Glavna urednica RT-a, Simonyan, blokirana je na Facebooku zbog nejasnog razloga

FACEBOOK
8 komentara

Facebook je blokirao račun glavne urednice RT, Margarite Simonyan, zbog navodnog “kršenja standarda zajednice.” Otkrivši zabranu, Simonyan se žalila na prodornu cenzuru koja se prakticira na platformi.

Trodnevna zabrana nije bila popraćena detaljnijim objašnjenjem, rekla je Simonyan na svom kanalu Telegram. Pokušava otkriti točan razlog, dodala je.

“U međuvremenu ću meditirati o besplatnom internetu, slobodi govora i svemu tome” izjavila je Simonyan.

Facebook učinkovito omogućava Washingtonu da po svojoj volji vrši cenzuru izvan američkih granica, rekla je Simonyan. “Oni koji su mladi i žive na društvenim mrežama, misle da je to normalno, a oni koji su stariji i odgovorni, zapravo većinu vremena ne shvaćaju o čemu se radi. Ja sam samo tužna ”, rekla je za rusku novinsku agenciju RIA.

Facebook se nedavno suočio sa sve većim optužbama za korištenje nejasno motiviranih zabrana kako bi ušutkao one koji vrebaju na američke ustanove. Nedavno se Kina požalila na ovog giganta društvenih medija, koji je navodno cenzurirao stavove kineskog stanovništva s kopna o prosvjedima u Hong Kongu. Naime, Facebook je blokirao neke račune koji podržavaju medijsku kampanju, koju podržava Peking.

RT-ovi mediji su se također suočili s tim tretmanom. U veljači je, bez prethodne najave, Facebook blokirao nekoliko stranica povezanih s RT-om – InTheNow, Soapbox, Back then i Waste-Ed – zahtijevajući od urednika objavu podataka o njihovom upravljanju i financiranju. Mreža je zatim rekla kako žele da administratori stranica otkriju svoje “veze s Rusijom” svojoj publici u ime veće transparentnosti, iako njihovi odnosi s RT-om i njegovom video agencijom Ruptly nikada nisu bili tajna.

Na Facebook-ovoj crnoj listi nisu samo oni koji imaju veze s protivnicima SAD-a poput Rusije ili Kine. Amerikanci koji izazivaju mainstream liberalnu naraciju također riskiraju blokadu, barem na kratko vrijeme. To se, na primjer, dogodilo konzervativnoj komentatorici Candace Owens u svibnju, kada je rekla da su “liberalne” politike navodno nanijele više štete crnim zajednicama nego bijelom rasizmu.

Cenzura
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Venom
4 godine prije

Jaoooo koja tragedija ne samo za njen život, več i za ljudski rod,
Ljudi danas previše pažnje posviječuju takvim glupostima.
Kad nekome ugase račun na ” Obraznojknjigi “, ljudu i mediji prihvačaju to isto kao da su netkome ugasili život u najmanju ruku !

Osobno mislim, da Amerikanci imaju baš takav osječaj , ono glumiti “elektronskog boga “.
Kad ti ugasi račun na Twitter ili Facebook, ugasili ti život, kao ti više ne postojiš .

kavkaz net
4 godine prije

nerazumijem zašto gospoja uopče koristi te zzia programe ukradene i skupo prodane kad ima lijepi ruski demokratski
https://vk.com čak i na latinici radi

nije bitno tko
4 godine prije

FB je shranje za pravljenje idiota.

nije bitno tko
4 godine prije

Licemerna in dvolična Amerika sama sebi zabija avtogolove. Svakim danom dokazuje, da je njena demokratija obična medijska laž i globalna prevara.

4 godine prije

“Facebook učinkovito omogućava Washingtonu da vrši cenzuru..”? Gospođo Margarita, ako stavite lonac sa vodom na šparhet i uključite plin, voda će postati topla!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI