CNN: Rijad se priprema priznati ubojstvo Jamala Khashoggija

Jim Mattis Salman Bin Abdulaziz Al-Saud i
24 komentara

Iako još nema službenih rezultata turske i saudijske istrage o slučaju “nestalog” novinara Jamala Khashoggija, CNN navodi kako se Rijad priprema za službeno priopćenje u kojem će navesti da je saudijski novinar umro pri ispitivanju koje je “loše završilo”.

CNN navodi dva izvora koja su rekla kako Saudijci pripremaju izvješće u kojem će priznati smrt Khashoggija “kao rezultat ispitivanja koje je loše završilo, kada su ga pokušali oteti i odvesti iz Turske”.

CNN tvrdi kako je jedan od izvora rekao da će izvješće vjerojatno biti zaključeno s posebnom napomenom da je operacija provedena bez odobrenja vlasti i bez transparentnosti, te da će sve uključene osobe odgovarati za zločin.

Drugi izvor je rekao da se izvješće o nestanku saudijskog novinara još uvijek priprema i može se promijeniti, dodaje američka medijska kuća.

Jamal Khashoggi, kolumnist The Washington Posta, došao je 2. listopada u saudijski konzulat u Istanbulu gdje mu se gubi svaki trag.

Iako saudijski režim kaže da je Khashoggi napustio konzulat istog dana, turske vlasti tvrde kako imaju dokaze da je novinar bio mučen, ubijen, a da je njegovo tijelo raskomadano. Također optužuju Saudijsku Arabiju da ne surađuje s turskim istražiteljima.

S obzirom na kaos kojeg je izazvao ovaj slučaj, američki predsjednik Donald Trump je izjavio da će, ako se utvrdi odgovornost Rijada za nestanak novinara, “teško kazniti Saudijsku Arabiju”.

Kao odgovor, krunski princ saudijskog režima, Mohammad bin Salman,  zaprijetio je “velikim osvetničkim mjerama” za sve one koji Saudijsku Arabiju misle kazniti zbog nestanka Khashoggija.

Zbog Khashoggija i izvješća o njegovu navodnom ubojstvu na saudijsku Arabiju se vrši pritisak iz različitih dijelova međunarodne zajednice, obzirom da saudijski režim ima dugu povijest mučenja, zatvaranja i pogubljenja oporbenih aktivista.

Trumpova retorika i odgovor Rijada koji obećava snažnu osvetu u slučaju sankcija

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
5 godine prije

Usporedite ovo sa slučajem Skripal i sankcijama protiv Rusije. Kako vidite, čitavi zapadni svijet šuti. Nigdje sankcija ili bilo čega drugog. Sve demokrati i borci za ljudska prava i jedan bolji i pravedniji svijet, da se malo nasmijemo. Sada zamislite reakcije da se za nešto slično može optužiti Rusiju.

zwizdan007
5 godine prije

Biće su ga slučajno i raskomadali ?

Riddick
5 godine prije

Tek ce sada novinari da nagrnu u vasu ambasadu imacete ih na gomile…

velebit
5 godine prije

Poslužit će ga za ručak uz druge halal poslastice.

Duki
5 godine prije

Nevjerojatno! Ubiti i pocjepati !
Ajde vrli zapade ?Imaš li suvisli komentar na ovaj vulkan”demokracije”
“Ajde rasplesana kokoško i ti vrli VISOKI (163)cm pjetliću Ajmo stav!! Ili muk “šuti”!da nas ne opletu !
aaahaaa da nije prpe ! Ili su opet Rusi krivi
Putin trovač,ubojica A?
Je…la vas ta vaša demokracija a tamo:
(Koliko upokojenih novinara od Malte do Bugarske)
kasapi ,sjeci ,takme u takpe,bomba,siluj(ha ha)davi!
A Donaldoni e taj je top topova ???
SRAMOTA I KATASTROFA !

Fatih
5 godine prije

A BRISEL I BRISELSKE DEMOKRATSKE PROSTITUTKE SUTE……

Son of Alerik
5 godine prije

Kao što sam već ustvrdio na istoj temi – ni EU, ni SAD nemaju nikakvu obavezu reagirati na (zasad) nestanak saudijskog novinara. Čak i da se pokaže da su ga Saudijci mučili, dekapitirali, to je još uvijek problem Saudijske Arabije i Turske jer se na njenom tlu dogodio taj nestanak.
To što je svijet navikao na američke i EU reakcije na zločine po svijetu, za Zapad ne predstavlja obavezu. Kao što ne predstavlja ni za Kinu, Iran, Rusiju (koliko vidimo, oni ni s čim nisu reagirali, ne interesira ih).
Svijet u kojem pravila kroje Rusija, Kina Iran i Saudijska Arabija će možda biti bolji svijet od ovoga. Barem zbog brže isporuke rezervnih ljudskih organa (samo bez garancije da se ne radi o tvojim organima).

Bruno
5 godine prije

Šute zapadni demokrati, glasna šutnja. Nije da mi je nešto žao ovog lika, i on je bio okorjeli islamist, samo malo bistriji. Drago mi je kada ovako padnu maske zapadnog svijeta. Pitam se samo kako su ti saudijci tako glupi i neoprezni da ga ubiju i rakomadaju u veleposlanstvu! Valjda misle da su svemoćni. Svatko iole bistar dao bi ga likvidirati negdje na ulici ili bilo gdje drugo služeći se plaćenim ubojicom. Usput, lik je sa sobom nosio Apple watch koji je bio spojen sa cloudom. Čini se da je čitavo ubojstvo i komadanje snimljeno i preneseno na cloud. Bio je to prijenos uživo.

Ivo
5 godine prije

Ovo se nije dogodilo slučajno, i ima dublju pozadinu, kao i uvijek kad su podmukli demonkrati u pitanju. Ubiti čovjeka nekažnjeno je relativno jednostavno za tajne službe, čak i primitivci iz barabije bi to mogli odraditi negdje na ulici.

Moja pretpostavka – ameri su ih nagovorili da to urade upravo na taj način, a oni će ih kao pokriti (slična shema kao sa Saddamom).

Kad su ovi zagrizli i ubili ovog jadnika, ploča se preko noći promijenila. End result: barabija će morati potpisati još 150 milijardi ugovora za američko oružje, kupovinu ruskih S-400 će otkazati, i eventualno će tzv. princ mbs morati odstupiti u korist svog brata, koji je preferiran od cia-e.

U svijetu demonkratske visoke politike sve je izrežirano i planirano unaprijed, nakon inicijalnog odobrenja vladara iz sjenke. Očekuje se skoro potpisivanje ugovora o kupovini THAAD-ova i sličnog beskorisnog američkog smeća.

DAWOR
5 godine prije

EXTREMNO CIVILIZIRANI NEANDERTALCI NISU UBILI NOVINARA…..NJEGA JE POJEO VUK NAKON ŠTO JE POJEO CRVENKAPICU I BAKU

DAWOR
5 godine prije

Ne mogu vjerovati da i Son of Alerik može napisati nešto pametno….sad će se današnji datum pisati zlatnim slovima

bbbb
5 godine prije

Vele da je egzekutor “poginuo” u “prometnoj”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.