Guaidó priznao da njegovi izaslanici u Norveškoj pregovaraju s Madurovom vladom

Guaido Maduro Venezuela
14 komentara

Predsjednik oporbene Nacionalne skupštine Venezuele Juan Guaidó je potvrdio da su njegovi izaslanici u Norveškoj na pregovorima s predstavnicima vlade venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura, prenosi kanal 24 Horas. Kao što je navedeno u vijestima, stranke su u Oslu već održale nekoliko sastanaka.

“Da, postoje naši izaslanici u Norveškoj. Također sam neumorno govorio kako nećemo ići na bilo kakve lažne pregovore”, tako je predsjednik oporbene Nacionalne skupštine Juan Guaidó potvrdio da su predstavnici oporbe u Norveškoj za mogući dijalog s vladom Nicolasa Madura.

Prema norveškoj televizijskoj, kontakti između oporbenih i Madurovih izaslanika održani su po prvi put na Kubi, a sada je održano već nekoliko sastanaka u Oslu.

Maduro se ograničio na izjavu “kako je njegov ministar komunikacija u inozemstvu s važnom misijom”.

Međutim, vlada Venezuele i oporba su ipak potvrdili u četvrtak početak dijaloga za rješavanje neslaganja između obiju strana.

“Mogu potvrditi da u Norveškoj postoje pregovori između venecuelanske vlade i oporbe, ali ne mogu ulaziti u detalje”, izjavio je novinarima u četvrtak Jorge Valero, venecuelanski predstavnik za medije u Ženevi.

Valero je rekao da se pregovori vode s “demokratskom opozicijom”, a ne s “marionetama američkog carstva”.

Juan Guaidó je potvrdio istog dana kako je oporba poslala nekoliko izaslanika u Norvešku kako bi postavili temelje za moguće pregovore s vladom venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura.

Norveška javna televizija NRK priopćila je u srijedu da se razgovori održavaju nekoliko dana na tajnom mjestu.

To bi bilo prvo zbližavanje oporbe i vlade Venezuele nakon Guaidoovog samoproglašenja za “predsjednika” zemlje u siječnju ove godine.

Maduro je u nekoliko navrata izrazio svoju spremnost za put dijaloga u korist mira, čak i s američkom vladom. Međutim, Guaidó je odbio sudjelovati u bilo kakvom dijalogu insistirajući na tome da Maduro na bilo koji način mora napustiti vlast, uključujući i vojnom intervencijom.

Juan Gerardo Guaidónicolas madurovenezuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomaz
4 godine prije

To je uredu nadam se dace bit neki napredak al po drugoj strani si to tumacim kao poraz americke ratnohujskaske diplomacije

Son of Alerik
4 godine prije

U državama u kojima se ne vodi građanski rat, mjesto za pregovore, dogovore, prepirke između onih na vlasti i drugih u oporbi je parlament, eventualno Vlada. Samo zemlje koje su u nekoj vrsti građanskog rata za pregovore odabiru neutralne zemlje. Venezuela, ako i nije u nekoj inačici građanskog rata,jest u izvanrednom stanju. Maduro pristajanjem na pregovore s oporbom na neutralnom terenu daje oporbi dodatni legitimitet i neizravno priznaje da njegov eksperiment ignoriranja Parlamenta preko Ustavotvorne skupštine nije za Venezuelu donio najbolje rezultate. Svakako je u pitanju dobra vijest za Venezuelu. Maduro se uspio obraniti od pokušaja puča inspiriranog iz SAD-a, ali nije riješio ni jedan venezuelanski problem koji je doveo političke i ustavne krize. Bilo bi bolje za Venezuelu da su se ovi dogovori dogodili davno prije, ali ni sad nije kasno. Problemi su se nagomilali do neizdržljivosti. Ako je u pitanju dobrobit države i naroda, onda Maduro kao najodgovornij… Čitaj više »

eu kolonija
4 godine prije

amerikancima I venezuelanskoj oporbi okupoljenoj oko guaida je jedino u interesu nasilna smjena legalne vlasti venezuele jer izborima ne mogu doći na vlast a potrebito je što prije ovladati prirodnim bogatstvima venezuele. kada bi vlada I oporba postigle neki sporazum to nebi utjecalo na režim sankcija od amerike prema venezueli jer amerikanci neće htjeti prihvatiti polovična rješenja. ovo je samo kupovina vremena od strane amerike jer ne mogu vojno riješiti krizu u venezueli jer neće nitko ratovati za njih a nemogu riješiti krizu ni mirnim putem demokratskim izborima jer nemaju dovoljno ni glasača za njihovu američku stvar I venezuelansku oporbu

Har Megiddo
4 godine prije

Nakon neuspjelog državnog udara izgleda da amerikancima više nije potrebna potrošna roba u vidu venecuelanske oporbe. Rok trajanja im je istekao i sad su im njihovi mafijaški gazde poručili, snalazite se kako znate i umijete. I oni se snalaze.

Tadmur Palmirović
4 godine prije

Zar se sa razbojnicima, banditima pregovara, bez obzira na sve..??????
Kad je nuđen dijalog ljudski otpad je urlao i zvao amere da razore njegovu zemlju i ubiju ko zna koliko ljudi??? Zašto pregovarati i tajno se sastajati sa nekim ko nema nikakav uticaj u zemlji? Valda je ovo lažna vijest. U suprotnom onaj ko sjeda za sto sa ovakvima isti je kao i oni…

alan ford
4 godine prije

udarana emisija vijesti njemacke drzavne TV ZDF Heute journal (kao nasa verzija dnevnika 2), ugostila je Guaida i pravila intervju sa njim. ZDF je pod kontrolom ciohazarske mafije, kao i svi drugi njemacki mainstream mediji, glavni urednik ZDF-a, Peter Frey je clan “americkog zidovskog vijeca”, iako nije zidov, Guaido se zahvalio urednicui emisije i njemackoj vladi sto ga podrzava

lweivrniqewvrgqewrugfqerfniqer
4 godine prije

Pregovarao je sa Zaevom bivši premijer pa onda morao pobjeći od cioboja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI