Među američkim tvrtkama koje će posjetiti ruski gospodarski forum u St. Petersburgu nalaze se i Coca-Cola i Boeing

Medunarodni-gospodarskom-sajmu-u-St-Petersburgu
11 komentara

Ove tvrtke će sudjelovati na godišnjem poslovnom forumu u St. Petersburgu, unatoč bojkotu službenog izaslanstva SAD-a, izjavio je šef američke gospodarske komore u Rusiji.

“To su tvrtke čiji će predstavnici sudjelovati u panel diskusiji “poslovni dijalog Rusija-SAD”. Među njima su Coca-Cola, Weatherford, Air Products, Boeing, AbbVie, Cushman & Wakefield i drugi, kao i tvrtka Baring Vostok“, izjavio je novinarima Alexei Rodzianko, koji je u utorak citirao TASS.

Međunarodni gospodarski forum u St. Petersburgu, koji se otvara 6. lipnja, posjetit će oko 15 tisuća ljudi iz 75 zemalja i 270 tvrtki iz cijelog svijeta.

Washington je prethodno najavio kako neće usmjeriti vladinu delegaciju na Međunarodni poslovni događaj. Prošlog tjedna američko je veleposlanstvo u Rusiji izjavilo kako njihov glasnik u Moskvi John Huntsman neće biti prisutan na ovogodišnjem sajmu kao odgovor na kućni pritvor američkog investitora Michaela Calviea.

Međutim, nedostatak američkih dužnosnika na forumu neće spriječiti predstavnike američkog poslovanja da sudjeluju u njemu, rekao je predsjednik američke gospodarske komore u Rusiji.

“Predstavnici američkog poslovanja bit će na ovogodišnjem međunarodnom sajmu u St. Petersburgu, znam to sigurno”, rekao je Rodzianko.

Američki investitor Calvey, osnivač i izvršni partner privatne tvrtke Baring Vostok, optužen je za krađu 2,5 milijardi rubalja ($38 milijuna) od banke “East”. Calvey, koji poriče krivnju, bio je u pritvoru u veljači, ali je kasnije stavljen u kućni pritvor do 14. srpnja. Calvey je prethodno zatražio dopuštenje da posjeti forum u St. Petersburgu. Iako sud još nije objavio odluku o tom pitanju, Kremlj je rekao da bi bilo sjajno ako bi se investitor mogao pridružiti.

“Naravno, željeli bismo vidjeti Michaela među članovima foruma, jer je već više od 15 godina dovoljno aktivan igrač na ruskom tržištu”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

RT

Međunarodni gospodarski forum
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hogar
4 godine prije

Ovde mi ništa nije jasno.

Ivo
4 godine prije

Sve je vrlo jasno, @Hogar.
Ameri žele trgovati sa Rusijom i prodavati joj svoje proizvode, te od nje kupovati energente, koje onda skupo preprodaju svojim vazalima, koji ne smiju kupovati direktno od Rusije jer je ona pod sankcijama. Krajnje jednostavno, u biti. Moraš samo maknuti blindere s očiju i shvatiti da su u pitanju lažljivi monstrumi, koji ubijaju milione zbog profita, tako da ove blaže oblike pljačke niti ne skrivaju mnogo.

Laki Topalović
4 godine prije

Konačnom? Izumirućem? Zapravo, definicije kapitalizma i socijalizma iz početka XX stoljeća nema. Marx je dao najbolju kritiku kapitalizma 19. stoljeća, koju uče na svim fakultetima i čak je pomogao da se isprave najveće nepravde i kapitalizam svede na nešto s ljudskim licem, ali do pojave neoliberalnog kapitalizma. Kina ima što? Državni kapitalizam s određenom razinom samouprave. vrlo malom u odnosu na bivšu YU. Rusija ima državni kapitalizam i ovdje smo čuli gluposti u komentarima da oligarsi drže 85% ruske ekonomije. Glupost, što je lako provjeriti na netu. Struktura ruskog gospodarstva. Dakle, kapitalizam može preživjeti dok se širi, jer je u biti imperijalistički. Zato i vidiš probleme s carinama i trgovinskim ratovima, jer se više ne može širiti po volji, onaj zapadni, jer ulazi u igru azijski.

Kažun
4 godine prije

Di je Žukov?Nije na crnoj listi? Meni nedostaje.

tedi
4 godine prije

Haha,jedni u Svici tajno,a jedni u St.Petersburgu javno,pa ti vidi..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI