Dieter Kempf: Američki LNG je tamo jeftin. Hoće li besplatno preletjeti Atlantik?

Dieter Kempf
12 komentara

Unatoč činjenici da je američki predsjednik Donald Trump u društvu poljskog predsjednika Dude rekao kako ne namjerava uvesti sankcije na projekt plinovoda “Sjeverni tok 2”, Njemačka ne vjeruje čelniku Bijele kuće i upozorava da su bilo kakvi pritisci iz Washingtona z njih neprihvatljivi.

Industrijalci Njemačke ne namjeravaju popustiti pred rastućim pritiskom SAD-a i neće odustati od “Sjevernog toka 2”, niti će kupovati američki umjesto ruskog plina, izvještava televizijski kanal N-TV.

“Izuzetno je problematično kada treća zemlja intervenira u našu opskrbu energijom”, rekao je Dieter Kempf, predsjednik Savezne njemačke industrije (BDI).

Američkoj vladi je jasno da predsjednik Savezne udruge njemačkih industrijalaca Dieter Kempf ne samo da je “ostao čvrst”  u sporu s Washingtonom oko plinovoda “Sjeverni tok 2”, nego je vrlo jasno rekao kako neće doći do obustave izgradnje ruskog plinovoda, rekao je N-TV.

“Izuzetno je problematično kada treća zemlja intervenira u našu opskrbu energijom. I nije bitno jesu li to sankcije ili argumenti poput “Zašto trebate drugi plinovod i zašto kupujete plin?” Država, kao i poduzeća, trebali bi imati pravo da samostalno odlučuju trebaju li drugi izvor ili ne”, rekao je Dieter Kempf.

“Osim toga, američki plin na njemačkom tržištu apsolutno nije konkurentan”, naglasio je Dieter Kempf.

“Njemačka bi ga i kupila, ali bi cijena trebala biti prihvatljiva”, dodao je predsjednik BDI.

“Činjenica da je cijena proizvodnje niska sama po sebi ne znači ne znači ništa. Plin se i dalje mora prevoziti preko Atlantika i neće ga preletjeti. Za transport se prvo mora pretvoriti u tekuće stanje, a potom ponovno u plinovito”, objasnio je Kempf.

“Možemo dobiti plin kroz plinovod. Imamo jedan, a kako bismo povećali sigurnost opskrbe energijom, njemački su industrijalci za izgradnju drugog plinovoda”, zaključio je Dieter Kempf.

N-TV

 

Dieter KempfLNGPlinSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dalmata
5 godine prije

Stara boljke kolonijalnih sila,kad ih opalis po dzepu,jedino to ih tangira.Ni caca ni mater samo profit.Ala gusta kad se lopine cerupaju(ili ce se tek pocet cerupat!?)

eu kolonija
5 godine prije

predsjednik usa trump I poljske duda raspravljaju što je najbolje za njemačko gospodarstvo I tvrtke.

cool
5 godine prije

Više ste dopizdili s t’im LNG-terminalima. Od dosade više ne znaju što bi radili.

Moreno
5 godine prije

Amerika će vjerojatno od pritiska oko Sjevernog Toka, to je ionako gotova stvar, međutim Njemačka će to platit na druge načine od kojih je na primjer jedan poštivanje od Amerike sankcija prema Kini odnosno svrstavanje uz “saveznika” u trgovinskome ratu šta znači smanjivanje poslovanja ili povlačenje njemačkih korporacija odnosno povlačenje kapitala iz Kine i usmjeravanje tog kapitala u “saveznicima” vjerne zemlje.
Valjda je to “slobodno tržište” po kojemu je Njemačka i ulagala u Kinu.

HEKPCT
5 godine prije

Stari samo nije zadovoljan količinom novca koji mu je ponuđen za promjenu mišljenja. To je sve.

ni pomembno kdo
5 godine prije

Tu se vidi sva lažna ljubav između zapadnih “prijatelja” in “saveznika”. Nema je.
Ali ima mnogo podlih in dvoličnih, koji bi se međusobno pobili za par eura ili dolara.

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

A Trump ce na to: Ditere a ja mislio mi prijatelji..

Zadranin
5 godine prije

Dieter, pazi se, da ti se ne desi kakva “smrtonosna nezgoda”, ko onda šefu francuskog Totala, kad je zagovarao kupoprodaju nafte i plina u eurima, umjesto u dolarima.

Bruno
5 godine prije

Nema drugog rješenja nego kupovati ruski plin. Svi njemački industrijalci znaju da ruski plin nema alternativu. Ni cijenom ni količinom. A zna to i politika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI