Bivši bankarčić Emmanuel Macron sanja da Pariz određuje sudbinu svijeta

Emmanuel Macron
35 komentara

Francuska je nesumnjivo jedna od vodećih zemalja u Europi, ima određeni težinu na svjetskoj razini, stalna je članica Vijeća sigurnosti, ali je nakon prošlih izbora pala na najniže grane od postojanja Republike. Koji je razlog za to? Jednostavna činjenica da je predsjednik Pete Francuske Republike sad već svima poznati sintetički politički proizvod supermasona Jacquesa Attalija. Bivši Rothschildov bankarčić, kasnije savjetnik i potom ministar ekonomije i industrije kod Hollandea, je umislio da će promijeniti svijet, dok je bolje upućenim poznavateljima prilika u Francuskoj poznato kako Macron dobiva upute od stvarnih vladara Elizejske palače.

Izbor Macrona za predsjednika je bila obična kozmetička operacija kako ne bi pobijedila Marine Le Pen. Danas sve više vlada uvjerenje da je Hollande bio predsjednik, političar sa svim mogućim manama i gotovo nijednom vrlinom, ali ipak čovjek. Ali Macron je proizvod, “zamrznut” i savršen koji predlaže istu podaničku politiku kakvu su imali Sarkozy i Hollande.

Ali njegovo nesnalaženje da odradi zadaće stvarnih vladara Francuske nekada poprima oblik groteske. To se vidjelo u ponedjeljak, kada je stalni predstavnik Francuske u Ujedinjenim narodima, François Delattre, po nalogu Pariza sazvao hitnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o Siriji, da bi na kraju u završnoj riječi zatražio od Turske suzdržanost u vojnoj operaciji u području Afrina, na sjeveru Sirije. To je bila jedna od, blago rečeno, najbesmislenijih sjenica Vijeća sigurnosti, da se i sam François Delattre vjerojatno pitao što je Attalijev potrčko njome uopće htio postići.

Macron traži da Pariz bude globalni lider u borbi protiv kemijskog oružja

Međutim, Emmanuel Macron se ne zaustavlja. Ušavši u Elizejsku palaču je istog trenutka obolio od “Napoleonovog sindroma”, nakon čega zove svjetske lidere u Pariz, razgovara i sanja kako odlučuje o sudbini svijeta. Istina, svjetske vođe se odazivaju na pozive, jer je Francuska ipak Francuska, iako uglavnom odlaze da nisu obavili ništa.

Sada je Emmanuel Macron odlučio kako Pariz mora vratiti diplomatski utjecaj u sirijskom sukobu i zaobići ruski veto u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o istrazi o  kemijskom oružju u Siriji, piše Le Monde. Francuski list navodi kako je oko 30 zemalja podržalo inicijativu Francuske u stvaranju međunarodnog partnerstva u borbu protiv nekažnjene uporabe kemijskog oružja. Emmanuel Macron je ovaj savez država, iako se ne navodi o kojim je zemljama riječ, osmislio “kako bi se spriječilo širenje kemijskog oružja i pred lice pravde doveli oni koji su odgovorni za njegovu uporabu”.

Naravno, sve je osmišljeno kako bi Francuska pokušala igrati barem nekakvu ulogu u sirijskoj krizi i kako bi se, barem u medijima, nastavila propaganda protiv vlade u Damasku.

“Ovo je simboličan događaj koji označava pokušaj da uspostavi diplomatski utjecaj u sirijskom sukobu”, ovako je Le Monde opisao inicijativu Macrona i francuskih vlasti o uspostavi međunarodne suradnje u borbi protiv nekažnjenog korištenja kemijskog oružja.

Marine Le Pen - ispred zastave
FOTO: Marine Le Pen

Francuski list navodi “kako je inicijativa podržana od strane 30 zemalja, među kojima su Sjedinjene Američke Države, velike europske sile, kao i afričke, azijske i južnoameričke države”.

“Radi se o tome kako okončati nekažnjavanje krivaca i osigurati da se one koji su odgovorni za takve strašne zločine konačno dovedu pred lice pravde”, objasnili su u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske.

Le Monde podsjeća “kako je nakon izbora predsjedniku Emmanuelu Macronu dosadilo ponavljati da je uporaba kemijskog oružja crvena linija i da je Pariz spreman na mjere odmazde”.

“Svrha ovog partnerstva je pronaći zaobilazno rješenje kroz ovlasti pojedinih država, budući da djelovanje Vijeća sigurnosti Ujedinjenih narod blokira Moskva, koja je o ovom pitanju u studenom 2017. dva puta koristila veto”, nastavlja francuski list, ne spominjući da su izvješća istražnog povjerenstva o kojem je glasalo Vijeće sigurnosti sastavljena na temelju izjava “anonimnih aktivista” iz Sirije, fotografija i snimki koje su objavile Bijele kacige i materijala prikupljenih na internetu.

Podsjetimo, Zajedničko istražno povjerenstvo Ujedinjenih naroda za Siriju, koje su vodili brazilski pravnik Paulo Sérgio Pinheiro, Karen Koning AbuZayd, diplomatkinja i politolog iz Sjedinjenih Američkih Država koja dugi iz godina radi za UN, ali je i članica američkog Vijeća za politiku Bliskog istoka, te Carla del Ponte, samo dan poslije deblokade Deir Ez-Zora su objavili izvješće u kojem su sirijsku vladu optužili da je odgovorna za napad kemijskim oružjem na Khan Shaykhun  koji se dogodio ranije 2017. godine i na temelju njihovih “zaključaka” se kasnije raspravljalo o “odgovornosti” Bashara Al-Assada i njegovih generala za korištenje kemijskog oružja. Između ostalog, nitko od članova istražnog povjerenstva, niti bilo koje druge međunarodne organizacije, nikada nisu posjetili mjesta gdje je sirijska vlada navodno “koristila kemijsko oružje”. Razlog je poznat. Naime, ta područja nadziru skupine pod zapovjedništvom sirijske Al-Qaede i druge radikalne islamističke skupine i nitko se ne usudi ući na ta područja.

Rusija je u rujnu, kada je izvješće objavljeno, odmah odbacila navode kao neutemeljene, neprovjerene i tendenciozne. Zbog ovakvog načina rada je Rusija u studenom na kraju uložila veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti kojom je za još jednu godinu trebao biti obnovljen mandat Zajedničkog istražnog povjerenstva Ujedinjenih naroda i Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW), kojem je zadaća bila istraživati uporabu kemijskog oružja.

Jednako kao što je Emmanuelu Macronu “dosadilo ponavljati koje su crvene linije Francuske u Siriji”, ruskom predstavniku u Vijeću sigurnosti je vjerojatno dosadilo slušati gluposti iz unaprijed pripremljenih izvješća.

Međutim, opasnost Macronove inicijative je što se pokušava uspostaviti paralelno tijelo izvan okvira međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih naroda, koje će onda odlučivati tko je za što kriv i koga treba ukloniti iz međunarodne političke arene.

OPCW - Organizacija za zabranu kemijskog oružja
FOTO: OPCW – Organizacija za zabranu kemijskog oružja

Međutim Le Monde, što je očekivano, daje podršku ovoj inicijativi i podsjeća “kako je povjerenstvo koje je osnovano uz podršku Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) sirijske vlasti optužilo da su odgovorne za napad sa sarinom u Khan Shaykhunu u travnju 2017. godine”.

Osim toga, francuski list tvrdi kako vlada Sirije nije u potpunosti uništila zalihe kemijskog oružja, čime nije ispoštovala sporazum postignut u jesen 2013. pod ruskim sponzorstvom, iako je u službenom izvješću potvrđeno da je sirijska vlada uništila svo kemijsko oružje koje je imala na svom teritoriju, dok su neznatne količine ostale u vojnim skladištima pod nadzorom terorističkih islamističkih skupina. Međutim, ovaj podatak za “ugledni” francuski list nije relevantan

“Nakon prikupljanja i pohranjivanja podataka o počiniteljima korištenja takvog oružja, sastaviti će se popisi odgovornih ljudi i organizacija, protiv kojih će se uvesti gospodarske sankcije, koje podrazumijevaju zamrzavanje imovine, zabrane izdavanja viza i slično, a na kraju postupka će se odrediti zemlje koje su sudjelovale, doprinijele i dalje doprinose nadopunjavanju kemijskog arsenala sirijskog režima”, zaključuje kaže Le Monde.

Kao što se vidi iz zaključka francuskog lista, francuski predsjednik Emmanuel Macron, osim što sanja veliki povratak Francuske kao aktera u sirijskoj krizi, odredio je okupiti partnere koji će protivno međunarodnom pravu optuživati, progoniti, sankcionirati ne samo Assada i njegove generale, nego i “zemlje koje mu pomažu u provođenju zločina”, što mogu biti samo Rusija i Iran.

Rusija: Izvješće Ujedinjenih naroda protiv Sirije je lažno

Besmislena sjednica Vijeća sigurnosti na inicijativu Pariza o turskoj kampanji na sjeveru Sirije

Supermason Macron je političko mrtvorođenče

 

OPCWRothschildUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neko ime
6 godine prije

novo društvance iz epruvete na pomolu – “Prijatelji kemije”

zvonimir
6 godine prije

zašto ne…nastavimo di je napoleon stao

shumadinac
6 godine prije

“Međutim, opasnost Macronove inicijative je što se pokušava uspostaviti paralelno tijelo izvan okvira međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih naroda, koje će onda odlučivati tko je za što kriv i koga treba ukloniti iz međunarodne političke arene.” – Upravo to, upravo to. Inicijativa počinje još sa “stidljivim” nagoveštajima da “Rusija zloupotrebljava pravo veta i da je neophodna reforma Saveta bezbednosti” (mislim da su se baš Francuzi oglašavali po tom pitanju). Izgleda da se ide na formiranje “saveza odgovornih država” koje će “brinuti o svetskom miru” što bi bilo formiranje alternative UN-u u kome se ne bi našle Rusija, Kina, Iran… – znate već. Ne, “neće one da izbace Rusiju ali kako Rusija nije predana zajedničkim vrednostima…” BLJAK, muka mi je kad vidim kako sam dobar u formulisanju ovakvih bljuvotina. U svakom slučaju, ovo nije samo epizoda. Rušenje UN-a je sigurna stvar a odvijaće se paralelno sa ostalim “aktivnostima”. Rusija će se… Čitaj više »

Ive
6 godine prije

Em macaron em picopjevac, sto vise reci.

igi
6 godine prije

UN kao nekada liga naroda primiče se svome kraju i kao posljedica svega u konačnici mogu reći – živi će uskoro zaviditi mrtvima…..jer ovo ide stvaranju jednog konfliktnog multipolarnog društva u kome će tkz. hladni rat biti kamilica.

bbbb
6 godine prije

Uopće on nije bezazlen kad se zna tko ga je stvorio i koji stvor je iza njega.

Vrane
6 godine prije

Po čemu “bivši” bankarčić?? Isto kao i “bivši” bankari Bannon koji je doveo Trumpa, šefica AfDa itd u Njemačkoj, koji provode što Goldman-Sachsu paše. Bankari koji dobivaju novi posao s beskonačnim izvorom para iza sebe da promjene te zemlje i svijet onako kako paše – Goldman-Sachsu.

alan ford
6 godine prije

ravnatelj Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW), Ahmet Uzumcu, turski diplomat, bivsi amabasador Turske u Izraelu, lani je sudjelovao na skupu Bilderberga

Ivo Lola
6 godine prije

Sad sam posve i više nego siguran da je plan za napad kemijskim oružjem smišljen u istim elitnim kapitalističkim kuloarima u kojima je stvorem i plan o ISIL-u i Kalifatu, plan da se Kurdima stvori država od otetih dijelova Turske, Irana, Iraka i Siije, kao i svi planovi unazad petnaestak godina, koji uključuju okupaciju Afganistana pod lažnom izlikom borbe protiv Al-Qaede, talibana i terorizma, agresiju i dugogodišnju okupaciju Iraka, bobmardiranje i uništenje Libije, dugogodišnje sankcije Iranu, Kubi, Sjevernoj Koreji, Boliviji, Venecueli… Sve je to iz iste kuhinje, iz istog zlog mozga izašlo. J.P. Morgan, Ford, Rockefeller, Rotschild i mnogi drugi… Zamislite koliko potomaka imaju, koliko im potomci potomaka imaju potomaka, pa sve nihove poslušnike, vazale, sluge, uposlenike, korisne idiote, plaćenike, skupa sa njihovim obiteljima, rođacima, kumovima, frendovima, koji su programirani da provode njihovu agendu, klimaju glavom, dižu ručice, aplaudiraju, glasaju. Instalirani od predsjednika država do čistača klozeta u skoro svim… Čitaj više »

Sinisa
6 godine prije

I Milosevic je bio “bankar”…

Ana
6 godine prije

Pitam se, odakle je dosao Antikrist…

Georgij Žukov
6 godine prije

Francuska je nekoc bila kolonijalna sila , danas je to kapitalisticka tvorevina , zaboravimo na francusku revoluciju to je bilo davno ,odnosno pisi kuci propalo . Amerika i engleska su imperije zla, kolonijalne drzave i idejni tvorac liberalne demokracije, tacherizma , kako god hocete . Svabe su ekspozitura imperije za europu, italija berluskonijeva prcija , saudi , kuvajt i ostali devojebi , oni su kraljevine , kinezi zive u hibridnom komunizmu , ja ga zovem komunisticki kapitalizam , rusima drma oligarhija zaboravimo oktobarsku revoluciju, to je bilo davno …… da ne duzim svima njima je zajednicki naziv burzoazija i svi pusu u isti rog , sukobljavaju se samo i iskljucivo tamo gdje se dijeli strvina kao sto su sirija , jugoslavija , libija , irak, afganistan itd, koje su bile , sada su i ostati ce u buducnosti samo i iskjucivo monete za potkusurivanje .

Georgij Žukov
6 godine prije

No , hajdemo za trenutak hipotetski zamisliti da je hrvatska -amerika , srbija -rusija ,bosna -turska , da li bi ovaj svijet izgledao bolje ? Ja mislim da nebi:)

Pope
6 godine prije

Lik je 666

nonwo
6 godine prije

Macron je pijunčić koji zaprima zadatke od “svjetskih vladara iz sjene”..Oni su ga i stvorili..
Sada se zaigrao, jer zna tko mu drži leđa…a ima onu infantilnu potrebu da zadovolji “autoritete”..
Angela se umorila,nakon fijaska s emigrantima nema više kredibiliteta za mazanje očiju kod raje…I eto novog lika za manipulaciju svjetinom..
Hoće li beskičmenjaci biti dorasli tako kompliciranim zadacima u vrijeme kad nisu svi više toliko slijepi i naivni?
Jer ovaj igrokaz s kemijskim oružjem,da nije tragičan bio bi urnebesno smiješan…
Emmanuel protiv “Prijatelja kemije”..ha…ha…haa..
neko ime :),odličan

Zlatko
6 godine prije

P.s. dvije ispravke, nije položaje u Bosni, nego u Bosni i Hercegovini.
I nije prečasnik, nego predšasnik.

Travis
6 godine prije

Bivši špijunčić i drukerčić Putin sanja kako da Moskvu učini prijestolnicom svijeta.

Alex
6 godine prije

Baboje*ac. Nešto nije u redu s ovim dečkom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI