Izrael se priprema za bombardiranje Houthi-a u Jemenu kako bi ih odvratio od Irana

Izraelski F-15 IDF
30 komentara

Izrael planira bombardirati ciljeve Houthia i Hezbollaha u Jemenu, kako bi ih spriječio da nabavljaju oružje od Irana. Ova informacija dolazi nakon nekoliko izraelskih napada na iračke ciljeve, izvijestili su kuvajtski mediji.

Izraelske snage se pripremaju napasti snage otpora u jugozapadnom Jemenu, u blizini tjesnaca Bab-el-Mandeb. Vijesti dolaze iz kuvajtskog lista al-Jaridah, javio je PressTV u petak. Mossad i izraelska vojna obavještajna služba (Shin Bet) u potrazi su za bilo kakvim dokazima o pokušajima Irana da isporuči oružje u Jemen. Houthi su neke svoje bespilotne letjelice i rakete prebacili u Irak u pokušaju da zbune Izraelce.

Irak je prošli tjedan zatvorio zračni prostor za sve “neovlaštene” letove, uključujući i američke zrakoplove, nakon navodnog izraelskog zračnog udara na skladište oružja koje je pripadalo PMU snagama a koje se nalazi u blizini Bagdada. U tom napadu ubijen je jedan civil, a ranjeno je skoro 40 drugih civila.

Irački dužnosnici rekli su kako se napadi nisu mogli dogoditi bez američkog odobrenja, a zamjenik komandanta PMU snaga Abu Mahdi al-Mohandes drži SAD „potpuno odgovornim“ za izraelske napade.

“Umjesto traganja za teroristima ISIL-a, američki vojni zrakoplovi prikupljaju informacije i podatke koji se tiču brigada PMU snaga, njihovog ljudstva i skladišta oružja”, rekao je al-Mohandes u izjavi u srijedu.

Američki državni tajnik Mike Pompeo nagovijestio je tijekom posjeta Iraku u siječnju, kako SAD neće reagirati na izraelske napade na snage PMU-a, koji su u prijateljskim odnosima s Iranom.

IDFIzraelska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Wasbewill
4 godine prije

Ima li iko, ali iko, da im može stati u kraj? Ovo je tako cinično silovanje zdravog razuma i podsmijavanje na cijeli svijet.

Jole
4 godine prije

Židovi ne mogu živjeti u miru.To je za njih nepodnošljivo i neshvatljivo.

J B TITO
4 godine prije

A valjda ce već i ti S ovaj onaj pocet raditi

NAPOLEON
4 godine prije

A i ovi Izraelci šta više čekaju? Zašto odmah sve ne počiste nego ovako malo po malo pikaju? Imaju silu, imaju inat i podršku najjačih zapadnih sila. Dokazali su da su nenadhebivi u svakom pogledu. Što odmah ne stvore veliki Izrael i obnove hram i kraj priče. Ali čuo sam da čekaju crvenu kravu. Prije pojave crvene krave ništa. Pa zar je moguće da takvo sujeverje vlada Izraelom?

burt
4 godine prije

to su sve poluinformacije ali istina je da je ekspanzija IRGC-a zadnjih godina dobila neslućene razmjere, naoružavaju Hezbollah, Hamas, Hutije, Assada i iračke milicije i sve njih su pretvorili u svoje vojno-političke podružnice i imaju krajnji cilj da zavladaju bliskim istokom i šire, fizički unište Izrael i Suadijsku Arabiju i izbace vojne baze SAD-a, V. Britanije i Francuske sa bliskog istoka i Perzijskog zaljeva, ekstremisti IRGC-a i Hezbollaha ne priznaju uspostavljeni globalni poredak jer su indoktrinirani Homeinijevim i Hezbollahovima manifestima donesenima još u osamdesetima, još im samo treba nuklearno oružje da krenu u konačni obračun ali i bez nuklearnog oružja nagomilali su dovoljne količine konvencionalnog oružja da sravne TeL Aviv sa zemljom, i u Siriji IRGC ne priznaju novu realnost i unutarnju podjelu nego potiču Assada da vodi rat do istrebljenja jer priznaju jedino apokaliptičku Homeinijevu verziju

john smith
4 godine prije

bosonogi hutiji ruše debeloguze američke generale

burt
4 godine prije

turska vojska se ni po koju cijenu neće povući iz idliba jer bi to značilo pobjedu IRGC-ove ekspanzionističke politike i poremećaj na globalnoj razini, nema tu nikakvog kompromisa, i Assad dobro zna da ga u suprotnom čeka optužnica za ratne zločine i pad s vlasti i zato je svoju sudbinu vezao za ciljeve IRGC-a

Max
4 godine prije

Stat će im na kraj Jemenski narod kao što je stao i Saudima

Kile
4 godine prije

Hahhaa opet udaraju po velikoj sili, ali nema problema sandalari će i njih riješiti kako su i pacove saude riješili

nije bitno tko
4 godine prije

Ostavili su jemenci na stranu i pokoju specialnu raketicu za izraelske leteče kante. A da Izraelci kojim slučajem pošalju u Jemen svoje kopnene snage, hutiji bi se jim najhebali mamice. Baš bi volio da vidim, kako izraelski fanativci plaču zarobljeni u rukama sandal-vojnika Hutija. Nemaju Izraelci muda. Sve što su postigli, postigli su pomoču USA i VB. Kad ostanu sami, nahjebali su.

NWO generator sranja
4 godine prije

Ja se ispričavam malo je off topic ali negdje sam pročitao info da NWO (5 anglosaksonaca) provodi reduciranje stanovništva kroz više manjih ratova i žarišta gusto naseljene i siromašne populacije jer zahtijeva smanjenje i rezanje stanovnistva planete sa 7 milijardi na 3-4 mijlijarde (kroz ograničeni 3sr taktički nuklearni). Kina, Indija, Pakistan, 2 Koreje, Japan, cijeli Bliski Istok, cijela Afrika i pola J.Amerike (Venezuela, Brazil, Kolumbija) te pola Pacifika. Njima nije u interesu da ratovi ikad stanu Klubu od 5 očiju.

FATIH
4 godine prije

HAZARI……NAJKRVOLOCNIJE PLEME U LJUDSKOJ CIVILIZACIJI.
PRIHVATILI JUDEIZAM I VLADAJU SVIJETOM.
SINOVI SEJTANA-SOTONE-DJAVOLA …SINOVI GOGA I MAGOGA…..NJIHOVI NAJVECI PROJEKTI: IZRAEL,LIGA NARODA-UN, DVA VELIKA RATA ,MMF, SVJETSKA BANKA, NATO,LIBERALNA DEMOKRATIJA………..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI