro razmislile da li bi ikada prekršile zakon!
Ovako korporacije čak znaju koliko će platiti odštete u slučaju sudskih sporova i taj trošak uračunavaju u kalkulacije profita.
Naprimjer, korporacija zloupotrebom privatnih podataka stiče protupravnu korist od 100 milijuna dolara i onda na sudu dobije kaznu u iznosu od 20 milijuna dolara????
Pa gdje je tu kazna za kriminal!?!?!? Međutim, kada bi morali platiti 300 milijuna dolara kazne, uvjeravam vas da im nikada više ne bi palo na pamet svjesno kršiti zakon.

Sven
2 godine prije

Ovo se moze gledati na vise nacina. Puno ljudi ce gledati kao fer cin da se zastiti privatnost korisnicima. Ekvivalent tome bio bi da se privatnost moze prodati za 25 dolara 😁. A zakljucak nije ni potreban.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI