Francuzi su se nadali “svom Kennedyu”, a na kraju su dobili jadnog Macrona

Emmanuel Macron
37 komentara

Položaj Emmanuela Macrona, koji je prije 18 mjeseci izabran za predsjednika “metodom isključivanja”, sada se može nazvati žalosnim, piše Boulevard Voltaire. Umjesto “novog Kennedya”, Francuzi su dobili čelnika koji ima poteškoća kako u dizajniranju tako i provedbi opće linije svoje vladavine. Ipak, politički protivnici aktualnog predsjednika nemaju ništa protiv njega, napominje uredništvo francuskog lista.

Kao što primjećuje Boulevard Voltaire, izbor predsjednika Emanuela Macrona, “poznatog i kao Jupiter”, bio je rezultat vježbanja Francuza u “negativnoj teologiji”. Gledajući u kandidate koji se definitivno nisu uklapali u ulogu državnih čelnika, metodom eliminacije su se odlučili za Macrona. Kasnije su mnogi našli objašnjenje za svoj izbor.

“On je mlad, novi je čovjek, izgladit će proturječja, govori o novom svijetu, i tako dalje”, govorili su njegovi glasači.

“Za Francuze je ovo bilo dovoljno da pred sobom vide svoje “doba Kennedya”. Tako je najstarija grupa birača izabrala najmlađeg predsjednika u povijesti Francuske”, zaključuje Boulevard Voltaire.

Međutim, nakon 18 mjeseci su Macron i njegov tim u žalosnom stanju. Prema uredništvu lista, krivac za sve su sam predsjednik i njegovi suradnici još od prvih dana.

“Prvi problem “makronizma” su ljudi, osobnosti i kadroviranje”, napominje Boulevard Voltaire.

“U početku su mnogi vjerovali da bi politički pokret, stvoren po uzoru na poslovni pothvat, uključujući i pristaše raznih stranaka, pomogao prepoznati talente. Međutim, dokazana nesposobnost predsjednika i njegovog tima da pronađu zamjenu za umirovljene, kako u vladi tako i parlamentu ili stranci, pokazuje suprotno. S druge strane, upravo je nedostatak talentiranog kadra bio jedan od glavnih argumenata Macrona u borbi protiv dolaska na vlast desničarskih nacionalista. Ironija sudbine je očita”, piše francuski list.

Drugi problem “makronizma” leži u nedostatku ideja i opće političke linije. Međutim, na ovom području stvari nisu bolje ni za stranke koje su nekad bile “sustavne”, republikance i socijaliste. Pobornici predsjednikovog pokreta su toga svjesni. Kako je jedan od članova Macronova pokreta “En Marche!”, Pak Ruben, rekao u intervjuu za Le Monde: “Nama nedostaje povijesnih i ideoloških korijena. Trebamo ih pronaći, inače riskiramo da nestanemo brzo kako smo i došli.”

Ovaj “glas razuma” unutar predsjedničkog pokreta, nazovimo ga tako, danas prisiljava svoje članove da pronađu “definiciju makronizma bez Macrona”  i pokušavaju dati smisao “progresivnom” konceptu, koji je temelj ideologije predsjednika Emmanuella Macrona i vladajuće stranke.

Boulevard Voltaire pravilno primjećuje da pokušaj pristaša Macrona da “ideje izume putem” izaziva podsmjeh, stoga njegovi protivnici nemaju ništa protiv toga.

Ovdje smo u više navrata, još od izbora Emmanuela Macrona za predsjednika, pojasnili da je on sintetički politički proizvod kako bi se u procesu političke selekcije uplašenim Francuzima ponudila alternativa i da ne moraju glasati za Marine Le Pen ili pak Jean-Luca Mélenchona. Vrijeme je pokazalo da Francuska vjerojatno nikada nije imala goreg predsjednika, kojega su utjecajni krugovi izvukli iz zaborava, stvorili za njega pokret u gurnuli ga u izbore u vrijeme kada je bilo jasno da takozvani “socijalist” Benoit Hamon ili aferama uništeni republikanac François Fillon nemaju nikakvih šansi na izborima. Vjerojatno će macron nestati brzo kao što je i došao na vlast, a njegov “En Marche!” nema ni snage ni kapaciteta da iznjedri nove ljude i postane stvarna snaga u političkoj areni Francuske.

Boulevard Voltaire

Macron i njegova destruktivna zadaća, ali neoliberalizam može propasti baš u Francuskoj

Macron u Burkini Faso dokazao da je sintetički politički proizvod bez mozga

Bivši bankarčić Emmanuel Macron sanja da Pariz određuje sudbinu svijeta

Supermason Macron je političko mrtvorođenče 

Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana.
5 godine prije

Recimo to ovako- onima koji su se nadali “Novom Kenedyju ” nema smisla mjeriti inteligeenciju.

shumadinac
5 godine prije

Al ozbiljno – sledeći put čitajte “Logično”, tu je sve pisalo i u tekstovima i u komentarima.

srebrni letač
5 godine prije

“Simpatičan mladić sa jako lepom majkom!” Silvio Berluskoni. O njemu ne vredi trošiti ni jedno slovo. Nula od čoveka.

Tony
5 godine prije

Nadali se novom Kenedyju a glasali protiv novog Kennedya, tj. glasali protiv nove Kennedyce

fudo
5 godine prije

um pičkica

nekoime
5 godine prije

Macron je dokaz da je pedofilija opasnija od droge i alkohola zajedno.

Davor
5 godine prije

Nacrtom je običan bezlični birokrata koji osim ljepote nema karizmu. On nema karizmu tj. Moć da veže ljude oko sebe da ih vodi . Birokrate kao on služi kao službenik vodi nečju drugu politiku. Nema svoj (politički) ja. Iako ja ne podržavam karizmatične lidere. Birat ću manje zlo karizmatičnu vođu koji radi donekle u interesu ali do kada on ima interesa.

Stipan Rogic
5 godine prije

Micron koji bi samo voleo da je Macron , hahaha 🙂
Vive le Pen 🙂

dalmata
5 godine prije

”I Bog stvori covika na svoju sliku i priliku”.U prevodu,kaki su,”demokratski glasaci sa vridnostima zapadne demokracije slobodnog svita”,taki in je i president.nit prdi,nit ne smrdi.Lisina(karta bez punta).U stvari,najveca tragedija Francuza je sta vise ne citaju ”Jadnike”,vec su sami postali jadnici

Mucke
5 godine prije

Hmm da,ali moze li jedan clanak o tome kako se ovaj zec iz sesira pojavio niotkuda i uletio ravno u Elizejsku palacu?
Sta navodi prosjecnog glasaca da glasa za politicko nistavilo koje nema nicega privlacnog u svojim stavovima osim pojave?

Fatih
5 godine prije

SMRAD I MIS IZ BANKARSKAG SEKTORA.
SRAMOTA PETE REPUBLIKE.

nije bitno tko
5 godine prije

Francuzi su se nadali “svom Kennedyu”, a na kraju su dobili Kenjaru.

bbbb
5 godine prije

Kad se vidi da kao nacionalni blagdan gali slave dekapitiranje kralja i vlastele za rad toga da bi im gazde postali odabrani bankari i ostali nekromani i to sve uz egalite fraternite liberte slićno kao i novija kovanica za čitav svijet: demosrackupuši, sloboda za bankare zatvor za sve ostale, ljudska porava manja nego animalna, onda ne treba ćuditi što puše ovog osunećenog koji im je u stvari nametnut dekretom tame.

krivA
5 godine prije

…”…natjerat cu Putina da me postuje..”..! Ako nista drugo, ova njegova izjava trbala je dati “dio uvida”u njegov ” i amfas i profil”..!

Pero
5 godine prije

Definicija glupana: Ako istu stvar radis vise puta jednako odnosno na isti nacin, samo glupan moze ocekivati da ce se ista promijeniti odnosno rezultat biti drugaciji. Dakle, ako ne mijenjas sustav, vec samo figuru, nema niti novog Kennedya.

Jon Sneg
5 godine prije

Globalist, neoliberal,…, Sorosov miljenik,.., spada u istu kategoriju kao onaj kanadski Trudeau. No, na žalost i velika večina drugih europskih voditelja svrstava se u njihove redove,… Na žalost ove naše slovenačke sluge poredane po svim parlamentarnim strankama zajedno sa našim “inastagram” prezidentom vjerni su sledioci tih agendi.

spartak
5 godine prije

Ha, ha, ha, htjeli Kennedyja a dobili banksterskog makroa, (pardon tipfeler, Macrona)

alan ford
5 godine prije

Ma kakvi Francuzi, Francuzi nisu birali ovog umjetnog plastičnog ljigavca. Onaj tko vjeruje da je Macron pošteno dobio izbore, taj vjeruje i u Marsovce.
Macron je umjetna Rotšildova lutkica, pokušaj napraviti neku vrstu bijelog Obame. Obama, iako mi je odvratan, ipak se mora priznati, da ima neku karizmu, ima sposobnost govorancije, ali ovaj robotić stvarno nema ništa. Nula. Bezličnijeg i umjetnijeg ljigavca još nisam vdio.

alan ford
5 godine prije

Macron je bio skoro totalni anonimac u francuskoj političkoj javnosti, smotanko bez ikakve karizme. Bio je Rotschildov bankarčić, pa onda neuspješni podministar u neuspješnoj Hollandeovoj vladi. Nakon toga je napustio tu vladu. Više od godinu dana kasnije, 2016. godinu uoči francuskih predsjedničkih izbora, zaboravljeni Macron se odjednom opet pojavljuje u javnosti. sa svojim novoosnovanim pokretom “En marche” (naprijed). Glavni korporativni mediji odmah ga počinju reklamirati, kao nadobudnog političara, koji želi napredak, promjene, reforme, itd.. u okoštaloj političkoj strukturi, starih stranka, totalno potrošenih, Situacija dakle, tada godinu dana uoči izbora bila je takva da su stare stranke establišmenta, Socijalisti i Narodnjaci (Republikanci), bili totalno potrošene, vrtoglavi pad povjerenja u javnosti, nakon katastrofalnih 5 godina vladavine Sarkozija i Republikanaca, pa onda još katastrofalnijih 5 godina vladavine Hollandea i Socijalista. Nacionalan fronta i Marine Le Pen, vodili su u svim anketama. Dakle, elita se bojala da će Socijalisti i Republikanci sa svojim kandidatima… Čitaj više »

Danko
5 godine prije

U Hercegovini bi rekli: Ne mozes napraviti pitu od go*ana! Medjutim, neoliberalni globalisti upravo to cine sve vrijeme! Od bijednog makroncica hoce da prave lidera – rade to cak i jednoj Francuskoj! Nikakvo cudo onda sto svim silama podrzavaju mahnitog Vucica, kojeg su doveli na vlast, uz uslov da radi sve sto mu naloze, a isto to radi i rdja koja se odaziva na ime Zaev! Obojicu nadmasuje gnjida Djukanovic – ali je to gnjida koja se silno izvjestila u svom prljavom antinarodnom poslu. U tome je dakle sustina: samozvani gospodari zele svijetu pokazati da oni mogu sta god im se prohtije! Od neukog, neuglednog tipa napraviti vodju – cas posla! Laz, propaganda cine svoje, ako se neko odupre tu je i batina! Usput, glavninu posla za te gazde obave tupavi i nemoralni novinari! Povodom ubistva saudijskog novinara opet su se rasplamtjele diskusije o nesigurnosti novinarskog poziva, a nikako da… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.